HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2018 Perşembe - 10:37

AK Partili Şengül'den 'Sayıştay Raporu' çıkışı: İzmir'i kandırmaya çalışıyorlar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Sayıştay raporu dayanak gösterilerek İzmir’in ödediği vergiye göre yeterli kamu yatırımı alamadığına ilişkin CHP’den gelen eleştirilere, rakamları ortaya koyarak cevap verdi. İzmir’in 66 milyar 527 milyon TL gelir sağlarken 14 milyar 417 milyon TL’lik destek aldığını belirten Şengül, bunun yüzde 21.6’ya tekabül ettiğini söyledi. Şengül, “Hiçbir gerçekçiliği olmayan söylemlerle İzmir’i kandırmaya çalışmak, CHP’nin tipik siyaset tarzıdır" dedi.

AK Partili Şengül den  Sayıştay Raporu  çıkışı: İzmir i kandırmaya çalışıyorlar!

İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti’nin İzmir’e her zaman gereken değeri verdiğini ve kentin ihtiyaç duyduğu yatırımları gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Sayıştay’ın 2017 Genel Uygunluk Bildirimi Raporu’nda belirtilen rakamların CHP tarafından çarpıtıldığını aktaran Şengül, “2017 yılı Sayıştay raporuna göre İzmir’den elde edilen gelir 66 milyar 527 milyon TL. Kentimize yapılan toplam harcama tutarı ise 14 milyar 417 milyon TL. Bunu orana vurursanız, yüzde 21.6 ediyor. İstanbul’da ise 254 milyar 807 milyon TL gelir sağlanırken, 32 milyar 251 milyon TL’lik destek olmuş. Kocaeli’de toplam gelir 71 milyar 795 milyon TL iken, bu kentin aldığı harcama tutarı ise 6 milyar 145 milyon TL. Bunları orana vurursanız, İstanbul verdiğinin yüzde 12.6’sını, Kocaeli ise yüzde 8.5’ini almış. İzmir’de bu oran yüzde 21.6. Hatta Kocaeli, İzmir’den daha fazla gelire sahipken, tutar olarak İzmir’den daha az destek almış. Şimdi biz Kocaeli ya da İstanbul'u sevmiyor muyuz? Bu kentler, üvey evlat muamelesi mi görüyor? Ülkemizin batısında nüfus fazla. Ayrıca yatırıma da daha uygun, bu noktada doğal olarak bu kentlerin gelirleri de yüksek. Ama her kente sadece sağladığı gelir oranında yatırım yapılırsa, Türkiye’de nüfusu az olan birçok ilimizin hali ne olacak?” dedi.

GÜNAHLARINI KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Şengül, şöyle devam etti: “Kamuoyuna, ‘İzmir çok vergi ödüyor ama az yatırım alıyor’ demeye getiriyorlar. CHP, kent yönetimindeki başarısızlığını ve iş bilmezliğini, AK Parti hükümetini karalamakla kapatmaya çalışıyor. Her seçim döneminde olduğu gibi, hiçbir dayanağı olmayan söylemler üzerinden siyaset gerçekleştiriyor. CHP, zübük siyaset anlayışından vazgeçmiyor. Bunların millete hizmet etme derdi, İzmir halkına anlatacakları ve gösterecekleri projeleri yok. Dolayısıyla ellerinde kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktan başka argümanları da yok. Bu yolla kendi günahlarını kapatabileceklerini sanıyorlar.”

İZMİR EN İYİSİNİ HAK EDİYOR
İzmir’e bugüne kadar görüşmemiş fiziki yatırımların yapıldığını belirten Şengül, “Ulaşım açısından İzmir’e yaptığımız yatırımları onlar hayallerinde bile göremez. Acaba, yapılırken hep eleştirdikleri Konak Tüneli olmasa, zaten adım adım giden trafik ne halde olurdu? Sabuncubeli Tüneli ile İzmir ile Manisa arasının 15 dakikaya indiğinden haberleri var mı? Ama biz daima önümüze bakıyoruz. İzmir için yeni projelerimiz de bitme aşamasında. İzmir-Antalya, İzmir-Ankara, İzmir-İstanbul otoyolların hizmete girmesiyle ulaşım çok rahatlayacak. Yine İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren için de çalışmalar devam ediyor. İzmir’in güzel insanları hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.

 
Bakan açıkladı: İhracatta tarihi rekor!
 
Karşıyaka'da 'yeşil etiket' seferberliği
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz cansız 2 Kasım 2018 Cuma 09:58

Sn şengül siz kendi söylediğiniz şeylerin dışında birşeye inanmıyorsunuz bir dönem mv yaptınız halen il başkanısınız izmirin hakkını hukukunu hiç gözetmediniz elinzdede değil zaten çünkü partınızde herşeye bir kişi karar veriyor ama insan olarak bu duruma nasıl katlanıyorsunuz merak ediyorum.

Yorumu oyla      9      5  
Ercan 2 Kasım 2018 Cuma 09:44

Yani benim anladığım sayin şengül en çok yatırımı izmir alıyor diyor.Yarabbim sen bizim aklımızı koru başka ne diyeyim.

Yorumu oyla      9      5  
cumaovalı 1 Kasım 2018 Perşembe 19:51

Menderesten (cumaovası)koku var. başkan....

Yorumu oyla      14      5  
planci 1 Kasım 2018 Perşembe 19:51

Izmirde kamu arazilerinin planlamasini kim yapiyor ornegin Candarli limaninin oradaki arazileri kim planladi ve devlete maliyeti nedir? Son zamanlarin en onemli gundemi bu ama aciklayan yok

Yorumu oyla      13      5  
Ak mi kapkara mi 1 Kasım 2018 Perşembe 19:37

Denetlenmeye alisik degildiniz niye tepki veriyorsunuz millet ak belediyeciligin ne oldugunu Menderes ile ogrenmeye basladi darisi digerlerinin basina Kemalpasa Torbali ve digerleri

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 1 Kasım 2018 Perşembe 17:58

sen AKP li menderes belediyesine baksana neler oluyor konuşsana kendi partinizin yönettigin belediye hakında

Yorumu oyla      17      5  
sayıştay 1 Kasım 2018 Perşembe 17:32

Kocaoğlu'na sayıştay 0-5 yaş arası bebelere ücretsiz süt dağıtamazsın deyince devletin koskoca sayıştayı, ama bugün menderes belediyesi yarın diğerleri peş peşe gelir neler yaptıkları. Ucu Ak Partiye dokununca veryansın et sayıştaya beyler bitti artık herkes gerçeği görüyor. Birde ricam var Sayın Şengül sakın aday olmayın

Yorumu oyla      16      5  
Ah Ak Parti ah 1 Kasım 2018 Perşembe 17:27

Ak Partili büyükşehirlere hafif raylı ve metro sistemleri için hazineden yardım yapıldı/yapılıyor İzmir'e 1 tl bile verilmedi, neden İzmir'in hakkını savunmadınız. Sayıştay raporları yıllarca medyada yer almadı birkaç aydır almaya başlayınca niye tedirgin olmaya başladınız. Külliyenin bütçesi %233 arttı, 2017 yılı günlük masraf sadece bina 1.8 milyon tl, 500 milyon dolara aldığınız VIP JUMBO JET, ultralüks makam araçları, şatafat, gösteriş birde Marmaris'e yazlık saray vs. Allah rızası için pazar ve market fiyatlarına bakın, doğalgaz-elektrik zamlarına bakın, yapmadığınız ilçe kongrelerine, yaptığınız ama isteyenin aday olamadığı, yapılmayan il kongresini düşünün. Bu saatten sonra kimden oy isteyeceğinizi düşünün. Sayıştay herhalde Çandarlı limanının arazisini kimin planladığını devlete kaça mal olduğunu da açıklar. 16 yıllık destek bitti hep konuşuyorsunuz milletvekilleri dahil ama İzmir'in hakkını alamıyorsunuz. Şu şehire 1 metre bile metro yapmadınız. Körfez geçişini de temcit pilavı gibi sıkça önümüze getirmeyin millet kime söz verildi de yerine getirilmeyince sık sık gündeme getiriliyor diye konuşuyor.

Yorumu oyla      14      5  
Çok meraklı 1 Kasım 2018 Perşembe 16:47

MERAK ağzın bal yesin. Asıl bombaları ele almamışsın neyse bu da yeter.

Yorumu oyla      9      5  
Kaptan Arif 1 Kasım 2018 Perşembe 16:25

Gerçekten inanmak çok güç.AKP kadroları insanımızı embesil yerine koyuyor.Devetin Yüce Sayıştayı rakamları ortaya koyuyor. Daha neye inanacaksın,kimi kandıracaksın.İnsaf yahu.Germeyin bizi bu kadar.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den teşkilatlara 'ittifak' genelgesi!
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Cumhur İttifakı, Türk tarihinin bir anında ...
AK Partili Nasır: İmar barışı tarihi fırsat!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ...
Tazminatı ödemek için evini sattı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gözü bağlı gittiği sokağı tanımayan aday olmasın!
Mehmet KARABEL yazdı... Gözü bağlı gittiği sokağı tanımayan aday olmasın!
Prof. Dr. Oyan'dan adaylık açıklaması: Bu onurlu göreve...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen kişiler arasında ...
CHP’de İzmir için sürpriz gelişme: Oğuz Oyan bombası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını ...
 
Erdoğan tarihi projenin adını açıkladı
Milli Teknoloji Geliştirme Altyapı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP’li Çakmur’dan ön seçim çıkışı: Oynamaya niyetsiz gelin ‘yerim dar’ dermiş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, 2019 seçimleri ...
AK Partili Şengül'den yerel seçim mesajı: Aday ol derlerse...
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayını arayan AK Parti'nin İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva