HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2024 Cuma - 14:55

Kocaoğlu içini döktü, bürokrasi üzerinden Soyer’e yüklendi: Tabloyu bozmasaydı kahraman olurdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükşehirdeki Tunç Soyer’in 2019-2024 arasındaki hizmet dönemine ilişkin olarak değerlendirme yaptı. Kocaoğlu,  “benim bıraktığım belediyenin başkanlığını herkes yapardı. Benim bıraktığım tabloyu hiç bozmasaydı, arkadaş, bugün kahraman olurdu. Şimdi gelen insanın bir süreç yaşaması, iyileştirme, toparlama, ekonomik durumu düzeltme, tekrar belediyeyi aktif hale getirme gibi görevi var” dedi.

Kocaoğlu içini döktü, bürokrasi üzerinden Soyer’e yüklendi: Tabloyu bozmasaydı kahraman olurdu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Kocaoğlu, programda Tunç Soyer’in görev yaptığı süreçteki performansı değerlendirdi.

SOYER’İN BU İŞİ YAPAMAYACAĞINI KILIÇDAROĞLU’NA ANLATTIM
2019’daki adaylık sürecinde yaşadıklarını aktaran Aziz Kocaoğlu, “Ben aday olmayacağımı 6 ay önce açıklamış bir kardeşinizim.  Burada benim yaptığım İzmir için kendini yakmaksa oydu. Ben aday olmayacağımı açıkladıktan sonra adaylar netleşmeye başlayınca Sayın Tunç Soyer'in bu işi yapmayacağı, 10 sene beraber çalıştığımızı Kılıçdaroğlu'na anlatmak için gittim. ‘Ben aday değiim, başka birini yapın, bu işi yapbilecek birini yapın’ dedik. Orada Kılıçdaorğlu çok kapalı durdu ve kendisi henüz karar vermedikleirni söyledi. Ben de 'ben aday olmadım diye İzmir bana çok kızıyor. Bir de bu yanlış adaya karşı çıkmazsam benim her şeyim İzmir'de. Ben bu kentte yaşayıp burada ölmek isiyorum, benim bu olanağım elimden gidecek. Ben bir şekilde tavır göstermem lazım. Ben partilyim adaya direkt olarak tavır göstermem, o zaman buradan çıkıp aday olacağım, ancak yapsanız da olmayacağım, ben o defteri kapattım. Bana önce Aziz dayanamadı aday oldu diyecekler sonra Büyükşehir icraatlara başlayınca ne demek istediğimi anlayacaklar. ‘Bu adamdan ne istiyorsun?’ dediler, ben bir şey demedim sonra yaşayıp gördük. Sayın Tunç Soyer’in adaylığı açıklandı, 15 dakika içinde ben desteğimi açıkladım. 3-4 dakika sonra beni Sayın Kılıçdaroğlu aradı ve teşekkür ettiğini söyledi. Ben de ona 'aday hakkında düşüncelerimi söyledim ancak ben partiliyim, aday için çalışacağım, 15 sene belediye başkanlığı yaptım bayrağı CHP'li Piriştina'dan devraldım yine CHP'li başkana devretmek için çalışacağım' dedim” ifadelerini kullandı.

BENİM BIRAKTIĞIM BELEDİYENİN BAŞKANLIĞINI HERKES YAPARDI
Belediyeyi bıraktığı dönemdeki bürokrataik yapının başarılı olduğunun altını çizen Kocaoğlu “benim bıraktığım belediyenin başkanlığını herkes yapardı. Benim bıraktığım tabloyu hiç bozmasaydı arkadaş bugün kahraman olurdu. Şimdi gelen insanın bir süreç yaşaması, iyileştirme, toparlama, ekonomik durumu düzeltme, tekrar belediyeyi aktif hale getirme gibi görevi var” şeklinde konuştu.

SOYER ÖYLE AÇIKLAMALAR YAPTI Kİ CEVAP VERMEK GEREKİYORDU, BİR ŞEY DEMEDİM
Tunç  Soyer’in Cemil Tugay’ın kampanyasına yeterli desteği vermediği yönünde yaşanan tartışmalara değinen Aziz Kocaoğlu, “Farklı şehirlere gidip seçim çalışmalarına katıldı kendisi. Taş yerinde ağırdır. Tunç Bey ile ilgili 5 sene hiçbir şey demedim. Hatta öyle açıklamalar yaptı ki cevap vermek gerekiyordu, benim dönemimle ilgiliydi ama onlarla ilgili de bir şey demedim. Söylemem de. Onu İzmir karar verecek.  Ben şunu isterdim; Benim 2019'da yaptığımı yapsaydı yani Tugay’a desteğini verseydi çok daha şık olurdu. Ben hem 2019 seçimlerinden hem 2023 Mayıs seçimlerinde hem 31 Mart seçimlerinde  kim nereye çağırıyorsa gittim. Sadece Aliağa’ya ve Karaburun'a gidemedim. Herkesin programına gittim ne program yaptılarsa gittim çalıştım. Küçük Menderes Havzası’nda 1 günde 13 yerde mini miting yaptık. Tunç Bey de bunu yapabilirdi. Yapmayadabilirdi, destek açıklaması yapar evine gidip otururdu.  Partiye aidiyet, bağlılık bu kararları belirliyor. Ben 15 sene CHP sayesinde Büyükşehir Beldiye Başkanlığı yaptım. Tunç Bey de 10 sene Seferihisar'da 5 sene Büyükşehir'de parti sayesinde başkanlık yaptı. O kuruma her zaman minnet ve vefa borcum var. Ölünceye kadar da çalışacağım. Evde ölümümü mü bekleyeceğim? Benim siyasi duruşum var. Karşı olmama rağmen Tunç Bey'e de çalıştım Cemil Bey'e de” dedi.

TUNÇ BEY VARKENKİ YAŞANTIM NEYSE, YAPTIĞIM İŞLER NEYSE YİNE O YAŞANTIMI DEVAM ETTİRECEĞİM
2019 seçimlerinin ardından kendisine “cüzzamlı gibi” davranıldığı yönünde yapılan benzetmeyi yorumlayan Kocaoğlu, “Siyasi beklentisi olan, siyasi beklentisinden dolayı Kocaoğlu ile fotoğraf vermek istemeyen  konuşmak istemeyenler olabilir. Onlara da saygı duymak lazım. Ben görevden ayrıldıktan sonra ne merkezden, ne de 597 köyün hiçbirinden en ufak bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Hep teveccüh ile karşılaştım. Hiç tahmin etmediğim gezilerde, çok yukarıdaki 3-5 haneli köylerde bile herkesin beni tanıdığını gördüm. Ben 15 sene belediye başkanlığı yaptığım süreçte Ahmet Piriştina'yı hiç ağzımdan düşürmedim.  Tunç Bey'in uygulamaları oldu, onu da millet gördü. Ben Tunç Bey varkenki yaşantım neyse, yaptığım işler neyse yine o yaşantımı devam ettireceğim. Ben siyasetle bir yere gelmek derdinde değilim. Ben özgür irademle 2019'da noktayı koydum. Yaşıyorum ve okuyorum. Kimseye yoksa bile torunlarıma karşı sorumluluğum var” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİ İNŞAAT YAPMAK DEĞİL
Soyer döneminde başlatılan kentsel dönüşümde kooperatif modelini yorumlayan Aziz Kocaoğlu, “Kooperatif usulü yanlış. İhaleye de çıkar, belediye kendi de yapar o ayrı. İki yerde ihaleye çıkıldı. Ege Mahallesi zaten problemli yer. Uzundere ve Örnekköy’e örnek verilecek yer değil Ege Mahallesi. Şimdi girerler çünkü en kıymetli yer oldu. Neden kooperatif yanlış? Kooperatiften gayrimenkul konut elde edilebilecek olsa kooperatifte Türkye’de marka olmuş kurum ve kişiler olurdu. Sabit gelirli insanların kooperatif masraflarını ödeme şansı kalmadı. Kooperatifçilik bundan bitti. Kooperatifçiliğin yaşama, yürütme şansı yok. Ben zaten ihale yapıyordum. Yaptığım her ilahaye giren oldu. Belediyenin kendisi yapması yöntemi zorunlu olduğunda devreye girecek işlem. Belediyenin asli görevi inşaat yapmak değil” açıklamasını yaptı.

 
İYİ Parti'de kurultay tarihi belli oldu
 
CHP İzmir bayramlaştı!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman Rusçuklu 7 Nisan 2024 Pazar 00:30

Gidenin arkasından konuşmak kolay elbet. Büyük genel kurul sonrası İmamoğlu İzmir ‘e dayatma bir aday söylemi yaptı. Sonra yanlıştan döndü. Ama bu hsmle olacsklar için bir ipucu verdi.İzmir için belirlenen aday çoğunluğun onayladığı bir aday mıydı? Öyle olsaydı oy oranı düşmezdi. Her şeye rağmen Tunç Soyer siyasi karekteri olan bir başkandır. Hatay belediye başkan adayı gibi partisine şantaj yapmadı. Bağımsız aday olarak seçime girseydi AKP adayı Hamza Dağ bugün İzmir’in Büyükşehir belediye başkanı olabilirdi. Bir İzmirli olarak yaptığı hizmetlerden dolayı Tunç Soyer ‘e teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      0      1  
Gelecek için 5 Nisan 2024 Cuma 22:21

Günü kurtarmak için , İZTAŞIT ( İzmir çevre ilçe toplu taşıma özelleştirme projesi ) Bu projenizi devam ettirmesi hatırına , çevre ilçe otobüslerindeki iptal ettiğiniz 90 dakika aktarma hakkını iade etmemesi hatırına bu kadar eleştirilmeseydi . İZTAŞIT projesiyle , İzmir çevre ilçelerde Raylı sisteme geçişleri 50- 60 yıl ötelemediniz mi ? Sebep . Özelleştirmelerde kazanç ön planda olduğundan yapılan yatırımlarda buna göre şekilleniyor . Ha raylı sistemleri de özele verecekseniz başka . Belediyeler ticarethane değildir . Halka hizmet için varlardır . Yani kazanç sağlamak zorunda değiller .90 dakika neden iptal “ Kırsalda oturan vatandaşlarla şehir merkezinde oturan vatandaşlar arasında kira , harcama gibi farklılıklar var. Biz bunu adil bir şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz . “ . “ Hep teveccüh ile karşılaştım. “ Mutlaka öyledir . CHP İzmir’de % 50’yi neden geçemedi ? Kendinizi de bir sorgulayın .

Yorumu oyla      3      2  
5 Nisan 2024 Cuma 21:33

15 yıl başkanlık yaptın ama Buca Metrosu'nu yapamadin. Yerden yere vurulan Soyer gitti parayı buldu, işi başlattı. Şu an 4 TBM kazıyor.

Yorumu oyla      4      1  
Aziz 5 Nisan 2024 Cuma 19:39

Aziz başkan azizliğini korumalısın

Yorumu oyla      1      2  
Izmır'li 5 Nisan 2024 Cuma 19:23

Aziz Kocaoğlu Erbaa ilçesinden sayısız belediyeye elemanlar yerleştirdi,Tunç SOYER'de Tunceliden elemanlar aldı belediyeye doldurdu izmililerde Aydına çapaya gitti amele olarak ne yararı olmuş bunların şimdi ne olacak göreceğiz bakalım...

Yorumu oyla      6      2  
sezarın hakkı sezara 5 Nisan 2024 Cuma 18:25

Noktalama işaretleri ve büyük küçük harf kullanımı . paragraf başlangıç ve bitiş. gene tek bir klavyeden çıkan yorumlar kendini ele veriyor. yorumları kale almayın . ruh hastasının teki yada paralı bir troll bir anda tunç soyeri kahraman ilan etmişler.

Yorumu oyla      3      4  
Bebek yüzlü 5 Nisan 2024 Cuma 17:30

15 yıllık bir çamur bıraktınız Aziz bey. Tunç başkana küçücük bir kum havuzu dahi bıraksaydınız herşey daha kolay olurdu.

Yorumu oyla      4      11  
Aydın 5 Nisan 2024 Cuma 17:15

Tamam Tunç Soyer iyi bir başkan ve yönetici değildi ama Aziz bey de İzmir’e attığı Buğra Gökçe kazığıyla yeterince zarar verdi, en iyisi görevi bırakanların emeklilik yapmasıdır

Yorumu oyla      10      6  
SOKAK 5 Nisan 2024 Cuma 16:49

Hayat hiç bir zaman, yaşanılan bazı şeyleri geride bırakarak devam etmiyor. Yeri ve zamanı gelince kara kaplı defter açılıyor. Sayın KOCAOĞLU ile Sayın SOYER arasındaki de galiba bu...

Yorumu oyla      6      2  
narlıdereli aileler 5 Nisan 2024 Cuma 16:44

Narlıdere Sahilevlerinde İbb ve Narlıdere Bld ortak eğitim alanı olan 6 dönümlük arazi Aziz Başkan zamanında İBB meclis kararıyla engelliler eğitim alanı olarak meclisten geçti. Bunun için Abdül Batur çok çaba harcadı. Sonra ne oldu? Tunç Bey ve narlıdere bld bşk birlikte bu araziyi İBB meclis kararına rağmen 3 özel kişiye 20 yıllığına Narlıderede köpek kulübesi bile etmeyecek paraya aylık 8 bin lira kirayla 3 çok özel kişiye tenis kulübü adı altında tahsis ettiler yani peşkeş çektiler. Aziz Başkanla Tunç bey arasındaki farkı anlatan küçük ama anlamlı bir örnek.

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de kurultay tarihi belli oldu
Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlendi.
Kocaoğlu uyardı: Suda indirim vaadi popülist söylem!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, “Suda ...
Kemal ANADOL yazdı... Doğru bilinen yanlışlar...
Kemal ANADOL yazdı... Doğru bilinen yanlışlar...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bundan sonra ne olur?
Mehmet KARABEL yazdı... Bundan sonra ne olur?
Gaziosmanpaşa'da CHP kazandı
İstanbul Gaziosmanpaşa'da oylar yeniden sayıldı. Seçimi 848 oy farkıyla ...
Denizli'de CHP'li Çavuşoğlu, Zolan'dan görevi devraldı
Denizli’de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP’den Büyükşehir ...
 
Davutoğlu: Radikal bir değişiklik kararı aldık
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, halkın radarına giremeyen ...
CHP Lideri Özel hemşerilerine seslendi: Bu birlikteliği Manisa gördü!
Memleketi Manisa'da hemşehrilerine hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür ...
Tugay’dan kadro revizyonu sinyali... İsimler görüşme odasında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Cemil Tugay mazbatayı aldıktan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva