HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2019 Çarşamba - 11:40

Başkan Oğuz: Belediyemizin ekonomik durumu gayet iyi

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Hayallerimizin hem ekonomik gerçekler hem de yaşayan her kesimin beklentileri ile örtüşmesi lazım. Herkesin mutlu olacağı bir gelecek belirlemeliyiz. Belediyemizin ekonomik durumu gayet iyi, güzel bir şekilde yönetiliyor” dedi.

Başkan Oğuz: Belediyemizin ekonomik durumu gayet iyi

EGEDESONSÖZ- Urla Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İbrahim Burak Oğuz, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katılarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Oğuz, ilçede gerçekleştirilen çalışmalar ve belediyenin mali durumu üzerinden açıklamalar yaptı. Başkan Oğuz ayrıca partisinde start alacak olağan kurultay sürecine dair de konuştu.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA HİZMET EDİYORUZ
Yerel seçimlerin ardından geride kalan 6 aylık süreci değerlendiren Başkan Oğuz, “İlk günkü heyecanla kentimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Çok özel bir ilçe Urla, tarihiyle, doğasıyla, insanıyla harika bir ilçe... Diğer başkan arkadaşlarımı da takip ediyorum, onlar da heyecanlı. İzmir halkı bunu özlemiş, ulaşılabilir olmak önemli. Özellikle gençler bana çok ulaşıyorlar sosyal medyadan. Ben tüm mesajlara tek tek dönmeye gayret ediyorum. Etkinliklere davet ediyorlar ve ben de mümkün olduğunca gitmeye çalışıyorum. O etkinliklere katılınca onlar da çok mutlu oluyorlar bizde mutlu oluyoruz. Kent ile iletişimimiz çok güçlü hale geldi. Dönem sonunda da güzel eserler bırakabilirsek, bazı sorunları çözebilirsek bu benim için daha büyük keyif olur” dedi.

URLA’DA İKİ FARKLI KESİM YAŞIYOR
Kentin ekonomik kalkınmasından ziyade kültürel kalkınmasının da önemine vurgu yapan Oğuz, “Bu makamlarda emanetçiyiz, hangi makamda bulunursanız bulunun bunun hakkı vermek önemlidir. Festivallerimizle başladık, bağ bozumu şenliklerinde muhteşem konserler yaşandı. En çok arzu edilen şey, Urla’da iki kesim var, birisi Urla’nın marka değerini arttıran entelektüel, eğitimli, gelir düzeyi yüksek kesim var. Bu kesimin talepleri daha farklı, mesela gurme restoranlar işitiyorlar. Diğer tarafta da kentin yerlisi, esnafı, üreticisi tabiri caizse Ayşe Teyzesi var. Biz Urla markasını bu iki kesimin birlikte yaşamasıyla geliştirmek istiyoruz. Biz iki kesimin de taleplerini karşılayacak etkinlikler yapmaya özen gösteriyoruz. Kültürel kalkınma da çok önemlidir” diye konuştu.

BELEDİYEMİZİN EKONOMİK DURUMU GAYET İYİ
Urla Belediyesi’ndeki ekonomik durumu değerlendiren Başkan Oğuz, “Ülke ve ekonomi bir bütündür, Ülke ekonomisi içinde İzmir’i, İzmir içerisinde de Urla’yı düşünmek zorundayız. Önemli olan eldeki imkanları doğru yönetebilmeliyiz. İhtiyaçlarımızın sınırı yok. Bize gelen tüm talepleri gerçekleştirmeye kalksak bırakın Urla’yı, İzmir’in bile bütçesi yetmez. Eldeki imkanları en etkili şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Urla’nın gelecek 5 ve 10 yılını planlamak için bir konferans yaptık. Bu konferansta her kesimi davet ettik. Hayallerimizin hem ekonomik gerçekler hem de yaşayan her kesimin beklentileri ile örtüşmesi lazım. Herkesin mutlu olacağı bir gelecek belirlemeliyiz. Belediyemizin ekonomik durumu gayet iyi, güzel bir şekilde yönetiliyor şu anda” ifadelerini kullandı.

İMAR BARIŞI URLA’YI OLUMSUZ ETKİLEDİ!
İmar Barışı’nın suiistimal edilerek kanundan sonra yapılan inşaatların ilçeyi olumsuz etkilediğini belirten Oğuz, “İmar barışından önce yapılan yapılar bu aftan yararlanırken sonrasında yapılan yapılar ile kanun suiistimal ediliyordu. Bu konuda hem şikayetler var hem de imar kirliliği var. Bu süreç biraz zaman alıyor, elimizdeki belgelerin geçerli olup olmadığını bakanlığa soruyoruz ve gerekli işlemler yapılıyor. Bu sadece Urla değil, İzmir’de genel bir sorun. Bu konuda çok mağdur olanlar var, biz de Urla’da bu konudan mağduruz” açıklamasını yaptı.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISI ARTACAK
İlçede gerçekleşen yatırımlardan da bahseden Başkan Oğuz, “Belediyemizin bütün kadroları, son derece özveri ile çalışıyor. Hepsini yerinde denetleyerek gördüm. Önümüzdeki kış döneminde de altyapı yatırımlarına başlayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile altyapı çalışmalarında belirli noktalarda, geçen kış yağmurlarda sorun olan yerlerde çalışmalar başladı. Bu çalışmalar sayesinde kışı sorunsuz şekilde atlatacağız. İlçemizdeki mavi bayraklı plaj sayısını da arttıracağız. Önümüzdeki sezon için başvurularını yaptık, vatandaşlar için daha fazla sahilimizi açmayı planlıyoruz” dedi.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMANIN FAYDASINI GÖRECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmalar yaptıklarını belirten Oğuz, “Tunç Soyer’in Seferihisar’da yapıkları ve 6 ay içinde İzmir’de yaptıkları ortada. İzmir’in tanıtımı konusunda özellikle çok hassas… Önemli olan şu, bizim büyükşehir ile birlikte koordineli yapmamız gerekiyor. Birbirinden kopuk yapılan işlerden tam rant elde edilemiyor. Ama Tunç Başkan tüm ilçe başkanlarını toplayarak, stratejik plan çalışması çok önemli bir işbirliği oluşturdu. İlçe ve il stratejik planlarının ortak ilerlemesinin etkisini önümüzdeki dönemde daha iyi göreceğiz” diye konuştu.

KİM OLURSA OLSUN ÖRGÜT İLE UYUM İÇİNDE OLACAĞIZ
CHP’de yaklaşan kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Oğuz, “CHP’nin en önemli özelliği sosyal demokrat olması. Çok sesli olmak bir zenginliktir, bu yarışlar beraberinde kalite ve başarıyı getiriyor. Birden fazla aday olması bizim zenginliğimizdir Bu yarışlar çok keyifli geçiyor. Ama takdir edersiniz ki benim oturduğum koltuk belediye başkanlığı koltuğu, hedefim ilçenin en iyi hizmet almasıdır. Dolayısıyla bu süreçlerde ilçe örgütlerimiz üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaklardır, belediye başkanı da bulunduğu makamın hakkını verecektir. Sonuçta herkesin mutabık olduğu adayların çıkması arzumuzdur. Bu çok güzel ve kolaylıkla sağlanabilir, sonuçta fikir birliği ve ideoloji birliği var, Urla zemini var. Birden fazla kişi aday olabilir ama kendi içimizde bir şekilde uzlaşılabilir. Biz hizmet üretme peşinde olacağız, parti de kendi içinde bir mücadelede olacak. Biz kim olursa olsun, parti ve örgüt ile uyumlu olacağız” ifadelerini kullandı.

MECLİSİMİZDE DEMOKRATİK BİR KARAR ALDIK
Urla’da siyaset üstü bir anlayışla çalıştıklarını ifade eden Başkan Oğuz, “Biz Urla’da tarihi bir oy oranı ile seçildik. Mecliste 25 üyenin 20’sini alarak geldik. Burada şunu ifade etmek istiyorum, meclis komisyonlarımız var. AK Partili 5 üyeden birinin istifa ederek MHP’ye geçmesinin ardından meclis aritmetiği değişti. Komisyonlarda yer alan 5 kişinin tamamının meclis aritmetiği gereği CHP’li isimlerden oluşması gerekiyordu ancak biz kendi aramızda konuşarak komisyonlarda 4 CHP’li 1 AK Partili isimlerle devam etme kararı aldık. Bu meclisimizde demokrasi örneği olarak yaşandı” açıklamasını yaptı.

 
İzmirliler dikkat: Çamur yağacak!
 
Bakan Akar: Milli muharip uçağımızı yapacağız!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erdal 2 Ekim 2019 Çarşamba 23:18

lütfen yeni asır'a reklam vermeyin..rezil oluyoruz..

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova spor alanında 'Tesisler Kenti' olacak
Basketbolda önemli başarılara imza atan Bornova temsilcisi Bossan Spor ...
Buca Meclisi cezaevinin kaldırılması için tek yürek!
İzmir’in kanayan yarası olan Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunda Buca ...
Belediye bağış hesabı açıyor: Pamuk eller cebe!
Bayraklı Belediyesi kavşak, meydan, park ve sosyal tesis projeleri ile ...
 
Bayındır Meclisi'nde PKK'ya ortak tepki!
Bayındır Belediye Meclisi aldığı ortak bir kararla ormanları yakan terör ...
Başkan Gümrükçü'den 'insan hakları vizyon belgesi'ne imza
İzmir Barosu öncülüğünde hazırlanan “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon ...
Bayraklı'da hizmet atağı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe sokaklarını gezerek, mahallelerin ...
 
Başkan Selvitopu'ndan 'dönüşüm' çıkışı: İtirazlarımız laf olsun diye değil!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kadınları ekonomik yaşamın ...
Başkan Kayalar kooperatifçilerle buluştu
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ilçede faaliyette olan kooperatiflerin ...
Başkan Kırgöz’den borca karşılık ipotek formülü
Belediyeyi 88 milyon TL borç ile devralan Dikili Belediye Başkanı Adil ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva