HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2018 Perşembe - 20:28

Karşıyaka’da gergin meclis: AK Parti terk etti!

Meclis oturumunda bir satışın iptal edilmesi için konuşan AK Partili Güngör, “Doğru bir karar. Tebrik ediyorum geri çekmenizden dolayı.  Belediye seçimlerine 3-4 ay kalmış, bu tasarrufun yeni seçilen meclis ve başkana bırakılması en doğru karar olmuştur” dedi. Başkan Akpınar ise, “Doğru… Yeni dönemde yine belediye başkanı olarak ben gündeme getiririm” cevabını verdi. Ayrıca oturumda gerginlik çıkınca AK Partililer salonu terk etti. Akpınar çok sert ifadeler kullandı.

Karşıyaka’da gergin meclis: AK Parti terk etti!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti. Toplantıda gergin anlar yaşandı. Grubu olmayan, Ersin Güngör, Müslüm Karakeçili ve Alpay Buzgan ile meclis temsil edilen AK Partili üyeler ile Başkan Akpınar arasında tartışma yaşandı. Akpınar konuşması sırasında sözü kesilince sinirlendi. Akpınar ile AK Partili Güngör karşılıklı sert ifadeler kullandı. Bunun sonrasında Güngör ve Karakeçili oturumu terk etti. Meclis Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyelerle devam etti.

YENİ DÖNEMDE YİNE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÜNDEME BEN GETİRİRİM!
Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü sırada, CHP Grup Başkanvekili Hamdi Süha Barlak Örnekköy’de yer alan ve imar planında özel hizmet alanı olarak görülen taşınmazın satışından vazgeçildiğini ve önergenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne geri gönderildiğini söyledi. Bunun ardından söz alan AK Partili Güngör, “Doğru bir karar. Tebrik ediyorum geri çekmenizden dolayı.  Belediye seçimlerine 3-4 ay kalmış, bu tasarrufun yeni seçilen meclis ve başkana bırakılması en doğru karar olmuştur” dedi. Başkan Akpınar ise, “Doğru… Yeni dönemde yine belediye başkanı olarak ben gündeme getiririm” cevabını verdi.

YAPMA YA!
Sözlerini sürdüren Akpınar, belediyelerin borçlarını ödemek için hükümetin uygulamaları nedeniyle mal satmak zorunda bırakıldığını aktardı. Akpınar, “Arkadaşlar iktidar AK Parti. Bu önergenin durup dururken geri gönderilmesi söz konusu olmadı. Belediye kanunlarının merkezi yapıdan daha da güçlü bir yapı haline getirilmediği sürece belediyelerin borçlarını ödemesi için yapacakları iki şey var. Ya kredi kullanacaksınız, taşeron şirketlere olan borcunuzu ödeyeceksiniz, ya da binanız, arsanız varsa onu satarak borç ödeyeceksiniz. Hükümet yerel yönetimleri güçlendirmediği sürece bu iki yöntemi uygulayacaksınız. Burası fabrika değil ki. Personel çıkarmaya kimsenin yüreği el vermez. Bankacılık sektörünün içinde bulunduğu kriz var. İlçe başkanınızın ifadesi var; ‘kapı kapı dolaşarak belediyemizi bankalara rezil ediyor’ diyor. Yapma ya! Hangi bankaya rezil ediyorum? Benim 18 milyon kredi kullanma hakkım var. Bankalarda para yok. Bankadan para alamıyoruz. Varsa verecek olan banka buyurun gelin verin. Ben güvence de veriyorum. Bugün kriz sokaktaki Mehmet amca ile Ayşe teyzeyi etkiledi ama reel sektörle bankalara daha işlemedi. Bu daha bankaların iyi günleri. 2019’da asıl krizi o zaman yaşayacağız. Hep beraber göreceğiz. Türkiye’de banka sektörü para bulamıyor” dedi.

MECLİSTE GERGİN ANLAR: KAPATIN ŞUNUN MİKROFONUNU!
Akpınar’ın konuşması sırasında AK Partili Güngör, “Sayın başkan gündemle ilgili konuşun” çıkışında bulundu. Akpınar sert bir tonda, “Sus bir dakika ya! Ben söz verince konuş. Yeter ya! Ben de insanım ya! Mahvettiler ülkeyi! Herkes perişan olmuş… Gündemle ilgili konuşuyorum ben beyefendi” diye konuştu.  

Güngör bu defa, “Karşıyaka ile ilgili konuşun” cevabını verince Akpınar, “Bana mı öğreteceksin nasıl konuşulacağını?” dedi.  Güngör, “Sen mi bana öğreteceksin?” deyince Akpınar, “Kapatın mikrofonunu şunun! Sana öğreteceğim ben. Bu meclisin başkanı benim. Sana söz verdiğime dua et. Bu ülkeyi bu hale ben getirmedim” açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine AK Partililer salonu terk etti.  Meclis kapısının çarpılması ve dışarıda oluşan gürültüden dolayı ise Akpınar bu kez, “Yahu şunları susturun. İki tane adam gelmişler buraya… Karşıyakalılar bunların halini görün! Ülkede ekonomiyi batırdınız, satmadık yer bırakmadınız, buraya gelip konuşuyorsunuz” dedi.

AKPINAR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!
AK Partililer salondan çıktıktan sonra meclis CHP’liler ve Başkan Akpınar’la devam etti. Bu bölümde Akpınar Karşıyaka’da geçmiş dönemde çok tartışılan ve iptal edilen stat konusunda değindi. Akpınar, “Siyaset doğru söyleme işidir. İftira atmak kadar da iğrenç bir şey yok. Stadı yapamayan sizsiniz. Biz değil! Biz yapacağız demedik. Siz biz yapacağız dediniz. TOKİ ben miyim? TOKİ sensin. Yapamıyorlar. Yapmıyorlar. Yap! Stadı engelleyen belediye başkanı diyor. Bir kilo bıyığınla yarım kilo sakalın var. İnsan biraz utanır ya. Mahkemeye karşı yapılan hiçbir yatırım yok mu? Karar verdin yaptın. Sayın cumhurbaşkanı, oraya stat yapılacağını bilse, ‘bu sözü kim verdi? Nasıl yapılır?’ der. Her yere millet bahçesi isteyen bir insan ‘bırakın bu işleri’ der. Binali Bey, sempatik değer verdiğim, şen şakrak bir insan, yurdum insanı… TOKİ tarafından iptal edildiğini bilmiyor. Çünkü ona ulaşmıyor. O da insaflı bir insan. Buraya olmaz der. Sen tutuyorsun engelledi diyorsun. Utanmadan yalan söylüyorsun. 9 ay önce bankalar sıraya giriyordu. Ne oldu? 9 ayda mı batırdık belediyeyi? Hayır siz ülkeyi batırdınız! Herkes haddini bilsin. Bugüne kadar hep nazik bir şekilde meclisi yönettim. Grupları olmadığı halde, iki kişi oldukları halde hep söz verdim. Bundan sonra grubu plan CHP’ye söz veririm. Onlar da ister gelir ister gelmezler! Kendileri bilir. Karşıyaka’yı konuşalım diyor. Yazık! Bunları meclis üyesi diye seçiyorlar. Bundan sonra stat konusunda bana bir şey söylemeyin kardeşim. Gidin onların yakasından tutun stadımızı yapın deyin. Bana demeyin. İsteyen onlardı. Sizi fişekleyen de onlar. Kanmayın bunlara” ifadelerini kullandı.

 
Sıla'nın dayak iddiasına Kural'dan sert yanıt!
 
Göz-Göz maskeyi taktı... Kupaya 'Çengel'i attı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 2 Kasım 2018 Cuma 13:36

Bu kadar melankoli yeter artık. Tabiki parti ve makamlar sizin mirasınız..AKP’yi eleştirenler aynı şeyleri kendileri yapıyor. Nasıl olsa Karşıyakalıya çal İzmir marşını al makamı...

Yorumu oyla      9      5  
Hür Düşünce 2 Kasım 2018 Cuma 12:55

KSK ülkemiz içinde bir belde değil mi ? Ülkemizin sorunları KSK'nin de sorunları. Belediye Başkanına ; 'sadece KSK için konuş' demek çok yanlış. İsteniyor ki ülke sorunları mecliste gündeme taşınmasın. Ayrıca, KSK'de gençlik kendisine devredilen emaneti layıkiyle taşımakta ve taşıyacaktır.

Yorumu oyla      9      5  
ksk 2 Kasım 2018 Cuma 12:21

Başkanın kendi sözleri var "stadı ben yaptırmıyorum beennnn!" diye.Kendisi de zaten herkesle kavga ediyor.Tekrar aday olmayı düşünüyor sanırım fakat çok büyük ihtimalle chp seçmenin bir kısmı kendisine oy vermeyecektir. kendisinin egosu rahatsızlık verici.

Yorumu oyla      9      6  
gazi 2 Kasım 2018 Cuma 12:10

ülkeyi batırıyorlar,yetmiyor yerel yönetimleri de çalışamaz ve üretemez hale getiriyorlar.nisan ayında belediyenin başvurduğu kredi talebine hükümet 5 ay sonra olumsuz dönüş yapıyor...

Yorumu oyla      11      5  
2 Kasım 2018 Cuma 08:41

akepenin siyasi arenadan tamamen silinmesi gerekiyor. 16 senedir yaptıkları tek olumlu icraat yok.

Yorumu oyla      14      6  
OTUZBEŞBUÇUK 2 Kasım 2018 Cuma 08:13

rüyanda görürsün artık

Yorumu oyla      9      10  
Lombak 2 Kasım 2018 Cuma 07:17

Karşıyaka taraftarıyla arasında epeyce büyük sorunları olduğu söyleniyor.

Yorumu oyla      10      10  
engin 1 Kasım 2018 Perşembe 22:03

Vatandaşa fırça,işçiye fırça,taraftara fırça,meclis üyesine fırça..

Yorumu oyla      12      8  
Karşıyaka''lı 1 Kasım 2018 Perşembe 21:20

Üç kuşak CHP''li bir ailenin bir üyesi olarak üzülerek yazıyorum, CHP Mutlu Akpınar sayesinde bizim için Karşıyaka''da bitmiştir. Herhalde ailecek sandığa gitmeyeceğiz.

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’in Sayıştay raporu: Sınavsız atama da var, ruhsatsız işyeri de!
Sayıştay Başkanlığı, Menderes Belediyesi’nin 2017 yılı Denetim Raporu’nu ...
Engelsiz Fuar'a şenlikli açılış!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası ...
Karşıyaka'da 'yeşil etiket' seferberliği
Karşıyaka Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ...
 
Buca yollarına yatırım atağı
Buca Belediyesi yaptığı yatırımlarla kenti çağdaş modern kimliğine kavuşturmak ...
O tarihte açılacak: İzmir'e 5 yıldız otopark
Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay’da yaptığı 8 kat ve 429 araç kapasiteli ...
İzmir'in gençlerinden 'buz gibi' başarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Başkent’te düzenlenen Artistik ...
 
İzmir'de o ilçeye üniversite müjdesi!
Kemalpaşa'ya üniversite gelmesi yolunda önemli bir adım atılarak, Katip ...
“Tarihe Yolculuk Ödemiş” projesi İçin İmzalar atıldı
Ödemiş Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından mali destek ...
Bornova’ya üç yeni pazaryeri
Bornova Belediyesi, vatandaşların daha modern koşullarda alışveriş yapabilmesi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva