HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 13:45

Karşıyaka Ata’sına sahip çıkıyor: Bayrağı al da gel!

Karşıyaka Belediyesi’nden son aylarda artan terör olaylarına karşı anlamlı bir tepki geldi. Birlik ve beraberliğimize yönelen tehditler karşısında farkındalık yaratmayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi “Karşıyaka Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkıyor” başlığı altında etkinlikler dizisi gerçekleştirecek. İlki 29 Ağustos Çarşamba günü Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek etkinliklerin tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka’dan yakacakları kıvılcımın volkana dönüşmesi dileğiyle tüm İzmirliler’e “Sessiz kalmayın, İzleyen olmayın, bayrağınızı alıp gelin” çağrısında bulundu.

Karşıyaka Ata’sına sahip çıkıyor: Bayrağı al da gel!

İZMİR - Latife Kanım Köşkü Anıevi’nde düzenlediği basın toplantısında 29 Ağustos ile 10 Kasım arasını kapsayacak olan etkinlik dizisi hakkında bilgi veren Başkan Durak, “Ülkemizin içinden geçmekte olduğu dönemde, destansı bir kurtuluş mücadelesinin eseri Cumhuriyetimizin değerlerinin tartışılmaya açılmasını, hırpalanıp örselenmeye çalışılmasını büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Terör artık günlük yaşamımızın içine kadar girdi. Bu tablo karşısında sessiz kalamazdık. Düzenleyeceğimiz kitlesel etkinliklerle dosta düşmana gücümüzü gösterirken, sergiler, paneller, söyleşiler ve spor etkinlikleriyle de Cumhuriyetimizin değerlerinin önemi hakkına farkındalık yaratmaya çalışacağız” dedi.

BAŞKAN DURAK’TAN ‘BAYRAĞINI AL DA GEL’ ÇAĞRISI
“Karşıyaka Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkıyor” sürecinde ilk kıvılcım 29 Ağustos Çarşamba akşamı saat:20.00’de Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek “İzmir Ata’sına Cevap Veriyor” etkinliği ile atılacak. “İşte Biz Cumhuriyeti Böyle Kurduk” kısa film gösteriminin ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunacağı etkinliğe katılan onbinler ise hep bir ağızdan “Gençliğin Ata’sına Cevabını” okuyacak. Gece Edip Akbayram Konseri ile sona erecek.

Tüm İzmirliler’i Cumhuriyetimize sahip çıkmak üzere Karşıyaka’da düzenlenecek etkinliklere davet eden Başkan Durak, 29 Ağustos akşamındaki etkinlik için de “Sessiz kalmayalım, izleyen olmayalım, bayrağımızı alıp gelelim. Cumhuriyetimize sahip çıkma sorumluluğu hepimizin” çağrısında bulundu. Başkan Durak ayrıca, o akşam orada sadece Türk bayraklarının olacağına da dikkat çekti.
 
Başkan Cevat Durak basın toplantısında şunları söyledi: “Ülkemizin içinden geçmekte olduğu dönemde, destansı bir kurtuluş mücadelesinin eseri Cumhuriyetimizin değerlerinin tartışmaya açılmasını, hırpalanıp, örselenmeye çalışılmasını büyük bir üzüntüyle izliyoruz.
Terörün doğusundan batısına ülkemizde kol gezdiği bugünler de, her gün, güne şehit haberleriyle başlıyor olmanın acısını yaşıyoruz. Terör, bugün artık şehirlerimizde, günlük hayatımızın içine kadar girdi. Asker cenazelerinde döktüğümüz gözyaşları artık, 1 yaşındaki masum bebekler için akıyor.
Son 10 yılda şiddetini arttıran terörün geldiği yer ne olursa olsun, amacı aynıdır. Anadolu insanının efsaneleşen cesaretiyle verdiği mücadelenin eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmektir. Rejim değişikliği sevdalarını, terörle besleyen karanlık güçlerin oyunlarına gelmeyelim.

Unutulmamalıdır ki;
Türkiye rejim seçimini 89 yıl önce yapmıştır. Bugün tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir dahinin önderliğinde, 19 Mayıs 1919’da kurtuluş mücadelesini başlatan atalarımız, 29 Ekim 1923’de kurdukları devletin rejiminin “Cumhuriyet” olmasına karar verdi.
Dünya nice savaşlar yaşadı; diktatörlerin dünyaya hükmetme hırslarının kara lekelerinden, güç savaşlarına kadar…
Ancak, hiç biri emperyalizme karşı verdiği mücadele ile tutsaklığının zincirlerini kırmayı başaran Türk Ulusu’nun bağımsızlık zaferi kadar onurlu olmadı.
Eşi benzeri görülmemiş Bağımsızlık Zaferi’nin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal ve ona inanan isimsiz milyonlarca kahraman kanlarıyla yazdıkları destanla, 600 yıllık imparatorluğun yıkıntıları üstüne genç, dinamik ve güçlü bir devlet kurdu.
Bugün, düşünmemiz gereken asıl nokta budur; Cumhuriyetimiz, Türkiye ve dünya için nasıl bir anlam taşımaktadır.
Cumhuriyeti sıradan bir rejim değişikliği olarak görmememiz gerekir. Cumhuriyet bir kültür ve uygarlık değişimidir.
İnsan hak ve özgürlükleriyle, hukukuyla, yaşam biçimiyle, sanatıyla, eğitimiyle köklü bir değişimdir. Tutsaklığından kurtuluşunu destansı bir zafere dönüştüren Anadolu insanının çağdaşlaşma ve güçlü bir devlet kurma sürecinin eseridir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz dehasının öngörüsüyle şekillenen bu yeni rejimin, bu topraklar üzerinde gerçekleştirilip, sürdürülebilmesi çok büyük bir iştir.
Ve Türkiye bunu başarmıştır.
Bu süreç, elbette ki çok kolay olmamıştır. 89 yıllık tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti rejim değişikliği isteyen her türlü baskıyla yüz yüze gelmiştir. Ancak, genç Cumhuriyetimiz bütün bu baskı ve karanlık oyunları kararlılıkla aşmıştır.
Bugün gelinen nokta da ne yazıktır ki; Cumhuriyetimiz her zamankinden çok daha fazla sahiplenilmeye ihtiyaç duymaktadır.
Unutulmamalıdır ki;
Nereden geldiğini bilmeyen, nereye gideceğini de bilemez.
Biz, nereden geldiğimizi biliyoruz.
Bize yolumuzu açan CUMHURİYET’tir.
Bizler, CUMHURİYET’in okullarında okuduk, öğrendik ve öğrettik, birey olduk.
Bizler, CUMHURİYET’in çocukları, onurlu vatandaşlarıyız.
İşte bu bilinçle;
Karşıyaka Belediyesi olarak, içinden geçmekte olduğumuz böylesi ciddi bir süreçte, Cumhuriyet’in aydınlık insanlarının kenti Karşıyaka’dan bir kıvılcım yakıyoruz, Anadolu’da volkana dönüşmek üzere…
“Karşıyaka’nın ATA’sına Cevabı” sloganıyla, 29 Ağustos’ta Bostanlı Rekreasyon alanında yakacağımız kıvılcımda herkesi, CUMHURİYETİMİZE sahip çıkmaya davet ediyoruz.
29 Ağustos akşamı biraraya gelecek on binlerce CUMHURİYET çocuğu, genci, yaşlısı hep bir ağızdan ATA’sına ülkemize, Cumhuriyetimize nasıl sahip çıktığımızın andını içecek.
Biz, binlerce Karşıyakalı 29 Ağustos akşamı Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda olacağız. Tüm İzmirliler’i, Cumhuriyetin tüm aydınlık yüzlü insanlarını bizlerle birlikte olmaya davet ediyorum.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenleyeceğimiz bu etkinliğimiz, “Karşıyaka Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkıyor” etkinlik dizimizin ilk ayağını oluşturacak. 9 Eylül, 29 Ekim ve 10 Kasım dolayısıyla düzenleyeceğimiz bir dizi etkinlikle, içinden geçmekte olduğumuz dönemde Cumhuriyetimize yönelen tehditler karşısında “hatırlatma” ve “farkındalık” yaratmayı amaçlıyoruz.
30 Ağustos ile 10 Kasım arasını kapsayacak bu süreçte, Karşıyaka Belediyesi olarak, kitlesel etkinliklerimizin yanı sıra, paneller, söyleşiler, sergiler ile de bu ülkenin, nasıl bir onurlu mücadelenin eseri olduğunu unutturmamaya çalışacağız.
Atalarımızın canlarını vermekten bir an bile çekinmedikleri Cumhuriyetimizin nasıl bir Milli Mücadele’nin eseri olduğunu unutturmamak kadar, hatırlatmak istediklerimiz de var.
 
Savaşın içinden barışı çıkarma, tutsak bir milletten tam bağımsız bir ülke yaratma cesareti ve başarısını gösteren Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bugün temsil edenlere hatırlatmak isteriz ki;
Bugün temsil edilecek bir ülke varsa, bunun temelleri 89 yıl önce verilen o onurlu mücadele ile atılmıştır.
Karşıyaka Belediyesi olarak düzenleyeceğimiz etkinlikler dizisi ile dosta düşmana vereceğimiz mesaj da bu olacaktır.
Tarihimizle iftihar ediyoruz.
Türkiye’yi bugünlere hep beraber getirdik. Ve bundan sonra da hep beraber sahip çıkacağız.
Kenarından, köşesinden onu kemirme çabası içine girenlere karşı tek yumruk, tek yürek olarak cevap vereceğiz.
Bu ülke hepimizindir.
Laik, demokratik, bağımsız bir ülke olarak varlığımızı sürdürebilmemiz için;
Sorumluluk sadece siyasetçilerin değil, tüm vatandaşlarımızındır.
Sorumluluk hepimizindir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serap Akkoç 29 Ağustos 2012 Çarşamba 16:24

6 yıldır sokağımızda ( 2017 sokak) yaşayan insanlarımızın hak ve hukukunun ihlal edilmesine göz yuman Sayın Durak nasıl Cumhuriyetimizi , demokarasiyi ve kyikliği koruyacak acaba?

Yorumu oyla      11      6  
demokrat aydın 28 Ağustos 2012 Salı 07:43

heee moda oldu buda al bayrağı gel sorsan evinde al bayrak yoktur maksat yaklaşan seçim takvimi için milletin duygularını istismar etmek vay anasını nekadar çok atatürk sevgisi varmış zübeyde hanımın mezarının etrafındaki pislikleri temizleyinde görelim ata hürmetini şov yapmayın şov milletide galeyean getirmeyin

Yorumu oyla      12      7  
partili 28 Ağustos 2012 Salı 03:15

bu karşıyaknın hiç işi yokmu bayrağı algel diyor cevat bey insanlara böyle kül yuturamasın biraz hizmet edin.

Yorumu oyla      12      6  
partili 28 Ağustos 2012 Salı 02:45

bu chpli belediyeler atamızdan ne ister anlamış deyilim ölmüş adamdan niye medet umarlar anlamış deyilim atamız sırf chpeyemi ayit onuda cözemedim yeter artık atamıza siyasete alet edip durmayın karşıyakkalılar kendinize kullandırmayın.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'den akıllı yatırım: 5 yılda 25 daire
Borçla devraldığı belediyenin mali tablosunu tasarruf ve akılcı yönetimle ...
Aliağa'da 22.kez emek ve barış zamanı
22.si yapılacak olan Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri için hazırlıklar ...
Selçuk'tan sokak hayvanları için su kabı
Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü hava sıcaklığının artması ...
 
Minik senatörlerden örnek davranış
Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri, barınaklarda kalan sevimli dostlara ...
Büyükşehir’de ‘domino’ etkisi: Ersu Hızır dönerse…
Danıştay’ın göreve iade kararı verdiği eski Genel Sekreter’in göreve dönüşü ...
Karabağlar ‘dostlar’ için online: Satın almayın sahiplenin
Karabağlar Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ...
 
BELGEM 3 bin 600 öğrenciyi bekliyor
Bornova Belediyesi’nin ücretsiz lise ve üniversite hazırlık kursları verdiği ...
Konak şehidimizin ailesini unutmuyor
Konak Belediyesi, geçtiğimiz ay Diyarbakır Lice’de şehit düşen Çavuş Selman ...
Büyükşehir'in toptan çözüm hamlesi devam ediyor
20 ayda 18 ilçenin “ihtiyaçlı” bölgelerinde fiziki düzenleme ve alt yapı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva