HABERLER>GÜNCEL
24 Nisan 2016 Pazar - 07:54

İzmir'de gözaltına alınan Zileli serbest bırakıldı

21'inci İzmir Kitap Fuarı'na katılmak üzere geldiği İzmir'de kaldığı otelde, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan gazeteci- yazar Ümit Zileli, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

İzmir de gözaltına alınan Zileli serbest bırakıldı

Zileli'nin avukatı Murat Ergün, "12 Eylül dönemine ilişkin Diyarbakır Cezaevi Müdürüne 'İşkenceci' demiş. Buna ilişkin kendisine ulaşılamayınca hakkında yakalama kararı çıkarılmış. İfadesini verdi ve serbest bırakıldı. Öğleden sonra fuarda kitabını imzalayacak" dedi.

21'inci İzmir Kitap Fuarı'na katılmak üzere geldiği İzmir'de bir otele yerleşen gazeteci-yazar Ümit Zileli, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle bugün sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Zileli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Zileli'nin avukatı Murat Ergün, "12 Eylül dönemine ilişkin Diyarbakır Cezaevi Müdürüne 'İşkenceci' demiş. Buna ilişkin kendisine ulaşılamayınca hakkında yakalama kararı çıkarılmış. İfadesini verdi ve serbest bırakıldı. Öğleden sonra fuarda kitabını imzalayacak" diye konuştu.

"6 SAATİMİ YEDİLER"
İzmir Kitap Fuarı'na katılmak üzere geldiği İzmir'de kaldığı otelde, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan ve adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakılan Gazeteci-yazar Ümit Zileli, "Aslında çok komik bir durum. Yeni Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma iyi bir örnek. Beni bulamamaları, cep telefonumu bulamamaları mümkün değil. Ama insanlara kan kusturmanın bir yöntemi bu. Ama ne oldu 6 saatimi yediler, olsun ne yapalım" dedi. Ümit Zileli, olayın hakkında açıldığını bilmediği bir davadan kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Birkaç yıl önce bir televizyon programında, 'işkenceci' diye bilinen, bu şekilde ün kazanmış şu an hayatta olmayan Diyarbakır Cezaevi eski Müdürü hakkında işkenceci demiş olduğum için oğlu, babasının aziz hatırasına hakaret ettiğim gerekçesiyle davacı olmuş. Tabii genelde Alaska'da falan oturuyorum, o yüzden beni bulamamışlar. Bu sabah saat 05.30 sıralarında kaldığım otelden beni aldılar. Gayet efendi ve saygılı davrandılar, daha sonra da adliyeye sevk edildim. Daha sonra ifademi verdim. Gazeteci olduğumu, kamuoyunu bilgilendirmekle yükümlü olduğumu, bu kişinin de hakkında 'işkenceci' olduğuna dair binlerce yazı ve kitap olduğunu hatta belgesellerin bile olduğunu söyledim. Sonrasında da serbest bıraktılar. Hakkımda dava açılmış fakat bizim haberimiz olmadığından ve beni de bulamadıkları için hakkımda yakalama kararı çıkartılmış. Bu kadar ilkel olunmaz, önemli olan o. Beni bulamamaları, cep telefonumu bulamamaları mümkün değil. Ama insanlara kan kusturmanın bir yöntemi bu. Ama ne oldu 6 saatimi yediler, olsun ne yapalım. İnsanlara neler yapabileceklerini de göstermiş oluyorlar." (dha)

 
Alparslan Çelik’ten Rusya’ya 'diyalog mektubu’
 
Stresin çaresi sanat eserleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ergenekon' böyle çökmüş: Kumpas ipuçları gerekçede
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 275 sanıklı Ergenekon davasının usul ve ...
İzmir'deki iğrenç olayın faili tutuklandı
İzmir'in Menemen İlçesi'nde, küçük yaştaki 3 öğrenciyi çikolata verip ...
Beşiktaş’ın yıldızını vuran zanlı İzmir’de yakalandı
Beşiktaş’ın Milli futbolcusu Gökhan Töre'nin 2014 yılında barda silahla ...
 
Peri masalı gibi: Ölüm botuna değil ‘yeni hayat’ uçağına bindiler!
Maha Mansour, 6 çocuğuyla, İzmir'den botla Yunan adalarına bilinmeyene ...
Kazım Koyuncu’nun babası da kansere yenildi
Karadenizli merhum sanatçı Kazım Koyuncu’nun babası 85 yaşındaki Cavit ...
Mardin’de hain tuzak: 12’si polis 15 yaralı
Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları ...
 
Okul duvarında tepki çeken Atatürk posteri!
Bartın'da bir okula asılan Atatürk posteri, "çirkin yapıldığı" gerekçesiyle tepki topladı.
General olamadı, balıkçı oldu!
Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik, yağma davalarından toplam ...
İzmir’de ‘çakma’ baskını: 10 milyonluk taklit ürün
İzmir’de, 'Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname' uyarınca ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva