HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2019 Salı - 21:24

Başkan Sandal: Siyasi polemiği bitirelim!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde yaşanan PKK'yı kınama tartışmasının ardından Başkan Sandal, "Bayraklı Meclisi olarak meclisin yetki ve sınırları dışında çıkamayız. Bu siyasi polemiğini de bitirmek gerekiyor" dedi.

Başkan Sandal: Siyasi polemiği bitirelim!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde başlayan “PKK’yı kınama” tartışması” devam etti. Mecliste CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri “PKK’yı kınayan bir konuşma gerçekleştirdi

BİRLİKE KENTİMİZE VE İLÇEMİZE HİZMET VERELİM 
Toplantıda Bayraklı Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü Yeşim Tekoğlu, “İzmir’de ormanlarının yangınları yüreğimizi yakmıştır. İnsanlarımızın malları zarar görmüştür. Kimlerin iktidarını korumak için ortaklıklar kurduğunu, seçimlerden önce devlet televizyonlarında terör ele başlarını çıkmasına izin verilmezlerdi. Orman yangınları üzerinden meclisimizde gerginlik yaratmak, kavga çıkarmak, meclisimizin yetkisinde ve gündeminde olmayan konular üzerinden siyasi bir rant sağlamaya çalışmak, bizim İşimiz değil. Eğer birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak, ortak bir yol bulmak yerine siyasi tartışmalarda kaybolursak, bu kente ve halkımıza en büyük zararı bizler vermiş olur ve terör örgütlerinin yaratmak istediği ortamı da birbirimize yaşatmış oluruz. Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır. Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki; Belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte, adı ister PKK ister İŞİD ya da FETÖ veya her ne olursa olsun, tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle, CHP grubu olarak, meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikle kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BU SİYASAL POLEMİĞİ BİTİRMEK GEREKİYOR
Tekoğlu’nun konuşmasını eleştiren AK Partili meclis üyelerine cevap veren Sandal, “Biz Bayraklı Belediyesi olarak bir kurumuz. Burada bir şüphe yok. Söylemeniz gereken bazı konuları dilek ve temenni bölümünde de söylenmesi gerekiyor. Biz bu konuda Bayraklı Meclisi olarak meclisin yetki ve sınırları dışında çıkamayız. Bu siyasi polemiğini de bitirmek gerekiyor. Dilek ve temenni ortak bir deklarasyon yayınlayabiliriz. Bunun önerge almak gibi bir durumum yok” diye konuştu.  

AKTAŞ: BİZİM DEĞİL CHP’NİN AÇIKLAMASI SİYASİ 
Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, önergeyi meclis katibine okuttu. CHP ile AK Parti metin arasında çok farklı olduğunu belirten Aktaş, “Bizim önergemiz tüm İzmir’i bağlayan bir önergedir. Yeşim Hanım, siyasi bir yazdır” diye konuştu. Aktaş’a cevap veren Başkan Sandal, “TC’yi ibaresini, andımızı kaldıranları onu mu kınayalım” dedi.  

HIZAL: GELİN ÖNERGEYİ GEÇİRİP TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLALIM
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Özel, “Yeşim Tekoğlu, gündem dışı bir söz aldı. Tekoğlu’nun bir kısmına katılmakla birlikte birçoğunda katılmıyoruz. Bu konunun gündeme alınması yönünde meseleyi siyasal olarak değerlendirmenizi de doğru olmadığını düşünüyorum. Bu önergenin PKK terör örgütünü ve destek veren tüm kurum ve kuruluşların lanetlemesi gündeme alınmaması siyasal bir karar olarak değerlendirilmesi doğru değil. Bu tarz kararların diğer belediye meclislerinde alındığını sizler de bizler de biliyoruz. Hiçbir meclis yoktur ki bir meclis terör örgütünü lanetlediği için fes edildiği görülmemiştir. PKK terör örgütünü ya da herhangi bir örgütü lanetlemeyecek yoktur. Biz de bunu Bayraklı Meclisi’nde önerge olarak kabul edip, Türkiye örnek olalım. Siyasal olarak değindiniz. Tüm televizyon kurumlarında çıkıp FETÖ terör örgütünü lanetleyecek misiniz? Bizim burada alacağımız karar bu örgütlere mücadele eden kurum ve kuruluşlara vereceği destektir” diye konuştu.  

CHP FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE VERİYOR 
AK Partili Hızal’a cevap veren Başkan Sandal, “Bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. CHP olarak bütün terör örgütlerine eşit mesafedeyiz. Saldırıya uğrayan bizim genel başkanımızdır. FETÖ en fazla karşı çıkan ve siyasi ayağının çıkması için mücadele veren CHP’dir. Bu bir oylamadır. Meclis gündemine alınmadı. Bitti. ” dedi. 

 
Başkan Çalkaya: Yapılan siyasi terbiyesizliktir'
 
Her yerde aranan iki terörist Eskişehir'de öldürüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya: Yapılan siyasi terbiyesizliktir'
Balçova Belediyesi Toplantısı’nda CHP ve AK Parti Meclis guruplarının ...
Karşıyaka meclisinde neler konuşuldu?
Karşıyaka Belediye Meclisi Başkan Cemil Tugay yönetiminde toplandı. Mecliste ...
Bornova Meclisi'nde gündem pazaryeri!
Bornova Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak ...
 
İzmir Akdeniz'e örnek oluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in üyesi olduğu Akdeniz ...
AK Parti ve CHP karşı karşıya: Önerge krizi!
Gaziemir’de AK Partili meclis üyelerinin gündeme getirdiği iki önerge ...
Başkan Batur’dan hizmet çıkışı: CHP’li belediyeler olarak kol kola girdik!
AK Partili bazı meclis üyelerinin ilçedeki sıkıntılar konusunda açıklama ...
 
İzmir'de gündem PKK'yı kınama: AK Parti’nin hamlesine CHP’den temenni kontrası!
Ağustos ayında gerçekleşen orman yangınlarının ardından Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan İduğ'dan girişimci gençlere destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustada İduğ, Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler ...
Doyumsuz manzara ve keyif dolu anlar...
İzmir’ de gün batımını seyredebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva