HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 10:35

BELGEM 3 bin 600 öğrenciyi bekliyor

Bornova Belediyesi’nin ücretsiz lise ve üniversite hazırlık kursları verdiği BELGEM Dershanesi’nde yeni dönem kayıtları başladı. Geçtiğimiz yıl kapasitesini yüzde yüz artıran BELGEM bu yıl 3 bin 600 öğrenciyi üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlayacak ya da ingilizce öğretecek. BELGEM kurslarına katılan öğrenciler geçen yıl lise ve üniversiteye giriş sınavlarında yüzde 80’e yakın başarı sağladı.

BELGEM 3 bin 600 öğrenciyi bekliyor

İZMİR - Yeni eğitim döneminin başlaması ile Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) de sezonu açıyor. Bornova Belediyesi'nin lise ve üniversite sınavlarına girecek gençlere ücretsiz kurs verdiği BELGEM’de dersler önümüzdeki hafta başlıyor. Geçtiğimiz yıl kapasitesini 1500 öğrenciden 3 bin 200’e çıkaran BELGEM, bu sene 3 bin 600 öğrenciye hazırlık kursu verecek. Bu yıl 500 öğrenciyi üniversite sınavına, 1300 öğrenciyi de lise sınavlarına (SBS) hazırlayacak olan BELGEM, 1800 ilköğretim okulu (4-5-6-7-8.sınıf) öğrencisine de ingilizce destek kursu hizmeti sunacak. Böylece ücretsiz olarak hizmet verilen öğrenci sayısı 3600’ü bulacak.
 
SEVİYE BELİRLEME SINAVI 25 AĞUSTOS’TA
BELGEM’de üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler geçen yıl yüzde 70 oranında başarı sağlayarak hedeflerine ulaştı. Liseye giriş sınavlarında da öğrencilerin yüzde 80’i başarılı olarak istedikleri okula yerleşti. BELGEM’de üniversite hazırlık kurslarına başlayacak öğrenciler 25 Ağustos Cumartesi günü seviye belirleme sınavına girecek. Dersler 31 Ağustos Cuma günü başlayacak. Yıl içinde üniversite sınavına girecek öğrencilere 22 deneme sınavı yapılacak ve 493 saat ders verilecek. Liseye giriş sınavlarına hazırlanacak öğrencilerden 7. sınıflar 5 Eylül’de, 8. sınıflar ise 4 Eylül’de seçme ve seviye tespit sınavına girecek. Lise sınavlarına hazırlanan öğrencilerin dersleri ise 15 Eylül’de başlayacak.
 
Vatandaşların BELGEM’e olan taleplerinin artması üzerine bu sezon Çamdibi’ndeki
Merkez binanın yanısıra, Bornova Merkez Taşdemirler Binası ve Mevlana Toplum Merkezi’nde de kurs hizmeti verilecek. İlköğretim okullarına yönelik ingilizce destek programları ise BELGEM Merkez Bina, Mevlana Toplum Merkezi, Bornova Merkez Taşdemirler Binası, Naldöken Toplum Merkezi ve Altındağ Toplum Merkezi’nde veriliyor.
 
Vatandaştan gelen talebe cevap vermek için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, çocukların eğitimi için her türlü altyapıyı sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Sındır, "Çocuklarımıza en iyi eğitim hizmetini sunmaya ve onları sınavlara en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Başarı hedeflerimize de ulaşıyoruz. Lise ve üniversite sınavlarında yüzde 70-80 oranlarında başarı elde ediyoruz. Çocuklarımızın hiçbir ücret ödemeden dershane hizmeti aldığı BELGEM'i şartlarımızı zorlayarak daha çok öğrenciye hizmet verecek kapasiteye ulaştırmak için çalışıyoruz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak şehidimizin ailesini unutmuyor
Konak Belediyesi, geçtiğimiz ay Diyarbakır Lice’de şehit düşen Çavuş Selman ...
Büyükşehir'in toptan çözüm hamlesi devam ediyor
20 ayda 18 ilçenin “ihtiyaçlı” bölgelerinde fiziki düzenleme ve alt yapı ...
Buca Kasaplar Meydanı gün yüzüne çıkacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı projesi kapsamında, ...
 
İzmir esnafından 'veteran' sevinci
15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nı ...
İki yaka müzikle birleşti
Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan Senfoni Orkestrası Sığacık Kaleiçi’nde ...
Bornova'nın Balkan kentleriyle dostluğu büyüyor
Pek çok Avrupa ve Balkan kentiyle kardeş şehir ilişkisi kuran Bornova ...
 
İZSU'dan Aliağa'ya 6,8 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6.8 milyon liralık yatırımla Aliağa’nın ...
Balçova’da herkes ‘can tertip’
Balçova Belediyesi, ilçede yaşayan yeni tertip askerleri her celp döneminde ...
Bakan Yıldırım’dan ‘İzmir’e hizmet’ raporu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hizmette siyaset ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva