HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2012 Pazartesi - 17:07

Eski futbolcunun film gibi babalık davası

Fenerbahçe ve Kasımpaşa takımlarında bir süre forma giyen eski futbolcu İsmail İlhan Kınaylı, 12 yıl önce ölen İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'ın babası olduğunu iddia ederek 53 yıl sonra dava açtı. Teyzesinin yıllar sonra gerçeği söylemesi üzerine eski futbolcu Kınaylı, gerçeğin ortaya çıkması için dava açtığını söyledi.

Eski futbolcunun film gibi babalık davası

İZMİR - Antalya'da yaşayan ve Fenerbahçe ile Kasımpaşa takımlarının formasını giyen eski futbolcu İsmail İlhan Kınaylı (53), 12 yıl önce ölen İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'ın babası olduğunu iddia ederek dava açtı. Annesinden kalan mirası araştırırken, teyzesinin yıllar sonra, "Artık gerçeği bilmen gerek. Senin asıl baban yaşamını yitiren İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'dır" sözleri üzerine şok yaşayan Kınaylı, hukuk mücadelesi başlattı. Babalık davası açan eski futbolcunun avukatı Varol Turbay, dekanın halen sağ olan oğulu Arif Davran'dan DNA örnekleri alınmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını istedi. Mahkeme Bülent Davran'ın hayattaki oğlu Arif Davran'dan DNA alınmasını istedi. Kabul edilmezse, ölen dekanın mezarı 12 yıl sonra açılıp, DNA parçası alınacak.

Alt yapısında yetiştiği Fenerbahçe takımında 1977-78 sezonunda forma giyen, daha sonra transfer olduğu Kasımpaşa takımında sakatlanması üzerine futbolu bırakan 53 yaşındaki İsmail İlhan Kınaylı, ölen annesinin mirasını araştırırken inanılmaz bir gerçeği öğrendi. Halen sağ olan teyzesi Nebiye Çingi, kendisine mirasla ilgli soru soran yeğeni Kınaylı'ya, "Yıllardır bu gerçeği senden gizledik. Artık gerçeği bilmen gerek. Senin asıl baban yaşamını yitiren İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'dır" dedi. Teyzesinin bu sözleri üzerine aynı gerçeği bir kaç aile büyüğünün de tekrarlaması üzerine eski futbolcu İsmail ilhan Kınaylı, zaman kaybetmeden avukatı aracılğı ile babalık davası açtı. Eski futbolcunun Avukatı Varol Turbay, 12 yıl önce ölen İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'ın müvekkili İsmail İlhan Kınaylı'nın babası olduğunu, bu konuyla ilgili tanıkların bulunduğunu ve gerçeğin ortaya çıkarılması istemiyle İstanbul Kadıköy Adliyesi'ne dava açtı.

TEYZE GERÇEKLERİ YILLAR SONRA ANLATTI
Antalya'da kapsımallık yaparak geçimini sağlayan İsmail İlhan Kınaylı, Annesi Refika Çingi'nin ölümünden sonra kalan mirasla ilgili araştırma yapmaya başladı. Teyze Nebiye Cengi, mirasla ilgili sorular soran öz yeğenine 53 yıl sonra gerçeği söyledi. Teyze, "Oğum bu gerçeği senden daha fazla saklayamayacağım. Annen yıllar önce İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'ın oğluna bakıyordu. Dekan, eşiylemutlu olmadığını ve eşini boşadıktan sonra annen ile evleneceğini söyledi. Annen de buna inandı. Evli olduğu halde dekan, annen ile birlikte yasak ilişki yaşadı. Bu ilişkiden sonra dünyaya sen geldin. Dekan, sen dünyaya geldikten sonra annene verdiği sözleri yalanladı ve uzaklaşmaya başladı. Sonra seni evlatlık verdiler. Asıl babam İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'dır" dedi. Teyzesinin bu sözleri karşısında şok yaşayan İsmail İlhan Kınaylı, diğer aile büyüklerinin de teyzesinin sözlerini doğrulaması üzerine 53 yıl sonra babalık davası açtı.

DEKANIN MEZARI AÇILABİLİR
Futbolu bıraktıktan sonra kapsımallık yapan müvekkili İsmail İlhan Kınaylı'nın iddiaları üzerine İstanbul Aile Mahkemesi'nde babalık davası açtıklarını belirten Avukat Varol Turbay, "Müvekkilimin annesi, o tarihte dekanlık yapan Bülent Davran'ın oğluna bakıyormuş. Eşiyle mutlu olmadığını söyleyen dekan, müvekkilimin annesiyle yasak aşk yaşamış. Müvekkilim o tarihte birine evlatlık verilmiş. Yıllar sonra kendisine babasının öldüğü söylenmiş. Annesi ise 2 yıl önce öldü. Annesinden kalan miras olayını araştırırken, teyzesi yıllardır sakladığı gerçeği kendisine söyledi. Müvekkilim, bu olayı teyzenin dışında diğer aile büyüklerinin de doğrulaması üzerine dava açtık. Açtığımız davada dekanın sağ olan oğlundan DNA alınmasını istedik. Mahkeme bu talebimizi uygun görmez ise, dekanın mezarı 13 yıl sonra açılacak ve DNA örnekleri alınacak" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bunu yapmak Yaşar Sezginer cesareti ister!
Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren İzmirli gazeteci Yaşar Sezginer'in öldükten ...
İZSU’nun dibinde patlak boru çilesi
Rögardan taşan sular Konak Meydanı’na bir saat kadar çile çektirdi. İZSU ...
İzmir’in gözü yaşlı: Kırkpınar’a son görev
Geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren İzmir Erzurumlular Kültür ...
 
ROM-CA'nın ikinci sayısı cuma günü çıkıyor
Romanların sosyal yaşamda hakettiği yeri bulması yönünde mücadele eden ...
Foça Reha Midilli’yi gözyaşlarıyla uğurladı...
Foça kazandırdığı sayısız eserlerle tanınan, geçen hafta kalp krizinden ...
“Deniz idamdan sonra 52 dakika yaşadı”
Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının idam edildiği gecenin tanığı gazeteci ...
 
Eskiyörük: Çiftçilik dünyanın en asil mesleğidir
Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Tarım Grubu Başkanı ...
Peyzaj Mimarları’ndan ‘ödüllü’ Bahar Yemeği
TMMOB’a bağlı Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi üyeleri 13 Mayıs "Ulusal ...
Ege Üniversitesi'ne Avrupa'dan büyük onur
Ege Üniversitesi, 2011 Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi Ödülü’nü ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva