HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2019 Salı - 20:53

Karşıyaka meclisinde neler konuşuldu?

Karşıyaka Belediye Meclisi Başkan Cemil Tugay yönetiminde toplandı. Mecliste Tay Park'ın binicilik okulu olarak düzenlenmesi ve ağaçlandırma çalışmaları gibi konular görüşülürken İnsan Hakları Komisyonuna üye seçilmesi konusunda sözlü tartışma yaşandı.

Karşıyaka meclisinde neler konuşuldu?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan ve reddedilen, Türkiye gündemine ‘CHP PKK’yı kınamadı’ şeklinde oturan genelgeye yanıt olarak hazırlanan önerge Karşıyaka Meclisi'ne de geldi.

CHP Grup Sözcüsü Sevim Kipriksiz tarafından okunan, PKK’yı İzmir ormanlarını yakması ve son iki şehidimiz nezninde kınayan önergede, AK Parti’nin çözüm sürecine ithafen kullanılan sözlerden dolayı tartışmalara neden oldu.

Söz alan AK Partili Adem Öztürk’ün konuşması sırasında sesler yükseldi. Öztürk “Burada genel siyaset yapılmayacak diyoruz. Biz de yerel seçimlerde hangi partiyle ittifak yaptınız mı diyelim. Belediye başkanlarınızın gidip hangi partiyi ziyaret ettiğini mi söyleyelim. Burada genel siyaset yapılırsa bu meclis işlemez" dedi. CHP sıralarında ‘işler işler’, ‘sözlerine dikkat et’ tepkileri sonrası, Öztürk ‘Bana laf atanlar var. Konuşmak isteyenlerle Meclis çıkışı konuşabiliriz. Omurgalı siyaset yapın" demesi üzerine Başkan Tugay başka meclis üyesine söz vermedi. Söz konusu önerge de CHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Tartışmalar sonrası Türkiye gündeminde olay olan önerge sırasında Başkanvekili olarak görev yapan Mustafa Özuslu “Dilek ve temenlerde karar alınmaz. Belediye meclisleri siyaset yapar, siyasi karar alamaz" dedi.

İÇKİLİ YER TARTIŞMASI
Mustafa Kemalpaşa Mahallesindeki bir sosyal tesisin içkili yer bölgesi olarak sayılmasını kapsayan önerge görüşülürken söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk “İçkili yer belirlenmesi konusunda adeta konuda lider bir belediye. Daha önce bir inşaat firmasından arsa karşılığı kazanılan bir taşınmaz. Karşıyakamızda Kent A.Ş.’ye bağlı  bir çok işletme içkili. Alkollü yere ailesiyle birlikte gidemeyenler var. Bahsi geçen bölge sosyal imkanlardan faydalı bir yer, içkili yer olursa. Ayrıca planda yeşil alan geçiyorsa içkili yer yapamazsınız. Ek gündemde de aynı bir durum var. Bir alışveriş merkezinin içkili yer olması. Biz grup olarak ret oyu vereceğiz” dedi CHP’li üyeler yerin sosyal tesis olarak imar planlarına geçtiğini belirtti.

Başkan Tugay ise “Önergeyi  sevk edilen komisyonlarda 20 tane meclis üyesi arkadışımız değerlendirecek. Komisyonlardan gelecek raporlara göre karar vereceğiz. Henüz bir karar vermiş değiliz” dedi.

TAY PARK'TAKİ ATLAR ÖDEMİŞ'E GİDİYOR
Ödemiş Belediyesi’ne Tay Park’taki atların hibe edilmesini kapsayan önergenin görüşülmesi sırasında, AK Partili üyelerin Tay Park ile ilgili belediye tasarrufunun sorulması sonrası açıklama yapan Başkan Tugay, “Tay Parkın içerisinde manej var. Sadece hobi amaçlı çocuklara at bindirme faaliyeti oluyor. Arkadaşlarımız bir proje geliştirdiler. Binicilik okuluna uygun olduğunu belirledik. Çok küçük bir masrafla binicilik sporuna uygun hale getirilecek. Ancak elimizdeki atlar uygun değil.  Biniciliğe uygun atlar getireceğiz. O yüzden Ödemiş Belediyesi bizim Tay Park'a benzer bir tesis açacak. O yüzden atları oraya hibe edeceğiz. Buca’daki atlı spor kulübünden epeyce genç arkadaşın bu sporla ilgilendiğini öğrendik. Oradaki Hobbit Kafe çalışmamız da devam ediyor” diye konuştu.

HİÇBİR BASKI VE TEHDİT ALTINDA DEĞİLİM
Yeniasır’daki bir habere atıfta bulunarak, Cemil Tugay’ın asansör bakımları için  yetki istediği önerge için konuşan AK Partili Ahmet Uğur Baran “Tuncay Özkan’ın önerdiği firmaya ihaleyi vermek için mi yetki istediniz. Tuncay Özkan’ın tehdidi altında mısınız?’ sorusunu sordu.  Soruya yanıt veren Başkan Tugay “ Yeni Asır gazetesinde çıkan haberi duydum. Ben asansör konulu bir konuşma yapmadım. Zaten kendisi de bir kez ziyarete geldi. Şu an protokol yaptığımız firmayla sorun yaşadığımız için, isteklerimiz yerine getirilmediği için bu yetkiyi istedim. Henüz bir firmayla anlaşma yapmadık. Bize en fazla güven veren firma oysa onla da anlaşabiliriz. Hiç bir baskı altında değilim. Amacımız asansör bakım ve onarım hizmetlerinin en iyi şekilde yapılmasıdır. Biz her konuda size açıklama yaparız” diye konuştu.

YEŞİL SEFERBERLİĞİ
Karşıyaka şantiyemizde şu an 4 bin fidan var. Karşıyakamızın ağaç yetişebilecek her boşluğuna 100 bin fidan dikmek istiyoruz. Bunun için oturma ruhsatı alan her binadan 2 zeytin fidanı bedeli olan 100 lira alacağız. Karşıyaka’da havanın temizlenmesi, iklimin düzelmesi için yeşil ihtiyacımızı karşılayacağız. Pek çok yerden fidan alacağız. Biraz büyümüş fidanlar alacağız. 10 yıl önce dikilse bu fidanlar Karşıyakamız çok daha yeşil olurdu” dedi. Bunu destekleyen önege sonrası Karşıyaka’nın 9 farklı bölgesinde ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. İZBAN istasyonları çevreleri, İZSU ihale hatlarının üstü, Parklardaki boş yerlere, kaldırımlara, Bostanlı Deresi çevresine, otoban çevresi gibi pek çok yerde ağaçlandırma yapılacak

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU TARTIŞMASI
Gündeme gelen 6 ay süreyle faaliyet göstermesi planlanan İnsan Hakları Komisyonu’na sadece CHP’li üyelerin seçilmesine tepki gösteren ve komisyonda yer alması gerektiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay ‘Başkanım davranışına şaşırdım. Daha önce pek çok konuda AK Parti grubu olarak birbirimize daha anlayışıyla davrandık. Bu tavrınıza anlam veremedim” dedi.

SİZİ ÜZDÜĞÜM İÇİN ÖZÜR DİLERİM
Başkan Tugay yanıt olarak “Olmadığınız komisyonlara sizi çağırıyoruz. Biz sizi karşımızda görmüyoruz. 6 aylık komisyonumuzu bu şekilde oluşturmuş olduk. Sizi üzdüğüm için gerçekten özür dilerim. Önceden bir grup kararı alındığı zaman. Grup başkanvekili değişiklik yapabilir, ben yapamam. Ben bir değişiklik yapmak ister misiniz, diye sorduğumda, hayır yanıtını alırsam müdahale edemem. Ben sizi o komisyonda görmek isterim. Arkadaşlarımıza sizi davet etmelerini söyleyeceğim. Komisyona sadece bizim üyelerimiz alınsın diye karar verildiği zaman, ben de uymak zorundayım. İşleyiş böyle, 6 aylık bir süre için kurulan bir komisyon oldu. Bir kişinin düşüncesiyle şekillenmiyor burada düşünceler, bana da adaletli kızın” diye konuştu.

 
Bornova Meclisi'nde gündem pazaryeri!
 
Başkan Çalkaya: Yapılan siyasi terbiyesizliktir'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 1 Ekim 2019 Salı 21:25

Yeşil Seferberliği takdire şayan olmuş. Umarım hassasiyetle üzerinde durulur.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi'nde gündem pazaryeri!
Bornova Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak ...
İzmir Akdeniz'e örnek oluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in üyesi olduğu Akdeniz ...
AK Parti ve CHP karşı karşıya: Önerge krizi!
Gaziemir’de AK Partili meclis üyelerinin gündeme getirdiği iki önerge ...
 
Başkan Batur’dan hizmet çıkışı: CHP’li belediyeler olarak kol kola girdik!
AK Partili bazı meclis üyelerinin ilçedeki sıkıntılar konusunda açıklama ...
İzmir'de gündem PKK'yı kınama: AK Parti’nin hamlesine CHP’den temenni kontrası!
Ağustos ayında gerçekleşen orman yangınlarının ardından Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan İduğ'dan girişimci gençlere destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustada İduğ, Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler ...
 
Doyumsuz manzara ve keyif dolu anlar...
İzmir’ de gün batımını seyredebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi ...
Başkan Eriş açıkladı: Ödemiş’e Tay Park yapılıyor!
Karşıyaka Belediyesi, Tay Park bünyesinde bulunan ve ihtiyaç fazlası olarak ...
Soyer müjdeledi: Yeni kadın üretici pazarları geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'den sonra İzmir'in ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva