HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2018 Perşembe - 09:08

İzmir'de o ilçeye üniversite müjdesi!

Kemalpaşa'ya üniversite gelmesi yolunda önemli bir adım atılarak, Katip Çelebi Üniversitesi Kemalpaşa Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezi ilçede faaliyetlerine başlıyor.

İzmir de o ilçeye üniversite müjdesi!

Katip Çelebi Üniversitesi Kemalpaşa Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezi tanıtım toplantısı Kemalpaşa Belediyesi 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve üniversite senato üyeleri katıldı.

Yıllardır kurdukları hayalin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "En büyük hayallerimizden bir tanesi ilçemize bir üniversite ya da yerleşke kazandırılmasıydı. 4,5 yıllık belediye başkanlığını geride bıraktığımız bu dönemde en büyük isteklerimizden biri hizmetlerimize üniversiteyi de dahil etmekti. Biz yaklaşık 3 yıl önce dönemin rektörü ile anlaşma imzalamıştık. Mülkiyeti belediyemize ait arazimizde ana bina yaparak üniversiteyi Kemalpaşa'ya getirmiş olacaktık. Ancak bu anlaşmadan hemen sonra ülkemizde hain bir darbe girişimi yapıldı. Allah'a hamd olsun ki o hain darbe girişimini bastırdık. Bu hadiseden sonra da FETÖ okullarından Halil Kantarcı Okulu'nda 20 bin dönüm alan üzerine kurulu alanı valilik ile birlikte üniversite binası haline getirmeye karar verdik. İlerlediğimiz süreçte dönemin rektör hocası ilçeye 1-1,5 yıl öğrenci getiremeyeceklerini söyleyince binamız Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. O dönem öğrenci getirebilseydik, bugünkü süreci 2,5 yıl önce başlatmış olacaktık. Geçen bu süreçte kongre merkezimizin inşaatını başlatmış olduk. 15 Temmuz Kültür Sanat ve Kongre Merkezimiz, Katip Çelebi Üniversitesi'nin Sürekli Eğitim Merkezi ile birçok toplantısına ev sahipliği yapacaktır. Saffet Hocamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANIYOR
Katip Çelebi Üniversitesi Kemalpaşa Yerleşkesi Sürekli Eğitim Merkezi 'nin yanı sıra üniversite hayalinden bahseden Uğurlu, "Asıl hayalimiz kongre merkezi yanında 20 bin metrekare alan üzerinde üniversite alanıyla ilgili planlama çalışması yaptık. Büyükşehir ile de görüşmeleri yaptık. Onlar da bu teklifimize sıcak baktılar. İnşallah en kısa sürede Katip Çelebi Üniversitesi sanayinin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir fakülte olmasını arzu ediyoruz. Kongre merkez ile beraber millet bahçesiyle gelecek olan öğrencilerin tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak iddialıyız. Türkiye'nin en iyi butik üniversitelerinden bir tanesi olacaktır. Bu ülkeye sevginin yöneticilerin hizmetiyle olacağına inandık. Bu ülkeye aşk ile şevk ile hizmet eden gerçek cumhuriyet evladı olduk" diye konuştu.

Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya da Kemalpaşa için önemli ve tarihi bir gün olduğunu, Kemalpaşa'nın bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek, üniversitenin hem ilçeye hem de Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacağını söyledi."ÜNİVERSİTEMİZ KEMALPAŞA İLE DAHA DA TAÇLANDI"
Hem üniversiteleri hem de Kemalpaşa adına sevinç içerisinde olduğunu dile getiren Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse de şunları söyledi:

"Katip Çelebi Üniversitesi olarak 2010 yılında, İzmir'in 4. devlet üniversitesi olarak kurulmuş, 900 civarında öğretim elemanı, 16 bin öğrencisi ve güçlü kadrosuyla İzmirimiz ile ülkemize yapmış olduğu katkılarının, Kemalpaşa'ya taşınmasıyla daha da taçlandığını düşünüyorum. Üniversite olarak hedeflerimiz var. Bilginin toplumun ilgili kesimlerine ulaşması, bilginin üniversite duvarları arasında kalmak yerine pratik ile toplumun her kesimine ulaşması gayreti içindeyiz. Bugün bunun meyvelerinden birini almış bulunuyoruz. İnşallah burada yapacağımız faaliyetlerle hem bilginin teorik olarak duvarlar arasında kalmayıp pratiğe dönüştüreceğiz, hem de toplumun ihtiyacı olan bilgiyi onların ayaklarına götürmüş olacağız. Biz burada sanayi kesimine hitap edecek şekilde meslek yüksek okulları, üniversitemizin bazı bölümlerini taşıyacağız. Hem sanayinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacağız. Burada ihtiyaç duyulan ne varsa onu da getireceğiz, böylece toplumumuzla Kemalpaşa üzerinde buluşmuş olacağız. Bu birlikteliğin ülkemiz, milletimiz ve üniversite camiasına hayırlar getirmesini diliyorum."

 
“Tarihe Yolculuk Ödemiş” projesi İçin İmzalar atıldı
 
Manisa'da kanlı gece: Evinin önünde öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Engin 1 Kasım 2018 Perşembe 20:56

Bu istemezukculer her dönem vardır.insanlarin kültür seviyesi yükselsin diye yada meslek sahibi olsunlar diye üniversiteler açılır.keske yorumumum altındaki de anaokuluna gitse. Seviyesi okadar.

Yorumu oyla      9      5  
Demir Doğruer 1 Kasım 2018 Perşembe 16:37

Bırakın göstermelik ,populist, politik ayakları.Kaç üniversiteli mezun işsiz?Bugünkü üniversiteler 20/30 yıl öncesinin lise mezunu düzeyinde bile mezun veremiyor.Sonra da "neden bizim üniversiteler dünyada ilk 500 de değil".Cevap haberin içeriğinde ve altdaki yorumda.

Yorumu oyla      11      5  
Mahmut budak 1 Kasım 2018 Perşembe 13:12

Başkanım allah ayağına taş değdirmesin yolun açık olsun

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Tarihe Yolculuk Ödemiş” projesi İçin İmzalar atıldı
Ödemiş Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından mali destek ...
Bornova’ya üç yeni pazaryeri
Bornova Belediyesi, vatandaşların daha modern koşullarda alışveriş yapabilmesi ...
Sayıştay Büyükşehir’e sordu: Ünlü tablolar nerede?
Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi için yaptığı incelemede aralarında ...
 
Konak'ın simgelerine gençlik aşısı
Konak Belediyesi kenttin simgesi olan palmiyeler için ciddi bir salgın ...
Karşıyaka’da Cumhuriyet coşkusu bitmiyor
29 Ekim coşkusunu tüm haftaya yayan Karşıyaka Belediyesi, KODA’nın ve ...
Bornova'da gençlere sıcak yuva
Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ...
 
Buca'da ikinci adres: Bu merkezlerde para geçmiyor!
Buca Belediyesi’nin üniversite gençliğinin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını ...
Bornova'nın gururu oldular
Bornova Belediyespor Voleybol Şubesi, üç yaş grubunda elde ettiği başarılar ...
Başkan Selvitopu 5 yılı değerlendirdi, hedefi koydu!
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen çalışanlara yönelik hizmet ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva