HABERLER>GÜNCEL
12 Mayıs 2011 Perşembe - 13:05

Gururumuz oldular

İzmirli Vahap ve Eray iki ayrı yarışmadan ödülle döndü. MEV öğrencisi Vahap Şanal “6. Dünya “6. Uluslararası Satranç Şampiyonası”nda dünya ikincisi olurken, Eray ise Japonya’da düzenlenen 18. Dünya Çocuk Resim Yarışması’nda ikinci oldu.

Gururumuz oldular

İZMİR - Eray'ın annesi Aysel Kucur (39) AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun resme olan yeteneğini 4 yaşındayken keşfettiğini belirtti. Oğlunun daha o yaşta, halıdaki, perdedeki çizgi film karakterlerini kuru boyayla resim kağıdına aktardığını anlatan Kucur, Eray'ın yeteneğini geliştirmek amacıyla 1 yıl önce profesyonel resim öğretmenlerinden yardım almaya başladıklarını dile getirdi.Oğlunun resim kursunda ve okulda yaptığı resimlerin çeşitli yarışmalara gönderildiğini ve güzel dereceler aldıklarını kaydeden Kucur, son olarak Japonya'da 27 bin 840 eserin yarıştığı 18. Dünya Çocuk Resim Yarışması'nda ikincilik elde ettiğini söyledi.Tarım konulu uluslararası düzeydeki yarışmaya 60 ülkenin katıldığını, Türkiye'den ise 567 eserin yarıştığını ifade eden Aysel Kucur, çeşitli kategorilerde Türkiye'den 5 eserin daha derece aldığını, Eray'a da Japonya'dan başarı belgesi gönderildiğini ifade etti.
    


ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU'NU ÇİZİYOR
Eray'ın babası Erol Kucur (41) ise oğlunun sürekli çevresini izlediğini, gördüklerini daha sonra kağıda aktardığını ifade ederek, en çok çizgi film karakterleri ve televizyonda izlediği siyasi liderleri çizmeyi sevdiğini dile getirdi.
    
Evde ders çalışırken oğlunun ara verdiği küçük zaman dilimlerinde bile resim yaptığını anlatan Erol Kucur, Eray'ın defter ve kitaplarının çeşitli resimlerle dolu olduğunu kaydetti.
    
Oğlunun çizgi film karakterlerinden en çok Ben 10 ile Tom ve Jerry'i sevdiğini söyleyen Erol Kucur, şunları anlattı:''Tüm çizgi film figürlerini çizebiliyor. En çok da Tom ve Jerry ile Ben 10 resmi yapıyor. Bunun dışında haberlerde izlediği siyasi parti liderlerini de resmettiğini fark ettik. Çevresini gözlemleyen bir çocuk. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çizmeyi seviyor. Kendi kendine kaldığı zamanlarda da bu iki lideri çizdiğini görüyoruz. Liderlerin o günlerdeki tavrına göre öfkeli veya daha mutlu resimler yapıyor.''
    
Erol Kucur, oğlunun sinirlendiği, kızdığı insanlara da resimleriyle tepki gösterdiğini belirterek, ''Bazı insanları gözlerinden alev çıkarır şekilde resmediyor. Özellikle annesine kızınca bunu resimlerinden anlıyoruz çünkü saçlarını diken diken çiziyor'' dedi.Resimde dünya derecesi elde eden Eray Kucur da katıldığı resim yarışmalarından kendisine hep sertifika ve başarı belgesi gönderildiğini, artık bir madalya sahibi olmak istediğini söyledi.



''İZMİR'İN KASPAROV''U VAHAP
MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlköğretim Okulu 7-E sınıfı öğrencisi Vahap Şanal, Polonya’nın Krakow kentinde düzenlenen “6. Dünya Uluslararası Satranç Şampiyonası”nda 13 yaş kategorisinde dünya ikincisi oldu.
 
GENÇ YAŞTA (IM) UNVANINI ALDI
Satranç Türk Milli Takımının genç yıldızı ve şimdiye kadar elde ettiği başarılarla International Master (IM) unvanını alan Vahap Şanal, 15 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye Satranç Federasyonu’nun İzmir’de düzenleyeceği “IM Satranç Turnuvası”nda yarışacak.

Özel bir törende başarı belgesini ve kupasını takdim ederek Vahap Şanal’ı kutlayan Milli Eğitim Vakfı Denetim Kurulu Başkanı Aydın Özyar, “Uluslar arası organizasyonlarda MEV Okullarını ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencimiz Vahap Şanal’la gurur duyuyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu haftasonu evlenecekti
Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis evinin önündeki nöbetçi kulübesine açılan ...
İşte ÖSYM’ye giden o mail
Günlerdir Ankara gündemini meşgul eden ‘bir bakanın ÖSYM’den yeğeninin ...
'Süreçten rahatsızım'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile ilgili, “Süreçten ...
 
Sergen ve Saffet’e şike sorgusu
Alman Bochum Savcılığı'nın başlattığı şike soruşturmasında eski futbolculardan ...
Polis noktasına silahlı saldırı: 2 şehit
Silopi polis evinin önündeki nöbetçi kulübesine uzun namlulu silahlarla ...
6 milyon kaçak hap ele geçirildi
İzmir'de, Çin'den gelen bir konteynerde, piyasa değeri 8 milyon lira olan, ...
 
Batırılan uçak balıkların yuvası olacak
Mordoğan’da sualtı yaşamını güçlendirmek ve turizmi geliştirmek için C- 47 Dakota uçağı batırılacak.
Müge'nin sır ölümü
İzmir'de, ailesinin dün akşamdan bu yana haber alamadığını bildirerek ...
Savcı: YGS iptal edilmesin
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “YGS'deki şifre” iddialarına ilişkin soruşturmayı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva