HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2012 Salı - 09:04

İZSU’dan teyakkuz: Kentte eski şebeke kalmayacak!

11 ilçede su arızalarına neden olan eski şebekeleri yenilemek için çalışma başlatan İZSU Genel Müdürlüğü, 8.5 milyon liralık yatırımla 123 kilometre uzunluğunda branşman ve 107 kilometre uzunluğunda yeni şebeke yenileyecek.

İZSU’dan teyakkuz: Kentte eski şebeke kalmayacak!

İZMİR - Binlerce kilometre uzunluğunda şebeke döşeyerek büyük yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent içinde eskiyen şebekeleri ve branşman hatlarını (evle şebeke arasında yer alan hatlar) da yenilemeye devam ediyor. Su kaçaklarını ve arızalarını en alt seviyeye çekmek için yürütülen çalışmalar kapsamında İZSU, kentin dört bir tarafında çalışarak eski şebekeleri ve içme suyu ana şebekesi ile evler arasında yer alan ve eskidiği için sık sık arızalanan hatları yeniliyor. 2012 yılında kent içinde toplam 8.5 milyon liralık yatırımla 123 kilometre uzunluğunda branşman ve 107 kilometre uzunluğunda şebeke yenilenmiş olacak.
 
3 KOLDAN YENİLEME
Su Tesisleri Daire Başkanlığı tarafından 2011 yılının Aralık ayında başlayan çalışmalar kapsamında Karşıyaka, Konak, Karabağlar, Çiğli, Bayraklı, Bornova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca, Gaziemir ve Balçova ilçelerinde 3 milyon liralık yatırımla 22 kilometre uzunluğunda şebeke ve 26 kilometre branşman hattı yenilendi. Eski hatları yenilemek için yeniden iki ayrı ihale düzenleyen Su Tesisleri Daire Başkanlığı, yine aynı ilçelerde ihtiyacı olan mahalle ve sokaklara 3.5 milyon liralık yatırım yapacak. Geçtiğimiz ay başlayan çalışmalar 2013 yılı Haziran ayında tamamlanacak. Çalışmalar kapsamında 97 kilometre uzunluğunda branşman hattı ve 35.5 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilenecek.
 
İZSU Genel Müdürlüğü Yatırımlar Daire Başkanlığı da Konak, Buca, Bayraklı, Bornova, Narlıdere, Güzelbahçe, Karabağlar, Çiğli ve Gaziemir olmak üzere 10 ilçede şebeke yenileme çalışmalarına başladı. 50 kilometrelik şebeke yenileme çalışmaları kapsamında en az 300 metre ile en fazla 7 kilometre arasında değişen uzunluklarda yeni şebeke döşeniyor. Çalışmalar 2013 yılı Ocak ayında tamamlanacak ve 1 milyon 982 bin 500 liraya mal olacak.
 
ESKİ ŞEBEKE KALMIYOR
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, sık sık arızalanan ve su patlaklarına neden olan eski şebekeleri, basınca dayanıklı ve uzun ömürlü borularla yenilediklerini belirterek, “Kent içinde tespit ettiğimiz sokaklarda sıkıntıya neden olan 1 -2 kilometre uzunluğundaki eski boruları yeniliyoruz. Ekiplerimiz birkaç gün içinde o sokaktaki çalışmayı tamamlayarak, diğer sokaklara geçiyor. 2013 yılı Haziran ayına kadar devam edecek bu çalışmalar tamamlandığında, kent içinde arızaya neden olan eski şebekemiz kalmayacak” diye konuştu. Branşman yenileme çalışmalarıyla ile ilgili de bilgi veren yetkililer şöyle devam etti: “Patlaklar nedeniyle su kaçağına ve arıza giderim çalışmaları nedeniyle kesintiye neden olan eski boruların yenilenmesi ile vatandaşlar daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş oluyor. Bu çalışmalar kapsamında yeni su abonesi olmak isteyen vatandaşlara da yeni su bağlantısı yapılıyor”.
 
GÜLTEPE VE BAYRAKLI DA SU ARIZALARINA SON
İZSU ekipleri, yoğun olarak su arızalarının yaşandığı Gültepe’de şebekeleri yenilemeye başladı. Çalışmalar kapsamında Yavuz Selim ve Saygı mahallelerinde branşman yenileme çalışması yapılıyor. Yine Gültepe Levent Caddesi, Boğaziçi Caddesi ve bölgedeki sokaklarda 3 kilometre uzunluğunda eski şebeke, uzun ömürlü, ve basınca dayalı borularla yenilenecek. Bu bölgede çalışmalar bu hafta başlayacak. Yine yoğun sıkıntıların yaşandığı Bayraklı Adalet Mahallesi’nin 1593, 1594, 1645 ve 2132 numaralı sokaklarında toplam 6 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşenecek.
 
ŞEBEKESİ YENİLENECEK BÖLGELER
Konak’ta Mimar Sinan, İsmet Kaptan, Altıntaş mahalleleri, Ballıkuyu, Yenişehir-Gültepe, Gürrçeşme’deki sokaklar. Buca’da Vali Rahmi Bey, Gediz, Kuruçeşme, Göksu, Buca Koop, Barış, Çamlıkule, İnönü, Mustafa Kemal, Çaldıran, Çamlıpınar, Göksu, Yeşilbağlar bölgesindeki bazı sokaklar. Bornova’da Yeşilova, İnönü, Naldöken, Kazım Dirik, Ümit mahalleri, merkezde ve Manda Çayı kenarındaki 372/2 Sokak.
 
Çiğli’de Egekent’te, Evka -2, İstasyonaltı ve Aydınlıkevler mahallerinin bir bölümündeki sokaklar. Menemen’de 30 Ağustos Mahallesi. Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Mahallesi. Balçova’da Çetin Emeç, Teleferik, Onur, Eğitim mahallerindeki bazı sokaklar. Güzelbahçe’de Çelebi ve Yalı mahalleleri. Narlıdere’de Sahilevleri, Çatalkaya, Huzur mahallelerindeki bazı sokaklar. Bayraklı Adalet Mahallesi’nin büyük bölümünde yer alan sokaklar. Karabağlar’da Şehitler, Günaltay ve Hatay mahallerindeki sokaklar. Gaziemir’de Aktepe, Beyazevler, Gazikent, Atıfbey ve 9 Eylül mahallelerinin bir bölümü.
 
BRANŞMAN ÇALIŞMASI YAPILACAK BÖLGELER

Konak’ta Lale, Yavuz Selim, Saygı, Mimar Sinan, İsmet Kaptan, Altıntaş. Karabağlar’da Limontepe Mahallesi. Bayraklı’da Refik Şevket İnce ve Postacılar Mahallesi. Buca’da Vali Rahmi Bey, Gediz, Kuruceşme, Göksu ve Buca Koop bölgeleri. Bornova’da İnönü, Atatürk, Pınarbaşı, Evka -3, Ayakkabıcılar Sitesi ve Yeşilova bölgesi. Çiğli’de Şirintepe, Evka-2, İstasyonaltı ve Aydınlıkevler mahalleleri. Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Mahallesi. Balçova’da Onur, Teleferik ve Çetin Emeç mahalleleri. Güzelbahçe’de Siteler, Atatürk, Çelebi ve Yalı mahalleleri. Narlıdere’de Limanreis, Ilıca, Sahilevleri ve Çatalkaya mahalleleri. Menemen’de 30 Ağustos Mahallesi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferik karıştı: Büyükşehir’den tahliye kiracıdan isyan!
İzmir'in en gözde dinlenme tesislerinden birisi olan ve uzun süredir kapalı ...
Narlıdere’nin gurur kaynağı Narbem
Narlıdere Belediyesi dershanesi Narbem, bu yılki üniversite sınavlarında ...
Karşıyaka Ata’sına sahip çıkıyor: Bayrağı al da gel!
Karşıyaka Belediyesi’nden son aylarda artan terör olaylarına karşı anlamlı ...
 
Gaziemir'den akıllı yatırım: 5 yılda 25 daire
Borçla devraldığı belediyenin mali tablosunu tasarruf ve akılcı yönetimle ...
Aliağa'da 22.kez emek ve barış zamanı
22.si yapılacak olan Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri için hazırlıklar ...
Selçuk'tan sokak hayvanları için su kabı
Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü hava sıcaklığının artması ...
 
Minik senatörlerden örnek davranış
Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri, barınaklarda kalan sevimli dostlara ...
Büyükşehir’de ‘domino’ etkisi: Ersu Hızır dönerse…
Danıştay’ın göreve iade kararı verdiği eski Genel Sekreter’in göreve dönüşü ...
Karabağlar ‘dostlar’ için online: Satın almayın sahiplenin
Karabağlar Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva