HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2016 Salı - 13:35

FETÖ tartışması tam gaz: Güven’den Yıldırım ve Delican’a salvo!

CHP İl Başkanı, Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarıyla başlayan tartışmada AK Parti cephesine sert mesajlar gönderdi. ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ diyen Güven, “İş örnek verme savaşına dönerse vereceğimiz örneklerle boğulur nefes alamaz hale gelirler” ifadelerini kullandı.

FETÖ tartışması tam gaz: Güven’den Yıldırım ve Delican’a salvo!

EGEDESONSÖZ - Başbakan Binali Yıldırım’ın Afyon’daki istişare toplantısında 2014 yerel seçimlerine ilişkin sözleri İzmir siyasetinde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Başbakan Yıldırım, “2014 seçimlerinde İzmir'de aday kampanyasını yürütürken FETÖ mensubunun, FETÖ örgütünün o bacı, abla ve abilerinin nasıl CHP'yle beraber kendilerini parçalarcasına kampanya yaptıklarına, sandık başlarını tuttuklarına birebir şahidim” demiş, bu sözleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan, “Bu açıklamanın seçimlerden 2 .5 yıl sonra yapılmasına bir anlam veremedim. Biz kapalı kapılar ardında kimseyle pazarlık yapmadık. Sayın Başbakan’ın bu konuşması İzmir açısından da, benim açımdan da, kendisi açısından da üzücüdür.  Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.  İzmir’de de, Türkiye’de de kimin nasıl yoğurt yediğini herkes bilir.  Bizim nasıl durduğumuzu herkes bilir.  Bunu en iyi bilenlerden biri de Sayın Başbakan’dır” yanıtı gelmişti.

Kocaoğlu’nun bu açıklamasına yanıt ise AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi. AK Parti İl Başkanı dönemin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve İl Eski Başkanı Ali Engin’in sözlerini örnek gösterdi.

Karşılıklı demeçlerle süren tartışmada topa son giren isim CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven oldu. CHP İl Başkanı Güve, “Kendi içine düştükleri bataklıkta çırpınırken bize çamur sıçratmasınlar” dedi.

İZMİR'DE DUVARA TOSLAMAKTAN BIKMADILAR
CHP İl Başkanı şunları söyledi:  AKP'nin İzmir'de neden başarılı olamadığının en güzel örnekleridir Sayın Başbakanın ve Sayın Delican'ın açıklamaları… Her seferinde söylüyoruz, kendilerine yardımcı olmaya çalışıyor İzmir'i, İzmirlileri tanıtmaya çalışıyoruz ama onlar ısrarla bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Burası İzmir, bu kentte yaşayanlar sorgulayan, araştıran, geçmişi unutmayan insanlardır. Yapılan hizmeti de, kendilerine atılan iftiraları da unutmazlar. Elbette çağdaş, aydın, cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı olan bir kentle AKP'nin kimliğinin pek örtüşmemesi de normal.  AKP'liler İzmir ile yaptıkları, CHP ile yaptıkları her açıklamada, bu kentte duvara toslamaktan bıkmadılar. Başbakanın ve İzmir'de ki mevkidaşımın partimizi FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışmaları nasıl bir aymazlıktır anlamak mümkün değil. İşin komik tarafı da buna kendileri bile inanmazken, birde İzmirlilerin inanmasını bekliyorlar.

TÜRKİYE SUÇLU AKP MASUM
Başbakan Yıldırım’ın sözlerine atasözü göndermesiyle yanıt veren Güven, “Sayın Başbakanın açıklamalarından şu sonucu çıkarıyoruz.  FETÖ ve 15 Temmuz  Darbe girişiminde tüm Türkiye suçlu tek masum olan AKP'liler...  Yani sanırsınız ki, AKP ve Sayın Başbakan FETÖ ile 15 Temmuz'da tanıştılar. Başbakanın açıklamalarını ciddiye almıyoruz. Belki de bu açıklamalarla, kendi içlerinde yuvalanmış, halen bildikleri ama siyaseten veya ticareten dokunamadıkları isimlerin üzerinden dikkati dağıtmak istiyorlardır. Fetullah Gülen' i ve cemaatini yıllardır kardeş gibi, sevgili gibi, iktidar ortağı gibi gören AKP'lilerin ve Sayın Başbakanın bu açıklamalarının karşılığını tam olarak ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ atasözümüz anlatmaktadır" dedi.

ÖRNEK SAVAŞI BAŞLARSA NEFES ALAMAZSINIZ
Güven sözlerini şöyle tamamladı: Sayın Bülent Delican CHP üzerinden örnek vererek partisini FETÖ bataklığından kurtaramaz. İş örnek verme savaşına dönerse vereceğimiz örneklerle boğulur nefes alamaz hale gelirler. "Pardon kandırılmışız" dediler ama tabi ki Türkiye buna inanmadı. Şimdi daha uzlaşıcı, eleştirirken daha dikkatli olmaya çalışıyorsak o AKP'nin suçsuzluğundan değil, bizim siyaset yapma anlayışımız, İzmir ve Türkiye'de ortamın daha fazla gerilmesini istemediğimizdendir. Sayın Büyükşehir belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu' da bu konuya gayet nezaket içinde yaklaşmış ve çok güzel bir değerlendirme yapmıştır.  İzmirliler gibi tüm ülkede AKP'nin FETÖ bataklığından kurtulmak için çırpındığını görmektedir. Bu bataklıktan gerçekten kurtulmak istiyorlarsa el vermeye yardım etmeye hazırız ama çırpınırken bize çamur sıçratmaktan vazgeçsinler"

 
Ege’de ‘havza bazlı’ isyan: Can damarı ürünlere teşvik yok!
 
"ABD için Ladin ne ise Gülen bizim için o!"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu'ndan Musul açıklaması: Eğer...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Musul'a yönelik operasyonla ilgili, "Eğer ...
CHP’den Osmanlı Ocakları'na tepki: Silahşörlere karşı...
Konak İlçe Örgütü Osmanlı Ocakları’nın silahlanma çağrısına tepki gösterdi. ...
Bahçeli'den 'başkanlık' mesajı: MHP'nin TBMM'de...
MHP Lideri Bahçeli, 'Başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler ...
 
İzmir'de seçim kurulundan tartışma yaratan karar!
Gaziemir’de seçim kurulu görevinden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi ...
Yıldırım, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
Başbakan Yıldırım, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü.
Şentop: Bizim önerdiğimiz model üniter başkanlık
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ...
 
Saadet Partisi'nde bayrak değişimi!
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, görevini Genel Başkan Yardımcısı ...
AK Parti Konak'ın aşure etkinliğinde birlik mesajları
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Hatay ...
‘FETÖ’ tartışması: Delican’dan Kocaoğlu’na ‘Engin’li-Güler’li’ kontra!
Başbakan Yıldırım’ın 2014 yerel seçimleri hakkındaki çıkışıyla başlayan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva