HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2017 Pazartesi - 10:34

CHP İzmir Milletvekillerinden yoğun ‘hayır’ mesaisi: 10 günde 28 STK

On gün boyunca toplam 28 oda, dernek, borsa ve sendika ziyareti gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekilleri’nden oluşan heyet, Anayasa değişikliğinin içeriğini paylaştı, neden “Hayır” denmesi gerektiğini anlattı.

CHP İzmir Milletvekillerinden yoğun ‘hayır’ mesaisi: 10 günde 28 STK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri, 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumu öncesi kentteki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

On gün boyunca toplam 28 oda, dernek, borsa ve sendika ziyareti gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekilleri’nden oluşan heyet, Anayasa değişikliğinin içeriğini paylaştı, neden “Hayır” denmesi gerektiğini anlattı.

STK’lara yaptıkları yoğun ziyaretleri değerlendiren CHP İzmir Milletvekilleri, ‘İzmir, demokrasiden yana duruşunu bir kez daha gösterecek. İzmir’den çok yüksek oranda Hayır bekliyoruz’ ortak mesajını verdiler.

CHP İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel, Aytun Çıray, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Atila Sertel ve Musa Çam’dan oluşan milletvekili heyeti, STK’lara yönelik ziyaretlerin son derece verimli geçtiğini dile getirdiler. Ziyaretlerin devam edeceğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekilleri, STK’ların yanında mahalle mahalle, ev ev dolaşarak Anayasa değişikliğine neden hayır denmesi gerektiğini anlatmaya devam edeceklerini söylediler.

On günlük yoğun ziyaretleri değerlendiren CHP İzmir Milletvekilleri şunları söylediler:

TEMİZEL: İNSANLARIN ENDİŞELERİ ORTAK
STK görüşmelerini değerlendiren eski Maliye Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, insanların kaygılarının ortak olduğuna dikkat çekerek, “Demokrasinin ve özellikle de demokratik cumhuriyetin yeniden sorgulanmaya başlandığı bu referandum sürecinde bu konuyu sivil toplum kuruluşlarıyla yüz yüze konuşmanın gerekliliğine inandık.  Onlara neler yapacağı konusunda somut olarak bir şey söylemedik ancak anayasa değişikliğinin neler getireceğini, insanların şu andaki haklarından neleri kaybedeceklerini, özellikle denge ve denetim üzerine kurulmuş olan bizim demokratik cumhuriyetimizin neler kaybedeceğini tartıştık. Gördük ki insanların endişeleri ortak, gelecekle ilgili kaygıları en azından bu demokratik rejimin korunmasına bağlı” diye konuştu.

ÇIRAY: TÜRKİYE, HİLKAT GARİBESİ REJİMİN ARKASINDAN GİTMEYECEK
Ziyaretlere katılan bir diğer İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Türk milleti bu defa kendi istikbali için varoluşsal bir sonuç ortaya koyacak bir referanduma gidiyor. Bu referandumda Türkiye cumhuriyet ve demokrasi için mi devam edecek yoksa adı dahi konulamayan hilkat garibesi bir rejimin arkasından gidip mutsuz mu olacak, bunun kararını verecek. Biz bunu bir görev bilerek rozetlerimizi çıkardık, Atatürk ve Türk bayrağı rozetlerimizi taktık ve STK’ları ziyaret ettik. Büyük bir çoğunluğunun bizden farklı düşünmediğini gördük” ifadelerini kullandı.

BALBAY: GÜZEL BİR 17 NİSAN SABAHINA UYANACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da yaptığı açıklamada STK’lardan güzel bir geri dönüş sağlandıklarına vurgu yaparak şunları söyledi: “16 Nisan’ın önemini vurguladık. STK’larla karşılıklı düşüncelerimizi çoğalttık. Her kuruluşun üyelerinin her birinin etrafının ve onların da etrafının genişlemesini ve hayır oylarının dalga dalga artmasını düşündüğümüzü söyledik. Her birinden karşılık aldık. Pek çoğunun zaten çalışmalara başladığını gördük ve bu bizi daha da umutlandırdı. Umutluyuz 16 Nisan sonrası güzel bir 17 Nisan sabahına hazırlanıyoruz.”

SERTEL: STK’LAR ETKİLİ ÇALIŞMALAR YAPMAK İÇİN HAZIR
Ziyaretlerden tüm STK’ların memnun kaldığını ve aldıkları enerjinin kendilerini mutlu ettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de yaptığı açıklamada “STK’lara yalnızca niçin hayır demeleri gerektiğini anlatmıyoruz, ülkenin bölünmez bütünlüğü için, Türkiye’nin birliğinin devamı için hayır denmesinin tüm Türkiye’nin önünü açacağını, ülkemizin demokrasiden yana tavrını dünyaya göstereceğini vurguluyoruz. Bundan tüm STK’lar çok büyük mutluluk duyuyorlar ve alanlarda bizden daha etkili çalışmalar yapmak için de hazırlar. Biz de bundan dolayı mutluyuz. 16 Nisan’da sandıktan hayır çıkacak ve Türkiye mutlu, güzel, aydınlık bir ülke olacak” ifadelerini kullandı.

BAYIR: İZMİR’DE OYLARIMIZI 10 PUAN ARTIRACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da izlenimlerini aktardığı açıklamasında, “Referandumla ilgili anayasa maddelerinde Meclis’te gece yarısı yaşadıklarımızı anlattık, görüşlerimizi paylaştık. Bu konuda çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar. Zaten birçok sendika, dernek kendileri hayır kampanyalarını başlatmış. Bu bizi mutlu ettik. Biz İzmir’de oylarımızı 10 puan daha fazla çıkarırsak bunun Türkiye’ye yansıması en az 1-1 buçuk puan olacaktır. Bugün kamuoyu anketleri hayırı önde gösteriyor, inşallah açık ara tamamlayacağız bu süreci” diye konuştu.

ÇAM: İZMİR BİR KEZ DAHA TARİH YAZACAK
Yaptığı STK ziyaretleri değerlendirmesinde İzmir’in bu referandumda da tarih yazacak bir sonuca imza atacağına inandığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, şu açıklamada bulundu: “Yaptığımız ziyaretlerde 18 maddelik anayasa değişikliğinin ülkede bir rejim değişikliği olduğunu ve bunun cumhuriyetle, demokrasiyle, laiklikle, insan haklarıyla yakından ilişkili olduğunu anlatıyoruz. İnsanımızın kaderini, yarınını değiştirecek bir değişiklik olduğunu anlatıyoruz. İzmir’deki STK’lardan son derece olumlu katkılar ve geri dönüşler aldık. Türkiye Cumhuriyetinde böyle bir rejim değişikliğine ihtiyaç duyulmadığının ipuçlarını aldık. İzmir bir kez daha tarih yazacaktır.”

 
Karşıyaka’nın ‘engelleri kaldıracak’ merkezi yükseliyor!
 
Baklalı enginar
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Mart 2017 Pazartesi 11:17

Bırakın STK'ları, halkın içinde dolaşın artık ya !

Yorumu oyla      12      5  
varol zenginobuz 13 Mart 2017 Pazartesi 11:15

sevgili vekillerim herkesi selamlıyor,çalışmalarınızın "HAYIR" lara vesile olmasını diliyorum.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir Koordinatörü 'evet' için 3 ana nedeni saydı!
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İzmir-İstanbul-Ankara Koordinatörü ...
Numan Kurtulmuş: Niye etekleriniz tutuşuyor ?
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz Hollanda'nın anayasasını değiştirmiyoruz, ...
Bahçeli: Hollanda hasım haline geldi
MHP lideri Devlet Bahçeli, Hollanda’nın hasım bir ülke haline geldiğini ...
 
Delican’la gündem: Ziyaret raporu, dönüşüm müjdesi, seçmene mesaj!
AK Parti İl Başkanı Delican, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların İzmir’e ...
Erdoğan: Atlarıyla, itleriyle saldırdılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde ...
Baykal: Kendimi rencide olmuş hissediyorum
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ile Aile ve Sosyal ...
 
Başbakan Yıldırım: Gereken neyse yapılacak
Başbakan Binali Yıldırım, "Hollanda bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ...
Kılıçdaroğlu'ndan flaş Hollanda çağrısı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümete net, açık çağrıda bulunuyorum. ...
Erdoğan: Hollanda bunun bedelini ödeyeceksin
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'da yaşanan olaylara ilişkin, "Hollanda, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva