HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2018 Cuma - 12:05

ENGELSİZMİR’de yarışma heyecanı

Engellilerle ilgili farkındalık yaratan Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı’nda bu yıl da yarışma heyecanı yaşandı. Kongre ve Fuar kapsamında gerçekleştirilen ulusal yarışmaları kazananlara ödülleri törenle verildi. Gecede sahne alan FARKLIBand ise dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.

ENGELSİZMİR’de yarışma heyecanı

Üçüncü kez düzenlenen Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı’nda bu yıl da farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli yarışmalar düzenlendi. 3 Kasım’a kadar fuarizmir’de “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” temalı, “İş’te Ben de Varım” sloganlı kongre ve fuar kapsamında gerçekleşen yarışmalarda birbirinden önemli eserler ortaya çıktı. "EN-GEL-LE-ME" Ulusal Kısa Film Yarışması, "Engelleri Kaldıralım" Ulusal Karikatür Yarışması ve Mahalle Afet Örgüt Modeli Yarışması’nda büyük heyecan yaşandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen EN-GEL-LE-ME temalı ENGELSİZMİR 2018 Ulusal Kısa Film Yarışması’na Türkiye’nin birçok yerinden katılım gerçekleşti. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Zuhal Çetin Özkan, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Pelin Aytemiz, Ali Ulvi Hünkar, Yaşar Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Aziz Günhan İmamoğlu, Onur Tansel Ebegil, Tarkan Özel, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Serkan Şavk ve Cem Özel’den oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde üç Başarı Ödülü ve bir Jüri Özel Ödülü belirlendi. Yarışmada birincilik ödülünü “Maceracı Kuşlar” filmiyle Sevinç Karataş, ikincilik ödülünü “SEN isterSEN ile Cavit Karşal, üçüncülük ödülünü ise “Eşittir” filmiyle Kartal Can Ermiş aldı. Jüri Özel Ödülü’nü ise “Bak Beni Ayağa Kaldırmayın” filmi ile Abdullah Rıdvan Can kazandı. Birincilik ödülünü alan Maceracı Kuşlar filminde oynayan Down sendromlu Mustafa Bal efe gösterisi yaptı. Gösterisinin sonunda Türk Bayrağı açan Bal, izleyenleri duygulandırdı. Yarışmaya katılan filmler cep sineması salonunda kongre boyunca izlenebilecek.

334 ESER KATILDI
Kongre ve Fuar kapsamında üçüncü kez yapılan “Engelleri Kaldıralım” temalı ENGELSİZMİR 2018 Ulusal Karikatür Yarışması’na Türkiye’nin dört bir tarafından 182 sanatçı 334 eser ile katıldı. Metin Peker, Mehmet Aslan, Ahmet Önel, Mustafa Yıldız ve Sadık Pala’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda ödüller sahibini buldu. Birincilik ödülü Antalya’dan Kürşat Zaman, ikincilik ödülü İzmir’den Tufan Selçuk ve üçüncülük ödülü Sinop’tan Aşkın Ayrancıoğlu’nun olurken, mansiyon ödüllerini Kocaeli’nden Meltem Sönmez, Edremit’ten Önder Önerbay ve Çorum’dan Erdoğan Oruç almaya hak kazandı. Gençler Kategorisinde mansiyon ödüllerini İstanbul’dan Aylin Işın ve İzmir’den Deva Gayretli aldı.

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU
Toplumda, engelli bireylerde ve yakınlarında afet bilincini geliştirmek ve afete karşı mahalle bazında örgütlenmek, toplumda engelli farkındalığını arttırarak ortak çalışmaya yöneltmek, afete hazırlanırken engelsiz İzmir`in yaratılmasına katkıda bulunmak için gerçekleşen Mahalle Afet Örgüt Modeli Yarışması’nda da proje üreten gruplara plaket verildi. Boccia spor dalında Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük alan Mustafa Çetin de madalyasını aldı. Törende ayrıca Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

FARKLIBAND SAHNE ALDI
Kongre ve Fuar’da, Müzikolog Dr. Aydın Öğüt tarafından kurulan FARKLIBand Orkestrası sahne aldı. Önemli etkinliklerde sahne alan orkestra, geniş repertuarıyla ziyaretçilere keyifli bir akşam sundu. Kongre ve Fuar için grup tarafından hazırlanan bir beste de konser öncesinde görücüye çıktı. Beste izleyenler tarafından tam not aldı.

 
Kira yüksek geldi, karakol kapatıldı!
 
Tuğba Ekinci'den Ahmet Kural'a destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRFAD'dan Selvitopu'na teşekkür ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye Futbol Adamları ...
Engelsİzmir Fuarı'nda teknoloji vurgusu
3. Uluslararası Engelsİzmir Kongre ve Fuarı’nda Türkiye ve dünya çapında ...
Çiğli’de profesyonel güvenlik dönemi
Çiğli Belediyesi güvenlik görevlileri daha profesyonel hizmet vermek amacıyla ...
 
Bornovalı Altınel, dünyada 'en'lerin arasına girdi!
Bornova Belediyesi’nin Dünya Şampiyonu Cimnastikçi Koray Altınel, Bornova’ya ...
Kocaoğlu’ndan Özgener’e Kemeraltı yanıtı: Anlam veremedim!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in Meclis toplantısında söylediği, ...
Bornova’nın parkları artık daha güvenli
Bornova Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda çocuk oyun ...
 
Sayıştay’dan İZSU’ya: 26 milyonu İller Bankası’ndan geri al!
İller Bankası’nın ortaklık kapsamında il özel idareler ve belediyelerden ...
Karşıyaka’da gergin meclis: AK Parti terk etti!
Meclis oturumunda bir satışın iptal edilmesi için konuşan AK Partili Güngör, ...
Menderes’in Sayıştay raporu: Sınavsız atama da var, ruhsatsız işyeri de!
Sayıştay Başkanlığı, Menderes Belediyesi’nin 2017 yılı Denetim Raporu’nu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva