HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2018 Pazartesi - 12:17

CHP’li Sertel’den iktidara: Hayat boyu onlara İzmir’den ekmek çıkmaz!

İzmir Milletvekili Atila Sertel iktidarın kentle ilgili söylemleri üzerinden konuştu ve “Biz İzmirliyi anlayamadık diyor ya İzmirli onları iyi anladı. Hayat boyu onlara İzmir’den ekmek çıkmaz. ‘Gavur, sümüklü İzmir’ diyen bunlar. Kedi uzanamadığı ciğere murdar der” dedi.

CHP’li Sertel’den iktidara: Hayat boyu onlara İzmir’den ekmek çıkmaz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Sertel, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

16 YILSONUNDA BUNLARIN GİTME VAKTİ GELDİ
Seçimin erkene alınması hakkında değerlendirme yapan Sertel iktidara sert sözlerle yüklendi. Sertel, “Görünen köy kılavuz istemez diye bir söz var. Bütün veriler bunu gösteriyordu. Türkiye’yi yönetmedikleri ortadaydı. Olağan koşullarda yönetemediklerinin işareti vardı. OHAL’i geçmişte kınayan anlayış sonra ülkeyi OHAL’le yönetmeye başladı. Bu veriler Türkiye’yi geriletti. Halka umut veremiyorlardı. Şimdi manifesto yayınladılar. 350 milletvekili sizdeydi. Cumhurbaşkanıyla beraber KHK çıkarıyorsunuz. Önünüzde hiçbir engel yoktu. Önümüzde bir buçuk yıl vardı. Madem yapacaktınız, niye yapmadınız? Her şey normal ve güzel gidiyor ise niye seçime gittiniz? Seçime gitmenin koşullarını halka anlatabilirseniz sorun yok. Ama anlatamazlar. Bizim ne kadar vaadimiz varsa kötü kopyacı bir öğrenci gibi aldılar ve geldikleri nokta ortada. Taşeronu ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Biz iktidara gelince biz çözeceğiz. Asgari ücret konusunda bize parayı nereden buluyorsunuz dediler, bir sonraki seçimde yaptılar. Emeklilere ikramiye dedik, Türkiye batar dediler. Bekara karı boşamak diye argo kelime kullandılar. Şimdi sus ve oy payı veriyorlar. Versinler, emeklilerin hakkı daha fazladır. Emeklilerin emeklerini çalan da bunlar. 16 yılsonunda bunların gitme vakti geldi” dedi.

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI NASIL OLUR GÖSTERECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce özelinde konuşan Sertel, “Kalabalıklar aşkla sarılıyor Muharrem İnce’ye. Öyle taşıma kalabalık falan değil. Ben inanıyorum ki Recep Tayyip Erdoğan emeklilik döneminde rahat edecek. Muharrem İnce tarafsız davranacağım dedi. Parti rozetini çıkardı. Bu topraklarda tarafsız cumhurbaşkanı nasıl olur göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

NASIL DAMADINI ENERJİ BAKANI YAPTIYSA SÜLALESİNİ ATAYABİLİR
Yeni sistem üzerinden eleştirilerde bulunan Sertel, “Arabistan’da kadın vekil oldu diye birkaç yıl önce haber çıktı. Araba kullanıyorlar, yanında biri olmadan sokağa çıkabilir diye gelişmeler var. Atatürk 1934 yılında kadınların haklarını verdi. Günümüz Türkiye’sinde kadınların artık çok dikkatli düşünmesi gerekiyor. Biz öncelikle kadınların haklarını savunmalıyız. Parlamenter rejimi kaldırırsanız ki kaldıracaklar milletvekili sayısının artmasının bir anlamı yok. Hükümet meclisten çıkmayacak. İstediği kişiyi bakan yapacak. Nasıl damadını enerji bakanı yaptıysa sülalesini atayabilir. Kimse dur diyebilir mi? Diyemez. Belki öyle olacak. Atamadı mı? Şoförü mecliste. Milletvekili oldu. Bunları göreceğiz. Görmeyelim diyoruz. Ben 25 Haziran’dan çok umutluyum. Bir haziran’da yarım kalan bu işin bir diğer haziran’da tamamlanacağını düşünüyorum. Türkiye’nin normalleşmesini istemeyen bir kişi daha var. Tayyip Erdoğan’ın yanındaki Devlet Bahçeli... Ama yanında ülkücüleri bulamıyor. Ülkü Ocakları eski başkanı geçtiğimiz günlerde CHP’ye üye oldu. Ülkücüler artık tamam diyor. Biz de artık yeter, tamam diyoruz” dedi.

BİR TEK BENİM KAYNANAMLA KAVGA ETMEDİ
Sertel, “Barışı artık bunlar getiremez. Erdoğan’ın kavga etmediği kimse kalmadı. Herkesle kavgalı. Bir tek benim kaynanamla kavga etmedi. Kaynanam da kanal değiştiriyor artık. Ama 40 ayrı kanalda bağırıyor ve insanların huzurunu kaçırıyor. Bu zat-ı muhterem dünya lideri olamadı ama dünyada en bıktırıcı, en sıkıcı, en uzun konuşmaları yapan dünya lideri oldu. Sabah saatlerinden gece yarılarına kadar televizyon kanallarında… Toplumu böldüler. Türkiye’nin huzuru için bize, iktidarın değişmesine ihtiyaç var” diye konuştu.

YANILIP YAKILIP BİR DAHA İKTİDAR OLURLARSA YANDI GÜLÜM KETEN HELVA
Sertel, “Bıçak kemiğe dayandı. Türk toplumu bütün toplumlardan daha sabırlıdır ama ayağa kalktığında kimse tutamaz. OHAL’de grevi yasakladığını kendi itiraf etti. Demek ki OHAL’in işçilere yönelik hak arayışının önünde engel olduğunu kendisi de kabul ediyor. Maaş alamayan insanlar maaş istediği zaman üzerine panzer, cop, boyalı su geliyor. Bunları yaşıyoruz. Yanılıp yakılıp bir daha iktidar olurlarsa yandı gülüm keten helva. Korkutmak için söylemiyorum. Barış ve huzurun sağlanması isteniyorsa bunları bozan yapının göreve gelmemesi lazım” dedi.

ALLAH’TAN ORADA DA AZİZ KOCAOĞLU VAR
Sertel, “Muharrem İnce’nin annesi söylüyor; seçilirse ne olur tarıma destek versin diyor. Tarım çok ciddi güç ve üreticimiz zor durumda. Biz bölgemizden biliyoruz. Allah’tan orada da Aziz Kocaoğlu var, kalkınma sağlatıyor. Fidan, koyun, keçi dağıtarak gerçekten bir tarımsal kalkınma sağlıyor. Yoksa gerçekten bitirmiş durumda. Gelsin Kocaoğlu’nun yaptıklarını incelesinler. Bunlar yol köprü diyorlar, yahu kardeşim iktidar olmuşsun, bu senin görevin. Aziz Kocaoğlu köy yollarını yapıyor. ‘Ben size yol yaptım’ diyor mu? Böyle bir şey yok. Nasıl yaptığınızı da biliyoruz. Geçen de ödüyor, geçmeyen de ödüyor. Anlaşma yapmış. Şu kadar lira para ödeyeceğim diyor. Vergi olarak biz ödüyoruz. Japonlara ‘gel köprü yap’ diyerek yaptırdığın köprüyle övünemezsin kendi açtığın fabrikalarla övünebilirsin. Türkiye halkı o köprülere rehindir. Türkiye halkı o paraları ödüyor” diye konuştu.

ERDOĞAN EMEKLİ OLMALIDIR
Sertel, “O kadar korumayla geziyor. AK Partili vekiller kendi grup toplantılarına giremiyor. Polis kontrolünden geçerek giriyorlar. Kendi vekiline, kendi halkına güvenmiyorsan bu işi yapma. Çekil bir köşeye sakince yaşa. Torunların var, mal varlığın var. Toplumu germe. Erdoğan emekli olmalıdır. Hem toplumun hem kendi sağlığı için emekli olmalıdır” dedi.

HAYAT BOYU ONLARA İZMİR’DEN EKMEK ÇIKMAZ
İktidar temsilcilerinin İzmir’e yönelik sarf ettiği sözleri değerlendiren Sertel, “Biz İzmirliyi anlayamadık diyor ya İzmirli onları iyi anladı. Hayat boyu onlara İzmir’den ekmek çıkmaz. İzmir’de kimse kimsenin yaşamına karışmaz. İzmirli ortak yaşamı sever. İzmir barış kentidir. Onlar İzmir’i anlayamaz. ‘Gavur, sümüklü İzmir’ diyen bunlar. Kedi uzanamadığı ciğere murdar der. Murdar etmeye çalıştılar. İzmirli bunları anladığı için uzak durur. İzmir ufak tefek şeylere teslim olmaz. Türkiye İzmir’i anlamalı. Türkiye İzmir gibi olmalı. Biz İzmir sevdalısıyız. Ben Ankara’da 3 gün meclise gidiyorum. Vallahi billahi İzmir’e gelirken huzur buluyorum. İzmir’den giderken moralim bozuluyor. Bunlar İzmir’i rant olarak görüyor. İzmir’e hiçbir faydaları, katkıları yok. İzmir hazineye 4 koyuyor 1 alıyor. Yatırım yapmıyorlar. Cezalandırıyorlar. Büyükşehir belediye başkanı dahil tüm belediye başkanlarının ayağına takoz koyuyorlar. Hangi işimizi çözüyorlar? Madem İzmir’i beğenmiyorsun niye biz İstanbul’dan bu kadar göç alıyoruz. İzmir bir dünya markası oldu. İzmir’de yaşam kalitesi yüksek… İzmir söyledikleri gibi patinaj çekmiyor. İzmir kalkınıyor” diye konuştu.

 
Mart ayı cari açık rakamları açıklandı!
 
Akşener yol haritasını açıkladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ekmek çıkmaz 14 Mayıs 2018 Pazartesi 17:22

Ekonomi, pahalılık, şu, bu.. Geçin bunları, kendisine meydan okuyanı affetmez İzmirli! Atatürkü, cumhuriyeti, lakliği sevmeyeni sevmez İzmirli! Hem gavur diyeceksin hem oy isteyeceksin! CHP'nin İzmirde rakibi İyi partidir.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır’dan ‘İnce’ çıkış: Niye ikinci, birinci olacak!
İzmir Milletvekili Sındır, cumhurbaşkanı seçimi için, “İkinci sırayı kabullenmek ...
Genel Merkez, İzmir'e sordu: Zarflar Ankara yolcusu!
CHP, İzmir'den milletvekili aday adaylarından hangilerinin aday listesine ...
İYİ Parti'ye 2 ilden hiç başvuru yapılmadı!
İYİ Parti'den milletvekili olmak için 3 bin 449 kişi başvuru yaptı. Hakkâri ...
 
Erdoğan'dan flaş açıklama: Bu savaşı tetiklemektir!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda İsrail bugün Suriye topraklarına ...
Erdoğan'dan İngilizlere teklif: Gelin birlikte üretelim
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu'nda konuştu. Erdoğan, ...
Devlet Bahçeli'den ikinci 'af' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den af için yeni açıklama geldi. Bahçeli, ...
 
Muharrem İnce'ye miting sahnesinde büyük sürpriz
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Manisa'daydı. İnce, Soma katliamının ...
AK Parti İzmir Kadın Kolları Kongresi'nde 'Yıldırım' sürpriz!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları 5'inci Olağan Kongresi, Menderes'in Özdere ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de 'Anneler Günü' mesaisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu İzmir'de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva