HABERLER>EKONOMİ
26 Aralık 2016 Pazartesi - 09:42

ETİK’ten İZTAV’a 2017 çağrısı: Çare o şirket!

ETİK Başkanı Mehmet İşler, geride kalan yılı ve 2017 hedeflerini değerlendirdi. İşler, İzmir’in yeni yılda turizm atağı yapması için İZTAV’a Mısır turizmini kurtaran firma olarak bilinen Amerikan Hill+Knowlton Strategies ile anlaşma çağrısı yaptı.

ETİK’ten İZTAV’a 2017 çağrısı: Çare o şirket!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Turizmde 2016‘yı ağır yaralı kapatan Egeli turizmcilerin başkanı Mehmet İşler, 2017 için İzmir’e Amerikan tanıtım şirketi reçetesi sundu.

Türkiye,  yaşadığı terör olayları, darbe girişimi, dış politikadaki hareketli günler ve küresel ekonomiden kaynaklı yüksek döviz kurları nedeniyle zorlu bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor.

Ülke genelinde yaşanan tüm olumsuzluklar başta Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin turizm gelirlerine ağır darbe vurdu.

Hükümetin teşvik destekleri ve tanıtım çalışmalarıyla kaybı en aza indirmeye çalışan turizmciler, 2017 yılında 2016 kaybını telafi etmek için çalışmalara başladı.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler,  geride bırakılan zorlu yılda yaşananları ve 2017’nin yol haritasını Egedesonsöz’e değerlendirdi.

2015 KAZANIMLARI 2016’DA ERİDİ
2016 yılının yaşananlar çerçevesinde zor bir yıl olduğunu ifade eden Mehmet İşler, “2016 sektör için zor, kaotik bir yıl olarak geçti. Sektör 2015 yılındaki kazanımlarını 2016’da eritti. Her sene büyüyen turizm sektörü, bu büyümeyi borçla sağlıyordu. Dış ticaret açığının yüzde 49.5’ini sağlayan sektörde daralmanın yaşanmasıyla 2016 da bir nakit akışta sıkıntıya girdi” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ FEDEKARLIĞA HAZIRIZ
Yılın sonuna gelindiğine Türkiye’de ve dünyada terör olaylarının tırmanarak devam etmesinin 2017’de de etkili olacağını söyleyen İşler, “Turizm gelirlerimiz ilk defa bu yıl yüzde 35 daralma gösterdi.   2017’ye girerken de 2016 başındaki coğrafi sorunlar, terör olayları devam edecek.  Şu unutulmamalı; biz turizmciler  ülkemizin varlığı için her türlü fedakarlığa hazırız.  Gelirlerdeki daralma, terör olayları, sadece Türkiye’nin sorunu değil.  Terör bütün Avrupa’da çirkin yüzünü gösteriyor” diye konuştu.

PAZARLANACAK BAŞKA TÜRKİYE YOK
Avrupalı turistlerin Türkiye’den vazgeçmemesi için bütün imkanların olduğunu söyleyen İşler, “Turizmde Biz para kaybettikçe Avrupalı tur operatörleri de para kaybedecek. Avrupalı tur operatörlerinin bu kadar kolay bir şekilde pazarlayabilecekleri başka bir yer yok. Dünyada pazarlanabilecek başka Türkiye yok. Avrupa pazarının yüzde 30-35’in geldiği Türkiye’de döviz kurlarının arttığı bu günlerde en iyi hizmeti veriyoruz.  Terör sadece Türkiye’nin Tunus’u, Mısır’ın,   Fas’ın sorunu değil. Terör, Almanya’nın, Fransa’nın, İspanya’nın da sorunu.  İnsanlık suçu olan teröre karşı el birliğiyle ortadan kaldırmamız lazım” dedi. 

MISIR’I KURTARAN ŞİRKETLE ANLAŞMA
Mehmet İşler, İzmir’in 2017’de turizm atağı yapabilmesi için Amerikalı tanıtım firması Hill And Knowlton Strategies ile çalışma önerisinde bulundu. Mısır’da yaşanan iç savaş sonrasında ülke turizmini kurtaran şirket olarak bilinen firma ile 2017’de Antalya ve İstanbul’un anlaşma sağladığını söyleyen İşler, İzmir’in de tanıtımda yer alması gerektiğini söyledi.

İZTAV’A ÇAĞRI
Ülke genelinde yaptığı tanıtım çalışmalarını sürdüren  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanı olduğu İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’na (İZTAV)  çağrı yapan ETİK Başkanı İşler, “Türkiye bir değer yarattı.  Bu değeri yere düşürmemiz lazım. Hükümet elinden geleni yapıyor. Şimdi zaman üretme zamanı, şimdi zaman tanıtım zamanı.  Antalya ve İstanbul, Mısır’ı kurtaran şirket olarak bilinen Amerikan Hill And Knowlton Strategies firmasıyla 1 milyon Euro karşılığında tanıtım anlaşması yaptı.  Bu şirket tüm sosyal medya hesaplarında tanıtım atağı yapacak. İzmir’in de artık uyanması lazım. Bizim de İZTAV aracılığı ile 2017 için bu tanıtım kampanyası içinde yer almamız lazım. 3 il girdiği zaman ödenecek tutar daha da düşecektir. 2017 için büyük çalışmalar içinde yer almamız lazım.  Zaman üretme zamanı” ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka’da engelsiz eğlence!
 
Kocaoğlu ‘kuyu krizi’ne bu sözlerle nokta koydu: Devletin gücü…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 26 Aralık 2016 Pazartesi 13:36

Etik e, Türkiyenin turizmini ABD.li tanıtım şirketi bile kurtaramaz, Antalya ve istanbula turist yağdı sanki.....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya devi 193 bin aracını geri çağırıyor
BMW, Çin'deki 193 bin 611 aracını geri çağırıyor. Çin Kalite Denetleme ...
Vergide yeni dönem başlıyor!
Kamu alacaklarını tahsilde nakit dönemi bitiyor. 300 kalemden fazla vergi ...
İzmir’in ‘yaz saati’ faturası: 68 milyon TL!
İzmir’de Kasım ayında elektrik tüketimi, geçen yılın kasım ayına göre ...
 
AVM'lerin çalışma saatleri için sınırlama talebi
Palandöken, AVM çalışma saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini savunarak, ...
Tüketiciyi isyan ettiren yumurta fiyatları o ilçenin yüzünü güldürdü
Son günlerde yumurta fiyatındaki artış tüketicilerden tepki görse de Türkiye'de ...
İzmirli servisçilerden korsana ceza çağrısı
İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı ...
 
Bakanlık'tan 'erken rezervasyon' uyarısı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, erken rezervasyon kampanyalarıyla yurtiçi ...
İngiliz basınında Alaçatı övgüsü!
2 milyonu aşkın okuyucusu olan Daily Mail, online versiyonunda, Alaçatı’yı ...
Konut satışları yüzde 25 arttı
Türkiye genelinde kasımda 132 bin 655 konut satıldı. Geçen ay satılan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva