HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2016 Cumartesi - 09:51

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de '8 ilçe' çıkışı: Adaylar...

CHP Lideri kentteki mesaisinin ikinci gününü İzmir Örgütü’yle yaptığı buluşmayla açtı. Kılıçdaroğlu toplantıda yerel seçimde kaybedilen 8 ilçe ile ilgili olarak çok önemli bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de  8 ilçe  çıkışı: Adaylar...

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım genel seçim sürecinin ardından kente yaptığı ilk ziyaretin ikinci gününü örgüt buluşmasıyla açtı.

Ege Genç İş Adamları Derneği’nin 72.Ege Toplantısı’na katıldıktan sonra geceyi Swiss Otel’de geçiren CHP Genel Başkanı kahvaltıda İzmir Örgütü’nü ağırladı.

- KILIÇDAROĞLU'NDAN İZMİR'DE SERT SÖZLER: DELİDİR... 

Buluşmaya Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Erdal Aksünger ile İl Başkanı Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN 8 İLÇE ÇIKIŞI!
CHP Genel Başkanı’nın örgütle toplantısında tüm ilçe başkanları tek tek söz aldı. Başkanlar ‘Genel Merkez’den beklentileriniz neler, ne talep ediyorsunuz?’ sorularına yanıt verdi. İlçe başkanlarının tüzük değişikliği, parti içi disiplin süreçleri, İzmir’de yerel seçimde kaybedilen 8 ilçedeki durum, örgüt-belediye ilişkileri, partiler arası hiyerarşi ve milletvekillerinin çalışma programları hakkında konuştukları öğrenildi.

Kimsenin gözünün yaşına bakmayız!
Toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan çok önemli mesajlar geldi. Kılıçdaroğlu parti için disiplin konusunda net konuştu. CHP Lideri, “Bir partili sosyal medyada partiyi eleştiri sınırlarını aşıp rencide ediyorsa, bunu kişisel siyasi ikbal uğruna yapıyorsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız, parti kapısının önüne koyarız” dedi.

Örgüt-belediye ilişkisi
Örgüt-belediye ilişkisi üzerine değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, “Parti örgütleri belediyelerin çalışmalarını anlatmalıdır, belediye başkanları da örgütlere periyodik olarak bilgilendirme yapmalıdır. Saha çalışmalarında partililerden destek almalıdır. Söylem ve eylem birliği oluşturulmalıdır. Fakat ilçe başkanı ilçe başkanlığını, belediye başkanı belediye başkanlığını yapmalı, belediye başkanı kendisini partinin üzerinde görmemelidir” diye konuştu.

Vekiller sahada olmalı!
CHP Lideri ayrıca milletvekillerinin İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda saha çalışmalarını katılmaları gerektiğini, her vekilin başta kendi bölgesi olmak üzere alanıyla ilgili programlarda da bulunması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bir il milletvekili olarak kentin projelerini ve sorunlarını yakında takip etmelidir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıya damga vuran açıklaması yerel seçimde kaybedilen 8 ilçenin durumuyla ilgili oldu. Kılıçdaroğlu burada adayların erken belirleneceğini açıkladı. CHP Lideri, “Bu konuda arkadaşlarımıza çalışmaları yönünde talimatı zaten vermiştim. Belediye başkanımızın olmadığı 8 ilçede adaylarımız erken belirlenecek. Burada aday belirlendikten sonra kendini daha iyi anlatacak çalışmalar yapacak ve seçime çok daha hazır bir şekilde girmiş olacak. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. 8 ilçede süreci daha erken başlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Başkanlardan önce o 4 isimle görüştü
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun ilçe başkanlarıyla toplantı öncesi odasında 4 isimle kısa bir görüşme yaptığı öğrenildi. CHP Lideri odasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i çağırdı. Görüşmeye daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de dahil oldu. 

BALIKLIOVA PROTESTOSU
Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun İzmir Örgütü’yle buluşması sırasında dışarıda protesto vardı. Urla Belediyesi tarafından Balıkova’da yapan yıkımı protesto eden eylemciler, Ankara’da yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıkları gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Sözcü Yusuf Altun  Balıklıova Direniş Sözcüsü Yusuf Altun otel önünde yaptığı açıklamada Kılıdaroğlu’nun verdiği sözü hatırlatmaya geldiklerini belirterek, “Biz inatla ve ısrarla Kemal Kılıçdaroğlu’na derdimizi anlatmaya çalışacağız. Verdiğiniz sözü tutun, söz insan için onurdur, söz insan için şereftir, söz insan için namustur” şeklinde konuştu.

3 temsilciyle görüştü
Kılıçdaroğlu örgütle yaptığı toplantının ardından eylemciler arasından 3 temsilci ile bir araya geldi. CHP Lideri yaklaşık 15 dakika süren bir görüşme yaptı. 

Kılıçdaroğlu toplantının ardından Üçkuyular Vapur İskelesi'nde gerçekleşecek Ahmet Piriştina arabalı vapurunun suya indiriliş törenine katıldı.

- KILIÇDAROĞLU'NDAN 'AK BAŞKANLAR'A: İZMİR'E GELİP KURSTAN GEÇİN!... 



SEFERİHİSAR'DA BÜYÜK İLGİ 
CHP Lideri tören sonrasında Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin zirvesi için Seferihisar'a geçti. Kılıçdaroğlu'nu ilçede aynı zamanda SODEM dönem başkanı olduğu için zirveye ev sahipliği yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İlçe Başkanı İsmail Yetişkin karşıladı.



Soyer'le bir süre sohbet ederken aynı zamanda halkı selamlayan Kılıçdaroğlu büyük sevgi gösterileriyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu Dutlaraltı Kahvesi'nde Seferihisarlılara seslendi. Hükümeti dış politika ve ekonomi üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, çözümün adresinin CHP olduğunu söyledi. CHP Lideri vatandaş ülkeyi yönetmek için yetki istedi. 

 
Bornova Belediyesi’ne UNICEF onuru!
 
Donald Trump'ın mitinginde olay çıktı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman Hoca 13 Mart 2016 Pazar 09:28

Sn.Kılıçdaroğlu.Yanlış adaylarla yola çıktınız.Yerelde 8 ilçe kayıp.Başarılı başkanları sildiniz.Halkı dinlemediniz.

Yorumu oyla      11      5  
sak 13 Mart 2016 Pazar 07:39

Alpay hangi il veya ilçeye bakıp üzülüyorsun.Bu sözler içi boş sözler.İzmir izbanı,yolcu gemileri,arabalı vapurları,otobüsleri,90 dakika uygulaması,arıtma tesisilei,körfezin temizliği,yeni fuarı,süt kuzusu projesi,yerel üreticilere desteği vede mali tablosuyla övünç duyuyor.Dürüstlüğü ise bonus.

Yorumu oyla      11      5  
Cengı cansız 12 Mart 2016 Cumartesi 14:26

Sn alpay bu lafları ederken izmir türkiyede en çok vergi ödeyen il genel yatırım açısında 17 inci il biraz izmirli ol senin belediyecilik anlayışın nedir bilmiyorum izmir çevre yatırımlarında dünyada yaşanabilir 10 şerirden birtanesi o çok övdüğünüz ankarada ksç izmirde kaç biolojik arıtma tesısı var bir öğren istersen izmir akp ye teslim edilmeyecek kadar kıymetlıdır sizin belediyecilikte şu herhalde izmiri toki ye teslim etsimler koca koca binalar bak istanbul yaşanmaz hale gelmiş rant uğruna şehri katletmişler öğle istiyorsan istanbul seni beklıyor selamlar

Yorumu oyla      11      5  
Alpay 12 Mart 2016 Cumartesi 11:08

İnsallah bütün ilçeleri kaybedin de İzmir'e yatırım gelsin belediyecilik gelsin başka şehirlere baktıkça izmire üzülüyorum

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Anti-Fenerbahçe’ sözleri kriz çıkardı!
Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde Braga'yı 1-0 yendiği maç sonrası Meclis'te ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de sert sözler: Delidir ne yapsa yeridir!
CHP Lideri EGİAD’ın düzenlediği toplantıda ülkenin büyümesi için 4 ayaklı ...
Bakan Ramazanoğlu: İzmir’deki olay insanlık dışı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir Kemeraltı'nda ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'pasaport' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Türk vatandaşlarının kullandıkları pasaportların ...
Akşener: Ben hiçbir yere iki atla gitmedim!
MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Çorum'da bir basın mensubunun ...
AK Parti: Kılıçdaroğlu'nun dili bizi şaşırtıyor!
Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sığınmacı sorununun çözümü ...
 
Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de: Balçova'da moral ziyaretleri
CHP Genel Başkanı EGİAD ve SODEM buluşmalarının yanı sıra Ahmet Piriştina ...
Sözcü Kalın’dan eski büyükelçilere sert yanıt!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin iki eski Türkiye büyükelçisini ...
CHP’li mevkidaşından Boztepe’ye yaylım ateşi!
Belediyelerdeki akraba listesi çıkışıyla gündem olan AK Partili Boztepe’ye ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva