HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2019 Çarşamba - 10:47

Belediye bağış hesabı açıyor: Pamuk eller cebe!

Bayraklı Belediyesi kavşak, meydan, park ve sosyal tesis projeleri ile ihtiyaç sahibi vatandaş ve öğrenciler için kullanılmak üzere bağış hesabı açılmasına karar verdi. Kaymakamlık ve valilik onayıyla açılacak üç farklı bağış hesabında toplanan paralar çalışmalarda kullanılacak.

Belediye bağış hesabı açıyor: Pamuk eller cebe!

EGEDESONSÖZ- Belediyeyi 168 milyon TL ile borçla devraldığını ve şimdiye kadar 10 milyon TL ödediğini açıklayan Bayraklı Belediye Başkan Serdar Sandal’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Başkan Sandal, vatandaşlardan bağış alınmasına ve toplanan paraların kavşak, cadde, park ve sosyal tesis gibi projeler için kullanılmasını istedi. Karar belediye meclisinden geçerken çalışmaların kısa sürede başlayacağı ifade edildi.

Bayraklı Belediyesi’nin meclis toplantısında da gündeme gelen maddelere göre bağış hesapları üç farklı hesap olarak tespit edildi. Belediye, ekonomik yönden muhtaç kişilere her türlü ayni ve maddi yardımda bulunmak, maddi yetersizlikler sebebi ile eğitim-öğretim sürecine devam edemeyen ve eğitim imkanlarına sahip olamayan çocuk ve gençlere her türlü ayni ve maddi yardımı sağlamak için yardım hesabı oluşturacak.  Aynı karar içinde kabul edilen üçüncü hesapta belediye icraatlarına destek paraları toplanacak. Buna göre,  ilçede kent estetiğine uygun olarak, tarihi dokuyu da yansıtacak şekilde çevre düzenlemesi (kavşak, meydan, park, sosyal tesis vb.) gerçekleştirmek için gönüllü vatandaşların maddi desteğini alabilmek adına 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun ilgili maddelerine istinaden hesap faaliyete geçecek.  Belediyenin aldığı karar, kısa süre sonra kaymakamlık ve valilik olurundan sonra aktif olacak.

AK PARTİ’DEN TEPKİ
Belediyenin bağış hesabı açmasına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Bayraklı Belediyesi yapması gereken asli görevler için vatandaşın cebine göz dikmiş durumda. Bir kişi bağış yapabilir ve destek olmak isteyebilir ama kavşak, yol, cadde, meydan ve park gibi icraatlar için para toplamak nasıl bir iştir? O zaman yarın belediye ‘ben işçi maaşlarını ödeyemiyorum, vatandaş yardım etsin’ diyebilir. Bu iş oraya kadar gider. Belediye başkanı kendi partisine mensup bir belediye başkanından bu görevi devralırken mali tabloyu da biliyordu. Şimdi vatandaşın cebindeki paraya göz diktiler. Bu kabul edilemez bir davranıştır” dedi.  

 
Bayındır Meclisi'nde PKK'ya ortak tepki!
 
Buca Meclisi cezaevinin kaldırılması için tek yürek!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selahattın akyüz 3 Ekim 2019 Perşembe 09:34

2003 yılında Ak parti devletimize gönüllü olanlar için maddi yardım kanpanyası olurmu diye düşünürken, devlet dilencimi diyerek chp liler kiyamet koparmıştı.sadece hatırlatmak istedim.

Yorumu oyla      5      5  
Bayraklı 2 Ekim 2019 Çarşamba 21:57

Topdaş Başkan seni MHP iki dönem Belediye Başkan adayı gösterdi sokakta MHP li mecliste CHP li olmadı TOPTAŞ bari CHP den girdin meclise sağlıklı kararlara imza at.Bu bağış meselesi çalmanın farklı bir yönü.Eski Başkan direk söylerdi şu kadar Baybele bu kadar kulübe bağış yapın derdi birde yancılar vardı şimdi siz yancıların önünü kesip bu konuyu resmi hale getirdiniz birde övünüyorsunuz sağlıklı bir karar değil yukarıdan döner.Bu bağışın rayış bedeli işin nevine binanın fiyatına işin türüne göre kim nasıl belirleyecek şöyle olacak ruhsat alamayan oturma izni olamayan pıroje onayı vesayire gibi işlerden alına avanak ve keriz parası bunu yemesi daha kolay çünkü denetime kapalı çalmanın moderin hali.

Yorumu oyla      6      5  
bekir 2 Ekim 2019 Çarşamba 21:05

rezalet tek kelimeyle rezalet secimden once bunu yapacagınızı acıkllasaydınız ya

Yorumu oyla      5      5  
Hakan. 2 Ekim 2019 Çarşamba 20:31

Cumhurbaşkanlığı seçimi için bağış oluyor da fakir fukaraya yardım etmek için neden olmuyor. Çok güzel uygulama.

Yorumu oyla      4      6  
Bayraklı 2 Ekim 2019 Çarşamba 17:44

Bayraklı yeni ilçe yeni bir belediye 10 yıl nasıl yöneltildiğini herkes çok iyi biliyor.Geçmiş 10 yıl nasıl soyulduğunu nasıl soyduklarını paraların nasıl belediye şirketine aktarıldığını herkes biliyor.sorun yok soygunun başka şekli üç ayrı bir hesap bağış bağış altında ver paraları hallet hukuğa kanuna aykırı işlerin hallolsun buda güzel.Ama bu izni ne kaymakamlık nede valilik izin vermez.Eski kaymakam eski başkan olsaydı bu izni alırdı.Eski Başkan derneğe kulübe şirkete bağış kestirirdi yasal olmayan tüm işler anında yerine gelirdi.Bayraklıda gökdelenler özel hastahane otel iş yerleri inşaat sektörü bunların tamamı yüklü miktarda bağış altında korkunç paralar verdiler.Belediye verilen inşaatın pilanı ile yapılan inşaat birbirine uymaz ver parayı al oturma ruhsatı veya iş yeri açma ruhsatı.10 yıldır AK partili meclis üyeleri hangi yıla ait denetim komusyon raporunu yargıya taşımışlar sormak lazım.

Yorumu oyla      6      5  
karşıyakalı 2 Ekim 2019 Çarşamba 12:57

belediyeleri bu duruma düşürenler utansın.sadece ankaradakiler utanmasın yıllardır belediyeyi yönetenler de utansın belediyeyi bu duruma düşürdükleri için.

Yorumu oyla      8      5  
2 Ekim 2019 Çarşamba 12:54

2019 için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi 10.4 milyar liraya çıkarıldı. Diyanet'in bu bütçesi ile Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları dahil 29 kurumu geride bıraktı. ve bu DEVASA bütçeye rağmen her cuma cemaatten yardım istenmiyormu.. Ayrıca kendi belediyelerinizde yapılacak işleri Bakanlık bütçesinden yapmıyormusunuz Bakanlığın projelerine alıp yapıyorsunuz. O zaman İzmir ilçelerinede birer proje yapında görelim.. Sadece konuşun eleştiri yapın işe gtelince yok. ama hırsızlığa gelince sessizsiniz. götürmeyi iyi bilirsiniz.. Ülke sizler yüzünden gülemiyor bee..

Yorumu oyla      11      7  
izmirli 2 Ekim 2019 Çarşamba 11:47

bi zahmet hükümetiniz belediyelerden yaptığı kesintileri kaldırıversin o zaman.. ödenen vergiler olduğu gibi illerin belediyelerine aksın.. bakalım uçtu denilen inşaat mezarlığı akpli şehirler ne yatırım alacak...

Yorumu oyla      9      7  
Mehmet Toptaş 2 Ekim 2019 Çarşamba 11:06

Bağış alma yetkisi başkanda. Zorla bağış asla olmaz.Vatandaşın cebindeki paraya göz yumma yanlış bir ifade.İsteyen eğitim için isteyen fakir fukara için, isteyende yol park kavşak vs. yapımı için bağış neden yapmasın.Camilerimizin çoğunu vatandaşın katkısı ile yapıldığını bilmiyor muyuz. Hepsini devlet mi yapacak.

Yorumu oyla      11      7  
Mehmet79 2 Ekim 2019 Çarşamba 11:03

Vatandaşa zorla para ver denmiyor ki neden tepki veriyorsunuz? Siz elektirğe gelen %15 zamdan bahsetseniz nasıl olur?

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır Meclisi'nde PKK'ya ortak tepki!
Bayındır Belediye Meclisi aldığı ortak bir kararla ormanları yakan terör ...
Başkan Gümrükçü'den 'insan hakları vizyon belgesi'ne imza
İzmir Barosu öncülüğünde hazırlanan “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon ...
Bayraklı'da hizmet atağı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe sokaklarını gezerek, mahallelerin ...
 
Başkan Selvitopu'ndan 'dönüşüm' çıkışı: İtirazlarımız laf olsun diye değil!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kadınları ekonomik yaşamın ...
Başkan Kayalar kooperatifçilerle buluştu
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ilçede faaliyette olan kooperatiflerin ...
Başkan Kırgöz’den borca karşılık ipotek formülü
Belediyeyi 88 milyon TL borç ile devralan Dikili Belediye Başkanı Adil ...
 
Başkan Sandal: Siyasi polemiği bitirelim!
Bayraklı Belediye Meclisi'nde yaşanan PKK'yı kınama tartışmasının ardından ...
Başkan Çalkaya: Yapılan siyasi terbiyesizliktir'
Balçova Belediyesi Toplantısı’nda CHP ve AK Parti Meclis guruplarının ...
Karşıyaka meclisinde neler konuşuldu?
Karşıyaka Belediye Meclisi Başkan Cemil Tugay yönetiminde toplandı. Mecliste ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva