HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2017 Pazartesi - 12:57

CHP’nin Buca’daki ‘hayır ofisi’ne saldırı: Başkanlardan sağduyu mesajları

İlçedeki ‘Hayır’ ofisine yönelik saldırı için İl Başkanı Güven, “En başından beri gerginliğe, bölünmeye, kutuplaşmaya izin vermeyeceğimizi, bu yolda tahriklere kapılmayacağımızı söylemiştik” dedi. İlçe Başkanı Kaya da, “Biz sağduyulu ve barış havasında bir seçim geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

CHP’nin Buca’daki ‘hayır ofisi’ne saldırı: Başkanlardan sağduyu mesajları

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nda Buca’daki ‘Hayır’ ofisine düzenlenen saldırı sebebiyle basın açıklaması yapıldı.

İl binasında düzenlenen açıklamaya İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Zekeriya Temizel, Musa Çam, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina katılırken, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile partililer destek verdi.

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleşen saldırıda ‘Hayır’ ofisine bırakılan, ‘Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder, devamı gelecek’ yazısının ve ‘Ecdadı Osmanlı Diriliş Harekatı’ imzasının bulunduğu notu polis merkezine götürdüğü öğrenildi.



Yetkililerin ise Başkan Kaya’ya Cumhuriyet Savcılığına götürerek suç duyurusunda bulunması gerektiğini söylediği belirtildi. Daha sonra Başkan Kaya’nın şikayeti savcılığa ilettiği ifade edildi.



TAHRİKLERE KAPILMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK!
Başkan Güven yaptığı açıklamada, “Ülkemiz son derece önemli, belki de telafi fırsatının olmayacağı bir referanduma gidiyor. Bu önemli oylamaya giderken cumhuriyet, kardeşlik, barışın devamı için 16 Nisan’da hayırdan yana tercihini kullanacak olan bizler, karşı oy kullanacakları farklı görmüyoruz. Hepimiz bu milletin parçasıyız. En başından beri gerginliğe, bölünmeye, kutuplaşmaya izin vermeyeceğimizi, bu yolda tahriklere kapılmayacağımızı söylemiştik. Bugün de en başta söylediğimiz noktadayız. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu ülkede yine bir arada yaşayacağız. Bu memleket üzerinde hiçbirimizin bir diğerinden fazla söz hakkı yoktur. Hepimiz eşit ve kardeşiz. Yapılan tahriklere rağmen el birliğiyle yarattığımız demokratik ortamın bozulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

VANDALLAR BİLSİN Kİ…
“Elbette tek adam iktidarına, demokrasi ve hukukun yozlaşmasına, parlamenter sistemin yok sayılmasına izin vermemek için hayır diyeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Güven, “İnanıyoruz ki bu yolda halkımız da yanımızda olacak ve bu anayasa paketine geçit vermeyecektir. 34 gün var…  Karşı görüşün propagandasını yapanlara da saygıyla yaklaşıyoruz. Herkesten bu saygıyı göstermesini, İzmir’de tehdit ve şiddetin karıştırılmaması gerektiğini belirtiyoruz. Tüm siyasi partilerin bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.  Buca’daki hayır ofisine tehdit ve şiddet içeren notlar bırakarak bizleri inandığımız bu yoldan döndüreceğini sanan vandallar bilsin ki hayırdan yana tercih koyacak İzmirliler ve örgütümüz bu yoldaki tehdit ve baskıya boyun eğmeyecektir. Aksine bu türden saldırılar bizlerin ne kadar doğru yolda olduğunu ve referandumda ‘hayır’ın kazanacağını anlayanların nasıl korktuklarının göstergesidir. Buradan çağrımızdır; Buca’da yaşanan olay son olsun. Kim tercihini nereden kullanırsa kullansın demokrasi şöleni için herkes üstüne düşeni yapsın. Diliyoruz ki ülkeyi yönetenler her seçim öncesi yoktan var etmeye çalıştıkları düşmanlık ve ayrımcılık yaratma çabasında olmazlar, bu yaratılan düşmanlık üzerinden de bir mağdur edebiyatı yaşanmaz.  Ayrıca Almanya ve Hollanda ile yaşanan kriz umarız çok kısa zamanda biter. Ülkemizin ekonomik ve siyasal anlamda zarar görmesini istemiyoruz. 16 Nisan öncesi en büyük inancımız, cumhuriyetine, geleceğine, birliğine karşı sahip çıkmak için hayır diyecek olan halkımızdır” açıklamasını yaptı.



AKP SEÇİM OFİSİ YAPTI
Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, “Saldırı Cuma gecesi yapılmıştır. Materyallere verdikleri zararları instagram hesaplarına yüklemişlerdir. Yüzleri maskeli bir şekilde yapmışlardır ve not bırakmışlardır. Cumhuriyet başsavcılığına başvurduk. Daha kışkırtıcı bir sürece girmemek için bu açıklamayı yaptık. AKP Buca İlçe Başkanlığı FETÖ operasyonları sonrasında Yıldız Koleji’nin 5 katlı binasını parselleyerek seçim ofisi yapmıştır.  Saldırıda bir görüntüde bir kişi yüzü maskeli olarak görünüyor.  Propaganda araçlarımızın hepsi parçalanmış. Ofise herhangi bir saldırı yok ama ‘devamı gelecek’ diye bir not bırakmışlar. Tamamen devletin bütün imkanlarını kullanarak geçirilen bir süreç yaşıyoruz. Buca’daki örgütümüze göz dağı vermeye çalışıyorlar ama biz korkmuyoruz. Biz sağduyulu ve barış havasında bir seçim geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Foça'da 'emekçi kadın' sergisine yoğun ilgi
 
AK Partili Kaya’dan muhtar zirvesi: Hangi belediye hangi başkan isterse…
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayir 14 Mart 2017 Salı 09:28

Körler sagirlar birbirini agirlar. Ya birakin izmiri. Izmir zaten. %70 in uzerine cikar hayir oylari. Anadoluya gidin halka hayir i anlatin niye hayir oldugunu anlatin. Bizim bi ogrenmisiz. Izmir izmir. Kardesim izmir zaten evet e gecit vermicek. Oyalanmayin.

Yorumu oyla      11      5  
Saliha 14 Mart 2017 Salı 00:09

Sayın başkanlar yapılan olayı şiddetle kınıyoruz.Fetöden alınan yerlerinde AKP ye seçim bürosu olarak kullanılmasına aklımız ermiyor.Böyle dengesiz bir seçim olmaz.Nerde Demokrasi.Yazık.Böyle birşeyin Bucamızda olması ayrıca üzücü bir durum.Yürekten Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Başbakan arıyor, verdiği cevaba bak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda tepkisi: Akşam benim başbakanım arıyor, ...
Türkiye'den Hollanda'ya iki ayrı nota
Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engeller ve ...
Delican: Tek seçenek güçlü Türkiye'nin inşası!
AK Parti İl Başkanı: Türkiye; büyük ve önemli bir ülke. Doğusuyla batısıyla ...
 
CHP'de referandum görevlendirmesi: Hangi vekil/hangi ilde görev yapacak?
​CHP Genel Merkezi referandum çalışmaları kapsamında özel bir karar ...
Sürekli göçmenlere yeni sistemi anlattı: Üniter yapı kırmızı çizgi!
AK Partili Sürekli, Bornova Güreler Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'başkan-başbakan' açıklaması
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir radyo programında sarf ettiği ve tartışmalara ...
 
CHP İzmir Milletvekillerinden yoğun ‘hayır’ mesaisi: 10 günde 28 STK
On gün boyunca toplam 28 oda, dernek, borsa ve sendika ziyareti gerçekleştiren ...
AK Parti İzmir Koordinatörü 'evet' için 3 ana nedeni saydı!
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İzmir-İstanbul-Ankara Koordinatörü ...
Numan Kurtulmuş: Niye etekleriniz tutuşuyor ?
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz Hollanda'nın anayasasını değiştirmiyoruz, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva