HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2024 Pazar - 14:00

Başkan Tugay, Helvuç Bayramı’na katıldı: Hizmet etmek için buradayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’i ziyaret etti. İlk olarak Tekke Mahallesi’nde 627 yıllık Helvuç (Helviş) Bayramı’nda çocuklarla buluşan Başkan Tugay, Bozdağ ve Gölcük’e de gitti. Bölgede esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tugay,  “Herkesin sorununu kendinden dinlemeye çalışıyoruz. Biz size hizmet etmek için buradayız” dedi. 

Başkan Tugay, Helvuç Bayramı’na katıldı: Hizmet etmek için buradayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tekke Mahallesi’ndeki Helvuç (Helviş) Bayramı’na katılmak ve bölgede incelemelerde bulunmak için Ödemiş’e geldi. Başkan Dr. Cemil Tugay ilk olarak Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan’ı makamında ziyaret etti ve yeni görevinde tebrik etti. Başkan Turan, Başkan Tugay’a Ödemiş’in sembolü olan Efe heykeli ve işlemeli ipek mendil hediye etti.

627 yıllık gelenek 
Belediye ziyaretinin ardından Başkan Tugay, Tekke Mahallesi’ne geldi.  627 yıldır çocuklara dini bilinç kazandırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültürel buluşmaya Başkan Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Bülent Eker, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Tekke Mahalle Muhtarı Ahmet Korkmaz ve meclis üyeleri katıldı. Başkan Tugay’ı Tekke Mahallesi’nde mehter takımı ve çocuklar karşıladı. Helviş Bayramı geleneği sürdürülerek çocukları sevindirmek için köy meydanına hediyeler konuldu. Başkan Tugay, çocuklar için oyuncakları hediye alanına bıraktı. 

“Herkesin sorununu kendinden dinlemeye çalışıyoruz”
Törende konuşmasına Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Başkan Tugay, “Türkiye’de ve dünyada acaba kaç tane 627 yıldır devam edilen etkinlik vardır? Çok özel bir yerde, çok özel bir zamanda birlikte olduğumuzu düşünüyorum. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in dört bir yanında bin 193 mahalleye hizmet veren bir belediye. Ama her yerde bulunmaya çalışıyoruz. Herkesin sorununu bizzat kendinden dinlemeye çalışıyoruz. Muhtarımla köyü gezeceğiz ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alacağız. Biz size hizmet etmek için buradayız. Bizden istediğiniz ne varsa her zaman sizi dinelemeye hazırız” diye konuştu. 

Başkan Turan: “Hak ettiğiniz hizmeti birlikte sunacağız”
Tarihi gelenek hakkında bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, “Örf, adet ve geleneklerimize sahip çıkmak, unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak önemli bir olgudur. Geleneklerimizin yavaş yavaş kaybolduğu günümüzde böyle organizasyonların bizler için önemi büyüktür. Geleneğimizi yaşatmak geleceğimize bırakacağımız en büyük mirastır. Helviş Bayramı da Tekke Mahallesi’nin kurucusu Musa Baba tarafından başlatılmış bir bayramdır. Tekke eskiden yerleşimler arası yolculuk yapanların dinlendiği, yemek yediği bir alanmış. Manisa Akhisar şehzadelerinin uğrak noktasıymış. Musa Baba bu alışkanlığı Helviş Bayramı olarak devam ettirmiş. 627 yıldır bu geleneği yaşatanları sevgiyle anıyorum” diye konuştu. 
Başkan Turan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay bizlerle birlikte. 
Görev süremizce sizlerin ihtiyacı olan çalışmaları Cemil Başkanımızla iş birliği içinde yapacağız. Hak ettiğiniz hizmeti birlikte sunacağız” ifadelerini kullandı. 

Muhtar Korkmaz: “Amacımız geçmişe sahip çıkıp geleceğe aktarmak”
Tekke Mahalle Muhtarı Ahmet Korkmaz ise “Helviç Bayramı ile en büyük amacımız çocuklarımıza dini bilgi birikimini aşılamak, geçmişimize sahip çıkıp gelecek kültürlere aktarmaktır” dedi. Konuşmaların ardından köy halkına helva dağıtılarak Mevlid-i Şerif okundu. 

Başkan Tugay Tekke’nin eksiklerini sokak sokak inceledi 
Helviş Bayramı’nın ardından Başkan Tugay, muhtar eşliğinde Tekke Mahallesi’ni gezerek eksiklikleri yerinde inceledi. İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer ile bölge halkının taleplerini not alan Başkan Tugay, öncelik sırasına göre sorunların çözümü için talimat verdi. 

Ödemiş turuna Bozdağ ile devam etti  
Tekke’nin ardından Başkan Tugay, programına Bozdağ’da devam etti. Bozdağ’da esnafı ziyaret eden Başkan Tugay, Ödemiş Belediyesi’nin çay bahçesinde Bozdağlılar ile sohbet etti; çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yurttaşların taleplerini dinleyen Başkan Tugay, bölgede tarımsal desteklerden altyapıya kadar yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgi verdi.  



Gölcük’te esnaf turu 
Başkan Tugay’ın son durağı ise Gölcük oldu. Başkan Tugay’ı Gölcük Muhtarı Ferit Aynalı karşıladı. Aynalı Başkan Tugay’a bölge halkı tarafından yapılan ipek işlemeli yöresel ürünler ve ipek böceği kozasından yapılan lamba hediye etti. Başkan Tugay, ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Ödemiş Belediyesi tarafından geçen dönem inşaatına başlanan sosyal tesisi inceledi.  Ardından Gölcük çarşısındaki esnafı ziyaret eden Başkan Tugay, esnaf ve yurttaşlarla sohbet etti. Başkan Tugay, ziyarette annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

 
Jandarmadan 'kaçak inci kefali' operasyonu
 
Silahlı saldırıda kan aktı: 1 kişi öldü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ksk 35,5 13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:54

Bu adam karşıyaka ya hiç bişey yapmadı kocaman bi hiç bu adam inanmayın

Yorumu oyla      1      0  
12 Mayıs 2024 Pazar 19:58

E hadi başlayın o zaman.

Yorumu oyla      2      0  
Gökhan A. 12 Mayıs 2024 Pazar 16:56

Gerçekten mi???

Yorumu oyla      1      0  
Karşıyakalı... 12 Mayıs 2024 Pazar 16:53

Karşıyakaya ne yaptı da izmire yapacak bırakıl allah aşkına...geçen dönem aynısı denendi..

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çilek Festivali'nde Simge rüzgarı!
14. Emiralem Çilek Festivali, ilk gününde on binleri Menemen’de buluşturdu. ...
Seferihisar'da marinaya karşı, tekneli protesto
Seferihisar Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına ...
Çiğli Belediyesi karma resim sergisi sanatseverler ile buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Kaklıç Sanat Akademisi yağlı ...
 
İzmir'de anne ve çocukları buz pistine çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği ...
Anadolu Kültürü Tanrıçaları sergisine yoğun ilgi
Selçuk Efes Kent Belleği, Anadolu’nun zengin kültürel mirasına dikkat ...
Başkan Işık, şehit anneleri ve eşleriyle bir araya geldi
Gaziemir Belediyesi’nin Anneler Günü’nde düzenlediği kahvaltıda, şehit ...
 
Büyükşehir'den asfalt seferberliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in Çeşme, Karaburun ve Torbalı ilçelerinde ...
Selçuklu sporculardan büyük başarı
Bu yıl 17.si düzenlenen Yarımada Spor Oyunlarına katılan Selçuklu sporcular, ...
Başkan Eşki köy ziyaretlerine başladı!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki seçim öncesinde söz verdiği gibi Bornova'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva