HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2018 Perşembe - 12:01

CHP aday adayı Akyıldız: Çeşme 12 ay yaşamalı

CHP'nin deneyimli kadın siyasetçilerinden Nükhet Akyıldız; Çeşme'nin 12 ay yaşayan ve kazanan bir ilçe olması gerektiğini söyledi.

CHP aday adayı Akyıldız: Çeşme 12 ay yaşamalı

İlçenin tarihi, doğası, doğal kaynakları ve insan özellikleri ile bu potansiyeli taşıdığına dikkat çeken Akyıldız;  " Çeşme sadece denizi ve kumu ile değil; tarihi ve şifalı yer altı kaynakları ile de büyük değer. Yatırımcıların gözbebeği olmayı sürdüren ilçemizin her geçen yıl artan bir potansiyeli var. Hedefimiz; Çeşme'nin aynı zamanda sağlık turizminin de odağı olması. Bu özellikleri ile kongre turizmine de kucak açmasıdır. " diye konuşan Akyıldız; sözlerini şöyle sürdürdü;

HER TURİZM DEĞERİNE SAHİBİZ...
"Geçtiğimiz sezon, bir öncekine göre; ağırladığımız turist sayısı yüzde 15 artmış. 1 milyona yakın ziyaretçi ağırlamışız. Bunun pek çoğu yerli turist. Önümüzdeki yıl, yine artış bekleniyor. Çeşme, her turizm değerine sahip. Ilıca ve Şifne'de termal turizmin geliştirilmesine yönelik adımlar var. Ancak, bunlar hız kazanmalı. Sağlık turizmi dünyanın büyük ilgi gösterdiği bir alan. Çeşme de buna yönelik pek çok fırsat var.  Çeşme’nin sadece 3 km doğusundaki Ilıca Plajı, dünyanın sayılı plajları arasında ama aynı zamanda da deniz içinde kaynayan ve kükürt bakımından zengin termal suyu ile öne çıkıyor, şifa dağıtıyor. Bunu değerlendirmek gerekiyor."

SAĞLIK VE KONGRE TURİZMİ
CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız; katma değeri oldukça yüksek bir turizm türü olan sağlık turizmi, medikal turizm, termal turizm, üçüncü yaş ve engelli turizmi alanlarında projeler üretilmesi gerektiğini vurgularken; şunları söyledi;  " Bu adımlar, yabancı turisti de yerli turisti de Çeşme'ye 12 ay çekecektir. Çeşme yıl boyu kazanacak. Rotamız bu olmalı, yeni yatırımları bu alanda tasarlamalıyız. Böylece; daha çok sektörü içinde barındıran bir gelişme kaydetmiş de oluruz." 

Bu adımların fuarlar ve kongreler kenti olmaya dönük adımlar olduğunu belirten CHP'nin Çeşme Aday Adayı Akyıldız; " Turizm sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları, otelleri, seyahat acenteleri ile bir ortak akıl masası oluşturacağız. İzmir'i bu noktada besleyecek en önemli merkez Çeşme'dir. İlçemizde fuarlar ve kongreler düzenlenmesi, 12 ay hedefimizin bir parçası, markamızı pekiştiren bir adım olacak." diye konuştu.

 
Manisa'da eğlence dönüşü feci kaza: 2 ölü!
 
Pınar Karşıyaka avantajlı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 ay yaşamak ne demek? 2 Kasım 2018 Cuma 01:49

Çeşme'nin 12 yaşamsaı, 12 ay otellerin dolu olması mı? Bence Otellerin dolu olması sadece Otelcilerin cebini doldurur. Önemli olan Çeşme'nin kışın 40 bin olan nüfusunu, Kışın 120 bine çıkarılabilmesi önemlidir. Bu gerçekleştirilebilirse Çeşme^ye gelen kamu kaynağı 3 katına çıkar. Esnafın iş hacmi üç katına çıkar. Bundan Çeşme'liler yararlanır. Mesele Çeşme'ye yerleşebicek 80.00 kişinin beklentisinin ne olduğunu anlamak ve buna göre strateji üretmek.Yerleşecek insanların önemli bölümü emekli olacağı için 12 ay yeterli sağlık hizmetinin sağlanması gerekir. İkincisi bu kişilerin eğitim ve kültür seviyeleri yüksek olacağı için, tiyatro, sinema,müzik vb kaliteli aktivitelere ulaşmak isterler.Yine bu kişilerin dışarıda toplanıp yemek yeme ve eğlenme ihtiyaçlarını makul fiyatlarla karşılayabilecekleri kaliteli yerlere ihtiyaç vardır.

Yorumu oyla      10      5  
Obi 2 Kasım 2018 Cuma 00:56

Çeşme''de çöpler doğru düzgün toplansın yeter. Dalgıç aday olursa kesinlikle işi çok zor, çok tepki var..Boş Festivallerden başka bir şey yapılmıyor. Belediye çok kötü çalıştı onun döneminde.

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 1 Kasım 2018 Perşembe 17:55

12 ay sosyal hayat isimli yorumcu bodrumun örnek alınması gerektigini söylemiş! bir kere çeşme zaten bodrumu örnek aldıgı için bu hale geldi. 2.si de bodrum 12 ay yaşayan bir yer değil. İnan çeşme kışın daha hareketli en azından izmire 30 dak. uzakta olmasının avantajını yaşıyor. Bodrum merkez hariç kışın in cin top atıyor.

Yorumu oyla      9      11  
Kerim Sucu 1 Kasım 2018 Perşembe 16:30

Artık Çeşme'de yapılaşma ve betonlaşmaya son verilmesi yerel yönetime adayların bir söylemi olmalı. Çok turist, çok tesis, çok yazlık,çok yazlıkçı o kadar da matah şeyler değil. Kim Çeşme'nin 10-15 sene önceki doğasını özlemle anmıyor -ne yazık ki?

Yorumu oyla      12      7  
12 ay sosyal hayat 1 Kasım 2018 Perşembe 14:12

Bodrum örnek alınır ve Çeşme'de 12 ay sosyal hayatı canlı kılacak ve fiatlar emeklilere hitap edecek seviyeler çekilirse, Çeşme'de de Bodrum gibi 12 ay yaşayan büyükbir kitle oluşur. Mevcut yazlıkların üçte biri kışın açık kalsa, Çeşme ekonomisinde patlama olur.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Özhaseki'den Ankara adaylığına cevap!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bir televizyon programında ...
Bakan Akar'dan bedelli askerlik açıklaması!
Milli Savunma Bakanı Akar, bedelli askerliğe başvuranların sayısının 723 ...
AK Partili Şengül'den 'Sayıştay Raporu' çıkışı: İzmir'i kandırmaya çalışıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Sayıştay raporu dayanak gösterilerek ...
 
Bahçeli'den teşkilatlara 'ittifak' genelgesi!
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Cumhur İttifakı, Türk tarihinin bir anında ...
AK Partili Nasır: İmar barışı tarihi fırsat!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ...
Tazminatı ödemek için evini sattı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gözü bağlı gittiği sokağı tanımayan aday olmasın!
Mehmet KARABEL yazdı... Gözü bağlı gittiği sokağı tanımayan aday olmasın!
Prof. Dr. Oyan'dan adaylık açıklaması: Bu onurlu göreve...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen kişiler arasında ...
CHP’de İzmir için sürpriz gelişme: Oğuz Oyan bombası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva