HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2018 Çarşamba - 14:23

CHP’li Çakmur’dan ön seçim çıkışı: Oynamaya niyetsiz gelin ‘yerim dar’ dermiş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, 2019 seçimleri için belirlenecek adayların ön seçimle sahaya sürülmesinin gerekli olduğunu söyledi.  Çakmur, “Normali anormalde yaşatıyorlar. Hiçbir partide demokrasi, özgürlük, ön seçim yok. CHP’ye bakıldığında demokrasinin olmaması affedilmez bir gaflettir. Üye hakkı gasp edilmiş. Üyenin hakkı yok. 3 kişi toplanacak Türkiye’deki belediye başkanlarını tayin edecek. Yok zaman yok, yok yerim dar! Oynamaya niyeti olmayan gelin hep bahane uydururmuş. ‘Yerim dar’ dermiş. İsim konuşmanın anlamı olamaz" dedi.

CHP’li Çakmur’dan ön seçim çıkışı: Oynamaya niyetsiz gelin ‘yerim dar’ dermiş!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel merkezin oluşturduğu takvim işliyor. Parti, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için çalışmalarını sürdürürken diğer yandan en sağlıklı aday belirleme yöntemini uygulamak için kolları sıvadı. İlk olarak parti içi yarışın olmadığı 105 ilçe ve beldede adaylar netleşti.

Fakat parti Türkiye’de en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de özellikle Büyükşehir noktasında aday bolluğu yaşandığı kulis bilgileri arasında… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından aday adaylığı başvuruları için verilen sürede 9 resmi müracaat yapılırken genel merkezin masasında farklı isimlerin de olduğu aktarıldı.

Gelinen süreçte CHP’nin İzmir’de izleyeceği yol merak edilirken kentte Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Yüksel Çakmur, önemli açıklamalarda bulundu. Çakmur, ön seçimin önemine vurgu yaparken parti yönetimine eleştirilerde bulundu.

İddia edilen isimler açısından bir değerlendirme yapmaktan kaçınan Çakmur, aday belirleme yönteminin önemli olduğunu söylerken genel merkezden yapılacak atamanın demokrasi noktasında tutarsızlık oluşturacağını belirtti.

CHP’DE DEMOKRASİNİN OLMAMASI AFFEDİLMEZ BİR GAFLETTİR
Çakmur, “Normali anormalde yaşatıyorlar. Hiçbir partide demokrasi, özgürlük, ön seçim yok. Biat kültürü partilere girdi. Her partide insanlar artık, ‘genel merkezden kim gönderilecek?’ diyor. Diğer partiler hakkında konuşamam ama CHP’ye gelindiği zaman özür kabul edilebilir mi? Laik cumhuriyeti rejim olarak kurmuş CHP’ye bakıldığında demokrasinin olmaması affedilmez bir gaflettir. Adalet için yürünüyor, ne kadar güzel! Fakat ön seçim diğer partilerde olmadığı gibi CHP’de de yok” dedi.

SEÇİMLER GELDİĞİNDE, ‘ÜYE YAPIMIZ HASTALIKLI, SAĞLIKSIZ’ DİYORLAR!
Partisinde üyelerin hakkının gasp edildiğini vurgulayan Çakmur, “Adayları genel başkanlar seçer… Genel başkan ne söylerse o olur… Belediye başkanlığı, milletvekilliği, meclis üyeliği makamları onları oraya oturtanlara minnet duyma yerleri midir? Oralar mücadele yerleridir. Mücadele halktan, temelden başlayacak. Üye hakkı gasp edilmiş. Üyenin hakkı yok. Delege diyorlar, üye diyorlar, yukarıdakiler yerel ve genel seçim sırası geldiğinde, ‘hastalıklı, sağlıksız bir örgütümüz var. Ben bu örgütle ön seçim yapmam’ diyorlar. Ayrıca zamanın dar olduğunu söylüyorlar. Yerimiz dar gibi… 9 ay varken de bunlar konuşuluyordu şimdi 5 ay kaldı yine bunlar konuşuluyor. Yetkili sözcüler çıkıyor, ‘büyükşehirler için Aralık ayında açıklama yapılacak’ diyor. Hani zaman yoktu? Samimiyet nerede?” diye konuştu.

30 YILI AŞKIN SÜREDEN BERİ CHP’DE DE DEMOKRASİ SİLİNMİŞ!
Çakmur, “ ‘Genel merkez kimi gönderecek?’ diye soruluyor. Yahu Hira Dağ’ına vahiy mi geliyor? Var mı böyle bir şey? İnsanların hakkı nerede? Demokrasi çiğnenen sakız mıdır? Demokrasiyi bize ilkokulda öğrettiler. Halkı halkın yönetmesidir. Bu nerede partilerde? Bu benim partimde nerede? 30 yılı aşkın süreden beri CHP’de de demokrasi silinmiş. Demokrasiyi getiren bir partide bu affedilmezdir. CHP’de genel başkan sultası olamaz. Adaletse adalet sadece yürümek değildir. Adalet partinin içine girecek” yorumunu yaptı.

OYNAMAYA NİYETİ OLMAYAN GELİN ‘YERİM DAR’ DİYEREK BAHANE UYDURURMUŞ!
İsimler özelinde konuşmanın anlamsız olduğunu söyleyen Çakmur, “Kimin aday gösterileceği ne kadar önemli? 3 kişi toplanacak Türkiye’deki belediye başkanlarını tayin edecek. Yok zaman yok, yok yerim dar! Oynamaya niyeti olmayan gelin hep bahane uydururmuş. ‘Yerim dar’ dermiş! CHP’nin 2 milyon kişiye yakın üyesi var. Nerede bu insanların hakkı hukuku? Taban da talep edecek, sorgulayacak, eleştirecek. Yukarısı tarafından da tehdit edilmeyecek. Bu örgüt tam milletvekillerini, belediye başkanlarını seçecek birden hastalıklı oluyor. Seçimler geldiğinde söz ve savunma hemen hazır; bu örgütle olmaz! Peki o örgüt sizi genel başkanlığa getirirken hastalıklı olmuyor da sonradan mı hastalıklı, sağlıksız oluyor? Bu aldatmacayı lütfen bırakalım. Ön seçimsiz bir parti olmaz. Tabana güveneceksin. Kimin gönderildiğinin hiç önemi yok. Bu adaletsiz ve tutarsız bir yönetimdir. Hak ve hukuka ekmek, su kadar ihtiyacımız var. Üyesiz parti olur mu? Üyeler hor görülüyorsa, kamuoyunun önünde suçlanıyorsa, hastalıklı, sağlıksız diye damgalanıyorsa halk bize nasıl güvenecek?” dedi.

TEPEDEN GELEN İNSANLAR HESAP VERMİYOR
“Bu tartışmalar vakit kaybından başka bir şey değil” diyerek sözlerini sürdüren Çakmur, “Demokrasi hesap verme rejimidir. Suçlamak için söylemiyorum atanan belediye başkanları hesap vermiyor. Kim kime hesap verecek? Örgüte hesap verileceği yerde örgütten sürekli hesap soruluyor. Kaç seçim kaybedilmiş, 8 tane ilçe kaybedilmiş, yüzleşme diye bir şey yok! Koltuğa oturan bir daha kalkmıyor. Sanki o koltuklar yapışkan! Bu kadar seçim kaybedenler, 8 taneyi kaybedenler, 9’uncu seçimde laik cumhuriyet kaybettirenler yüzleşmeyecek mi? Bunun hesabını halka, örgüte, tabana vermeyecekler mi?  Tepeden gelen insanlar hesap vermiyor. Bu da partilerde kibirliliği, küstahlığı, şımarıklığı getiriyor. Halka, tabana saygı duyulmuyor. Kurultayda koltukta oturma hesaplarını bir kenarda bırakalım” açıklamasını yaptı.

BU DEMOKRATİK REJİM DEĞİL!
Çakmur ayrıca, “İsim konuşmanın anlamı olamaz. Anlamı olursa kendimizi kandırırız. Bu demokratik bir rejim değil ki! Demokrasi vaadinde bulunanlar kendi partileri içine demokrasiyi getirmiyor, çok görüyor, milyonlarca üyesine saygı duymuyorsa böyle şey olur mu? Aldatmacanın en güzel kanıtı kendi koltuklarına gelirken örgütü hastalıklı olarak görmüyorlar” ifadelerini kullandı. 

 
Kütahya 1 aydır onu arıyordu: Gelen haberle yıkıldılar!
 
TSK'dan Fırat'ın doğusuna operasyon!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali ölçer 5 Kasım 2018 Pazartesi 23:44

çakmurla fikirlerimiz aynı üye bazında ön seçim atama örgüte cezadır örgütü hiçe saymaktır örgüte saygısı olmıyan yöneticiler örgütünde onlara saygısı olamaz biz örgütüz 99 kuzu yaşamalıyız umarım.8 ilçe gitti daha kaç ilçe gidicek izmir bıçak sırtında

Yorumu oyla      9      5  
ahmet 1 Kasım 2018 Perşembe 20:26

sen GALLERİA projesini açıkla bülent ışık..biz başa çıkarız evelallah..

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 1 Kasım 2018 Perşembe 13:57

Halk otobüsü rumuzlu yorumcu Alsancak'ta maç çıkışı özel halk otobüsüne bindigim zaman Mezarlikbaşına kadar bir bilet daha sonra ikinci bilet ile Eşrefpaşa 'ya gidiyordum.Eskiden halk otobüslerinde biletçi vardi.Senin halk otobüsü dediğin izmirimkart ile çalışan belediye otobüslerinden farkı olmayacak ulaşım araçlarıdır. Eskiye gelince benimle başa çıkamazsınız.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 1 Kasım 2018 Perşembe 13:51

Ahmet Kordon'dan otoban geçirmeye çalışanları unutmuşun anlaşılan.Türkiye'de işçi ücretlerini yükseltenler sosyal demokrat belediyelerdir. Çakmur zamanında işçiler yüzde 130 zam aldı. Daha önceki belediye başkanı zamanında belediye işçileri asgari ücret düzeyinde çalışıyordu.

Yorumu oyla      9      6  
muhalif 1 Kasım 2018 Perşembe 12:04

bu eski tüfek CHP.lilerin miyadı doldu artık, söyledikleriherşey zamana uymuyor, artık teknoloji devrinin gençlerine ihtiyaç var.. popülizm yapıp izmirin önünü kesenlerin, zaman kaybettirenlerin konuşmaya hakkı yok...

Yorumu oyla      9      5  
ahmet 1 Kasım 2018 Perşembe 10:12

millet balık hafızalı değil bülent ışık,rahat ol..konak meydanına GALLERİA izni veren yüksel çakmur'u unutmadık..

Yorumu oyla      11      7  
Poyraz 1 Kasım 2018 Perşembe 09:53

Mert rumuzlu yorumcu 1984 - 1989 yılları arası alınan sadece 39 otobüsü ve Istanbul belediyesinin hurdaya çıkardığı troleybüsleri alıp Buca'ya troleybüs hattı döşeyip bu hatta çalıştıranları unuttun mu ? Karşıyakaya ve Kemeraltina yapılıp daha sonra yıkılan otoparkları ve Gıda çarşısında atıl durumda olan otoparkı da unutma.Çakmur zamanında alınan otobüs sayısı 1000 'in üzerindedir. Ayrıca Basmane çukurunu satanları eleştirmen gerekiyor beton sever yorumcu.

Yorumu oyla      10      5  
Halk otobüsü 1 Kasım 2018 Perşembe 09:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi de çevre ilçelerden Eshot otobüslerini çekerek halk otobüscülüğünü geri getirmek için çaba harcıyor !

Yorumu oyla      9      8  
delidumrulll 1 Kasım 2018 Perşembe 08:41

2015 yılında yapılan ön seçimlerden sonra harıl harıl üye yapan arkadaşlar kendine çok güvenmesin taklaya gelirsiniz :)

Yorumu oyla      9      6  
Bülent ışık 1 Kasım 2018 Perşembe 08:05

Çakmur Izmir 'e gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanıdır. Milletimiz balık hafızalı olduğu için çabuk unutuyor. Özel halk otobüslerini ve Konak,Çankaya gibi şehir merkezlerinden minübüsleri kaldıran kişidir.Ayrica metro projesini yapan ve kredisi hazır olarak bir sonraki belediye başkanına devreden de odur.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Şengül'den yerel seçim mesajı: Aday ol derlerse...
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayını arayan AK Parti'nin İzmir ...
MHP'den İstanbul'a sürpriz aday: İlk açıklama geldi!
MHP kaynakları, Bedrettin Dalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
CHP'li Torun İzmir adayı için tarih verdi!
CHP'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İstanbul ...
 
CHP'li Gürsel Tekin: İstanbul için adayım!
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir ...
CHP İzmir'in 'kombine adayı' yine aday!
İzmir'de CHP'li işadamı Hasan Nebi, 2 kez belediye başkan aday adayı, ...
İzmir'e yatırım için ayrılan paya CHP'den sert eleştiri!
Sayıştay Başkanlığı tarafından açıklanan 2017 Yılı Genel Uygunluk Bildirimi ...
 
Soylu'dan belediye başkanlığı iddialarına yanıt!
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ...
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'de o tarih belli oldu: 1 Ocak
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'de o tarih belli oldu: 1 Ocak
Baykal: CHP kendine çeki düzen verirse...
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "AK Parti’nin sorunları derinde. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva