HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2014 Cuma - 12:58

Bilgisayar oyunları sokaktaki hayvanları vuruyor!

Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlknur Peder, günümüzde çocukların ve gençlerin çok küçük yaşlardan itibaren uzun süre bilgisayar oyunu oynadığını, oyunlardaki şiddet içeriğine alıştığını belirterek, "Çocuklar artık birine zarar vermenin çok kötü olduğunu algılayamıyor, bir süre sonra da hayvanlara yönelik vahşet haberlerini okumaya başlıyoruz" dedi.

Bilgisayar oyunları sokaktaki hayvanları vuruyor!

İZMİR - Öfke kontrolü, iletişim becerileri, çocuk ve ergen iletişimi konularında seminerler düzenleyen İlknur Peder, gelişen teknoloji ile farklılaşan psikolojik sorunları değerlendirdi. 
İnternet, sosyal medya, bilgisayar oyunları bağımlılığı, ikili ilişkilerdeki bağlanamama sorunu ve sık partner değiştirme ile mutsuzluk hastalığının artık daha sık tartışıldığını dile getiren Peder, bu rahatsızlıkların tedavisi için eski kuram ve terapi yöntemleriyle hareket ettiklerini, ancak psikologların günümüz yaşam koşullarına uygun teknikler geliştirdiğini de kaydetti.
Beklentilerin yükseldiğini ve mevcut koşulların insanları artık mutlu edemediğini dile getiren Peder, "İnsanlar artık anın tadını çıkaramıyor, ilerleyen süreçte de çabalamaktan vazgeçip depresyona girebiliyor. Hayalindeki ben ile gerçek ben arasında kopuşlar yaşandığında psikolojik sorunlar şizofreniye kadar gidebiliyor" diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK ŞİDDET
İnternet, bilgisayar ve oyun bağımlılığı nedeniyle çocuk ve gençlerin tehlike altında olduğunu dile getiren İlknur Peder, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer çocuk veya genç sosyal ilişkilerini kısıtlayıp sorumluluklarından uzaklaşıyorsa, günün büyük bölümünü bilgisayar başında geçiriyorsa o zaman bağımlılıktan söz edebiliriz. Bu durum gerçek hayatta da olumsuzluğa neden oluyor. Çünkü sanal ortamda istediği kişiliği oluşturabilen kişi gerçek hayatta istediklerini elde edemiyor. Çocuklar küçük yaşlardan itibaren bilgisayar oynuyor ve her gün onlarca, yüzlerce kişiyi oyunda öldürüyor. Bir yerden sonra birini öldürmenin, zarar vermenin çok kötü olduğunu algılayamıyor. Yıllarca bilgisayar ortamında birini öldüren çocuk için ölüm ve vahşet normalleşmeye başlıyor."

Son günlerde özellikle sokak hayvanlarına yönelik şiddetin de arttığını anlatan Peder, "Masum bir kediye uygulanan zulmü günlerce tartıştık. Hatta bir gencin bu vahşeti sosyal medyada paylaşmasına tanık olduk. Bu vahşet olaylarının gelecekte artacağına inanıyorum çünkü bilgisayarda sürekli katliam yapan bir nesil yetişiyor" şeklinde konuştu.

Bilgisayar oyunları ve sanal dünyanın çocukların ailesiyle ilişkisini de olumsuz etkilediğini dile getiren İlknur Peder, bazı ailelerde duygusal olarak sahici ilişkilerin kurulamadığını dikkati çekti. 
Tehlikenin farkına varamayan bazı ailelerin ancak okul başarısı düştüğünde çocuklarını psikologlara yönlendirdiğini kaydeden İlknur Peder, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bağımlılıklardan kurtulmanın tek bir reçetesi yok. Öncelikle hayatımızın kıymetini öğrenmeli, öğretmeli ve yaşamımıza sevgi katmak zorundayız. Evin bir odasında televizyondaki diziye odaklanmış anne, eve geç dönen baba varsa çocuk kendini internete veya bilgisayara hapsedebiliyor. O aile mutlu olamaz. Elimizdekilerin değerini bilmek ve kendimize gülümseyebilmeyi öğrenebilmek bağımlılıklardan kurtulabilmek için temel reçete olacaktır."(aa)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 yeni ses bombası daha: Ada, öğütücü, ‘sigara’ ve ana yemek!
Türkiye günlerdir Youtube’a düşen ses kayıtlarına kilitlendi. Ve dün video ...
‘Kayınpeder’den kritik Kabataş mesajları: İnanıyorum ki…
Gezi olayları esnasında Başbakan Erdoğan'ın iddiasıyla Kabataş'ta saldırıya ...
Çiğli’de çöp gerginliği: AK Parti ile işçiler karşı karşıya!
Çiğli'de belediye ile işçiler arasındaki maaş krizi nedeniyle oluşan temizlik ...
 
İzmir’de ‘gizli belge’ davasında pilot çifte şok suçlama!
İzmir’deki ‘gizli belge’ davasında son skandal: Pilot koca, eşini ‘Kadın ...
Agora'da Roma yolu heyecanı!
İzmir'in kent merkezindeki tarihi ören yeri Agora'nın kuzeyinde ortaya ...
Sahilde gizemli bilgisayar kasası!
Rize sahilinde Ulaştırma Bakanlığı logolu bir bilgisayar kasası bulunduğu öne sürüldü.
 
Twitter yıkıldı: Cemaatten Kapusuz’a tam destek
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz’a cemaatten Twitter desteği geldi. ...
Ali İsmail’in öldürüldüğü geceden bir skandal daha!
Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’la aynı saatlerde ve aynı sokakta dövülen ...
İstanbul’da kabus evi: 7 çocuğu kapattı…
Yoksul semtlerden iş ve eğitim vaadiyle topladığı 14 ile 17 yaşındaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva