HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2017 Çarşamba - 13:30

CHP’li Güven: Cumhurbaşkanı ve başbakan da hayır için çalışıyor!

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Başbakan ve cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp ‘evet’ için tek geçerli sebep sunamamanın hırçınlığı ve endişesi içindeler. Aslında farkında olamadan onlarda ‘hayır’ için çalışıyor” dedi.

CHP’li Güven: Cumhurbaşkanı ve başbakan da hayır için çalışıyor!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, referanduma sayılı günler kala açıklama yaptı.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, referandumda ‘hayır'ın kazanacağının artık iyice netleştiğini ifade ederek, AK Parti cephesinin de aslında ‘hayır’ için çalıştığını söyledi.

Konak meydanında saha çalışması yapan ve vatandaşlara ‘hayır'ı anlatan İl Başkanı Güven, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandum sonucunun, ‘Hayır’ çıkacağından en ufak bir tereddütleri olmadığını açıkladı.

Güven, “İzmir'in Türkiye'deki hayır oylarının lokomotifi olacağını” belirtti.

Başbakan ve bakanların İzmir'i 15 yıl kadar geç hatırladığını, onların da farkında olmadan, ‘hayır’ için çalıştıklarını ifade etti.

TÜRKİYE 17 NİSAN'DA HAYIRLI BİR SABAHA UYANACAK

Başkan Güven, “Bugün İzmir'den 17 Nisan sabahını görür gibiyiz. Tüm Türkiye'de vatandaşlarımız Türkiye'nin kaderini, geleceğini tek adama bırakmamanın, ülkede demokrasinin devam edeceğinin, Egemenliğin yine millette kalacağının ve Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin geleceğinin sağlama alındığının huzuru ve mutluluğuyla, çok hayırlı bir sabaha uyanacak. Hayır demenin vicdani rahatlığı, sınırsız yetkiler isteyenlere "dur bakalım o kadar da değil" demenin, çocuklarımızın geleceğini garanti altına almanın gururuyla uyanacağız 17 Nisan sabahına. Sakarya'da, Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Hakkari'de, İstanbul'da, İzmir'de ve tüm ülkemizde bu vatan, özgürlük ve cumhuriyet için şehit olmuş her şehidimizin emanetine sahip çıkmanın onuru olacak içimizde. O gün anlayacağız ki, Hayır demek, kendimize, çocuklarımıza, komşularımıza, kardeşliğimize, demokrasimize ve Türkiye'mize sahip çıkmak demekmiş. Bir inat uğruna, iktidar sarhoşluğuyla her şeyin sahibi ben olayım, her şeye ben karar vereyim, ben tüm milletten daha akıllıyım, benden başka kimseye gerek yok diyenin önüne, milletin iradesi koymak, milletten ve bu ülkeden daha önemli bir şey yok demekmiş” dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA HAYIR İÇİN ÇALIŞIYOR

Aylardır neden hayır denmesi gerektiği anlatmalarına rağmen, Hayır için halen onlarca yüzlerce sebep olduğunu belirten Güven, “Hayır için daha söz edemediğimiz bir çok sebep var. Anlattıklarımızın yanında aylarca süre olsa bile yine yeni sebepler sunup hayır'ın hayati önemini anlatacak durumdayız. Ama bunca bakan, Başbakan ve cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp Evet için tek geçerli sebep sunamamanın hırçınlığı ve endişesi içindeler. Bunu bütün milletimiz görüyor. Aslında onların Evet için çıktıkları her miting, her toplantı, Hayır demenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Aslında farkında olamadan onlarda Hayır için çalışıyor. Meydanlarda, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sataşmaktan, onunla uğraşmaktan, onun üzerinden kampanya yürütmeye çalışmaktan başka bir şey yapmıyorlar hepimiz görüyoruz.  Bu hem genel başkanımızdan, hem de Hayır kampanyasının gücünden nasıl korktuklarının açık bir göstergesidir. Ama bizim sataşmalarla, yalanla dolanla, sığ kavgalarla uğraşacak vaktimiz yok. Onlarınki saltanat ve iktidar, bizimkisi, memleket ve millet meselesi. İşin özü budur” diye konuştu.

AKP İZMİR İÇİN 15 YIL KADAR...

AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana, İzmir'in muhalif ve karşı duruşunu cezalandırmak için her fırsatı kullandığını söyleyen Asuman Ali Güven, “İzmir özgürlükten, çağdaşlıktan, adaletten ve cumhuriyetten yana tavır koyduğu için AKP her fırsatta İzmir'i ötekileştirdi. Yatırım dedikleri şey İzmir'e özel yatırımlar değil, kıyısından köşesinden İzmir'den geçen projeler. Kaldı ki İzmir'e, olmaz ya hizmet yağdırmış bile olsalar, vatandaşlarımız bunun bir iktidar seçimi olmadığını farkında. Anlayacağınız Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar İzmir'i ikna etmek için 15 yıl kadar geç kaldılar” ifadelerini kullandı.

 
Kılıçdaroğlu İstanbul için oran verdi!
 
Dortmund saldırısı sonrası iki yazı inceleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu İstanbul için oran verdi!
İstanbul Maltepe'de partililerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP Konak'tan "Koyverme oy ver" çağrısı
CHP Konak İlçe Örgütü, İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde, ...
Pekdaş Malatya’da sahada: Bu pakette adalet yok!
Referandum çalışmaları kapsamında Malatya’ya giden Konak Belediye Başkanı, ...
 
CHP'li Sındır: Bütün yetkiler tek bir adama bırakılamaz
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından ...
Tanrıkulu’ndan ‘16 Nisan’ mesajları: Kargaşa sona erer!
Tanrıkulu, "Bir tarafta yetkilerini halktan aldığını söyleyen, yüzde 52'ye ...
Başbakan Yıldırım: Evet çıkarsa biz onları yanaklarından öpeceğiz!
Yıldırım, “Hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş gibi sevineceğiz ...
 
Erdoğan: Bizim rejimle bir sorunumuz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim rejimle bir sorunumuz yok. Türkiye'de rejim ...
Ve 'yurt dışı oyları' Türkiye'ye geldi
Türk Hava Yolları (THY) uçağının Esenboğa Havalimanı'na getirdiği 190 ...
CHP'li Biçer'den 'Eve bekliyorum' diyen Ağaoğlu'na zehir zemberek sözler!
CHP'li Biçer, "Şimdi bu süreçte 16 Nisan'a kadar Ali Ağaoğlu gibi haddini ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva