HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2016 Pazar - 17:27

İZBAN'dan açıklama: Ne teklif edildi/sendika ne istedi?

Grevde 7.gün geride kalırken İZBAN A.Ş.’den krize neden olan toplu sözleşmeyle ilgili detaylı açıklama geldi. Açıklamada sendikanın tavrı eleştirilirken kabul görmeyen teklif sonrası oluşacak maaş çizelgesine de yer verildi. 

İZBAN dan açıklama: Ne teklif edildi/sendika ne istedi?

EGEDESONSÖZ -  İzmir’de toplu ulaşımın can damarı İZBAN’da grev krizi sürüyor. Demiryol-İş sendikası ile kurum arasında Haziran ayından bu yana süren görüşmeler geride kalan hafta sonuçsuz kalınca grev kararı çıktı ve 111 kilometrelik raylı sistem devre dışı kaldı.

Grevde 7.gün geride kalırken İZBAN A.Ş.’den krize neden olan toplu sözleşmeyle ilgili detaylı açıklama geldi. Açıklamada sendikanın tavrı eleştirilirken kabul görmeyen teklif sonrası oluşacak maaş çizelgesine de yer verildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA 
Demiryol-İş Sendikası’nın 8 Kasım 2016 tarihinde aldığı grev kararının ardından yaşananları ve İzmir halkını yanıltma çabalarını dikkatle ve üzülerek takip ediyoruz.

İZBAN A.Ş., çalışanlarını meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarından seçmeye özen gösteren, onlara en az 6 aylık eğitim verip meslek sahibi olmalarını sağlayan bir okuldur. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklığıyla kurulan kurumumuzun temel prensiplerinden biri;  kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaktadır. Gücünü İzmir halkından alan bir kurum olarak, bu gücümüzü çalışanlarımıza her zaman “eşitlik” ve “adalet” prensibimizden ödün vermeden aktarıyoruz.

Aşağıdaki açıklamamız da bu prensiplerimizden hareketle hazırlanmış ve İzmir halkının takdirine sunulmuştur.

Kurumumuz, Demiryol-İş Sendikası’nın Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini greve doğru sürükleyeceğini 8 Kasım’dan haftalar önce tespit etti. Alınacak her türlü önleme rağmen kente yaşanabilecek sorunu da göz önünde bulunduran kurumumuz, bu nedenle sendikaya kamunun zam oranları ve enflasyonun çok üzerinde teklifler verdi. Ancak sendika, tüm bu tekliflere rağmen uzlaşmadan uzak tavrını sürdürerek, İzmir halkının toplu ulaşımda yaşadığı sıkıntının devam etmesi yönünde adeta ısrarcı oldu. 8 Kasım’daki grevin ardından devam eden görüşmelerde, bugün yeniden sendika ile tekrar masaya oturuldu ve sorunu 2. yıl üzerinden çözmek için yeni bir teklif sunuldu.

EN SON TEKLİFİMİZ
Enflasyonun 7,64 olduğu dönemde, 1. yıl bunun 2 katı kadar (% 15) ücret zammı ve 75 gün ikramiye, ikinci yıl 80 gün ikramiye ve oluşacak enflasyonun 1 puan üzerinde refah zammı içeren en son teklifimiz ne yazık ki bir kez daha kabul edilmedi, grevin sürdürülmesi yönünde ısrarcı oldu.

Aksine, bizler olumlu bir adım beklerken sendika, GREV KARARINDAN ÖNCEKİ 16.53 OLARAK BİLİNEN TEKLİFİNİ DAHA DA ARTIRARAK aynı uzlaşmaz tavırla her şeyi yeniden çıkmaza sürükledi ve bir önceki kendi teklifini bile kabul etmez bir tavır aldı.

Şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki; sendikanın bu tavrı,  başta İzmir’e olmak üzere çalışma arkadaşımıza ve kurumumuza büyük zararlar vermektedir.

Diğer yandan; yaptığımız teklifler sonucunda 2010 yılında işe giren evli personelin aylık ortalama eline geçecek olan rakamlar şu şekildedir.

ÇALIŞAN                                                        NET ÜCRET

Tekniker                                                         2.615 TL  (+ 411 TL yol ve yemek)

Sürücü                                                            2.562 TL  (+ 411 TL yol ve yemek)

Teknisyen                                                       2.356 TL  (+ 411 TL yol ve yemek)

İstasyon Operatörü                                        2.293 TL  (+ 411 TL yol ve yemek)

Muhasebe Personeli                                      2.234 TL  (+ 411 TL yol ve yemek)

Veznedar                                                       2.279 TL  (+ 411 TL yol ve yemek)

Gişe Görevlisi                                                2.261 TL  (+ 411 TL yol ve yemek)

İzmir halkının hem bu rakamları, hem görüşmeleri hem de uzlaşmaz tarafı en iyi şekilde değerlendireceği inancıyla saygılarımızı sunarız.

 
Yeni Zelanda 7.8'le sallandı!
 
Altay uzatmalarda yıkıldı: 1-1
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET FARUK AKSU 14 Kasım 2016 Pazartesi 12:12

Büyükşehir belediyesi ile birlikte hükümette sorumludur.Biran önce ÇÖZÜLSÜN.Halkı mağdur etmeyin.Sanki hükümetin sorumluluğu yokmuş gibi propoganda yapmayın.İzmir Metroda çalışanlar İZBAN çalışanlarına oranla %33 daha yüksek ücret almaktadırlar. Yolculu ön işletmeye 30 Ağustos 2010 tarihinde başlayan İZBAN, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklıklarıyla kurulmuştur. Şirket, bu özelliği ve günde 3 bin yolcunun taşındığı bir hat üzerinde yaratılan inovasyonla 225 bin yolcuya ulaşılmasını sağladığı gerekçesiyle, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından 2013 yılında “En İyi İşbirliği” kategorisinde büyük ödüle layık görülmüştür. İşletmeye 31 istasyonla başlayan İZBAN’ın istasyon sayısı, önce Hilal’in açılmasıyla birlikte 32’ye, hemen ardından Torbalı hattının açılmasıyla 38’e yükselmiştir. Hilal, İzmir Metrosu ile İZBAN’ın, Halkapınar’dan sonraki ikinci kesişme noktasıdır ve özellikle Güney yönünden gelen yolcuların, İzmir Metrosu’na aktarma yaparak Konak yönüne ulaşmalarında büyük kolaylık sağlamıştır. Günde 550 bin yolcu hedefine doğru ilerleyen İZBAN’ın, Cumaovası’ndan sonraki istasyonları olan Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı, Tepeköy ve Kuşçuburun’un açılmasıyla birlikte hat uzunluğu 111 kilometreyi buldu. Bergama ve Selçuk’a kadar uzanacak olan İZBAN hattı, proje tamamlandığında önce 145, ardından 185 kilometreye ulaşacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
14 Kasım 2016 Pazartesi 10:24

grev yapanların hepsinin işine son verilsin. grev yarar değil zarar vermeye başladıysa işçileri işten atın. İzmiri kimsenin bu hale getirmeye hakkı yok.

Yorumu oyla      11      6  
14 Kasım 2016 Pazartesi 10:10

O onu alıyor bu bunu alıyor diye tartışa duralım perde arkasından kıs kıs gülerek biz İzmir halkının perişan durumu ile eğlenen siyasiler bu durumun gerçek müsebbibi. Arsenikli su , üniversite oyunları tesisleri,verilmeyen ÇED onayları,KİK -İhale Kurumu çelmeleri,Belediyecilere kumpas davalar ve niceleri.......Bunların üstüne İZBAN grevi. Allah aşkına Türkiye'de yıllardır kayda değer bir grev olayı var mı,bir hafızanızı yoklayın.Hele toplu ulaşımda nerede,hangi grevi müsade ettiler?Sendikacı arkadaşlar. Aklınızı başınıza alın,bu kadar sarardığınız yeter. İnnsanlara zulmün de bir sınırı var. Artık yeter......

Yorumu oyla      11      5  
14 Kasım 2016 Pazartesi 00:51

Bu tablodaki maaşları 340 kişiden 40 kişi hak ediyor diyorlar. Evli, 2 çocuklu ve eşi çalışmayan. Evli olmayan, çocuğu olmayan doğal olarak daha düşük ücret alacak. Diğerleri 1800 net+400 lira yemek ve yol, yani 2200 lira. 2200-2600 lira arası maaş az değil.

Yorumu oyla      11      5  
Buca 14 Kasım 2016 Pazartesi 00:45

Hepsi isten cikarilmali ve gecen surenin zararını da karşılamaları için dava açılmalı!! Kimse bulunmaz hint kumaşı değil,bir suru bos gezen insan var!!

Yorumu oyla      11      5  
14 Kasım 2016 Pazartesi 00:38

Şimdi de diyorlar ki bunlar 2010' da işe başlayanların maaşları; peki yeni işe girenler ne olacak diyorlar. Onlarda 2010' da işe girenler kadar maaş alsınlar diyorlar da işe yakın zamanda giren kişiler maaş durumunu bilmeden mi işe başladılar ? Bir kapağı atalım da sonra grev yaparız mı dediler ? Ne güzel dünya! Yeni işe giren işçiye yıllar önce işe giren ile aynı maaşı verirsen yıllar önce işe giren itiraz etmez mi ?

Yorumu oyla      11      5  
Ozzy 13 Kasım 2016 Pazar 23:54

Grevdeki arkadaşlar bu işi belirli saatler arasında (10:00--15;00 )saatleri arasında yapsalardı işçi,memur,öğrenci mağdur olmaz ve destek bulabilirler. Ama şimdi herkes mağdur AKP hariç destek bulamazlar

Yorumu oyla      11      5  
izmir izmir 13 Kasım 2016 Pazar 23:37

2 çocuğu olacak 2010 girişli olcak bekarlar ne yapsın kaç para alıyo onu neden yazmıyonuz

Yorumu oyla      11      5  
13 Kasım 2016 Pazar 23:37

LOKAVT zamanı gelmiştir iş bu boyuta ulaştı.İzmirli sadece bunu kabul edecektir artk.

Yorumu oyla      11      5  
13 Kasım 2016 Pazar 21:33

"tarım orman il müdürlüğünde sırf memur diye odacı 3.500 memur maaşı alırken yanları ile 4000 tl bulurken " İyi de ne yapalım? Maaşlar az geliyorsa baştan girmeselermiş. Zorla mı işe alındılar?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan çarpıcı İZBAN çıkışı: Bir yerden uzanan eller…
Büyükşehir Belediye Başkanı İZBAN’daki krizle ilgili açıklamalarına Gödence’deki ...
Bornova’da çocuklar eğlenerek öğreniyor
Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde Haziran ayında ...
Buca'da engeller raketlerle aşılıyor
Zihinsel engelli çocuklar Buca Belediyesi’nin tenis kurslarında kortlarla ...
 
Hazırlıklar tamam: Karşıyaka Yörükleri ağırlayacak
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin ilk Yörük Şenliği'ni düzenlemek için hazırlıklarını tamamladı.
Ve Uzundere'de dönüşüm yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki kentsel dönüşüm projesinde ...
İzmir'e Danimarka markajı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’yla bir araya gelen Olling, İzmir’in ...
 
ESHOT’a ‘kasa’dan dev takviye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs işletme kuruluşu ESHOT’a Büyükşehir ...
Büyükşehir yeni dönemde ne kadar borçlanacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yılda yatırımlarda kullanmak üzere bankalardan ...
Foça'dan Anadol'a jest: Kitabı yazdığı yere...
Foça Belediyesi CHP İzmir eski Kemal Anadol’un Büyük Ayrılık isimli romanında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva