HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2018 Cuma - 08:38

Erdoğan'dan İzmir'deki üniversiteye Rektör ataması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran getirildi.

Erdoğan dan İzmir deki üniversiteye Rektör ataması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Karademir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz atandı.

AA'nın haberine göre; söz konusu atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

'ALLAH UTANDIRMASIN'
Prof. Dr. Baran, Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü'ne atanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve onayı ve YÖK Başkanımız ve YÖK Genel Kurul üyelerimizin teveccühü ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektörlüğüne atanmış bulunuyorum. Allah utandırmasın" notunu paylaştı.

PROF. DR. YUSUF BARAN KİMDİR?
Prof. Dr. Yusuf Baran 11 Aralık 1977 yılında Batman’da doğdu. Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini sırası ile 2002 ve 2006 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü'nden aldı. Doktora çalışmaları sırasında  NATO-A2 bursu kazanarak 6 ay süresince Amerika, Medical University of South Carolina, Hollings Cancer Center’da misafir araştırmacı olarak bulundu (2005 Temmuz- 2006 Şubat).

2007-2015 yılları arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2015 Yılının başından beri Abdullah Gül Üniversitesi, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı olarak çalışmaktadır.

Yusuf BARAN’ın 20’nin üzerinde bilimsel araştırma projesi, 300'ün üzerinde makalesi, kitap bölümü ve bildirisi, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası ödülü vardır.

Bu ödüllerden bazıları 2010 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nden “Yılın Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”, 2012 yılında Moleküler Kanser Araştırma Derneği’nden Yılın Kanser Araştırmacısı Ödülü, 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden “Fen Bilimleri Bilim Teşvik Ödülü” 2012 yılında “Küresel Genç  Akadem Üyeliği” 2013 yılında Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından “Bilimsel Önderlik alanında Türkiye’nin en başarılı İnsanı Ödülü” 2013 Yılında Bilim Kahramanları Derneği’nden “Yılın Bilim İnsanı Ödülü”’nü almıştır. 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme (FABED) Fonu ndan “FABED Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü”, Deneysel Hematoloji Derneği’nden “Üstün Hizmet Ödülü”,  2013 Yılında, Dünya Ekonomik Forumu tarafından "2013 Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü almıştır. Bu Ödül, her yıl tüm dünyadan "akademik mükemmeliyet, topluma hizmet ve dünyayı değiştirme potansiyeli" bulunan 40 yaşın altındaki 40 lider genç bilim insanına verilmektedir.

Yusuf Baran halen TÜBİTAK Yürütme Kurulu Üyeliği; Türkiye Bilimler Akademisi, Kanser Çalışma Grubu Üyeliği; Küresel Genç Akademi, Yönetim Kurulu Üyeliği; Dünya Ekonomik Forumu, Yılın Genç Bilim İnsanı programı üyeliği; Bakü Hümanitar Forum Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Yusuf Baran bilimsel çalışmalarını kanser moleküler biyolojisi, moleküler hematoloji, çoklu ilaç dirençliliği mekanizmaları, direncin geri çevrilmesi, apoptoz mekanizmaları, biyoaktif sfingolipidlerin apoptoz ve ilaç dirençliliği üzerine etkileri, kombine terapiler ve sinyal yolakları üzerine devam ettirmektedir. 

 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
 
Öğretmenlerden MEB'e 31 bin proje önerisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 23 Kasım 2018 Cuma 20:31

Kaçıncı sıradaki atanmış.?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Mahallenin ‘en güzel kızı’ mı, mahallenin ‘kısmeti’ mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Mahallenin ‘en güzel kızı’ mı, mahallenin ‘kısmeti’ mi?
CHP'li Gürsel Erol'un cezası belli oldu
CHP Grup Disiplin Kurulu, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a "uyarma" cezası verilmesine karar verdi.
CHP’li Dayanç’tan Zeybekci’ye: 30 Mart’ta Atatürk’ün kızları cevap verecektir!
Aday Adayı Dayanç, “Şayet Sayın Zeybekçi aday olursa 30 Mart’ta en büyük ...
 
'Erdoğan Prens Selman ile görüşebilir'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Suddi Prens Selman ile görüşebilir" dedi.
Zeybekci’nin ‘Mahallenin en güzel kızı’ yorumuna CHP’den tepki!
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci’nin, İzmir ...
CHP İzmir'in kadınlarından AK Partili kadınlara rapor salvosu: İzmir'i tanımıyorlar!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Kadın Kollarının düzenlediği çalıştay ...
 
İzmir’in gözü kulağı Ankara’da: Önce görevdeki başkanlar mı değerlendirilecek?
Aday adaylığına başvuran isimlerin sürekli genel merkezde temas halinde ...
AK Parti Torbalı aday adayı Olgun: Ucube köprüleri yıkacağız!
Seçim kampanyasına hız veren AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Olgun ...
CHP'li Sertel'den MHP'ye af göndermesi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, mahkum ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva