HABERLER>GÜNCEL
12 Mayıs 2011 Perşembe - 16:08

17 tutuklamaya ilk itiraz geldi

Büyükşehir operasyonu kapsamında tutuklananların avukatları, müvekkillerinin serbest bırakılması istemiyle İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe verdi.

17 tutuklamaya ilk itiraz geldi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki şirket yöneticileri aleyhine İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, haklarında tutuklama kararı verilen Pervin Şenel Genç, Serpil Keskin, Hilmi Özen, Reha Pekerten, Mehmet Sayar, Nagehan Genç, Zeki Karatay, Mehmet Hulusi Gülşen hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını içeren dilekçe, Gönüllü Avukatlar Koordinasyon Kurulu üyesi 60'a yakın avukat adına avukatlar Cihan Türsen, Pelin Erda ve Murat Bakan tarafından İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına verildi.Tutuklu diğer sanıklar için de iki günden bu yana avukatların kısım kısım dilekçe sundukları öğrenildi.
    
Dilekçede, arama, el koyma ve gizlilik kararını veren yargıcın sorguya katılması ve tutuklama kararı vermesinin objektif olamayacağı, bunun evrensel ilkelere aykırı olduğunu belirten avukatlar, soruşturma kapsamındaki suçlamaların, iddialar, alınan ifadeler, toplanan deliller gibi nedenlerle CMK 250. madde kapsamında yer almadığını, bu kapsamda yapılan soruşturmanın, toplanan delillerin hukuka aykırı olduğunu savundu.
    
Avukatlar, kısıtlama kararıyla savunmanın engellendiğini, suçlama ve tutuklama nedenlerinin sadece dinleme kayıtları olduğunu, bunun dışında toplanan delillerin ise şüpheliler hakkındaki suçlamaları aklayan nitelikte olduğunu, suçlamaların önemli kısmının Sayıştay denetim sorgularına dayandırıldığını, bunun kesinleşmiş Sayıştay kararları olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı.
    
Şüphelilerin yaşları, sosyal pozisyonları, pek çoğunun görevleri nedeniyle ödüllendirilmiş, sabıkasız kişiler olduğunu belirten avukatlar, sabit ikametgahlı şüphelilerin, kaçmalarının söz konusu olamayacağı gibi, müvekkilleri hakkında adli kontrol yöntemleri, kefalet ve benzer önlemler alınabileceğini aktardı.
    
Avukatlar, dava açma sürecinin uzunca bir zaman alacağı, bu süreçte şüphelilerin ve ailelerinin manevi ve maddi açıdan dayanma güçlerinin olamayacağı, telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşacaklarını kaydederek, ''Bilirkişi incelemeleri sonunda kentimizde de sürdürülen emsal davalarda tutuklu kalan sanıkların suçlu olmadıkları yönünde gelişmelerden bahisle, müvekkiller tutuklamanın kaldırılmasını talep etmişlerdir'' dediler.
    
Gönüllü Avukatlar Koordinasyon Kurulu sözcüsü Cihan Türsen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, itirazlarıyla ilgili kararın gelecek haftanın ilk günlerinde verilmesinin beklendiğine değinerek, ''Taleplerimiz inşallah değerlendirilir. Haksız yere müvekkillerimiz, bir haftaya yakın zamandır cezaevlerinde yatmakta'' dedi.
    
Operasyon özeti
Özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla mali büro ekiplerince İzmir Büyükşehir Belediyesinde 2 Mayıs Pazartesi günü başlatılan arama çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ve Kuşadası belediyelerinde çok sayıda belgeye el konulmuş, bilgisayar kayıtlarının kopyaları alınmıştı.
 
Operasyonda, aralarında belediye bürokratlarının da bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Savcılık sorgusundan sonra 14 kişi serbest bırakılırken, 20 kişi tutuklama istemiyle, nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.
    
Mahkemeye sevk edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, organizatör Ata Karataş, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar, Candan Genceroğlu, firma yetkilisi Erden Erdener, organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Kartay, ''usulsüz evrak düzenleme'', ''devleti zarara uğratma'', ''örgüt kurma'' ve ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, üç kişi serbest bırakılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkeme YGS kararını verdi: İptal yok
Ankara 7. İdare Mahkemesi, YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın yürütmesinin ...
Miko için devrede
İzmir’in en ünlü kafelerinden Miko'nun kapatılmaması için Kültür ve Turizm ...
Sembol davada karar
Devletin koruma vermediği Ayşe Paşalı’yı 11 yerinden bıçaklayarak öldüren ...
 
Gururumuz oldular
İzmirli Vahap ve Eray iki ayrı yarışmadan ödülle döndü. MEV öğrencisi ...
Bu haftasonu evlenecekti
Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis evinin önündeki nöbetçi kulübesine açılan ...
İşte ÖSYM’ye giden o mail
Günlerdir Ankara gündemini meşgul eden ‘bir bakanın ÖSYM’den yeğeninin ...
 
'Süreçten rahatsızım'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile ilgili, “Süreçten ...
Sergen ve Saffet’e şike sorgusu
Alman Bochum Savcılığı'nın başlattığı şike soruşturmasında eski futbolculardan ...
Polis noktasına silahlı saldırı: 2 şehit
Silopi polis evinin önündeki nöbetçi kulübesine uzun namlulu silahlarla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva