HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2018 Cuma - 09:08

CHP’de yerel seçim ateşi yanıyor: Masada İzmir için sürpriz isimler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından isimler gündeme gelmeye devam ediyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasında KOÇ Grubu CEO’su Levent Çakıroğlu ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr Sedef Gidener de bulunuyor. 

CHP’de yerel seçim ateşi yanıyor: Masada İzmir için sürpriz isimler

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimleri öncesinde aday olmayacağını açıklamasından Sonra başlayan hareketli süreç devam ediyor. İlçe Belediye başkanları ve milletvekilleriyle birlikte birçok ismin gündeme geldiği CHP’de İzmir için yapılan değerlendirme de sürüyor. Henüz net bir isim üzerinde uzlaşılmasa da geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Başkan Kocaoğlu, büyükşehir ve ilçeler üzerinde değerlendirme yapmıştı. İkili arasındaki görüşmeden Kocağlu’nın sıcak bakacağı isim olarak İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan ismi çıktı. 

Prof.Dr. Oyan kendisine resmî bir teklifin henüz yapılamadığı belirtse de adaylığa sıcak baktığının mesajını verdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun masasında özel sektör deneyimi ve kadın aday formülünün de olduğu belirtildi . 

İHRAÇ EDİLDİ
CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun kadın aday olarak Dokuz Eylül Üniversitesi eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedef Gidener’i de gündemine aldığı öğrenildi. Prof. Dr. Gidener, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde Prof.Dr. Emin Alıcı döneminin devamı olarak seçimlerde birinci gelmiş fakat üçüncü sırada olan Prof. Dr. Mehmet Füzün atanmıştı. İki dönem bu görevi sürdüren Füzün daha sonra görevi Prof. Dr. Adnan Kasman’a devretti. Kasman aradan geçen zamanda görevden alınarak ihraç edildi. Yerine gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve üniversitenin 2002’de AK Parti kurulmadan önce öğretim üyesi de olan Prof.Dr. Nükhet Hotar atandı. Halen Hotar tarafından yönetilen üniversitenin fırtınalı akademik ve idari kadro değişimleri sırasında Kılıçdaroğlu’nun masasında duran Prof.Dr. Gidener ise OHAL kapsamında son çıkan KHK ile üniversiteden ihraç edilmişti. Akademik camiada hükümet karşıtlığı ile bilinen Prof. Dr. Gidener’in mağdur olması medeniyle Kılıödaroğlu’nun masasında bulunan isimler arasına girdiği dile getiriliyor.

CEO BAŞKAN MI?
AK Parti’nin bakanlar kurulu atamasından Sonra gündeme gelen yerel seçimlerde “CEO Başkan” formülünün ardından özel sektör deneyimine CHP de önem veriyor. İş dünyası ve STK liderleri üzerinden nabzı yoklayan partinin gündeminde İzmir için farklı isimler yer alıyor. Parti içinde aktif olarak siyaset yapan belediye başkanları ve milletvekilleri dışına da çıkan Kılıçdaroğlu’nun masasına sürpriz bir isim daha geldi. İzmir’i yakından tanıyan Kişiler arasında bulunan KOÇ Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Levent Çakıroğlu’nun da değerlendirilmeye alındığı öğrenildi. AK Parti’nin İZTO Başkanı Mahmut Özgener üzerinde çalıştığı şu günlerde CHP’deki alternatif isimler arasında Çakıroğlu da yer alıyor. Grubun, Arçelik, Koltaş ve Migros gibi dev şirketlerinde yöneticilik yapan Çakıroğlu’nun 1990’lı yıllarda Maliye Bakanlığı’nda hesap uzmanlığı görevi bulunuyor. Kılıçdaroğlu ile meslektaş olan Çakıroğlu’nun geçmişten bu yana temaslarının bulunduğu da dile getiriliyor. 

 
Bornova’nın parkları artık daha güvenli
 
Kocaoğlu’ndan Özgener’e Kemeraltı yanıtı: Anlam veremedim!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
warrior 3 Kasım 2018 Cumartesi 08:52

Çare Drogba :XD

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 3 Kasım 2018 Cumartesi 08:13

Fenerbahçeli eski futbolcu Alex olsun.Baksanıza herkes ithal adaydan bahsediyor.İzmire İzmirli aday istiyoruz.Emekçi,insan seven İzmiri seven ,İzmirli biri...

Yorumu oyla      9      5  
Türkmen 3 Kasım 2018 Cumartesi 01:11

Dersimli Kemal takiyeyle ve sinsice dersim ayaklanmasının rövanşını alıyor. Karabulut soyadını değiştirmesi raslantısal mı sizce? Atatürk ün mirasına ilk olarak Chp ihanet etmekte ve bir mezhep partisi olarak davranış sergilemektedir. Gerçekten merak ediyorum kör taasupla mecburiyet anlayışı ile bu partinin iktidar partisinin mevcudiyet kaynağı olduğu gerçeğini ne zaman idrak edeceksiniz?

Yorumu oyla      10      5  
egeli 2 Kasım 2018 Cuma 21:08

dürüst siyasetçileri tenzih ederim. ama maalesef izmirdekiler her türlü hileye başvuruyorlar. Delege seçimlerinde bu net bir şekilde gördük. Kişi kendi mahallesinde delege olamıyor. seçimi iptal ettiriyor. Bundan dolayı bu şahıslar isabetlidir.

Yorumu oyla      10      5  
gürkan 2 Kasım 2018 Cuma 20:32

Vizyonu pazaryeri yapmak olan ilçe belediye başkanlarından biri olacağına CEO olsun daha iyi.

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 2 Kasım 2018 Cuma 19:45

Çare Gomis.

Yorumu oyla      11      6  
TC misafir 2 Kasım 2018 Cuma 19:07

Kente CEO değil, sosyal belediyecilik anlamını benimsemiş insan gerekiyor. Kent yönetmekle şirket yönetmek aynı şey değil. CHP artık belediyecilik ve vekillik okulları kurmalı buna göre vekil ve yerel yönetici yetiştirmeli ki isimler üzerinden tartışma yapılmasın, gelen her yerel yöneticinin örneğin yerelde kalkınma modelini uygulayacağı bilinmeli ya da sosyal belediyeciliği uygulayacağından şüphe edilmemeli ya da savurgan bir şekilde boş yatırımlara para harcamayacağının garantisi verilmeli. Ancak bu şekilde yerelde verilen hizmet anlayışıyla genelde verilecek hizmet anlayışının referansı oluşturulabilir. Bununla birlikte halka daha rahat neler yapılabileceği somut örneklerle anlatılır.

Yorumu oyla      11      6  
izmirli 2 Kasım 2018 Cuma 18:50

10 Aralıkçılara demediğimizi bırakmadık ama Oğuz Oyan aday gösterilecekse gerçekten de CHP kapatılıp müze yapılmalı.

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 2 Kasım 2018 Cuma 18:33

Oğuz Oyan aday olacaksa CHP''ye gerçekten yazık.Chp iflasını açıklamış olur.

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 2 Kasım 2018 Cuma 16:45

Levent Bey de tam üst düzey yönetici tipi var. Olabilir, yakışır da !

Yorumu oyla      9      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 3 büyükşehir için mini anket!
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün gerçekleşen MYK üyelerinden toplantıda, ...
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak mesajı: Bir talep gelirse...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın öğrenci andı kararına ilişkin, ...
Sözcü İbrahim Kalın'a yeni görev!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ...
 
Bakan Albayrak: Türkiye 17 basamak yükseldi
Hazine ve maliye Bakanı Berat Albayrak "Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı ...
CHP İzmir'in kadınlarından 'hukuk' buluşması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Cumhuriyet’in ...
CHP'li Sertel'den Eren Erdem için çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Silivri’de ...
 
Eski Başkan Özgün: Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyorum!
?Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün, 31 Mart 2019 tarihinde ...
CHP'li Beko'dan hükümete Sayıştay salvosu: İzmir üvey evlat mı?
Sayıştay Başkanlığı tarafından açıklanan 2017 Yılı Genel Uygunluk Bildirimi ...
CHP aday adayı Akyıldız: Çeşme 12 ay yaşamalı
CHP'nin deneyimli kadın siyasetçilerinden Nükhet Akyıldız; Çeşme'nin 12 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva