HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2024 Salı - 09:20

CHP Lideri Özel: En büyük hayal kırıklığım Soyer!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarını değerlendirdi. "En büyük hayal kırıklığınız nedir?" sorusuna da yanıt veren Özel, "Tunç Soyer’dir en büyük hayal kırıklığım. Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay’ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim. Memnun oldu. Akşam yemeğe çıktık birlikte. Gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı" dedi.

CHP Lideri Özel: En büyük hayal kırıklığım Soyer!

Türkiye tarihi bir seçime imza attı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP, birçok il ve ilçeyi AK Parti ve MHP'den alarak 47 yıl sonra birinci parti olurken AKP'deki büyük erime de gözler önüne serildi. 

Manisa'dan Balıkesir'e, Adıyaman'dan Kütahya'ya kadar pek çok yerde yıllar sonra ilk kez belediye kazanan ve resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 38'lik oy oranı elde eden CHP'nin genel başkanı Özgür Özel, tarihi sonuçları Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a değerlendirdi.

En son kendisi 3 yaşındayken CHP'nin birinci parti çıktığını belirten Özel, "Oy kullanırken, 'Haydi birinci parti olalım inşallah' diye attım. İkinci yüzyılın ilk seçiminden birinci parti çıkalım ve rövanşı alalım diyorduk" ifadelerini kullandı.

 "14 MAYIS'TAKİ HATALARIMIZDAN DERS ALDIK"
Saymaz'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri Özel, 14 Mayıs'ta Altılı Masa'nın hataları nedeniyle alacakları seçimi alamadıklarını belirterek, "Kaynamayan tencere iktidar sarsar. Bu insanlar bunu 14 Mayıs akşamı da yaşayabilirlerdi. Ama biz hatamızdan ders aldık" diye konuştu.

"ALDIĞIMIZ HER OY CHP'NİN DEĞİL TÜRKİYE İTTİFAKI'NINDIR"
İYİ Parti'deki oy kaybıyla igili yorum yapmaktan kaçınan Özel, "Çünkü yapacağım her tespit birilerini incitebilir. 'Bana ablam demeyin' dediklerinde ben 'Kavga etmem, ablamdır' dedim. Şu kadarını söyleyeyim: Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım. CHP’yi Türkiye İttifakı’nın partisi olarak tutmaya ve bu ittifakı büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Siyasilerin kurmadığı ittifakı sandıkta seçmenle kurmayı başardık. Bu çok önemli. Çünkü siyasiler siyasi hesap yaptılar. Oysa seçmen kendisini ve ülkesini düşündü. Bir de devletle millet ne zaman yarışırsa hep millet kazanır. CHP bazen yanlış tarafta durdu. Bu sefer devletle millet yarışırken, milletin tarafındaydık" dedi.

"ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIYORUM! HALK KARAR VERECEK"
Erken seçim çağrısı yapmayacağını belirten Özel, "Erken seçim olacaksa buna yine halk karar verecek. Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum. Erdoğan’ın telaşla 'Dört yıl seçim yok demesi' bahsettiğiniz kaygıdan. Çünkü güvensizlik oyu olarak görüyorlar. Ben fırsatçılık yapacak değilim. Her an yapılacak seçime hazırız" yorumunda bulundu.

EN ÇOK SEVİNDİĞİ YER NERESİ OLDU?
"Haritaya baktınız. Sizi en çok sevindiren neresi oldu?" sorusuna da yanıt veren CHP lideri Özel şu ifadeleri kullandı;

"Şüphesiz Manisa. Manisa’da en son yüzde 29-30 almıştık. Dün yüzde 60’la kazandık. Manisa’da Selendi, Demirci ve Saruhanlı hariç tüm ilçeleri aldık. En çok Soma’ya seviniyorum. Her seçim millet Soma’ya söver, ben de Twitter’dan 'Yapmayın etmeyin' diye yazardım.

En memnun olduğum yerler Artvin ve Marmaris. Anketlerde çok geride çıkmıştık. Son anda oralara miting koyduk. İki yerde 'CHP’ye oy atmazsanız, AK Parti kazanacak' dedim.

"O PANKARTA ÇOK İÇERLENMİŞTİM"
Eskişehir ve Balıkesir, kafaya taktığım iki yerdi. Eskişehir’de İYİ Partili aday AK Parti’ye geçti ve siyasi yankesiciliğe uğradı muhalefet. Ona itiraz ediyordum. Kaybetsek kabullenemezdim. Bir de Balıkesir… Orada alacaklıydık. Ama İYİ Parti çok güçlü aday çıkardı ve aday sert kampanya yaptı. Annesinin evinin balkonundan 'Git başka yerde demlen' diye bir pankart sarkıttı mitingimde. Ona içerlemiştim.

 Adıyaman’a acayip sevindim. Kütahya’nın gelmesine aşırı memnun oldum."

"EN ÇOK MALATYA'YA ÜZÜLDÜM"
En çok üzüldüğü yerin ise Malatya olduğun söyleyen Özel, "Veli Ağbaba’nın emeklerine üzüldüm. Yüzde 18’lik partiye yüzde 38 oy aldırdı. Hak etmişti ama iktidar son anda konsolide oldu. Çok büyük bir iş başardı" dedi.

GÖKHAN ZAN OLAYI
Hatay'daki seçim yarışının devam ettiğini söyleyen Özel, ümitli olduğunu belirtirken Gökhan Zan içinse "Maalesef kendini de şehrini de tüketti" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM TUNÇ SOYER"
"En büyük hayal kırıklığınız nedir?" sorusuna da yanıt veren Özel, "Tunç Soyer’dir en büyük hayal kırıklığım. Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay’ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim. Memnun oldu. Akşam yemeğe çıktık birlikte. Gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı. En büyük hayal kırıklığım… Kimseye küskün değilim ama İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı. İzmir’i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona" dedi.

"ŞÜKRÜ BEY'İ UYARDIK, KEŞKE DİNLESEYDİ"
Özel, Sarıyer'de bağımsız aday olan Şükrü Genç içinse "Şükrü Bey’in yaşına veriyorum. Uyardık, keşke dinleseydi" diye konuştu.

 
AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK bugün toplanıyor
 
ABD, İsrail'e yeni silah satışına hazırlanıyor
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efesli 3 Nisan 2024 Çarşamba 18:26

Sayın Özel Selçuk adayı içinde hayal kırıklığı yaşıyormusunuz ? Seçim boyunca hiç bir çalışması olmayan bir ikinci bağımsız adaya verilen hatalı oylar neticesinde adayınız 350 oy gibi bir farkla kazandı. Bütün Türkiyede seçmenler CHP ye yönelmişken Selçukda bağımsız adaya yöneldiler. Koskoca Cumhuriyet Halk Partisini Selçukda bu duruma düşürünleri hiç sorgulama niyetiniz varmı?

Yorumu oyla      2      0  
ali 2 Nisan 2024 Salı 16:52

Yol uzun ve dikenli, yetişmiş insana ihtiyaç var. Akıl neyi gerektirir, Soyer'i çağırırsın ve birlikte yürümeyi teklif edersin. Bu duygusallık niye? İnsan harcama lüksüne kim sahip?

Yorumu oyla      2      1  
2 Nisan 2024 Salı 16:37

Al birini vur ötekine siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz?

Yorumu oyla      2      1  
2 Nisan 2024 Salı 15:36

Gazoz kapağından sonra yağ tenekesi kazandı sevinin ve hizmet beklemeye devam edin.

Yorumu oyla      1      1  
Nazmi Güler 2 Nisan 2024 Salı 15:13

Tunç Soyer medyanın gazıyla küçücük bir ilçeden haketmediği şekilde büyükşehire geldi. Ciddi bir icraat yapamadı. Eşinin etkisinde kaldı. Aklı bir karış havadaydı. CHPnin 58 oyunu bıktırarak 47 ye indirdi. Kendisi aday olsa AKP kazanırdı. Bir de CHP genel başkanı olacağım diye hevesleniyordu.

Yorumu oyla      9      5  
Asds 2 Nisan 2024 Salı 15:01

İzmir, seni yaptıklarınla ve yapamadıklarınla anacak. Nasıl geldinse öyle gidiyorsun. 5 yıl önce Aziz Kocaoğlu'nu devir teslimde kibirli işadamlarının saygısız tavrıyla, Apaçi-Komançi misali yandaşlarının ukala tavırlarıyla, iş bilmez ekibinin daha 1. günde mobbingiyle ve Neptün Soyer'in halef-selef başkanların önünde önünde makama girerken hafızalarımızdan silinmedi. Şimdi aynısını sana yapıyorlar. En yakın dediğin kişiler seni daha ilk başta sattılar. 5 yıl önce sana çalışan belediye personeli anında R yapıp Cemil Tugay'a çalışmak için görevlerini bırakıp (gayri yasal ve gayri etik) seçim çalışmasına koştu.Şirin görünebilirsiniz vatandaşa ama gerçek yüzünüzü son düzlükte gösterdiniz. Sözcü TV'de Fatih Portakal'ın dün akşam sizin için söylediğini duymak sizin için en son şey olacaktı sanırım. Hemşehriniz noktayı koydu akşam.

Yorumu oyla      10      4  
hüdaverdi kılıç 2 Nisan 2024 Salı 14:21

zaman aziz kocaoğlu'nu haklı çıkardı. tunç soyer aday gösterilmesin diye çok mücadele verdi. kılıçdaroğlu'yla kavga bile etti. sebep: seferihisarı batırdı, ibb'yi de batırır. şimdi yeni başkan tunç soyer öncesi ve sonrasının borçlarını ortaya dökerse işe aldığı troller de öğrenmiş olur.

Yorumu oyla      10      3  
2 Nisan 2024 Salı 13:55

Partisiz, Tunç Soyer aday gösterildiğinde 6'li masa diye bir şey yoktu. Element uydurmayin. Millet İttifakı adayiydi, HDP de aday çıkarmamisti. Yüzde 58 oy almıştı. Şimdi 3 partinin adaylarının toplam oyu yüzde 56,8. 7,83 DEM+İyi Parti'nin adaylarının toplamı. Çok net oy kaybı var.

Yorumu oyla      2      3  
2 Nisan 2024 Salı 13:44

Tunç Soyer 58 almıştı; Cemil Tugay, DEM, İyi Parti'nin toplam oyu yüzde 56'da kaldı. Tunç Soyer aday olsaydı yüzde 48-49 alamayacak mıydı? Aklımızla dalga geçmeyin. İstemeye istemeye Cemil Tugay'a oy attık, ne anketi!

Yorumu oyla      2      8  
VfV 2 Nisan 2024 Salı 13:33

Keşke onu Kemal Kılıçdaroğlu da anlayıp 5 sene önce o kadar tavsiyeye rağmen aday yapmasaydı. Yunan'ın İzmir'i yakıp yıkıp kaçması gibi yakıp yıkarak gitti Soyer. Aday olmayacağı açıklandıktan sonra belediyeye alınan personel sayısını bir araştırın bakalım kaç kişi? Yahu seçimden önceki cuma günü bile personel alınır mı belediyeye insaf.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK bugün toplanıyor
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Biz varsak var biz yoksak yok!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Biz varsak var biz yoksak yok!'
En az oy alan siyasi parti oldu!
31 Mart Yerel Seçimlerinde ilginç bir olay yaşandı. Bir siyasi parti, seçimleri 3 oyla tamamladı.
 
Kurtulmuş seçim sonuçlarını yorumladı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 31 Mart seçim ...
26 milletvekili belediye başkan adayı olmuştu: Hangileri kazandı?
Aday gösterilen 26 milletvekilinden dört CHP’li isim seçimleri kazandı. ...
En genç belediye başkanı oldu!
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Çanakkale'nin Kalkım beldesi ...
 
Beşikçioğlu'ndan 'Erik Dalı' ile kutlama!
Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin Etimesgut Adayı sanatçı Erdal Beşikçioğlu ...
Babacan'dan seçim değerlendirmesi!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçim sonuçlarına ...
Aliağa’da dikkat çeken tablo… Başkanlıkta MHP, mecliste CHP!
Aliağa’da 31 Mart seçimleri kapsamında sandıkların kapanması sonrası kesin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva