HABERLER>EKONOMİ
26 Aralık 2016 Pazartesi - 19:29

EBSO’ya müjde: Yeni hizmet binası için proje!

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) yapılması planlanan yeni hizmet binasının projesi start aldı. Binanın yapım için mimari projenin başlatıldığının müjdesi veren İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, yarışma düzenleneceğini de açıkladı.

EBSO’ya müjde: Yeni hizmet binası için proje!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yılın son meclisinde bir araya geldi. Güncel ekonomik ve sosyal konuların görüşüldüğü EBSO meclisinde yeni hizmet binası müjdesi geldi.

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren EBSO Meclis Başkanı Salih Esen geride kalan yılı değerlendirerek sözlerine başladı.

O TWEET’E TEPKİ!
İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırı sonrası bir vatandaşın Twitter üzerinden “Neden İzmir’de hiç patlama olmuyor?” ifadesine tepki gösteren Esen, "Çok zorlu bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Adeta yeni bir kurtuluş savaşını gerçekleştirmekteyiz. Terör vahşi yüzünü 2016’nın sonuna dek çok kanlı bir şekilde göstermektedir. Burada karşılıklı çarpışmadan bahsetmiyoruz. Terör, izne çıkmışi askerleri, sokağa çıkmış vatandaşları hedef alacak kadar alçalmıştır. Bu olayların yanı sıra bizi asıl üzenler ise kendini bilmez bazı kişilerin sosyal medyada yazdığı ‘İzmir’de neden hiç bomba patlamıyor’ ifadesi olmuştur. Oysa İzmir’de de Hakkari’de de olsa terör terördür. Berlin’deki saldırıyla Kayseri’deki saldırı farklı olabilir mi? Zihnimizdeki bölünmeden kurtulamadığımız sürece fiziki bölünmeden de ayrılamayacağız” şeklinde konuştu.

PİSA SONUÇLARI ÇIKIŞI
Meclis oturumunda EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın yurtdışı seyahatinde olması nedeniyle EBSO Başkanvekili İbrahim Gökçüoğlu kürsüye geldi. 

2016 yılındaki terör olaylarını lanetleyerek sözlerine başlayan Gökçüoğlu, “Umudunuzu öldürmemiz lazım. Birlikteliğimiz ayakta tutmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin kalkınması için eğitim reformunun gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Gökçüoğlu, PİSA sınava sonuçlarında alınan olumsuz sonuçları değerlendirdi. 

Gökçüoğlu, "Bu Türkiye'ni gerçeği. Sonuçların açıklandıktan sonra bir yetkilinin 'o ülkelerdeki milli gelirle bizim ülkemizdeki milli gelire bakın. Burada olmamız normal' demesini anlamakta zorlanıyorum. Biz eğitimi geliştiremedikçe buralarda da çok konuşuruz. Bir pilot uygulama yapılmadan 'şunu yapalım, bunu yapalım' demeden İzmir'i pilot bölge yapıp pilot uygulamalara başlayalım. Eğer başarılı olunmazsa vazgeçeriz. Bunun da özel yasalarla özel düzenlemelerle yapabiliriz. Ziraat Mühendisi tarlada çalışmalı. İsrali'de çobanlık yapan kız üniversite mezunu. Alma biz çobanlığa hakir görüyoruz. Çoban olmasa o koyunları, keçileri biz nasıl yiyeceğiz. Her meslek kendi içinde. Hele bir de bunun eğitimini alıp yaparsanız daha da kıymetlenir. Her işin bir değeri var ama bu değeri eğitimle arttırabiliriz” şeklinde konuştu.

EBSO HİZMET BİNASI MÜJDESİ
Meclis oturumunda söz alan İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş'tan odaya yeni hizmet binası müjdesi geldi.

OSB içersinde yer alan ve mahkeme süreci devam eden Tariş arazisi üzerinde İAOSB yönetimi tarafından yapılması kararlaştırılan EBSO Yeni Hizmet Binası’nın yapımı için mimari çalışmaların başlatılacağı açıklandı.

Dava sürecinin devam etmesine karşın binanın mimari projesi için çalışmaların başlatılacağını açıklayan Uğurtaş, ”İAOSB, EBSO Hizmet Binasını yapmak üzere genel kurul kararını almıştır. İAOSB’nin bir kaynak sorunu var. Tariş’ten aldığımız arazi üzerinde dava sürmesi nedeniyle biz bir adım atamadık.  Biz hiçbir işi ezbere yapmadık. Kaynaklarımız oluştuktan sonra adım atmak istedik. İnşallah 2017’de dava sonuçlanır. Ama biz bu süreci hızlandırmak için, EBSO Hizmet Binası’nın mimarlık projesinin oluşması için karar aldık.

YARIŞMAYLA SEÇİLECEK
Mimari projenin yarışma  ile seçileceğini söyleyen Uğurtaş, “İki kişi İAOSB’den, iki kişi EBSO’dan olmak üzere bir komite oluşturacağız.  Seçeceğiniz mimarlık ofislerine yapılacak bir yarışmayla EBSO binası seçilerek meclis onayına sunulacak. Burada 8-10 aylık bir süre olacaktır. Umarım bu dava sorunu hallederiz ve kazmayı vurmuş oluruz” diye konuştu.

BİLGİ’NİN YERİNE EREL GÖREVDE
Meclis oturumunda geçtiğimiz  ay EBSO Meclis Üyesi ve Neşa Ofset A.Ş. sahibi Mehmet Murat Bilgi’nin vefatı üzerine EBSO Basım Yayım Sanayi Meslek Komitesi üyesi Hürriyet Gazetecilik A.Ş. Bina Müdürü Barış Erel, EBSO Meclis Üyesi oldu.

Meclis oturumunda EBSO’nun 2017  bütçesi meclis onayına sunuldu. Tüm kalemlerin toplamında  13 milyon 850 bin TL’lik bütçe EBSO meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 
Başbakan Yıldırım'dan Medvedev'e telefon!
 
Liverpool'un yıldız forveti tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açıldı
Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na ...
Kemeraltı'nda umut yılbaşı: Kaya'dan vatandaşa çağrı
İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nda yeni yıl öncesi hazırlıklar tamamlanırken ...
FETÖ İzmir'e Danimarka yatırımını durduramadı!
İzmir'de, rüzgar türbini kanadı üretecek LM Wind Power'ın FETÖ'nün darbe ...
 
Kuru meyve ihracatında hedef 1.5 milyar dolar
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celep: Bu sezon ...
Danışma Kurulu zirvesi: İzmir IF Wedding’e hazırlanıyor
Sektöründe Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir Fuarı hazırlıkları ...
ETİK’ten İZTAV’a 2017 çağrısı: Çare o şirket!
ETİK Başkanı Mehmet İşler, geride kalan yılı ve 2017 hedeflerini değerlendirdi. ...
 
Dünya devi 193 bin aracını geri çağırıyor
BMW, Çin'deki 193 bin 611 aracını geri çağırıyor. Çin Kalite Denetleme ...
Vergide yeni dönem başlıyor!
Kamu alacaklarını tahsilde nakit dönemi bitiyor. 300 kalemden fazla vergi ...
İzmir’in ‘yaz saati’ faturası: 68 milyon TL!
İzmir’de Kasım ayında elektrik tüketimi, geçen yılın kasım ayına göre ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva