HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 11:05

Büyükşehir’de ‘domino’ etkisi: Ersu Hızır dönerse…

Danıştay’ın göreve iade kararı verdiği eski Genel Sekreter’in göreve dönüşü Büyükşehir’de taşları yerinden oynatacak.

Büyükşehir’de  ‘domino’ etkisi: Ersu Hızır dönerse…

İZMİR - Başkan Aziz Kocaoğlu’nun güven bunalımına düştüğü gerekçesiyle yollarını ayırdığı iki bürokrat da mahkeme kararıyla kadro ve görevlerine geri dönünce belediyenin üst yönetimi karıştı. Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in mahkeme kararıyla dönüşünden sonra bu kez de Genel Sekreter koltuğuna dönmeye hazırlanıyor. Danıştay Beşinci Dairesi, İçişleri Bakanlığı onayıyla verilmiş Genel Sekreterlik kadrosundan alınıp uzman kadrosuna atanmasıyla ilgili davada Hızır lehine karar verdi. Böylece, Hızır’ın geri dönüş yolu açıldı.
 
30 GÜN İÇİNDE KARAR
Büyükşehir Belediyesi’na Danıştay kararı 9 Ağustos’da ulaştı. Yasaya göre Büyükşehir Belediyesi Danıştay kararını 30 gün içinde uygulamakla yükümlü. Bu nedenle 8 Eylül 2012 tarihine kadar Ersu Hızır’a yeniden Genel Sekreterlik kadrosu verilecek.
 
BÜROKRASİ SARSILACAK
Ardından bu kadro ve görevlendirme İçişleri Bakanlığı onayına gönderilecek. Danıştay’ın Büyükşehir Belediyesi’nde şok yaratan bu kararı sadece Ersu Hızır’ın kadro ve görevine geri dönmesine yol açmayıp üst düzey bürokrasiyi de sarsacak.

Çünkü, Hızır’ı Genel Sekreterlik kadrosu verilirken, Büyükşehir Belediyesi davasında İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ev hapsi cezası verilen Pervin Şenel Genç’in Genel Sekreterlik kadrosu geri alınacak.
 
ZİNCİRLEME DEĞİŞİM OLUR
DHA’dan Utku Bolulu’nun haberine göre Hızır’a yer açmak için Genç’in Genel Sekreterlik kadrosundan alınması, zincirleme kadro kaymalarına neden olacak. Genç genel sekreter yardımcısı olursa daire başkanlarına kadar zincirleme etki yapacak. Ya da Genç belediye bünyesinde bir başka kadroya atancak. Bu da mevcut görev dağılımını etkileyecek. Ferda Eser’in dönüşü de Muhittin Selvitopu’nun Genel Sekreter Yardımcılığı’ndan alınıp ESHOT’a atanmasına neden olmuştu.

YETKİLERİ TARTIŞILIYOR
Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Ersu Hızır’ı muhatap almayacağı ve yetkileri üstleneceği açıklaması da kafaları karıştırdı. Hızır’ın görevine dönmesi öncesi, yasayla verilen hak ve yetkiler dışında Hızır’ın aktif karar verme ve uygulama sürecine katılmasını önleyecek şekilde diğer bürokratlara yetki devri, dağılımı yapılabileceği de öne sürüldü.
 
DAVANIN BİTİŞİ BİR YIL SÜRER
Danıştay 5. Dairesi’nin esas hakkında kararını vermesine kadar olan sürecin 1 yılı bulabileceği de iddia edildi. Böylece, yerel seçimlere doğru Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun daha önce yolunu ayırdığını açıkladığı iki üst düzey bürokratlı ekiple çalışmak zorunda kalacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Behzat 28 Ağustos 2012 Salı 17:01

Belediyede Ersu Bey ayrıldı işler durdu.Yapılan çalışmalarda Ersu Bey öncesi ve sonrası diye bakılıyor.Başkan kavga yerine ortak çalışmayı denese İzmir kazanır.Ben yaptım oldu bittiye Danıştay dur dediğine göre.İnat yerine hizmet için çözüm üretilmeli.Cumhurbaşkanı Başbakanın, Başbakanda Cumhurbaşkanının işine karışıyormu.Herkez yetkisini,sorumluluğunu bilmeli.

Yorumu oyla      20      5  
hizmetseçimkazandırır 28 Ağustos 2012 Salı 11:39

Umarın döndüğünde birlikte çalışırlar. Çünkü haberde yer alan yöntemler uygulanırsa belediyede huzursuzluk daha da artabilir. Yollar ayrılacaksa da seçim sonrası düşünsünler. Çok zaman kaybedildi zaten. Bu kişi de zaten tecrübeli bir Genel Sekreter. Her şeyi kenara bırakıp çalışsınlar işte. Gururla, "kadromu kuracağım"la olmuyorsa, elindekiyle çalışmalısın.

Yorumu oyla      21      5  
markopasa 27 Ağustos 2012 Pazartesi 23:21

şunu bilmenizi isteriz en azından ersu beyi sevenler neden onu severler biliyormusnuz çinkü azarlandı belki bağırdı bab gibi kızdı ama kimseyi işinden etmedi bu tek neden bile onu sevmemize yeter.

Yorumu oyla      20      5  
Gerçek İzmirli 27 Ağustos 2012 Pazartesi 23:16

İZMİR HALKI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE BÜROKRATLARINDAN İZMİR 'E HİZMET ÜRETMELERİNİ BEKLİYOR. SEÇİMLERE ÇOK AZ BİR SÜRE KALMIŞ OLMASINA RAĞMEN BAŞKAN HALA BÜROKRATLARI VE ALT KADROLARDAKİ PERSONELLERİN SAĞA SOLA ATAMALARI VE TERFİLERİ İLE MEŞGUL OLMAYI BIRAKIP İZMİR'İN SORUNLARI İLE DAHA YAKINDAN İLGİLENMESİ TÜM İZMİR'LİNİN MENFAATİ OLACAKTIR. GENEL SEKRETERLİK KOLTUĞUNDA ERSU BEY YA DA PERVİN HANIM OTURMUŞ İZMİR'LİYİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR OLSA GEREK...

Yorumu oyla      15      6  
DERSİMLİ 27 Ağustos 2012 Pazartesi 22:33

malisef ibb CHP li kadrolarını kuramadı bürokrasi özfaturanın ekibi muhtemelende disiplin yok özünde partili olanları araştırın zulüm ve sürgünde malisef YÜKSEL ÇAKMURUN seçim kaybettiği dönemde partililleri insafsızca işten atanlar şimdi bürokrat...İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR ÇOK YAZIK..............

Yorumu oyla      20      9  
naci 27 Ağustos 2012 Pazartesi 17:04

Kim nereye kayıyormuş ki;o kadar kolaymı bu iş..cefayı çeken p.genç genel sekreter yardımcılığına dönecek diyenler hayal kurmayın,o olmaz olamazda... zor o iş zorr böyle biline...

Yorumu oyla      17      16  
entarasan 27 Ağustos 2012 Pazartesi 15:02

Ayrıntısını bilemiyorum ama, görünen o ki baya bir kayma olacak. Artık hangisi nereye kayarsa, o kadarını zaman gösterecek... Liste kabarık olsa gerek

Yorumu oyla      16      5  
Bilal-İzmirli 27 Ağustos 2012 Pazartesi 14:01

Büyükşehir üst düzeyde sarsılacak.....NEDEN SARSILACAK Danıştay’ın göreve iade kararı vermişse Başkan Aziz Kocaoğlu’na ve bizlere düşen (CHP)Bu bürokratlara gereken saygıyı göstermektir.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar ‘dostlar’ için online: Satın almayın sahiplenin
Karabağlar Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ...
BELGEM 3 bin 600 öğrenciyi bekliyor
Bornova Belediyesi’nin ücretsiz lise ve üniversite hazırlık kursları verdiği ...
Konak şehidimizin ailesini unutmuyor
Konak Belediyesi, geçtiğimiz ay Diyarbakır Lice’de şehit düşen Çavuş Selman ...
 
Büyükşehir'in toptan çözüm hamlesi devam ediyor
20 ayda 18 ilçenin “ihtiyaçlı” bölgelerinde fiziki düzenleme ve alt yapı ...
Buca Kasaplar Meydanı gün yüzüne çıkacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı projesi kapsamında, ...
İzmir esnafından 'veteran' sevinci
15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nı ...
 
İki yaka müzikle birleşti
Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan Senfoni Orkestrası Sığacık Kaleiçi’nde ...
Bornova'nın Balkan kentleriyle dostluğu büyüyor
Pek çok Avrupa ve Balkan kentiyle kardeş şehir ilişkisi kuran Bornova ...
İZSU'dan Aliağa'ya 6,8 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6.8 milyon liralık yatırımla Aliağa’nın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva