HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2024 Salı - 15:09

İzmirli vekillere Hatay'da görev!

CHP heyeti, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla Hatay seçimine yönelik itiraz başvurularını yapmak ve süreci takip etmek için kente geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, sürece ilişkin bilgi vererek, "Şu ana kadar 3 bin 900'lerden gelen fark, itirazlarımızın sonucunda 3 bin 287'ye kadar düşmüştür" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan "Bu sandık bizim için çok daha önemli. Burada bir varoluş mücadelesi veren, hayatını devam ettirmeye çalışan insanlar oy kullandı" dedi.

İzmirli vekillere Hatay da görev!

Hatay'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni yüzde 44,48 oyla AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kazandı. CHP adayı Lütfü Savaş, 44,05 oranla ikinci oldu. Oy sayımının tamamlanmasıyla itirazlar yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan’ın öncülüğündeki heyet, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Gökçe Gökçen, bugün itibariyle oy farkının 3 bin 900’lerden 3 bin 287'ye kadar düştüğünü açıkladı. Hatay’daki seçim sonuçlarını çok önemsediklerini belirten Gökçen, "Hatay hepimizin diğer şehirlerden diğer kentlerden farklı gördüğü bir şehir. Hatay'da geçtiğimiz yıl çok büyük bir acı yaşadık. Vatandaşlarımız bir yandan canını kurtarmaya çalışırken diğer yandan sevdiklerinin çok acı bir şekilde hayattan koparıldığını gördü. Bu yüzden Hatay hala yaralarını sarmaya çalışmakta hala kent kültürünü hala şehrini ayakta tutmaya çalışmakta olan bir şehrimiz. Bu yüzden Hataylıların iradesinin aynı şekilde yansıyabilmesi bizim için hayati önemde. İşte bunlardan dolayı genel başkanımızın görevlendirmesiyle buradayız. Hatay halkının iradesinin sandığa nasıl girdiyse sandıktan o şekilde çıkabilmesi için ve aynı zamanda itirazların sürmesi, itirazların doğru yapılması verilerin hepsinin doğru analiz edilmesi bizim için önemli. Tam da bu yüzden buradayız. Şimdiye kadar partili avukatlarımız ve ilçe örgütlerimiz, il örgütümüz, milletvekillerimiz yakından takip ederek bütün başvurularını yaptılar ve yapmaya devam edecekler. Bugün boyunca itiraz süreci boyunca biz bu başvuruların hepsini takip etmeye devam edeceğiz. Yaşanan bazı olaylar aynı zamanda tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler verilerde bazı hatalar ya da geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla tür başvuru yapılıyor. Bu başvuruların bir kısmının sonucunda bu sabah itibariyle 3 bin 900 olan fark 3 bin 287'ye kadar düşmüş durumda. Ama itiraz süreci biraz önce devam ediyor. O yüzden bu verilerin değişmesi gün boyunca mümkün olacak" dedi.

'HATAY’I ALARAK SEÇİM GALİBİYETİNİ TAÇLANDIRACAĞIZ'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan da Hatay’daki seçimi itirazları sonucu kazanarak seçim galibiyetini taçlandırmak istediklerine değinerek, "Türkiye’de CHP olarak bir seçim zaferi yaşadık. Hatay’da pek az bir fark var. Biz yaptığımız itiraz neticesinde Hatay'da bu seçim zaferini taçlandıracağımızı düşünüyoruz. İki genel başkan yardımcısı ve milletvekili arkadaşlarımız, örgüt olarak buradayız. Seçmenin iradesini tecelli ettiği yer sandık. Bu sandık bizim için daha önemli. Çünkü burada bir varoluş mücadelesi veren bir yandan hayatını idame ettirmeye çalışan çadırlarda konteynerlerde yaşayan insanlar oy kullandı. Tüm seçmenlerin elbette iradesi önemli ama Hatay seçmenin iradesi bizim için çok daha önemli o yüzden Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması noktasında üstümüze düşen vazifeyi yapmaya geldik" diye konuştu. (DHA)

 
Villadaki yangından cinayet çıktı!
 
SPK İzmirli iş insanının peşine düştü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 2 Nisan 2024 Salı 19:18

CHP milletvekilleri destek için gidiyor Selçuk'ta bağımsız belediye başkanı adayı Vefa Ülgür için yapılan kumpas için binlerce imza toplanıp ilçe seçim kuruluna müracaat etti,halk arkasında...

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla ülke genelinde zirve!
Kesin olmayan sonuçlara göre, İzmir'in Urla ilçesi CHP'nin sadece İzmir'de ...
Bakanlıktan karar... DEM Parti'ye Van şoku!
31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah ...
Özgür Özel: Erken seçim çağrısı yapmıyorum
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sonuçlarını ...
 
Bakan Fidan, NATO toplantısına katılacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3-4 Nisan'da Brüksel'de gerçekleşecek NATO ...
Bahçeli erken seçime kapıları kapattı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yazılı açıklama ile yerel seçim sonuçlarını ...
CHP Lideri Özel: En büyük hayal kırıklığım Soyer!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarını değerlendirdi. "En büyük ...
 
AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK bugün toplanıyor
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Biz varsak var biz yoksak yok!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Biz varsak var biz yoksak yok!'
En az oy alan siyasi parti oldu!
31 Mart Yerel Seçimlerinde ilginç bir olay yaşandı. Bir siyasi parti, seçimleri 3 oyla tamamladı.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva