HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2014 Cuma - 14:24

Flaş! '17 Aralık'ta bomba tahliyeler: Bakan oğulları ve...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bakan çocukları ve Reza Zarrab tahliye edildi. Soruşturma kapsamında hiç tutuklu isim kalmadı. Haberle ilgili sosyal medyada 'Sıfırladılar' başlığı atıldı.

Flaş!  17 Aralık ta bomba tahliyeler: Bakan oğulları ve...

Barış Güler ve Reza Sarraf ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında tahliye kararı çıktı.
 
5 kişi hakkında atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi.

TAHLİYENİN GEREKÇESİ
Mahkemenin gerekçesi şöyle:
"Şüphelilerin rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet vermek suçlarına yönelik delillerin, iletişim tespiti, dinlenilmesi, kayda alınması ve teknik araçlarla izleme ve neticesinde görüntülerin kayda alınması suretiyle elde edildiği, bu şekilde elde edilen delillerin yan delillerle desteklenmediği sürece tek başına esasa ilişkin delil mahiyetinde bulunamadığı açıktır.

Toplanan tüm delillerin telefon dinleme ve teknik takip sonucu elde edildiklerinden delillerin toplandığı dolayısıyla karartılmasının söz konusu olamayacağı ve şüphelilerin sabit ikametgahı ve konumları itibarıyla kaçma şüphelerinin olmadığı, en son incelemelerden sonra dosyaya kayda değer bir delil girmediği, bilirkişi incelemelerinin her zaman yapılabileceği, kamu görevlisi olmayan şüphelilerin, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmekten tutuklandıkları, aracılık ettiklerinin yasal delillerle ortaya konulması gerektiği, böylece şüphelilere atılı suç vasıflarının, şüpheliler lehine değişme ihtimalinin yüksek olduğu, bu durumda tutuklu kalmalarının mağduriyetlerine sebebiyet vereceğinden tahliye hükmü kurulmuştur."

 
YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONDU
5 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu ve kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atmalarına karar verildi.
 
TUTUKLU KALMADI
Soruşturma kapsamında tutuklu kimse kalmadı.
 
TUTUKLAMA GEREKÇELERİ RÜŞVET
Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek", Reza Zarrab ise "Rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

TEKİN’İN TAHMİNİ 3 GÜN RÖTAR YAPTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bugün yaşanan tahliyeleri yakın bir zamanda tarih vererek tahmin etmişti.
 
Tekin 14 Şubat’ta Yalova’da yaptığı konuşmada 17 Aralık operasyonuyla alakalı olarak “Rıza Sarraf, bu meşhur işadamı. Büyük olasılıkla tarih veriyorum 25 Şubat’ta onu da serbest bırakacaklar. Altını çizerek söylüyorum Yalovalılar. 25 Şubat’ta onu da serbest bırakacaklar. Dedi ki bu, efendim paralel devlet, kumpas falan filan biz kumpasları mumpasları bilmeyiz. Sadece bir şeyi talep ediyorum Yalova’dan. Eğer yüreğiniz yetiyorsa, şerefiniz onurunuz varsa 76 milyon insana birazcık saygınız varsa, istediğim çok basit bir şey. Rıza Sarraf’ın ofisine giren çıkan siyasetçilerin kamerasını kamuoyu ile paylaşın. Çok ağır bir şey mi istiyoruz. Hadi diyelim savcılar size kumpas kurdu, polisler bilmem ne yaptı. Rıza Sarraf’ın oraya giren çıkanların fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşın. O fotoğrafları gördüğünüzde siyasetten nefret edeceksiniz. AKP ’ye oy veren vatandaşlarımız ne kadar günah işlediklerini görecektir. Açabilirler mi? Açarlarsa hepsi çıkar. Şimdi haklı olarak adam içeride diyor ki, ‘Yahu arkadaş, bir yolsuzluk olduysa, hep beraber yaptık. Ben geldim, Türkiye’deki kurallar yolsuzluk, rüşvet vermeden yürümüyor. Yürümediğine göre ne yapacaksınız. Siz paraları aldınız benden. Siz bana güvence verdiniz. Villaları millaları siz nasıl alıp satacağımı öğrettiniz. Niye ben şimdi içerideyim?’ Hayır, durun 25 Şubat’a kadar bakacağız. 25 Şubat’a kadar sabredin dediler” diye konuşmuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 28 Şubat 2014 Cuma 18:58

HSYK kanun değişikliği resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz pek marifetli Bekir efendi yangından mal kaçırırcasına atamalar yapmış. Adama sormazlar mı, efendiii bu ne telaş?! diye. Yer değiştirmeyen savcı, hakim, polis kalmadı sıra hükümete geldi onların da yeri değişecek layık oldukları en güzel yere atanacaklar imralıya!

Yorumu oyla      12      5  
gülcin kacar 28 Şubat 2014 Cuma 17:22

Veletdamin amin ElFatiha

Yorumu oyla      13      5  
davut 28 Şubat 2014 Cuma 16:06

başlayalım Ergenekon davası ile olaya . 86 sanıklı dava 25 temmuz 2008'de açıldı ve 2013'te sonlandı. 5 sene. bu sürede tutuklu sanıklar, dava sonucunu ve suçlarının ne olduğunu bilmeden senelerce tutuklu kaldılar.Ve uzun süreli hapis cezaları aldılar Buyrun 2014 yılına... 3 milletvekili oğlu, milletvekili, reza zarrab gibi iş adamlarının olduğu cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu... sonuç .. 60 gün tutukluluk.. bir gecede çıkan mit yasası bir gecede değişen hsyk.. sonuç:Hepsi tahliye. Gelin biriniz elinizi vicdanınıza koyun da bana yorum yapın arkadaşlar ....

Yorumu oyla      17      5  
TC misafir 28 Şubat 2014 Cuma 15:41

Ohhh balı tutan parmağını yaladı yine! adalet ablayı(themis) coşkuna emanet ederseniz olacağı bu.

Yorumu oyla      15      5  
private35 28 Şubat 2014 Cuma 15:40

muammaer güler haklıymış, rıza zarraf hakkımda soruşturma var mı dendiğinde olur mu ben önüne yatarım demişti, yattı gerçekten.diğer taraftan kimse kusura bakmasın bu tahliyeler işin içinde başbakanında olduğunu göstermekte.Muammer bey boşuna yatarım dememiş.

Yorumu oyla      15      5  
TC. Öz Vatandaş. 28 Şubat 2014 Cuma 15:25

Yok artık diyesim geliyor, Ülkede Demokrasi eskiden Askeri yönetimlerce askıya alınırdı şimdi seçilmiş sivil iktidar tarafından alınıyor ve istikamet ya Diktatörlük yada Krallık. Allahtan korkun kuldan utanın be aymaz takımı, Ülklemin Genel Kurmay eski başkanı ve yüzlerce Paşa içeride yatıyor, aylardır ve yıllardır mahkeme karşısına çıkamamış isimler hala ceza evinde iken maşallah deveyi hamudu ile götürenler 3 ay dolmadan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı, ömrünü orduya adamış paşaların kaçma şüphesi var ama bunların kaçma şüpheleri yok ya dahada ben ne diyeyim arkadaş. Demokrasi olan bir ülkede yaşadığıma inanamıyorum. Darbeye karşıyım ama 12 eylül bile bu denli tahribat yapmadı bu ülkeye, yanlız unutmayın ki siz bu gidişle yüce adaletten önce yüce Türk milletine hesap verecekmişsiniz gibime geliyor, işallah aklımdan geçenler olmaz ve yanılırım. Yaşasın ileri Demokrasi, hayırlı olsun Diktatör yönetim.

Yorumu oyla      18      5  
TC. Öz Vatandaş. 28 Şubat 2014 Cuma 15:22

Yok artık diyesim geliyor, Ülkede Demokrasi eskiden Askeri yönetimlerce askıya alınırdı şimdi seçilmiş sivil iktidar tarafından alınıyor ve istikamet ya Diktatörlük yada Krallık. Allahtan korkun kuldan utanın be aymaz takımı, Ülklemin Genel Kurmay eski başkanı ve yüzlerce Paşa içeride yatıyor, aylardır ve yıllardır mahkeme karşısına çıkamamış isimler hala ceza evinde iken maşallah deveyi hamudu ile götürenler 3 ay dolmadan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı, ömrünü orduya adamış paşaların kaçma şüphesi var ama bunların kaçma şüpheleri yok ya dahada ben ne diyeyim arkadaş. Demokrasi olan bir ülkede yaşadığıma inanamıyorum. Darbeye karşıyım ama 12 eylül bile bu denli tahribat yapmadı bu ülkeye, yanlız unutmayın ki siz bu gidişle yüce adaletten önce yüce Türk milletine hesap verecekmişsiniz gibime geliyor, işallah aklımdan geçenler olmaz ve yanılırım. Yaşasın ileri Demokrasi, hayırlı olsun Diktatör yönetim.

Yorumu oyla      17      5  
TC DEMOKRAT 28 Şubat 2014 Cuma 15:03

Buraya Yazıyorum! Bakan Çocukları Hariç,Bu Zerrapmı Kezzapmı Ne? Bu Kerkenez Eğer Yurt Dışına Kaçmazsa Bende Bir Şey Bilmiyormuşum Derim.İsterlerse 50 Tane Yurt Dışına Çıkış Yasağı Koysunlar,Hava Gazı Olur.

Yorumu oyla      16      5  
Işık Dikicigil 28 Şubat 2014 Cuma 15:01

SİYASET, YARGIYA MÜDAHALE ETMEZ. TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR. YARGI BAĞIMSIZDIR. ADALET BAKANI VAR BAŞLARINDA. EEE DAHA NE OLSUN.

Yorumu oyla      20      5  
private35 28 Şubat 2014 Cuma 14:50

tuncay özkan hangi suçtan içeride 6 yıldır.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargı ‘Sarnıç vurgunu’ kararını verdi: Tandoğan suçlu değil mağdur!
Yaklaşık 4 yıldır süren ve Altay camiasında büyük çalkantılara yol açan ...
Bilgisayar oyunları sokaktaki hayvanları vuruyor!
Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlknur Peder, günümüzde çocukların ...
4 yeni ses bombası daha: Ada, öğütücü, ‘sigara’ ve ana yemek!
Türkiye günlerdir Youtube’a düşen ses kayıtlarına kilitlendi. Ve dün video ...
 
‘Kayınpeder’den kritik Kabataş mesajları: İnanıyorum ki…
Gezi olayları esnasında Başbakan Erdoğan'ın iddiasıyla Kabataş'ta saldırıya ...
Çiğli’de çöp gerginliği: AK Parti ile işçiler karşı karşıya!
Çiğli'de belediye ile işçiler arasındaki maaş krizi nedeniyle oluşan temizlik ...
İzmir’de ‘gizli belge’ davasında pilot çifte şok suçlama!
İzmir’deki ‘gizli belge’ davasında son skandal: Pilot koca, eşini ‘Kadın ...
 
Agora'da Roma yolu heyecanı!
İzmir'in kent merkezindeki tarihi ören yeri Agora'nın kuzeyinde ortaya ...
Sahilde gizemli bilgisayar kasası!
Rize sahilinde Ulaştırma Bakanlığı logolu bir bilgisayar kasası bulunduğu öne sürüldü.
Twitter yıkıldı: Cemaatten Kapusuz’a tam destek
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz’a cemaatten Twitter desteği geldi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva