HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2016 Salı - 12:55

CHP’den Osmanlı Ocakları'na tepki: Silahşörlere karşı...

Konak İlçe Örgütü Osmanlı Ocakları’nın silahlanma çağrısına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Başak konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtirken vatandaşlara kalem ve karanfil dağıttı.

CHP’den Osmanlı Ocakları na tepki: Silahşörlere karşı...

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Örgütü, Osmanlı Ocakları 1453 Genel Başkanı Emin Canpolat’ın yaptığı, ‘Bizimle hareket eden tüm kardeşlerimize duyurumuzdur. Vatan için Bayrak için Erdoğan için silahlanın’ açıklamasına tepki gösterdi.

Konak Meydanı Kemeraltı Çarşısı girişinde yapılan eyleme çok sayıda partili destek verirken İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak vatandaşlara kalem ile karanfil dağıttı.

GERİ DÖNÜN, AKSİ TAKDİRDE…
Başkan Başak yaptığı konuşmada Canpolat’ı kastederek, “ Siz tehlikeli, ateşten bir dil kullanıyorsunuz.  Bu dil sizleri de, çocuklarınızı da, torunlarınızı da, yakar.  Geleceğimizi karartır. Gelin bu dilden vazgeçin yol yakınken… Bu dilden geri dönün… Aksi takdirde sonuçları çok acı olacaktır” dedi.

BU KİRLİ DİLİ CEZALANDIRALIM!
Başak, “ Ülkemizin geçmişinde yaşanılan acı tecrübeler özellikle kardeşin kardeşi kırdığı dışarıdan gelen provokatörlerin ülkemizde cirit atıp insanlarımızı birbirine düşürdüğü 70 yıllara bir dönüp bakalım. Bu gün istenilen o gün yaşadıklarımızla aynı kan ve göz yaşı. Artık bu ülkeyi, insanlarımızı çıkarlarınıza bu kirli dile bu ateşten dile kurban etmeyin. Sınırlarımızın hemen yanı başında komşularımızı saran ateşten iç savaştan ders almak gerekmez mi bunu anlamak için bu acıları illa yaşamak mı gerekir.  Bizce gerekmez. Tüm halkımıza sesleniyoruz bu dili kullananlara karşı kitapların, kalemlerin, karanfillerin dillerini kullanarak kardeşliğimizi birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek bu kirli ateşten dili cezalandıralım. Buna insan olarak bu ülkenin bir ferdi olarak kayıtsız kalmayalım” diye konuştu.

GÖKÇEK DE İTİRAF ETTİ
Başak, “Osmanlı Ocakları 1453 Genel Başkanı Emin Canpolat “Bizimle hareket eden tüm kardeşlerimize duyurumuzdur. Vatan için Bayrak için Erdoğan için silahlanın” açıklamasının ardından sosyal medyada açılan #AkSilahlanma başlığında birçok mesaj atılmış.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldığı bir televizyon programında  “Silahlanma hikâyelerinin kulağına geldiğini bunu gizlemenin bir âlemi yok” diyerek itiraflarda bulunmuştur. Hukukun adaletin üstünlüğü ilkesinden vazgeçmiş kendi askerine polisine güvenmeyen kendi çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyen gözünü karartmış bu anlayış bu gün ne yazık ki bu kirli ve ateşten dili kullanmaktadır. Asıl önemli olan ise ne iktidar partisi AKP’den nede hükümetten bu konuyla ilgili bir yalanlama karşı bir duruş bir karşı açıklama gelmemesidir bu da çok manidardır” dedi.

MUSTAFA KEMAL’İN, MEVLANA’NIN, PİR SULTAN’IN…
“AKP iktidarının 14 yıldır yürüttüğü politikalarla ne kadar yıpranmışsa da bizler adaletin, hukukun üstünlüğüne inanlar olarak askerimize ve polisimize sonsuz bir güven duymaktayız ve bu kirli, ateşten dili ret ediyoruz” diyerek sözlerine devam eden Başak, “Halka silahlanın diyenlere karşı kitap diyoruz kalem diyoruz hepimiz birer karanfiliz diyoruz. Bizler Mustafa Kemal’in, Mevlana’nın, Pir Sultan’ın kardeşlik anlayışını, birlik beraberliğini savunuyoruz. Halka silahlanın diyenler bu ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne kendi çıkarları için bir darbe vurmak istiyor bizde buna bir dur diyebilmek için adaletin ve hukukun üstünlüğüne inanarak buradan savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz, adli makamları göreve çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

DİLEKÇE VERECEĞİZ
Ayrıca Başak konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtirken, “Cumhuriyet Savcılarının harekete geçmeleri için yarın saat 11.00 da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığında dilekçelerimizi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Büyükşehir Belediyesi'ni sarsan ölüm!
 
Çavuşoğlu'ndan Musul açıklaması: Eğer...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 'başkanlık' mesajı: MHP'nin TBMM'de...
MHP Lideri Bahçeli, 'Başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler ...
İzmir'de seçim kurulundan tartışma yaratan karar!
Gaziemir’de seçim kurulu görevinden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi ...
Yıldırım, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
Başbakan Yıldırım, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü.
 
Şentop: Bizim önerdiğimiz model üniter başkanlık
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ...
Saadet Partisi'nde bayrak değişimi!
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, görevini Genel Başkan Yardımcısı ...
AK Parti Konak'ın aşure etkinliğinde birlik mesajları
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Hatay ...
 
‘FETÖ’ tartışması: Delican’dan Kocaoğlu’na ‘Engin’li-Güler’li’ kontra!
Başbakan Yıldırım’ın 2014 yerel seçimleri hakkındaki çıkışıyla başlayan ...
CHP İzmir'den Başbakan'a sert yanıt!
İl Başkanlığı resmi sosyal medya hesaplarından, Başbakan Yıldırım’ın, ...
MHP'de 'başkanlık' çatlağı: 5 milletvekili...
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve  bazı MHP Milletvekilleri başkanlık ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva