HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2024 Perşembe - 18:43

Tugay’dan kadro revizyonu sinyali... İsimler görüşme odasında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Cemil Tugay mazbatayı aldıktan sonra belediye kadroları ve siyasi ekiplere yönelik çalışma yapacak. Seçilen belediye başkanlarıyla bir araya gelen Tugay’ın, bazı üst düzey bürokratlarını çağırarak bilgi alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Tugay’dan kadro revizyonu sinyali... İsimler görüşme odasında!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilen Cemil Tugay, seçim kurulu tarafından kendisine verilecek mazbatayı beklerken diğer yandan belediye kadrolarına yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Seçilen ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısında buluşan Başkan Tugay bir yandan talepleri dinlerken diğer yandan yeni dönemde yapılacakları sıraladı.

Tugay’ın gündeminde Razaman Bayramı sonrasında iki önemli konu yer alıyor. Yerel seçim öncesinde ilçe belediye başkan adaylarıyla meclis üyeliklerini şekillendiren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelebilecek ilk meclis üyelerini yazan Başkan Tugay şu günlerde ihtisas komisyonlarına girecek meclis üyeleri üzerinde çalışmaya başladı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu ile birlikte kritik olan encümen üyelerine yoğunlaşan Tugay’ın grup başkan vekilliği ve meclis başkan vekilliği konularında da mesai yaptığı ifade edildi. Tugay’ın ilk bir yıl çalışacağı meclis siyasi kadrosu ilk toplantıda seçilerek göreve başlayacak. Karabağlar’dan Büyükşehir’e gelen Meclis Üyesi Levent Yıldır ile Karşıyaka’dan meclise giden eski Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun kritik görevlere talip olduğu öğrenildi.

Başkan Tugay’ın ikinci gündem maddesi ise bürokratik revizyon. Yeni dönemde çalışma ekibinde değişiklik yapması beklenen Tugay’ın Karşıyaka Belediyesi’nden başta Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım olmak üzere bazı isimleri Büşükşehir’e getireceği ifade edildi. Tugay’ın, Karşıyaka’dan mevcut belediye bürokrasisi bozacak sayıda isim getirmeyeceği dile getiriliyor. Sayının Karşıyaka için sınırlı sayıda kalması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte yol yürüdükten sonra yaşanan yol ayrılıklarının ardından yeni ekibe seçim döneminde monte olan Mustafa Özuslu başta olmak üzere İZELMAN eski Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan gibi isimler de yeni dönemde görev bekliyor. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ve bazı şirket yöneticilerinin Tugay’a “devam etmek istiyorum” mesajı gönderdiği dile getiriliyor.

GÖRÜŞMELERE BAŞLADI
Seçimlerin ardından kadro ve siyasi ekip çalışmalarına hız veren Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan bazı üst düzey görevliler ile görüşmelere başladı. Bazı isimleri yanına çağıran ve onlardan sürece ilişkin bilgiler alan Tugay’ın devam edip etmeme konusunda da sinyaller verdiği ifade edildi.

TESİSLERE 'RÜTBELİ' ZİYARET!
Kadro çalışmalarının gölgesinde geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çiğli’den partinin aday gösterdiği fakat oluşan tepkiler üzerine adı geri çekilen Uygar Yıldırım’ın Grand Plaza Şirketi’nin genel müdürlüğüne getirileceği öğrenildi. Belediye başkanı Tugay’ın programlarını yakın takip eden Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde belediyenin tesislerini ziyaret etmesi dikkat çekti. Burada görev yapan yetkili personeli yanına çağıran Yıldırım’ın, “yeni dönemde birlikte çalışacağız. Bundan sonra beraber olacağız” dediği ifade edildi. Yıldırım’ın restoran ve tesislerin genel işleyişi, çalışma şekilleri, ciroları ve mali yapısına ilişkin bilgiler de istediği iddia edildi.

 
Mazbatasını alamadan hayatını kaybetti!
 
TFF'den Süper Kupa açıklaması
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİLİ GARİBAN 6 Nisan 2024 Cumartesi 15:47

İşe alinan gariban personellerin aileleri üzerinden siyaset yapilmamalidir ...

Yorumu oyla      0      0  
Bir varmış bir yokmuş 5 Nisan 2024 Cuma 22:57

Tunç Soyer döneminde adı geçen geçmeyen yöneticilerin devam etmesi durumunda kümesi tilkiye emanet etmiş olursunuz

Yorumu oyla      0      0  
Adamın Biri 5 Nisan 2024 Cuma 16:32

Şu fotolarda yer alan kır saçlı beyefendi 5 yıl Tunç Soyer'in başkan vekili idi. Madem Tunç Başkan ekip yüzünden çalışamadı, şimdi bu beyefendinin adı neden dillendiriliyor? 5 milyonluk İzmir'de başka görev verecek liyakatlı adam kalmamış galiba?

Yorumu oyla      3      0  
Selo 5 Nisan 2024 Cuma 15:00

Mevcut daire baskanlari ve genel sekreter yardimcilari degissin derken de kolayci davranip aziz kocaoglunun ekibide gelmesin. Genc dinamik meslek sahibi is yapacak fikir uretecek insanlarla çalisilmali.

Yorumu oyla      3      0  
Yorgun demokrat 5 Nisan 2024 Cuma 14:57

Kurakligin bu derece vahim oldugu bir senede su faturalarinda indirim demek keyfi kullanimin onunu acacaktir. Ayrica bircok buyuksehirde yasayan evlerle kiyaslandiginda faturalarin normal oldugu gorulecektir. Su pahali degil hukumetin elektrik ve mazota yaptigi zamlar sonucu kaynagindan evlere ulastirmak maliyetli

Yorumu oyla      0      1  
Adem BALCI 5 Nisan 2024 Cuma 12:56

Başkanım öncelikle önümüzdeki geçecek 5 yılımızı sağlıklı sıhhatli mutlu huzurlu geçirmenizi temenni ederim başkanım son 5 yılda İzmir'de ana harteller ara caddeler ciddi anlamda düzensiz ve İzmir'e uygunsuz yakışmayan bir yol akışı görünümüz vardır başkanım öncelikle kadro temizliğinde kurumları zarara uğratmayacak izmirlilere hizmet edecek kurum içerisinde zarara uğratan çalışanları kollamayacak bürokratlarla çalışmanızı tavsiye ederim başkanım bir sivil toplum kuruluşu yetkilisi olarak İzmir büyükşehir belediyesi personelleri içerisinde o kadar İzmir'i karış karış bilen belediyeciliği ve devlet adamlığını en iyi şekilde temsil edebilecek personellere sahip bir vizyonumuz var öncelikle kurumlar içerisinden tecrübeli her dönemin padişahım sen çok yaşa diyenlerden olmaması şartıyla sağlıklı ve kalıcı hizmet akışıyla bilinciyle çalışmak isteyen personellerle yola devam etmenizi isterim önceliğimiz bürokratların kendi şahsi menfaatleri değil İzmir ve İzmirliler için yapmış olduğu hizmetler hayata geçirmiş olduğu projeler önemli olacaktır buna ihtilal al başkan sizden önemle rica ediyorum bir STK temsilcisi olarak geçmiş bürokrat ve bürokrasilerin içerisinde her dönemin yardakçıları vardır bunların gafletine kapılmayıp söylemlerine inanmayıp ciddi ve kapsamlı değişimler yapmanızı Liyakatlı ve dürüst insanları yönetici sıfatında tutmanızı görev vermenizi temenni ediyoruz başkanım zorlu bir seçim süreci yaşadınız başkanım partimizin içerisinde öyle bir yöneticiler ve cevherler var ki onlarla çalışmanızı tavsiye ederim bu süreçte Ben memurum Ben çekiniyorum Ben korkuyorum Cumhuriyet Halk partisi kaybederse ben ne olurum düşüncesi taşıyanları hiçbir zaman koltuklarınin başında bir yetkili olarak kalmasına izin vermeyin başkanım büyükşehir bünyesinde 14 genel müdürlük var tahminim 17 daire başkanlığı var gözlemlediğim ve izlediğim kadarıyla bunların dörtte biri dahil partimize hiçbir şekilde seçim sürecinde çalışmamıştır hiçbir şekilde adaylarımızın sağında solunda durmamıştır hiçbir seçim çalışması ve seçim mitinginde bulunduğuna inanmıyorum çünkü hepsi koltuklarının başında ne olacak sevdasına ne partiye sahip çıktılar ne de partinin adayına kazandıysa bu parti partinin gençleri ve Parti'nin gerçekten canı gönülden neferlerinin sayesinde kapı kapı ev mahalle mahalle karış karış insanlara dokunaraktan hem sizi takdim ettiler hem ilçe adaylarımızı takdim ettiler daha taş demediler 75 yaşındaki bir liderimiz köy köy demedi partimiz için çalıştı ama mevcut daire başkanları genel müdürler dörtte biri dahi sizler için çalışmadı ona göre bürokrat ve bürokrasi düzeneğimizi sağlam ve temkinliği yapmamız gerekiyor saygıyla sunuyorum Bir STK sorumlusu olaraktan 5 yıllık görevinizde başarılarınızı daim olmasını istiyoruz saygıyla selamlıyorum Başkanım konuşulacak çok şey var ama her şey yeri ve zamanı geldiği zaman anlatılacaktır sorulacaktır söylenecektir saygılarımla Adem Balcı

Yorumu oyla      0      1  
SU FATURALARI 5 Nisan 2024 Cuma 12:13

İZSU FATURALARINI YÜZDE 50 DÜŞÜRÜN CEMİL TUGAY NAMUS SÖZÜ VERDİN

Yorumu oyla      1      0  
yiyin bakalım 5 Nisan 2024 Cuma 12:07

işte chp yazık

Yorumu oyla      0      1  
Zeynur 5 Nisan 2024 Cuma 12:02

Tunç SOYER'in çekirdek ekibinde olan ve her ortamda 5 sene bunun havasını atan Canan Karaosmanoğlu gemiyi ilk terk edenlerden !!

Yorumu oyla      5      1  
izmirli 5 Nisan 2024 Cuma 11:30

liyakate göre atamalar yapılmalı, tepeden tırnağı ince elenip sık dokunmalı, ayrıca hiç bir yöneticiye makam aracı, verilmemeli, halk ile aynı otobuse aynı metroya binmeden sorunlar çözülmez, projeler kalıcı eser niteliğinde olmalı, israf önlenmeli, heykel, konser, vb. şeylerden ziyade paralar ulaşım, alt yapı, kentsel dönüşüm şeklinde harcanmalı, çalışmayan personele gereği yapılmalı, muhtarlar ve yerel halk ile sürekli temas halinde olarak, küçük ölçekli sorunlar (asfalt, cukur, çöp, bahçe bakımı, ilaçlama) gibi sorunlar acil çözülmeli, halkın sosyal medya veye him talepleri mutlaka kontrol edilmeli, personelin geçiştirme yapmasına asla müsaade edilmemeli, o zaman gerçek hizmet yerini bulur ve yerelde başlayan bu ateş mutlaka genele yayılarak 5 yıl sonra hükümet kurmaya kadar gidecektir.

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedelerin temsilcisi mazbatayı aldı!
30 Ekim Depremi’nden sonra mağdur vatandaşlar tarafından kurulan ve depremzede ...
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Brüksel'de görüştü.
Özel'den İzmir'de talimatlar ve uyarılar: Belediye başkanları örgütün amiri değildir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bundan sonra İzmir hak ettiğini alacak. ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Erdoğan, İzmir sonuçlarına nasıl bakıyor?
Ender ALDANMAZ yazdı... Erdoğan, İzmir sonuçlarına nasıl bakıyor?
Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu ...
AK Parti'den Hatay'da suç duyurusu
AK Parti, Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden suçların delillerini ...
 
Erdoğan'dan Alparslan Türkeş'in mezarına ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatının 27. yılında MHP'nin Kurucu ...
İlçe başkanı Çapın, İduğ’a disiplin soruşturmasının detaylarını anlattı: Sağcıdan solcu olmuyor!
CHP Bornova İlçe Örgütü, Bornova eski belediye başkanı Mustafa İduğ hakkında ...
Atatürk'ün dinlediği yurttaşın torunu başkan oldu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kamuoyunda çok paylaşılan fotoğrafındaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva