HABERLER>MUTFAK
15 Mayıs 2017 Pazartesi - 13:13

Harabeydi... İzmir'in lezzet durağı oldu!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ilgisizlikten çökmek üzere olan tarihi konağı uzun süren bürokratik işlemlerden sonra satın alarak restore ettiren Erdal Özmen, lezzet durağı Paşa Konağı'nı faaliyete geçirdi.

Harabeydi... İzmir in lezzet durağı oldu!

Uzun yıllar Almanya’da yaşadıktan sonra İzmir’e yerleşen Erdal Özmen, Karşıyaka çarşının paralel sokağında çöplük olarak kullanılan ve madde bağımlılarının mesken tutuğu tarihi konağı yeniden hayata döndürdü. Birçok varisi bulunması nedeniyle uzun süren satınalma sürecinin ardından aslına uygun olarak restore ettirdiği konakta Karşıyaka’nın lezzet durağı Paşa Konağı’nı İzmirliler’in hizmetine sunan Özmen, "Karşıyakalılara kaderine terk edilmiş bu tarihi bir mekanda, tadına doyamayacakları lezzetleri uygun fiyata sunmak istiyorum" dedi.

Ailesiyle birlikte 1986 yılında İzmir’e taşınan, askerliğini tamamlamasının ardından 2001 yılında çalışmak için Almanya’ya giden Erdal Özmen, tüm birikimini Paşa Konağı’nı İzmirliler’in hizmetine sunmak için harcadı. Almanya’da iş hayatına bir kebapçıda temizlik işçisi olarak başladığını dile getiren Özmen, "Kebap sektörünün her kademesinde çalıştım. Sonrasında Berlin’de Gel Gör ismiyle kendi restoranımı açtım. Seçtiğim etler, pişirme tekniklerimiz ve farklı sunumlarımızla kısa sürede dikkat çektik" dedi. Gel Gör restoranının The Guardian tarafından 2010 yılında Berlin’in en iyi 10 restoranından biri olarak seçildiğini ifade eden Özmen, "Gel Gör ile Almanya’da fark yarattım. Kaliteden ödün vermeden en lezzetli kebapları uygun fiyatlarla müşteriye sundum. Orada yakaladığım başarıyı kendi ülkemde de devam ettirmek için 2013 yılında İzmir’e yerleşme kararı aldım. Karşıyaka’da satılık dükkan ararken bu metruk binayı gördüm ve Paşa Konağı’nın bugünkü hali gözümde canlandı. Ancak çok fazla varis olması ve bazı varisleri bulamamızdan dolayı satın alma ve tadilat süreci 4 yıl sürdü. Satın aldıktan sonra Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinler doğrultusunda aslına uygun olarak restore ettirdim" diye konuştu.


YENİDEN HAYATA DÖNDÜRDÜ
Geçmişte kimsenin sahip çıkmadığı, 25-30 yıl boyunca çöplük olarak kullanılan ve içerisinde madde bağımlılarının kaldığı tarihi binayı satın aldıktan sonra kamyonlarca çöp attıklarını belirten Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konağa girdiğimde eski sahiplerinin artık çürümüş mobilyalarını ve kişisel eşyalarını gördüm. Bu beni çok duygulandırdı. Bina çökmek üzereydi. Karşıyaka’nın merkezinde kaderine terkedilmiş bu tarihi eseri hayata döndürmek benim için çok önemliydi. Çünkü buranın Paşa Konağı olacağını görebiliyordum. Uzun uğraşlar sonucu restorasyonu bitirdik ve 3 ay önce herkesin hayranlıkla baktığı bu mekanı yarattık."

"FİYATLARIMIZ MAKUL DÜZEYDE"
Odaları loca olarak konumlandırılan Paşa Konağı’nın bahçesiyle birlikte 250 kişiyi aynı anda ağırlayabildiğini vurgulayan Özmen, "Paşa Konağı’nda servis kahvaltıyla başlıyor. Osmanlı ve Türk mutfağının en seçkin örneklerini sunduğumuz yemek servisimiz gece 23.00’e kadar devam ediyor. Yakında 24 saat hizmet vermeye başlayacağız. Fiyatlarımız ise öğrencilerin bile rahatlıkla yemek yiyebileceği makul düzeylerde" diye konuştu. (DHA)

 
Pınar Karşıyaka'da operasyon kapıda
 
Alsancak Şenliği için geri sayım: Programda neler var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizi, kumu, otları: Ege mutfağını yakından tanıyın
Radika salatası, İzmir köftesi, barbunyası ile damaklara lezzet katan ...
Her sofranın baştacı: Börek
Börek dünyanın pek çok kültüründe yer bulan bir yemek türü. Her toplum ...
Sipariş şampiyonu 'kuru fasulye'
Mutfağa girmeyi sevmek zorunda değiliz ama yemek yemeye mecburuz. Hele ...
 
Asırlık lezzet: İnegöl Köfte
Köfte yurdu gibiyiz ama en bilinen köfte İnegöl köfte üstelik sadece 110 ...
Yöresel otların bayramı var
İster pazarlara ister doğaya çıkın birçok yabani ot sizi bekliyor. Geleneksel ...
Fuar İzmir'de en kaliteli zeytinyağına ödül
Uluslararası Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından düzenlenen dünyanın ...
 
Kemeraltı klasiği Yoğurtçu Hasan
Kemeraltı klasikleri arasındadır Yoğurtçu Hasan’da kahvaltı yapmak. Esnafı, ...
500 yıllık bir lezzet: 'Şibörek'
İzmir’in Değirmendağı’na ilk defa 500 yıl önce, son kafilede de 200 yıl ...
Ödemiş köfte
Ödemiş köftesi yemek için fırsat bulup Ödemiş'e kadar gidemeyenler için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva