HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2017 Çarşamba - 13:03

Kılıçdaroğlu İstanbul için oran verdi!

İstanbul Maltepe'de partililerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Anketlere göre İstanbul'da en az yüzde 53 hayır var. İstanbullu'ya hayırlı olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu İstanbul için oran verdi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’de geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi. Maltepe Belediyesi Küçükyalı Kültür Merkezi’nde düzenlene toplantıya Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Milletvekilleri ve çok sayıda işçi katıldı.

Programda konuşan Kılıçdaroğlu Türkiye’deki işsizlik sorununa dikkat çekerek, “6.5 milyon işsizimiz var. 17 milyon hanede yoksulluk var. Bu sosyal devlet nerede. Anayasal güvence altına alınan ekonomik ve sosyal haklar tek adam rejimi ile bir kişiye devrediliyor. Bir kişi arzu ettiği zaman asgari ücreti dondurabilecek, arzu ettiği derneği sendikayı kapatabilecek. Sizin hakkınızı teslim etmek boynumuzun borcudur. Güçlü sosyal devleti birlikte inşa edeceğiz. Bütün kapıları sizin yüzünüze kapatanlara bir kez olsun çıkacaksınız ‘hayır’ diyeceksiniz. Bu sizin bir hak arama çığlığınız olacak” diye konuştu.

Anayasa değişikliğine değinen Kılıçdaroğlu, “Anayasa görüşmeleri yapılıyor. 18 madde ile ilgili tartışma bizim dışımızda konuşulmuyor. Başka konular tartışılıyor. Amaç gündemi saptırmak. Elinizden alınacak hakları duyurmamak. Söz verdim karar verdim, 16’sına kadar hiçbir kısır tartışmanın içine girmeyeceğim.” şeklinde konuştu.

Yeni anayasa paketi ile tüm yetkilerin bir kişiye verileceğini savunan Kılıçdaroğlu, “Kaç bakan olacağına bir kişi karar verecek. O bakanların görevleri ne olacak bir kişi karar verecek, kaç başkan yardımcısı olacak bir kişi karar verecek. Parlamento tamamen devre dışı. Ekonomik ve sosyal haklarla ilgili bütün kararları ve kararnameleri çıkarmaya bir kişi yetkili olacak. Bir kişiye devleti teslim edeceğiz. Ne yapacağı onun takdirine bağlı. Bunu anlamakta zorlanıyorum. ‘Yeni bir devlet kuracağız’ diyorlar. Siz Türkiye Cumhuriyet Devletinden ne istiyorsunuz. Tarihimiz, kültürümüz, birikimimiz var. El ele kol kola mücadele ettik. Eksiğimiz olabilir, oturur düzeltiriz. Tarihimizi niye reddediyoruz. Rejimimizi niye değiştiriyoruz. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinden biri başkanlık sistemi ile yönetiliyor ABD başkanlık sistemiyle, diğerleri parlamenter sistemle. Dünyanın ek yoksul 20 ülkesi tamamı başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Bize diyorlar ki ‘3. Lige inelim, 1. Ligde ne işimiz var’. Yoksul ülkelerle aynı rejimi benimseyelim diyorlar” ifadelerini kulandı.

ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

Konuşmasında anket sonuçlarını da açıklayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Son yapılan çalışmalar şunu gösteriyor. İstanbul’da en az yüzde 53 hayır var. Hayırlı olsun. Korkuyorlar baskı kuruyorlar. İstedikleri kadar baskı kursunlar, para harcasınlar, yeri göğü ‘evet’ ile donatsınlar. Bu milletin bir onuru vardır. Birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetini bir kişiye teslim etmek istemiyoruz. Bunun bir parti ile ilgisi yoktur. Bunun bir kişi ile de ilgisi yoktur, tamamen demokrasi ile ilgili bir olaydır. Demokraside sözümüz geçer, derdimizi anlatırız.”

 
Bucaspor'da Erkan kendini aştı
 
CHP’li Güven: Cumhurbaşkanı ve başbakan da hayır için çalışıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak'tan "Koyverme oy ver" çağrısı
CHP Konak İlçe Örgütü, İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde, ...
Pekdaş Malatya’da sahada: Bu pakette adalet yok!
Referandum çalışmaları kapsamında Malatya’ya giden Konak Belediye Başkanı, ...
CHP'li Sındır: Bütün yetkiler tek bir adama bırakılamaz
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından ...
 
Tanrıkulu’ndan ‘16 Nisan’ mesajları: Kargaşa sona erer!
Tanrıkulu, "Bir tarafta yetkilerini halktan aldığını söyleyen, yüzde 52'ye ...
Başbakan Yıldırım: Evet çıkarsa biz onları yanaklarından öpeceğiz!
Yıldırım, “Hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş gibi sevineceğiz ...
Erdoğan: Bizim rejimle bir sorunumuz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim rejimle bir sorunumuz yok. Türkiye'de rejim ...
 
Ve 'yurt dışı oyları' Türkiye'ye geldi
Türk Hava Yolları (THY) uçağının Esenboğa Havalimanı'na getirdiği 190 ...
CHP'li Biçer'den 'Eve bekliyorum' diyen Ağaoğlu'na zehir zemberek sözler!
CHP'li Biçer, "Şimdi bu süreçte 16 Nisan'a kadar Ali Ağaoğlu gibi haddini ...
Gökçek paylaştı: Aradaki farkın en yüksek olduğu anket!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 10 bin 600 kişinin katıldığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva