HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
27 Aralık 2018 Perşembe - 10:16

İzmir'in köylerinde tiyatro zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kültür merkezlerinde tiyatro eğitimi verdiği gençlerin kurduğu gruplarla İzmir'deki 4 köy tiyatrosunu  “Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali”nde buluşturuyor.

İzmir in köylerinde tiyatro zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılını çok renkli bir festivalle uğurlayacak. Geçtiğimiz Mayıs ayında farklı semtlerdeki kültür merkezlerinde başlatılan “Mahalle ve Köy Tiyatroları” hareketi, ilk meyvelerini 28-30 Aralık tarihlerinde Kültürpark’ta gerçekleştirilecek “Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali”nde verecek. 28-29-30 Aralık tarihlerinde Kültürpark’ta İzmir Sanat, İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda sergilenecek 9 oyun halka açık ve ücretsiz olacak.

GÜÇLÜ AKADEMİK KADRO
Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz Mayıs ayında başlattığı ve Prof. Dr. Semih Çelenk koordinatörlüğünde 7 profesyonel eğitmenin katkı koyduğu Mahalle Tiyatroları projesi, semt sakinlerinin sahip çıkmasıyla önemli bir aşama kaydetti. 8 ay boyunca Aliağa, Selçuk, Gültepe, Bornova ve Altındağ kültür merkezlerinde hem eğitim alan hem de oyun çalışan genç tiyatrocular, ortaya çıkan ürünlerini “Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali”nde sahneleyecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Tiyatroları ile birlikte 4 köy tiyatrosu da yer alacak. 1934 yılında kurulan ve İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan sonra Türkiye’nin en köklü tiyatrosu olan Bademler Köy Tiyatrosu’nun yanı sıra, Balıklıova Köy Tiyatrosu, Kaynaklar Köy Tiyatrosu ve Ulamış Köy Tiyatrosu’nun da oyunlarını sergileyeceği festival, bölgedeki tüm yerel tiyatroları bir araya getirecek. Festivaldeki tüm oyunlar halka açık ve ücretsiz olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki festivalde Türkiye’deki diğer mahalle ve köy tiyatrolarını da bir araya getirmeyi planlıyor.

İŞTE FESTİVAL PROGRAMI
Mahalle ve Köy Tiyatroları Festivali'nin birinci gününde, 28 Aralık Cuma günü Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 14:00'te Kaynaklar Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Sen Ben Yok Biz Varız”, İzmir Sanat Büyük Salon'da saat 17:00'de Balıklıova Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Deliler Boşandı” ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20:00'de Bademler Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Lütfen Kızımla Evlenir misin ?” adlı oyunlar izleyici ile buluşacak.

29 Aralık Cumartesi günü Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 14:00'te Altındağ Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Midas'ın Kulakları”, İzmir Sanat Büyük Salon'da saat 17:00'de Gültepe Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Yaşar ne Yaşar ne Yaşamaz”, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 12:00'de Selçuk Mahalle Tiyatrosu'nun Abla Ağabey Kardeş Projesi Kapsamında çocuklara özel olarak sergileyeceği “İstanbul Efendisi” ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20:00'de Selçuk Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “İstanbul Efendisi” adlı oyunlar İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

Festivalin son günü olan 30 Aralık'ta ise Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda saat 14:00'te Aliağa Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Rumuz Goncagül”, İzmir Sanat Büyük Salon'da saat 17:00'de Bornova Mahalle Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Ayyar Hamza”  ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20:00'de Ulamış Köy Tiyatrosu'nun sergileyeceği “Yaşamın İçinden” adlı oyunlar sahnelenecek.

 
Kocaoğlu'ndan üreticiye 'zincir market' müjdesi
 
Erdoğan imzaladı: İzmir’de hangi atamalar gerçekleşti?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de dönüşüm farkındalığı için tiyatro
Çiğli Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı ...
Bucalı Romanlar, Cannes Film Festivali’ne hazırlanıyor 
Buca Belediyesi’nin ödüllü Merkezi, Charlie CaplinEtüd Meslek ve Sanat ...
Karşıyaka'da Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gecesi
Dünyada, -organ nakilli hasta, nakli yapan doktor ve organ bağışçılarından ...
 
Serap Tamay ve Grup Günberi, Buca sahnesinde
Sanatı ve sanatçıyı Bucalılarla buluşturan Buca Belediyesi Kültür Sanat ...
AASSM'de 10. yıla özel buluşma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projelerinden biri olarak 27 Aralık ...
Geleceğin satranç yıldızları Karabağlar’da yarıştı
Karabağlar Belediyesi ve Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği tarafından ...
 
Konak'ın kitap kurtları ödüllerini aldı
Konak Belediyesi’nin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ...
Umut Oğuz, Buca’yı kahkahaya boğdu
Buca Belediyesi sanatı ve birbirinden ünlü sanatçıları Bucalılarla bir ...
İzmir'de renkli hafta sonu: Gündoğdu rengarenk!
İzmir'de renkli hafta sonu: Gündoğdu rengarenk!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva