HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
25 Aralık 2018 Salı - 09:17

AASSM'de 10. yıla özel buluşma

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projelerinden biri olarak 27 Aralık 2008 tarihinde hizmete açtığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10. yaşını Fazıl Say konseri ile kutlayacak.

AASSM de 10. yıla özel buluşma

Sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da sayılı konser salonlarından birine sahip olanAhmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 10. yaşını kutluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından 27 Aralık 2008 tarihinde hizmete açılan bu sanat mabedi, yeni yaşını Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Perşembe akşamı vereceği konserle taçlandıracak. Say, "Körfez Dalgaları", "Brahms İzmir’de", "Kordon’da Sessiz Sabah", "Chopin İzmir’de", "Urla Şiiri", "Rachma ninov İzmir’de" ve "Zeybek" başlıklı 7 bölümden oluşan "İzmir Süiti" adlı eserini İzmirli sanatseverler için seslendirecek.

TÜRKİYE'NİN GURURU
29.500 m2 toplam alana sahip olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 1133 kişilik büyük salon, 243 kişilik küçük salon, 5 adet sergi salonu ve açık alan etkinlerine de uygun yapısıyla kısa süre içinde Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezlerinden biri haline geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden olan AASSM, özel vinçlerle hareket eden ses sistemleri, zeminden havalandırması ve asansörlü orkestra çukuru gibi teknik özelliklerin estetikle birleştiği, Avrupa standartlarında hizmet veren bir merkez. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve kentin kültür-sanat yaşamına çok farklı renkler getiren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin akustik projesi Sidney Opera Evi ve Londra Kraliyet Opera Binası projelerini de tasarlayan ARUP firması tarafından gerçekleştirildi. Sahnenin önünde yer alan asansörlü bölüm, sahneye kazandırdığı farklı fonksiyonlarla salonun kullanım zenginliğine katkıda bulunuyor. Ayrıca engelli vatandaşların unutulmadığı merkez, gerek sanatseverlerin, gerekse engelli sanatçıların her mekana rahatlıkla ulaşılabilecekleri şekilde tasarlandı.

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ
Birbirinden önemli konserlere evsahipliği yapan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 22 Grammy ödüllü sanatçı Chick Corea, “ bas gitar dehası” Marcus Miller, elektronik müzikle caz ve senfoniyi birleştiren Tunuslu Dhafer Youssef, 5 Grammy ödüllü Victor Wooten, “En Hızlı Piyanist” olarak Guinness Rekoru'nu elinde bulunduran virtüöz piyanist Peter Bence, Lübnanlı keman ustası Ara Malikian, çağdaş müziğin önemli temsilcilerinden Anna Maria Jopek, İtalyanların dünyaca ünlü sesi Toto Cutugno, Fransızların kadife sesli sanatçısı Dany Brilant, Türkiye’nin en önemli seslerinden Sertab Erener ve Fazıl Say ile Rustavigibi efsane grupları ağırladı. 

SEZONU REKORLA KAPATTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2016/2017 ve 2017/2018 sezonlarını peşpeşe "rekorla" kapattı. Dünya devlerini ağırlayan AASSM,  Avrupa'daki en iyi sanat merkezleriyle yarışarak yüzde 95 doluluğa ulaştı. AASSM, iki konser sezonunda yüzde 95 doluluğa ulaşarak dünyaca ünlü Carnegie Hall ve Vienna Musikverein gibi salonlarındaki doluluk oranlarını yakaladı.

Kentin kültür-sanat yaşamında çok özel bir yeri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), “bir festivalden fazlasını" vaad eden “1 Festival İzmir” projesiyle de, birbirinden ünlü yerli ve yabancı sanatçı ve grupların konserlerini  İzmirli sanatseverlerle buluşturuyor.

 
İzmir'de hırsız dehşeti: Önce çaldı, sonra yaktı
 
Bornova’ya bir kütüphane daha
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 25 Aralık 2018 Salı 15:57

Bilet alıp izlemeye fırsatımız olmuyor ki hemen tükeniyor. 400 kişilik protokol yeri ayrıldığı zamanlar oldu az insaflı olun.

Yorumu oyla      10      5  
Hür Düşünce 25 Aralık 2018 Salı 13:23

Fazıl Say ve İdil Biret ülkemizin gurur duyduğu dünyaca ünlü sanatçılarımızdır. Bu gibi sanatçılar 40 yılda bir , o da yetişirse yetişir. İzmir BŞBelediyesi neden park veya caddelere bu iki ismi vermiyor ? İzmir'de doğmadıkları için mi ? Eğer sebep bu ise yazıklar olsun. Gül Sokak'ta Meksikalı birinin büstü/ismi var. Fazıl Say ve İsil Biret'in isimleri yok Bu büyük sanatçılar İzmir'i çok severler, İzmir'de doğmaları da şart değil.

Yorumu oyla      9      6  
yorgun demokrat 25 Aralık 2018 Salı 12:57

Satışa çıktıktan sonra 2 dakıkada bilet bıttı uyarısı geldi. Söz konusu biletler satışa ne kadar çıktı belli değil. Herhalde belediye personeli gecesi olacak. hayırlı olsun

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin satranç yıldızları Karabağlar’da yarıştı
Karabağlar Belediyesi ve Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği tarafından ...
Konak'ın kitap kurtları ödüllerini aldı
Konak Belediyesi’nin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ...
Umut Oğuz, Buca’yı kahkahaya boğdu
Buca Belediyesi sanatı ve birbirinden ünlü sanatçıları Bucalılarla bir ...
 
İzmir'de renkli hafta sonu: Gündoğdu rengarenk!
İzmir'de renkli hafta sonu: Gündoğdu rengarenk!
AASSM'de Mevlana gecesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mevlana’nın 745. vuslat yıldönümünde Konyalılar ...
Konak'ta ‘Ev Yapımı’na yoğun ilgi
Konak Belediyesi’nin İzmirlileri tiyatroyla buluşturan ‘Tiyatro Konak’ ...
 
APİKAM'da bu ayki gündem: Demokrasi tarihi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından ...
Selçuk'un kütüphanesinde 1000.üye sevinci
Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
Karşıyaka’da ‘Tasarımcı Günleri’ başladı
Karşıyaka Belediyesi, Bir Çocuk Bin Gülüş Projesi yararına düzenlenen ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva