HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2019 Çarşamba - 12:53

İki benzinlik satışta, başkandan açıklama: Buca iyi durumda değil!

Belediye idaresi 2 benzinliği satma kararı alırken mecliste gündeme gelen önergeye AK Parti karşı çıktı. Kararların komisyona gönderilmesini isteyen AK Parti Grubu’na cevap veren CHP’li Başkan Kılıç, “Buca çok iyi durumda değil. Kaynağa ihtiyacımız var. Belediyelerde bu tür satışlar olabiliyor. Bir an önce vatandaşa hizmet etmek istiyoruz. Biz idare olarak böyle bir karar aldık. Komisyonlara gitmesinin hem teknik hem hukuki bakımdan çok anlamı yok. Komisyonlar ne karar verecek?” dedi.

İki benzinlik satışta, başkandan açıklama: Buca iyi durumda değil!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi mülkiyetinde olan 3 benzinlikten 2 tanesini satma kararı aldı. Konu Ekim ayı meclis toplantısında gündeme geldi.

AK Parti, satışlara karşı çıkarken Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Erhan Kılıç ve meclis üyeleri benzinliklerden ödeme alamadıklarını, belediyenin sıkıntılı olan mali yapısını düzeltmek için böyle bir yol seçtiklerini aktardı.

İlçede yeni dönemde hayata geçecek hizmetleri bir an önce yapmak için bu yöntemi uyguladıklarını söyleyen CHP’liler ayrıca benzinliklerden 2 milyon TL’lik bir alacağın olduğunu savundu.

AK Parti satış kararlarının Hukuk, Plan Bütçe ve İmar komisyonlarına gönderilmesi gerektiğini belirtti. AK Partili meclis üyeleri, ‘Yangından mal kaçırır gibi satış yapılmasın’ çıkışlarında bulundu.

BİR AN ÖNCE VATANDAŞA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ
Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Kılıç, “Belediyeler gelecek dönemlerde vatandaş lehine yapılması gereken hizmetleri daha erkene almak için borçlanıyor, satışlar yapabiliyor. Her belediyede olduğu gibi Buca Belediyesi’nde de borç yükü var. İller Bankası’ndan gelen paylar gerçekten çok düşük. Geçen gün nüfus müdürüyle yaptığım görüşmede Buca’nın nüfusunun 800 bin olduğuna yönelik bilgi aldık. İller Bankası’ndan aldığımız pay çok cüzi. Bu parayla Buca’nın temizliği, sokakların bakımını yapmak çok zor. Buca çok iyi durumda değil. Kaynağa ihtiyacımız var. Belediyelerde bu tür satışlar olabiliyor. Bir an önce vatandaşa hizmet etmek istiyoruz. Biz idare olarak böyle bir karar aldık. Komisyonlara gitmesinin hem teknik hem hukuki bakımdan çok anlamı yok. Komisyonlar ne karar verecek? Bir satış olacaksa bile devlet ihale kanununa göre yapılacak. Açık arttırmayla en yüksek bedeli verenin alacağı bir yöntem olacak. Biz bunları alıp devredip sonra satmayacağız. Her vatandaşın girdiği bir ihale olacak. Komisyonların vereceği bir karar olduğunu düşünmüyorum” dedi.

HERHALDE BİZİ BAŞKALARIYLA KARIŞTIRDINIZ, VAKFA BAĞIŞLAMIYORUZ!
Bunun üzerine AK Parti Grubu, Buca Belediyesi’nin satılmak istenen benzinliklerden 70’er bin TL’lik aylık gelir elde ettiğini öne sürdü. Başkan Kılıç bu kez, “Muhammen bedel oluşturulacak. Herkesin katılacağı bir ihale olacak. Bu sebepten dolayı komisyonlara gönderme düşüncemiz yok. Karar alınması için oylama yapmayı düşünüyoruz. Buca halkı aylık 1 buçuk 2 milyon TL aylık faiz ödüyor. Borcu borçla ödemiyoruz. Borcu borçla ödemek bizim de savunduğumuz bir yöntem değil. Olayı başka yere getirmeye çalışmayın. Bu ülkede satılmayan hiçbir yer kalmadı. Bu ülkenin en büyük değerlerinden Telekom ve limanlara varıncaya kadar her şey satıldı. Bu satışların büyük çoğunluğu devlet ihale kanununa göre de yapılmadı. Altını çize çize söylüyoruz, ‘Biz devlet ihale kanununa göre en yüksek bedeli verene satacağız’ diyoruz.  Siz herhalde bizi başkalarıyla, başka belediyelerle karıştırıyorsunuz. Bir kere biz bu gayrimenkulleri bir vakfa, herhangi bir yere bağışlamıyoruz. Burayı değerinde belki de değerinden daha fazla paraya satmayı planlıyoruz. 10 yıl sonra yapılacak hizmetleri şimdiden Bucalının ayağına getirmeyi istiyoruz. Peşkeş çekme, pazarlık yapma gibi şey yapmayacağız. Canlı yayınla, açıkça, devletin belirlediği usullerle, değerinin altında ise verilmeyeceği bir satış yapacağız. Bu bir bağış değil. Gündem sizlere dağıtılmıştı. Konuyu bildiğinizi düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

ÖDEME YAPILMIYOR
Bazı CHP’li meclis üyeleri de benzinliklerin ödeme yapmadığını ifade etti. Sonuç olarak iki önerge oylamaya sunuldu.  Satış kararları AK Parti’nin reddiyle ve oy çokluğuyla kabul edildi. 

 
Çeşme’de yeni hizmet binası hamlesi
 
Altay'a Tatos'tan iyi haber
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 3 Ekim 2019 Perşembe 08:39

chp şu yanlıştan bir an önce dönmelidir.gecmiş dönemin hatasını yolsuzluğunu bir an önce araştırıp ifşa etmelidir.emin olun ki halkın gözünde düşmez yükselir.vatandaş bilirki ben chp li başkan seçersem yolsuzluk yapamaz muhalefetten önce kendi partisi tarafından soruşturulur.işin üstü örtülmez.alın size türkiyede eşi benzeri olmayan ve olması da mümkün görünmeyen cesaret isteyen ve halkta karşılığı olacak olan harika bir şeffaflık politikası.kol kırılıp yen içinde kalmasın kardeşim.bilsin herkes neler döndüğünü

Yorumu oyla      6      5  
yazık.. 2 Ekim 2019 Çarşamba 23:17

Bu basit yol... sat gitsin.. tunç başkanın seferihisar modeli.. demek ki tuncay ökanın onayıyla erhan kılıç böyle karar vermiş..

Yorumu oyla      4      5  
Ali veli 2 Ekim 2019 Çarşamba 22:06

O benzin istasyonlarından biri kendi markasının türkiye birincisi oldu! Satmak yerine alın belediye bünyesine! Lafa gelince seçimden önce buca çarşı açılışı yaptınız

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 2 Ekim 2019 Çarşamba 20:19

Tuncay Özkan' a danışsaydınız. Yazıklar olsun!!

Yorumu oyla      4      5  
.. 2 Ekim 2019 Çarşamba 17:16

Satın satın ilerde ne yapacaksınız. tabi ileriyi pek düşünüldüğünü zanetmiyorum benden sonra kim gelirse ne yaparsa yapsın mantığı. Çünkü bir sonraki dönem olmayacağını çok iyi biliyor son dakina başkanısın sonuçta.. Bu arada abilerine sordun değimi hani idare olarak karar aldık derken onlara danıştın değilmi sat bunları dediler sende satacaksın BUCALILARIN mallarını.. Sizden Bucaya hayır gelmez.. Yazık CHPnin en büyük hatası bu yönetimi Bucaya getirtmektir.

Yorumu oyla      15      5  
BUCALI 2 Ekim 2019 Çarşamba 16:17

yanlış yapıyorsunuz bucanın elinde olan ve getirisi en mukemmel yerlerden bahsediyorsunuz altın yumurtlayan tavuk kesilmez o yerler sizlerin değil buca halkının dır.. borçlara gelince bucada son 6 yılda ne yapıldıki borcu olsun. eger böyle bir borc varsa kime ve ne sebepledir. sayın başkan priştina yönetimini ibra ederken seni uyardık bu mirası kabul etme incelet diye. vazgeç bu sevdadan

Yorumu oyla      18      5  
Mustafa Yalova 2 Ekim 2019 Çarşamba 16:16

Tuncay Özkan bu konuda ne düşünüyor acaba?

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de yeni hizmet binası hamlesi
Çakabey Kültür Merkezi’nin bulunduğu binanın Çeşme Belediye Hizmet Binası’na ...
Müdürlükten belediyelere 'dolandırıcılık' uyarısı!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediyelere gönderdiği uyarı yazısında ...
Karşıyaka'da pozitif ayrımcılık:30 müdürden 20’si kadın
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, katıldığı bir söyleşide birlikte ...
 
Başkan Oğuz: Belediyemizin ekonomik durumu gayet iyi
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Hayallerimizin hem ekonomik gerçekler ...
Bornova spor alanında 'Tesisler Kenti' olacak
Basketbolda önemli başarılara imza atan Bornova temsilcisi Bossan Spor ...
Buca Meclisi cezaevinin kaldırılması için tek yürek!
İzmir’in kanayan yarası olan Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunda Buca ...
 
Belediye bağış hesabı açıyor: Pamuk eller cebe!
Bayraklı Belediyesi kavşak, meydan, park ve sosyal tesis projeleri ile ...
Bayındır Meclisi'nde PKK'ya ortak tepki!
Bayındır Belediye Meclisi aldığı ortak bir kararla ormanları yakan terör ...
Başkan Gümrükçü'den 'insan hakları vizyon belgesi'ne imza
İzmir Barosu öncülüğünde hazırlanan “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva