HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2018 Cuma - 09:19

Kocaoğlu’ndan Özgener’e Kemeraltı yanıtı: Anlam veremedim!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in Meclis toplantısında söylediği, "Aziz Başkan'la görüşmemizde bir takım konularda anlaşamadık. Onlardan biri de Kemeraltı sorunuydu" cümlesine bir anlam veremediğini söyledi.

Kocaoğlu’ndan Özgener’e Kemeraltı yanıtı: Anlam veremedim!

İnciraltı'nın sağlık turizme kazandırılması konusunu gündemlerine alan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılından bu yana pek çok girişimde bulundukları "İnciraltı planlaması" için ilgili her kesimin bir araya gelerek bu sorunun artık kent gündeminden çıkarılması gerektiğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in İZTO Meclis toplantısında yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Aziz Kocaoğlu, "Sayın Bakan'ın İnciraltı için bürokratlarına talimat vermesi, bizleri bir kez daha umutlandırdı. Geçmiş yıllarda plan önerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na vermiştik. Sonra Bakanlık talebiyle yeni bir ç alışma daha hazırlayıp sağlık konseptiyle oluşturduğumuz öneri planını bir kez daha gönderdik. Bu dosyamızın değerlendirilmesi, İnciraltı'ndaki planlama sürecini kısaltacaktır. 10 yılı aşkın bir süredir sağlık konseptiyle planlanması için çabaladığımız İnciraltı konusu, gerçekten de Sayın Bakan'ın himayelerine muhtaç. Bu planlamanın yapılması, İzmir'in belirlediği hedeflere en kısa sürede ulaşması ve sağlık sektöründe dünyanın önemli merkezlerinden birine sahip olmamız açısından kritik öneme haizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak, bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız" diye konuştu.

İZMİR-ANKARA UYUMU
Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Göreve geldiğim günden bu yana, İnciraltı’nın planlanması gerektiğine inanıyorum ve bunun için çalışmalar yapıyorum. Onlarca kez bu konuyu Bakanlıklar ve Başbakanlık nezdinde gündeme getirdim. Bu bölgeyi, düşük yoğunlukta ama nitelikli bir yapılaşma ile sağlık turizminde dünya çapında bir yer yapabiliriz. Oluşturduğumuz kent ormanı da, elimizi müthiş derecede güçlendirecektir. Biz planlamanın bir an önce yapılmasını istiyoruz. İnciraltı kentin bir zenginliği ve elimizdeki bu serveti en doğru biçimde, çar çur etmeden değerlendirmek zorundayız. Hem yerel yönetim hem de merkezi hükümet olarak önümüze çıkan her türlü engeli hep birlikt e aşmak zorundayız. İzmir ve Ankara'nın uyumlu çalışması, bu işi en doğru biçimde sonlandıracaktır. Umudumuz ve dileğimiz budur. İnciraltı'nı planlamak demek, aynı zamanda kentin de sıçraması demektir."

KEMERALTI SORUSU
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in Meclis toplantısında söylediği, "Aziz Başkan'la görüşmemizde bir takım konularda anlaşamadık. Onlardan biri de Kemeraltı sorunuydu" cümlesine bir anlam veremediğini de sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı için yaptıkları ortada. İzmir Tarih Projesi kapsamında, Kemeraltı’nın sağlıklaştırılması ve canlandırılması için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Tarihçiler, mimarlar, şehir plancıları, esnaf, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, akademisyenler, işadamları ve kanaat önderlerinden oluşan geniş katılımlı grubun desteğiyle, 19 bölgeye ayrılan tarihi akstaki kültürel çeşitliliğin koruması için çalışmalar yürütüyoruz.  Kadifekale-Basmane-Konak arasında kalan tescilli binaların restorasyonu için yoğun emek ve bütçe harcamaktayız. Kuruluşuna öncülük ettiğimiz 117 ortaklı TARKEM de, bu konuda etkin rol oynamaktadır. Kemeraltı& rsquo;nı değerlendirirken, çarşıyı tarih içindeki gelişimi, dönüşümü, aktörleri ve ticari hayatı gibi farklı açılardan ele alıyoruz. Bu bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için kamulaştırma çalışmalarına devam edeceğiz. Ayrıca tarihi çarşının alt yapısını güçlendiriyoruz. Kanal ve yağmur sularını ayrı hatlarda toplayarak yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerinin önüne geçeceğiz. Yakında açacağımız Balıkçılar Meydanı ile  866, 871, 874 ve 876 sokakları arasında kalan bölümü, kentin yeni çekim merkezi haline getiriyoruz. Kemeraltı Çarşısı Cephe Düzenleme Projesi kapsamında, ilk 4 etabı tamamladık. Biz olayı sadece Kemeraltı olarak da görmüyoruz. Agora-Kadifekale-Kemeraltı'yı içine alan 270 hektarlık tarihi bölgeyi bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Agora'daki antik kent bölgesinin kamulaştırılmas ı ve kazılara sponsorluktan Kadifekale'deki tarihi Roma tiyatrosunun ortaya çıkarılmasına, Namazgah Hamamı restorasyonundan Emir Sultan'a kadar her yerde varız.  Umarım her kurum, bu bölgemiz için tıpkı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hassasiyetiyle çalışır."

 
CHP’de yerel seçim ateşi yanıyor: Masada İzmir için sürpriz isimler
 
İzmir'den ilginç görüntü ve uyarı: Sakın yemeyin!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Levent 2 Kasım 2018 Cuma 19:34

Ticaret Odası Başkanı Özgener , önce Kemeraltı’ndaki odaya ait mağazayı aktif hale getirsin. 3 tane İzmir logolu tişört var ve tüm raflar bomboş. Bunu bile yapamayanlar Kemeraltı için boş konuşuyor olurlar.

Yorumu oyla      11      5  
kemeraltı 2 Kasım 2018 Cuma 17:51

Kemeraltı esnafı istemiyor değişmesini, önce bunu bilmek gerekiyor! Onca para harcanıp yapılmış güzelim balık pazarının hali ortada! Havra sokağında yapılmış yeni işhanına bakın, kirayı sorun! Esnaf oranın değişip kiraların artırılmasından korkuyor ve her şeyi sabote ediyor! Yapılması gerekeni göze alabilecek siyasetçi de maalesef yok! AKP'lilere versen, antik eserlere beton döken zihniyet olarak AVM ve rezidans yapmaya kalkarlar, CHP'li başkan olsa, anıtlar kurulunu, bakanlığı aşamaz, dolayısıyla o bölge deprem ya da esaslı bir yangına kadar böyle makyajla sürer gider. Özgener de emin olun imar plan değişikliğiyle otel, avm ve rezidans istemiştir.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 2 Kasım 2018 Cuma 14:22

sn.Özgener, kemeraltı konusunda ne gibi öneriler getirdi ve sn. Kocaoğlu ile anlaşamadılar? bunu kamuoyunun bilmesi gerekir.. bunu açıklamalıdır.. yoksa ortaya bir şey at, dursun olmaz...evet Sn. Özgener Kemeraltı konusunda anlaşamadığınız noktalar nelerdi? açıklamanızı bekliyoruz.....

Yorumu oyla      15      7  
sezarın hakkı sezara 2 Kasım 2018 Cuma 13:33

AKP siyaseti nasıldır bilirmisiniz? İzmirin 6000 senelik geçmişi var ise. siz belediye başkanı seçildiginiz de o 6000 senelik geçmişte yapılan tümh ataları yüklenmiş oluyorsunuz. mesela kemeraltı! kemeraltı niye bu hale geldi? aziz kocaoğlu yüzünden. mesela gece kondular! aziz kocaoğlu gelene kadar izmir de gece kondu mu vardı? tabiki hayır ! hepsine aziz kocaoğlu izin verdi. hatta 60 lı yıllarda kirlenen körfez bile aziz kocaoğlu sayesinde kirlendi ! aşşağıda deli bekir gibi akp li yorumcuların ve siyasilerin kafasın da olan budur! Şu kemeraltı da zaten her seçimde siyaset malzemesi haline geldi! unutun artık orayı . ne yapmayı bekliyorsunuz? barlar, cafeler,restoranlar mı var? kemeraltının canlanmaıs için bunları yapmanız lazım. butik oteller açılmalı. güzel restoranlar açılmalı. bistro lar yer almalı! bunlar olacakmı? olmayacak! açık ve net! bu saatten sonra hiç bir işletmeci alsancak,bostanlı,küçükpark,güzelyalı vb. yerleri bırakıpta kemeraltına taşınma gibi bir risk almaz. hadi alışverişi canlandıralım desek! oda olmaz. izmirdeki tüm alış verişmerkezlerini kapatmanız lazım? yapabilirmisiniz? hayır! bu sebeple bırakın artık kemeraltını falan. oranın bu hale gelmesinin en büyük sebebi de en başta esnaftır bu arada! halen daha "abi kot lazımmı" diye insanın kolundan çeken hanutçular mevcut.

Yorumu oyla      21      6  
Gürkan 2 Kasım 2018 Cuma 13:08

Deli, Kemeraltını da, Agora'yu da düzeltmeye çalışan da belediye; Bornova 'daki köşkü de restore eden belediye; kaledeki antik tiyatroyu da gün yüzüne çıkartmaya çalışan da belediye; Adnan Saygun Sanat Merkezi'nden sonra Opera İzmir gibi bir eseri de İzmir' e kazandıracak olan da yine belediye. Bu ülkede Kültür Bakanlığı sanırım İzmir'i unutmuş.

Yorumu oyla      19      8  
Bornovalı 2 Kasım 2018 Cuma 12:37

Eğer Özgener- tütün - Ticaret Odası faaliyetleri - futbol - veya Çeşme'de balık tutma konularında konuşursa dinlenebilir. Ancak İzmir'in gelmiş geçmiş en başarılı Başkanının faaliyetlerini ucundan ucundan karalamak isterse komik olur. Soracağın bir konu var ise direk sorar-öğrenirsin.

Yorumu oyla      19      7  
deli bekir 2 Kasım 2018 Cuma 12:26

kemeraltının durumu ortada. kimi koruyorsunuz. dış cepheye makyaj yaparak çözüm elde edemezsiniz

Yorumu oyla      11      16  
Gürkan 2 Kasım 2018 Cuma 12:01

Özgener önce AKP tarafından gönderilen sonra da geri alınan 20 milyonu sorsun.

Yorumu oyla      21      7  
volkan 2 Kasım 2018 Cuma 09:46

mahmut ozgener buyuksehire oynuyorsun belli ama aziz baskani karalamaya kalkarak tipik akp li gibi yaparsan olmaz izmirlisin bunu bilmen gerek

Yorumu oyla      30      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın parkları artık daha güvenli
Bornova Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda çocuk oyun ...
Sayıştay’dan İZSU’ya: 26 milyonu İller Bankası’ndan geri al!
İller Bankası’nın ortaklık kapsamında il özel idareler ve belediyelerden ...
Karşıyaka’da gergin meclis: AK Parti terk etti!
Meclis oturumunda bir satışın iptal edilmesi için konuşan AK Partili Güngör, ...
 
Menderes’in Sayıştay raporu: Sınavsız atama da var, ruhsatsız işyeri de!
Sayıştay Başkanlığı, Menderes Belediyesi’nin 2017 yılı Denetim Raporu’nu ...
Engelsiz Fuar'a şenlikli açılış!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası ...
Karşıyaka'da 'yeşil etiket' seferberliği
Karşıyaka Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ...
 
Buca yollarına yatırım atağı
Buca Belediyesi yaptığı yatırımlarla kenti çağdaş modern kimliğine kavuşturmak ...
O tarihte açılacak: İzmir'e 5 yıldız otopark
Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay’da yaptığı 8 kat ve 429 araç kapasiteli ...
İzmir'in gençlerinden 'buz gibi' başarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Başkent’te düzenlenen Artistik ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva