HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2018 Perşembe - 13:52

CHP İzmir'in kadınlarından 'hukuk' buluşması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Cumhuriyet’in ilanının 95. yıldönümü kapsamında “Cumhuriyet’in Hukuk Sisteminde Kadın” konulu bir panel düzenlendi.

CHP İzmir in kadınlarından  hukuk  buluşması!

Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen panelin Moderatörlüğünü CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yaparken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Kapatılan YARSAV Başkan Yardımcısı Hakim Murat Aydın konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kadın Kolları MYK üyeleri, il ve ilçe örgütlerinden çok sayıda kadın katıldı.

EMEĞİMİZ VARSA SÖZÜMÜZ DE OLMALI
Panelin açılış konuşmasını CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı yaptı. Balcı konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değere vurgu yaparak, “Bizler bugün kanun önünde erkeklerle eşit tutuluyorsak, bilmeliyiz ki bunu sağlayan Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Bizler istediğimiz okula gidebiliyor, özgürce çalışıp, kamusal alanlara girebiliyorsak, bunlar Cumhuriyet’in eseridir. Bizler bu kazanımlarımızı korumak zorundayız! Eğer koruyamazsak, bizleri bilinmez bir gelecek bekliyor” dedi. Kadınların siyasette çok emek harcamasına rağmen hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Balcı, “Emeğimiz varsa sözümüz de olmalı. O yüzden yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerinde yüzde 50’yi istiyoruz” diye konuştu.

CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR
Panele izleyici olarak katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise davet üzerine çıktığı kürsüde kadın özgürleşmediği sürece toplumların özgür olamayacağını dile getirdi. Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür eden Pekdaş, Cumhuriyet’in bir kadın devrimi olduğunu vurguladı. Kadınların daha çok çalışarak, daha çok iş başaracağını dile getiren Pekdaş, “Bizler çalışarak başarabiliriz. Başarırsak ,Türkiye başarır” dedi.

GÜCÜNÜZÜN KIYMETİNİ BİLİN
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ise, hukukun yerle bir edildiği ve kadın haklarının gericileştirildiği, kadının görmezden gelindiği bir iktidar varken bu panelin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. “Türkiye Cumhuriyeti bir ulusun kurtuluş mücadelesinin simgesidir” diyen Köse, kadınlar olarak hakları için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini dile getirerek şöyle konuştu:

“Kadın gücümüzün çok az olduğu bölgeler var. İzmir’de gücünüzün kıymetini bilerek ve birbirinizden güç alarak mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Bir kişi bile kalsak dahi yine de umut var demektir. Biz gücümüzü birleştiriyorsak bu ülkede umut var demektir. İzmir’in bu gücü, bu direnci Anadolu’ya dalga dalga yayılır. Cumhuriyet hep var olacaktır. Atatürk’ün fikirlerini silip atmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Birlikten cumhuriyet doğar o nedenle birlikte olalım. İyi ki varsan Atatürk, iyi ki varsın Cumhuriyet...”

DİKMEN: CUMHURİYET KADINA NEFES ALDIRIR
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen panelde ilk sözü İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen aldı. Dikmen konuşmasında Cumhuriyet öncesi Osmanlı dönemde kadınların verdiği hak mücadelesine değindi. O günlerden bugünlere kolay gelinmediğini dile getiren Dikmen, “Cumhuriyet kadınlar için bir nefes gibidir. Cumhuriyet kadını yaşatır, özgürleştirir” dedi. Dikmen ayrıca Türk basınının kadına bakışını elen alan haberlerinden de örnekler vererek, medyanın hem kadından faydalandığını hem de kadına karşı mücadelede bilgilendirme yaptığını söyledi.

AYDIN: KADINI HAYATTAN ÇEKERSENİZ CUMHURİYET YIKILIR
Kapatılan YARSAV Başkan Yardımcısı, Hakim Murat Aydın ise konuşmasında Osmanlı’dan gümünüze kadınların verdiği hak mücadelesine değindi. Kadınların kendilerine verilenlerle yetinmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Aydın, “Kadınları büyük iktidardan uzak tutmak için küçük iktidarlar yaratırlar. Kadınlar bununla yetinmemeli, büyük iktidar için çabalamalıdır” dedi. Kadınların toplumsal alandan çekilmesinin yaratacağı tehlikeye de değinen Aydın, “Cumhuriyeti yıkmak isimleri kaldırmakla olmaz, laik bilimsel eğitimi ve kadının sosyal alandaki görünürlüğünü yok etmekle olur” diye konuştu. Konuşmasında Atatürk’ün kadını hep öne çıkarmaya, yanında tutmaya çalıştığına vurgu da yapan Aydın, “Kadınlar dayatılanın dışına çıkmalı, bakış açınızı değiştirin. ‘Kaderimse çekerim değil değiştirebilirim’ deyin” diyerek kadınlara erkeklerin arkasında değil, yan yana olmaları çağrısında bulundu. Soru cevapların ardından Başkan Sema Pekdaş, konuşmacılara günün anısına teşekkür çiçeği sundu.

 
Murat Başoğlu'ndan suç duyurusu: Adamın biri üzerime atladı!
 
Akhisarspor seri peşinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den Eren Erdem için çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Silivri’de ...
Eski Başkan Özgün: Menderesliler ile buluşmak için gün sayıyorum!
?Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün, 31 Mart 2019 tarihinde ...
CHP'li Beko'dan hükümete Sayıştay salvosu: İzmir üvey evlat mı?
Sayıştay Başkanlığı tarafından açıklanan 2017 Yılı Genel Uygunluk Bildirimi ...
 
CHP aday adayı Akyıldız: Çeşme 12 ay yaşamalı
CHP'nin deneyimli kadın siyasetçilerinden Nükhet Akyıldız; Çeşme'nin 12 ...
AK Partili Özhaseki'den Ankara adaylığına cevap!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bir televizyon programında ...
Bakan Akar'dan bedelli askerlik açıklaması!
Milli Savunma Bakanı Akar, bedelli askerliğe başvuranların sayısının 723 ...
 
AK Partili Şengül'den 'Sayıştay Raporu' çıkışı: İzmir'i kandırmaya çalışıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Sayıştay raporu dayanak gösterilerek ...
Bahçeli'den teşkilatlara 'ittifak' genelgesi!
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Cumhur İttifakı, Türk tarihinin bir anında ...
AK Partili Nasır: İmar barışı tarihi fırsat!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva