HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
27 Ocak 2018 Cumartesi - 10:11

İzmir'de zam tepkisi: Kartelcilere ültimatom!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’ın katılımı ile düzenlenen Torbalı Ticaret Odası İnşaat Meslek komitesi toplantısında inşaat malzemelerini fiyat birlikteliği yaparak satan kartelcilere uyarı çıktı.

İzmir de zam tepkisi: Kartelcilere ültimatom!

Torbalı’da faaliyet gösteren müteahhitler son dönemde demir, çimento, beton gibi inşaat malzemelerine gelen fahiş zamları Torbalı Ticaret Odası yetkililerine şikâyet etti.

Gelen şikâyetler üzerine harekete geçen Torbalı Ticaret Odası inşaat komitesi, geçtiğimiz yıllarda yaptıkları eylemler ile geri adım attırdıkları beton, çimento ve demir firmalarına bir uyarı gönderdi. Oldukça yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda; Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) Necip Nasır, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Torbalı Müteahhitler Derneği Başkanı Özgün Ünver hazır bulundu. Necip Nasır, müteahhitlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini aktarıp, müteahhitlere birleşme çağrısı yaptı. Kartelcilere karşı yaptıkları mücadelede yanlarında duran tek kuruluşun Torbalı Ticaret Odası olduğunu belirten Nasır, dik duruşu nedeniyle TTO Başkanı Olgun’a teşekkür etti. Nasır “Müteahhitlerin hakkını savunurken çimentocular Sayın Olgun ile ikimizi dava edip hakkımızda maddi ve manevi tazminat davası açtılar ama muvaffak olamadılar” dedi.

ZAMLAR SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Torbalı’nın cazibe merkezi olduğunu, bunu suiistimal edenleri gördüklerinde TTO olarak harekete geçtiklerini söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Kartelcilerin yaptıkları fahiş zamlar yüzünden sektörün beli bükülmüştü. 2 yıl önce birlikte hareket ederek beton fiyatlarını geri çektirdik. Çimento firmaları 71 milyon lira cezaya çarptırıldı. Beton firmalarının hepsi rekabet kurumundan denetimden geçirildi. O dönemde keyfi zamlar vardı. Bugünlerde yapılan zamları kısmen anlayışla karşılıyoruz. Enflasyon rakamlarına bakıldığında bir yükselme var. Fakat yine de maliyet hesaplaması yapığımızda fiyatların fahiş olduğunu görüyoruz. Çevre il ve ilçelerdeki fiyatlar ile karşılaştırma yapıyoruz. Fiyatların bu kadar yükselmesi sektörü olumsuz etkiliyor. Müteahhitlerin yanında yer alıp, kartelcileri buradan uyarıyoruz. Demir, mıcır, çimento ve hazır betonda kartelciliğe ve fahiş fiyatla mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERİ EZDİRMEYİN
İnşaat sektörünün hızlı bir şekilde ilerlediği Torbalı’da fahiş zamların müteahhitlerin sektörden el çekmesine neden olacağını dile getiren Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Torbalı çimento firmalarına yakın. Mıcır firmaları ilçede faaliyet gösteriyor ve Torbalı’da beton firmalarımız var. Bazı çimento, demir, mıcır ve beton firmaları kendi aralarında toplantı yapıp fiyat birliğine yani kartelciliğe gidiyorlar. Yine rekabet kurunun kapısını çalabiliriz. İzmir’de en çok konutun satıldığı ilçe Torbalı’dır. Bir yılda 6000 konut satıldı. İnşaat sektörünü demircilere, mıcırcılara, betonculara ezdirirseniz, inşaat yapacak kimseyi bulamazsınız. Sektördeki arkadaşlara çağrım şu; yapacağımız çalışmalara destek verin. Hep birlikte tepki koyalım.”

DEMİR FİYATLARI YÜKSEK
Olgun’dan sonra konuşan MÜFED Başkanı Necip Nasır, inşaat sektörünün gündeminde Otopark Yasası, Kentsel Dönüşüm Yasası, Yapı Denetim Yasası ile ilgili gelişmeler ve düzenlemeler olduğunu belirterek, bu konuda kurulan komisyonlarda Konfederasyon olarak yer alarak görüşlerini bizzat bakanlıklara ilettiklerini vurguladı.

2017'nin inşaat sektörü açısından verimli bir yıl olduğunu, ancak demir ve çimentoya gelen zamlar sonrası giderek artan girdi maliyetlerinin sektörü sıkıntıya soktuğunu söyleyen Nasır, "Özellikle demir fiyatları çok yükseldi. Demir üreticileri daha karlı olduğu için ellerindeki ürünü yurt dışına satmayı tercih ediyor. İthal edilen hurdadan demir imalatının yapılması yerine öz kaynakların kullanılması lazım. Ülkemiz demir ve çimento rezervleri açısından zengin bir coğrafyaya sahip. Önemli olan bu cevherlerin çıkarılıp işlenerek yurt içi kullanımına sunulmasıdır. Türkiye’de 2018’de inşaat sektörü küçülecek. Ama 10 yıllık süreçte İzmir’de sektörün büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

MÜTEAHHİTLERE ‘FETİ SEKİN’ PLAKETİ
Toplantı sonunda MÜFED Başkanı Necip Nasır, İzmir Adliyesi’ne saldırı yapma planında olan teröristleri durdurabilmek için şehit düşen Feti Sekin’in ailesine Müteahhitler Federasyonu olarak ev hediye ettiklerini söyledi. Torbalı’dan ev alınmasında destek olan müteahhitlere teşekkür etmek amacıyla Torbalılı Müteahhitler Dernek Başkanı Özgün Ünver’e plaket takdim etti. Tüm müteahhitler adına plaketi aldığını söyleyen Ünver, desteklerinden dolayı Torbalı’daki müteahhitlere teşekkür etti.  

 
TSK'dan açıklama: 394 terörist öldürüldü!
 
İşte Ata Demirer'in büyük aşkı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mağdur 27 Ocak 2018 Cumartesi 11:28

Demirci,çimentocu, müteahhit hepsi mağdur, devletin tek hedefi inşaat yani rant, vatandaş olarak ben mağdurum ama benden başka herkes ağlıyor.İnşaat birim metrekare fiyatını bakanlık yıllık açıklıyor 2012 dahil yılda 10-15 tl artıyordu. sonra heryıl 50 tl2018de tarihi rekor metrekareye 90 tl arttı yani 890 tl 2019 seçim var metrekare 1000 tl olur.Asıl ağlaması gereken benim ama halime ağlayamıyorum

Yorumu oyla      14      5  
Bülent ışık 27 Ocak 2018 Cumartesi 11:13

3 tane meşhur market zinciri var.Üçünde de fiyatlar aynı.1.5 kilo ayran hepsinde 3.15 lira.5 litre su hepsinde 1.70 lira.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev almak isteyenler dikkat! Yeni düzenlemeler geldi!
Konut satışlarında geçen yılın son çeyreğinde yüksek kredi faiz oranlarının ...
Ege-KOOP Başkanı Aslan: İzmir sınıfta kaldı!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yabancılara konut satış sıralamasında ...
Yatırımcının yeni gözdesi... İzmir'de o ilçe uçuyor!
İnşaat sektörünü mercek altına alan Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) araştırmasına ...
 
Ege-Koop'tan bir ilk... Engelsiz konutlar
Bugüne kadar 150 bin kişiyi konut sahibi yapan Ege-Koop, ilk kez İzmir ...
İzmir uçuyor: İstanbul bile geride kaldı!
Merkez Bankası fiyat endeksine göre, konut fiyatlarının en çok değer kazandığı il İzmir oldu.
İzmir uçuyor: İstanbul'u 3'e katladı!
Yeni otoyolla İstanbul ile mesafenin 3.5 saate inmesi, İstanbullu müteahhitlerin ...
 
'Türkiye küçülecek, İzmir büyüyecek'
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır İzmir inşaat sektörünün ...
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: İzmir 2050'yi hedeflemeli
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'in gelecek projeksiyonunun ...
İzmir’de o ilçeye metro müjdesi geldi… Fiyatlar anında uçtu!
Buca’ya metro müjdesinin ardından gözler bir anda ilçedeki emlak piyasasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva