HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2018 Pazartesi - 10:31

DİSK'ten istifa eden Beko: Seçilmezsem köyüme döneceğim

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, görevinden istifa etti, İzmir'den CHP milletvekili aday adayı oldu. Beko, seçilemediği takdirde DİSK'e dönmeyeceğini, Karaburun'daki köyünde ailesi ile zaman geçireceğini belirtti.

DİSK ten istifa eden Beko: Seçilmezsem köyüme döneceğim

İşçilerin hakları için uzun yıllar DİSK çatısı altında mücadele veren Kani Beko, sendikal mücadelesini noktaladı. Aynı mücadeleyi bu kez siyasetçi olarak parlementoda sürdürme kararı alan Kani Beko, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi,  İzmir'den CHP miletvekili aday adayı oldu. CHP'de, henüz listeler kesinleşmese de Beko, İzmir'de çalışmalara başladı. Bir ömür, işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi, sosyal haklarını, sendika başkanı olarak yürüyüşlerde, mitinglerde, grev çadırlarında anlatmaya çalıştığını ifade eden Beko, "Bu sorunların çözümü için önce halkımız, sonra partimiz görev verirse TBMM çatısı altında mücadelemi kaldığım yerden devam ettirmek istiyorum. Bugüne kadar ne yaptıysam, TBMM'de de aynı mücadeleyi devam ettireceğim" diye konuştu.

Ülkenin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu açıklayan Kani Beko, DİSK-AR tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre; Türkiye'de 6,5 milyona yakın işsizin olduğunu öne süren Beko, "Bunların 1 milyona yakını üniversite mezunu. Her defasında DİSK yönetimi ile yaptığımız çalışmalarda,hükümeti iş cinayetlerinin durdurulması ile ilgili çok kez uyardık. TBMM'ye geldiğimde, iş cinayetlerinin durdurulması ile ilgili mücadele edeceğim" dedi.

'2 MİLYON ÇOCUK TEHLİKEDE'
Türkiye'de 3 milyona yakın taşeron işçinin olduğunu aktaran Kani Beko, taşeron işçinin kadro alabilmesi için mücadele vereceğini belirtti. Türkiye'nin kanayan yarası olarak adlandırdığı çocuk işçiliğine de değinen Kani Beko, 4857 sayılı  yasayı hatırlatarak, bu yasaya göre 15 yaşın altındaki çocukların tehlikeli ve riskli işyerlerinde çalıştırılmasının yasak olduğunu söyledi. Yasak olduğu  halde, ülkede 2 milyona yakın çocuğun tehlikeli ve riskli iş yerlerinde çalıştığını vurgulayan Beko, buna çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de istihdam konusunda da ciddi daralma yaşandığını savunan Beko, şunları söyledi:

"52 ülke ile küs konumdayız. İş yerlerinde işçi kardeşlerimiz, ürettiklerini ihraç edemez durumda. 2017 yılına baktığımızda Türkiye 100 milyar dolarlık ihracat yapmış. 300 milyar dolara yakın ithalat yapmışız. Cari açık hala 100 milyar doların üzerinde devam ediyor. Cari açık işsizlik, sefalet, üretimden kopmuş bir Türkiye demek. Siz ürettiklerinizi ihraç edemezseniz, işsizliği önleyemezsiniz. 300 bine yakın ataması yapılmayan öğretmen kardeşimiz var. Ataması yapılmadı için öğretmenler intihar etmeye başladı."

'OHAL'DE 15 BİN İŞLETME KAPANDI'
OHAL ilan edildiği günden bu güne kadar ayakta durmayı başaramayan 15 bine yakın işletmenin kapandığına dikkat çeken Kani Beko, OHAL ile birlikte çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle 150 bine yakın kamu çalışanının mahkeme kararı olmadan görevlerinden ihraç edildiğini, 3 bine yakın öğretim üyesinin üniversitelerden koparıldığını ve DİSK üyesi olan 3 bine yakın işçinin, mahkeme kararı olmadan işlerinden ihraç edildiğini ileri sürdü. Beko, "12 milyona yakın emekli kardeşimizden 6,5 milyona yakını açlık sınırının altında. Asgari ücret 1603 TL. Devletin açıkladığı rakamlara göre, açlık sınırı 2000 liranın üstünde. TBMM'ye giderek bugüne kadar seslendirdiğim, ekonomik, demokratik, sosyal konuları burada anlatacağım. Mutlaka eşitlikçi, özgürlükçü, laik, sosyal bir Anayasanın yapılması gerekiyor. Grev çadırlarında dün ne söylediysem, yarın da mücadeleme aynı şekilde devam edeceğim" diye konuştu.



Beko, aday listesinde yer alıp da seçimi kazanamadığı takdirde bir daha DİSK'te görev almayacağını belirterek, "Seçilemezsem aileme ve çocuklarıma daha fazla zaman ayıracağım. Köyümde yaşayacağım ama ülkenin geldiği noktada bana düşen bir görev olursa, yapmamı istedikleri bir konu olursa, demokrasi, insan hakları ve ülkem için her alanda her yerde mücadele etmeye de hazırım" diye konuştu. (DHA)

 
Yazışmaları deşifre oldu, çok sayıda gözaltı var
 
AK Partili vekil Sürekli: Cumhur ittifakı İzmir’de yüzde 40’ları aşar!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nankör 8 Mayıs 2018 Salı 10:07

trollerden değilse o yorumlar, insan harcadığı emeğe acır! nankörlüğün boylesi görülmemiştir, imzalanan sözleşmeler ortada! yuh yani, yuh artik!

Yorumu oyla      9      6  
İşçi 8 Mayıs 2018 Salı 08:16

Bir an önce git köyüne çünkü bundan sonra oy moy yok benden bitirdiniz partiyi hep kendiniz

Yorumu oyla      10      5  
doğru karar 7 Mayıs 2018 Pazartesi 21:52

keşke aday olamasaydın da direk köyüne gitseydin çünki sen varken oyumuzu biraz zor veririz...sendikadan soğuttuğunuz yetmedi mi...

Yorumu oyla      12      5  
Efe 7 Mayıs 2018 Pazartesi 18:56

yine vekillik için Toplu iş sözleşmleri güme gitmesinde

Yorumu oyla      11      5  
İzmir partili 7 Mayıs 2018 Pazartesi 16:33

Halen kendisini işçilerin temsilcisi gibi tanıtanlar var.Ama işçinin hiçbir sorunuyla ilgilenmedi.İşçilerin sırıtından milletvekili olduktan sonra işçiyi sattı geçmişini unuttu.Bakalım sen ne yapacaksın.Onlar gibi olmayacağını tahmin ediyorum.

Yorumu oyla      9      5  
güle güle 7 Mayıs 2018 Pazartesi 12:22

sende dön köyüne şuanda izmir de sendikada görev yapan sömürücülerde dönsün

Yorumu oyla      15      6  
MAKEDONYALI 7 Mayıs 2018 Pazartesi 11:50

Kanı beko abimizi mecliste göreceğiz Allahın izniyle bir makedonyalı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğizhep birlikte

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce, 'Kürt sorunu'nu nasıl çözeceğini anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye'de ...
Cem Uzan o partiden adaylığını koyuyor
Genç Parti eski Genel Başkanı Cem Uzan yeniden siyasete dönüyor. Yarın ...
Akşener: Öyle bir kavga ederim ki...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan, gittiğin yol, yol ...
 
CHP, seçim için 3 koldan sahaya inecek
CHP’de 24 Mayıs’ta açıklanacak seçim bildirgesi hazırlıkları sürerken, ...
İmzada son durum...Hangi aday ne kadar topladı?
6 Mayıs Pazar sabahı itibarı ile imza verme işleminde 3. güne girildi. ...
AK Parti’de temayül şampiyonları belli oldu!
Mevcut vekillerin katılmadığı temayül yoklamasında teşkilatın yeni dönem ...
 
Muharrem İnce randevu talebinde bulunacak
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce diğer adaylardan randevu talep edeceğini açıkladı.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den adaylık başvurusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 27. Dönem ...
Türkiye'den ABD'ye sert tepki: Karşılığını alırlar!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında açıklamalarda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva