HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2016 Pazar - 14:05

Kocaoğlu’ndan çarpıcı İZBAN çıkışı: Bir yerden uzanan eller…

Büyükşehir Belediye Başkanı İZBAN’daki krizle ilgili açıklamalarına Gödence’deki ‘zeytin bayramı’nda da devam etti. Bir yerlerden uzanan ellerin İzmir'in ulaşım şirketlerini dumura uğratmak, çalıştırmamak istediğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bir organizasyonla karşı karşıyayız” dedi.

Kocaoğlu’ndan çarpıcı İZBAN çıkışı: Bir yerden uzanan eller…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aşevleri Şube Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 5 bin 400 litre zeytinyağı alım sözleşmesi imzaladı. 

Önümüzdeki yıl bu rakamı yüzde yüz artırarak 10 bin 800 litreye çıkarmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi ile kooperatif arasındaki imza töreni, Seferihisar'ın Gödence Köyü'nde üreticilerin de yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İmzaların atılmasının ardından Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle yapılan işbirliği çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yenilenen kooperatife ait kontinü sistem zeytinyağı tesisinin açılışı da yapıldı.



İNANIYORUZ, BAŞARACAĞIZ
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyaya açılmasında sadece liman kenti olmasının değil bu aynı zamanda zengin bir tarım potansiyeline sahip olmasının da yattığını belirterek şunları kaydetti: "12 yıl içinde zaman zaman belli projelerimizi ekonomik durumumuza göre öteledik. Ama tarıma hayvancılığa verdiğimiz desteği hiç kısmadık. Kısmayı bile düşünmedik. Çünkü bugüne tarım çok ihmal edilmişti. Böyle bir borcumuz var. Klasik belediyecilikte kentin kalkınmasına belediye başkanı karışmaz. 'O benim işim değil' der, en büyük yükten kurtulur. Ama gelişmiş ülkelere baktığımızda, kalkınmanın motoru yerel yönetimlerdir. Dünyanın en önemli sanayi ülkeleri olmasına rağmen Fransa, Hollanda, Belçika gibi ülkeler bazı ürünlerde yüzde 98, çoğu üründe yüzde 70-90 arasında üretim ve pazarlama kooperatifler eliyle yapılmaktadır. Tarımın başka çıkış yolu yoktur. Onun için kooperatifleri destekliyoruz ve desteğimiz artarak sürecek."



BİR ORGANİZASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'da süren grev konusunda vatandaşları uyardı. Bir yerlerden uzanan ellerin İzmir'in ulaşım şirketlerini dumura uğratmak, çalıştırmamak istediğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Ne yaparsak yapalım, bir dirençle karşılaşıyoruz. Türkiye'de en ucuz ulaşımı, tek biletle 90 dakika aktarmayla sağlarsanız, İstanbul ve Ankara ile kıyaslanmayacak raylı sistem yatırımlarını kendi gücünüzle, özkaynaklarınızla yaparsanız, sizin yolunuza barikatları kurarlar. Şimdi İZBAN'da, yarın Metro, belki öbür gün ESHOT'da, bizi bir dar boğaza sokmak, bundan bir siyasi menfaat çıkarmak isteyen bir organizasyonla karşı karşıya olduğumuzu buradan ilan etmek istiyorum. İzmirlinin çile çekmesi beni yaralar. Beni üzer. Siyasi rant bekleyen insanı üzmez. Tüm İzmirli hemşerilerimizi uyanık olmaya, neyin neden yapıldığını görmeye çağırıyorum."

SİZE BAŞKANIM MI, YOKSA TARIM BAKANIM MI DİYELİM?
Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu ise Başkan Aziz Kocaoğlu'nun tarıma verdiği desteklerle İzmir'den Türkiye'ye örnek olacak bir model yarattığını belirterek, "Size 'Belediye Başkanım' mı, yoksa 'Tarım Bakanım' mı diyeceğimizi bilemiyorum" şeklinde konuştu.

50 yıla yaklaşan kooperatifçilik hareketinde çok önemli, gurur duyulacak son halkalardan birinin yaşandığını dile getiren Kokulu, şunları söyledi: "1974 yılında burada zeytinyağı işletmesini açarken, çıplak ayaklarla çıktığımızda yolda bugün Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği güçle, Yarımada'dan bir dünya markası çıkarmanın imzasını atıyoruz. 45 yıla çok önemli şeyler sığdırdık. Artık Edirne'den Kayseri'ye kadar uzanan bir abone sistemiyle ulaşıyoruz. Buradan İzmir'den Türkiye'ye bir model yaratan Sayın Kocaoğlu, size 'Başkanım' mı 'Tarım Bakanım' mı diyeceğimizi bilemiyorum. İzmir'in köyleri, Ödemiş'i, Bergama'sıyla İzmir sizi seviyor. Sizi sevmesinin nedeni tarıma olan ilginiz, sıcaklığınız, devletin saran sarmalayan dost elidir. Sağ olun! Şuna inanın Başkanım, asla yüzünüzü kara çıkarmayacağız. Verdiğiniz her kuruş yerine ulaşacak."

ZEYTİNYAĞI TESİSİ AÇILDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, imza töreninin ardından Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, 252 bin liralık destek verilerek yenilenen kooperatife ait kontinü sistem zeytinyağı tesisinin açılışını yaptı. 3 fazlı eski sistemin, teknolojik gelişmeler doğrultusunda yenilenerek 2 fazlı sisteme dönüştürülmesiyle üretilen zeytinyağındaki kalitenin ve üretim kapasitesinin artması, işletme maliyetlerinin azaltılması ve çevresel kirliliğin minimuma indirilmesi sağlandı.

 
Asırlık su değirmeninin çarkı lezzet için dönüyor!
 
Kocabıyık'tan çarpıcı mesaj: Bir suikast olursa...
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
paşa 14 Kasım 2016 Pazartesi 19:03

senden hazzetmesem de bu işte arkandayız başkan. izmiri felç edenlere karşı eğilme.

Yorumu oyla      11      5  
Ramazan akça 14 Kasım 2016 Pazartesi 10:04

SAYIN;....... İzban Tis Görüşmelerinde Şirketiniz; 1.Yıl %15 Artış Ve 75 Gün İkramiye 2.Yıl 1. Altı Ay +%Tüfe Ve 80 Gün İkramiye 2.Yıl 2. Altı Ay +%Tüfe +% 1 Teklif Etmiştir. Buna Göre 1. Yıl Maaşınız, Agi Dahil Yıllık Ortalama Net 1890,23 TL'ye Yükselmektedir. Buna Ek Olarak İlk Yıl 411 Tl Yol Ve Yemek Bedeli Ödenmektedir. Sizleri Doğru Bilgilendirmek Amacıyla Gönderdiğimiz Bu Bilgiyi Aklıselim İle Değerlendirmenizi Dileriz. Diyor gelen mesajda ama aziz kocaoğlu abartılı rakamlar yazmış ayrıca gelen mesajdaki yol yemek parası ayni degillll

Yorumu oyla      11      5  
yurttaş 14 Kasım 2016 Pazartesi 09:06

Bence merkezi hükümet İzmir'in ulaşımından elini çekmeli. İZBAN %100 belediye şirketi olmalı. Kullanılan raylar için belediye TCDD'ye kira bedeli ödeyerek, İZBAN ulaşımını tamamıyla üzerine almalı. Yoksa bu sorun, kolay kolay çözülmez.

Yorumu oyla      11      5  
izmir karşıyaka 13 Kasım 2016 Pazar 23:45

ya insanları düşük ücrete çalıştır sonra greve çıkınca birileri müdahale ediyor de ya diğer belediye çalışanları memur kadrolu işçi demiyorum onlara ulaşmak imkansız zaten diğer belediye şirketler personeli aldığı paralar ne kadar bi açıklayın kapsam dışınıda açıklayın ne kadar alıyo. isim isim açıklansa daha iyi olur halk aydınlanır kimler ne kadar alıyor .

Yorumu oyla      11      5  
13 Kasım 2016 Pazar 20:15

"Sayın başkan toplu sözleşmelerde şimdiden zam vermeyeceğini ilan etmiş " bu sonuca nasıl vardınız?

Yorumu oyla      11      5  
13 Kasım 2016 Pazar 19:56

zam vermeyecek mi? İZBAN'ın teklif ettiği rakamlar ortada. Beğenmeyen çalışmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Aziz 13 Kasım 2016 Pazar 19:09

Sayın başkan toplu sözleşmelerde şimdiden zam vermeyeceğini ilan etmiş zam alamayan greve çıkacak emekçileride halkın önüne atmış bu konuşmanın ne sosyal demokratlıkla nede halkçılıkla alâkası yok

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 13 Kasım 2016 Pazar 16:52

Sayın Aziz Başkan O zaman insanların hakkını vereceksin insanlara işinize gelirse demeyeceksin halka erken kalkın demeyeceksin şöförün metron diğer belediye şirketinde çalışanlarına nasıl zam veriyorsan onlarada vereceksin işinize gelince emekçi den yanayız biz demokrat adamlarız dersiniz işinize gelemeyince böyle olur

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 13 Kasım 2016 Pazar 16:51

Sayın Aziz Başkan O zaman insanların hakkını vereceksin insanlara işinize gelirse demeyeceksin halka erken kalkın demeyeceksin şöförün metron diğer belediye şirketinde çalışanlarına nasıl zam veriyorsan onlarada vereceksin işinize gelince emekçi den yanayız biz demokrat adamlarız dersiniz işinize gelemeyince böyle olur

Yorumu oyla      11      5  
İzmir izmir 13 Kasım 2016 Pazar 15:05

Sendika başının emekliliği geldi, o uzaktaki ellere boncuk veriyor seninle ve İzmir'le uğraşarak. İzmir'in en güçlü olduğu ulaşım üzerinden.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da çocuklar eğlenerek öğreniyor
Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde Haziran ayında ...
Buca'da engeller raketlerle aşılıyor
Zihinsel engelli çocuklar Buca Belediyesi’nin tenis kurslarında kortlarla ...
Hazırlıklar tamam: Karşıyaka Yörükleri ağırlayacak
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin ilk Yörük Şenliği'ni düzenlemek için hazırlıklarını tamamladı.
 
Ve Uzundere'de dönüşüm yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki kentsel dönüşüm projesinde ...
İzmir'e Danimarka markajı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’yla bir araya gelen Olling, İzmir’in ...
ESHOT’a ‘kasa’dan dev takviye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs işletme kuruluşu ESHOT’a Büyükşehir ...
 
Büyükşehir yeni dönemde ne kadar borçlanacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yılda yatırımlarda kullanmak üzere bankalardan ...
Foça'dan Anadol'a jest: Kitabı yazdığı yere...
Foça Belediyesi CHP İzmir eski Kemal Anadol’un Büyük Ayrılık isimli romanında ...
Kocaoğlu’ndan Delican’a ‘İZBAN’ salvosu: Oraya gitmesi İzmir’i karıştırdı!
Başkan Kocaoğlu Selçuk’taki törende İZBAN’ın grev nedeniyle devre dışı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva