HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2018 Pazartesi - 10:41

CHP’li Sındır’dan ‘İnce’ çıkış: Niye ikinci, birinci olacak!

İzmir Milletvekili Sındır, cumhurbaşkanı seçimi için, “İkinci sırayı kabullenmek bile içimi sızlatıyor. Niye ikinci? Erdoğan’ın birinci olacağı hafızalarımıza kazınmış. Bunun üzerine yorum yapmak ve kabullenmişlik bile içimi acıtır. Muharrem İnce bu seçimden birinci çıkacaktır” dedi.

CHP’li Sındır’dan ‘İnce’ çıkış: Niye ikinci, birinci olacak!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Sındır, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden birbirinden önemli açıklamalara imza attı. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin söylemleri özelinde net ifadeler kullanan Sındır ayrıca parti içi mesajlar da verdi.

İNCE; BİZ MİLLETİZ DİYOR, GAYET İYİ GİDİYOR
Partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin miting ve programlarındaki performansını değerlendiren Sındır, “Edirne’de miting yaptı sonrasında Türkiye’nin bir ucu olan Hakkari’ye gitti. Bunu çok önemsiyorum. Daha sonra Karadeniz, Ege ve şimdi de Konya’ya İç Anadolu’ya gidiyor. Kullandığı birleştirici dil çok önemli. Ülkenin AKP iktidarıyla kutuplaştırılmasının ardından bu dile ihtiyaç var. Sayın İnce’nin vurgusu, ‘biz milletiz’ şeklinde. ‘Ben Erdoğan’a cevap vermeyeceğim’ diyor. Ülkeyi normal bir geleceğe götürmek istiyoruz vizyonuyla ortaya çıktı. Gayet iyi gidiyor. Ben belediye başkanı seçildiğim süreçte alana indiğim günleri hatırlıyorum. Seçime yaklaştıkça kalabalıklar sokaklara taşıyor ve doğal mitinglere dönüşüyordu. Vatandaş sizi benimsemişse insanın kendisi de heyecan duyuyor” dedi.

BU TOPLUM RÖVANŞİST YAŞAMAZ
Sındır 24 Haziran’ın önemine vurgu yaparken, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yeni bir süreç başladı. Türkiye’nin sürükletildiği sürecin artık aydınlık cumhuriyete yolunu döndürme açısından bir milat olacak. Biz duygusal milletiz ama balık hafızalı değiliz. Bu toplum geçmişte yapılanları unutmayacaktır. Ama hoşgörülüdür de. Bu toplum rövanşist yaşamaz. Barış ve huzur gelsin, birilerini yerin dibine sokmak değil, onları da yanımıza katmak için gerekeni yaparız. İnce de meydanlarda, ‘hesap soracak olan ben değilim, yargının işi diyor’. Doğru söylüyor. Hukuk devletiysek bu böyle olmalı” diye konuştu.

NİYE İKİNCİ? MUHARREM İNCE BU SEÇİMDEN BİRİNCİ ÇIKACAKTIR
Sındır, İnce’nin seçimde birini olacağını söylerken, “İkinci sırayı kabullenmek bile içimi sızlatıyor. Niye ikinci? İnce birinci çıkacak. Erdoğan’ın birinci olacağı hafızalarımıza kazınmış. Bunun üzerine yorum yapmak ve kabullenmişlik bile içimi acıtır. Muharrem İnce bu seçimden birinci çıkacaktır. Sayın Meral Akşener’in de birinci çıkması benim için fark etmez. Türkiye’nin normalleşmesi ve ülkeye getirilen tahribatın ortadan kaldırılması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE HİÇ GÜVENMEDİM
Seçimin erkene alınmasını değerlendiren Sındır, “Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘erken seçim olmayacak’ açıklamasına hiç güvenmedim. Biz parti olarak erken seçimi bekliyorduk. Ben genel sekreter olduğum dönemde örgütlere sandık güvenliğiyle ilgili talimatı yazmıştım. İktidarda olmak amaç olmaması gerekir. Bir siyasi partinin amacı iktidara gelmek olmamalıdır. Geldiğiniz anda amacınıza ulaştınız demektir ve o toplum sizden bir şey alamaz. Önemli olan biz vizyon ortaya koymak ve iktidarı araç olarak görmektir. Bizim hedef ve vizyonumuz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Cumhur İttifakı’nın görünen amacı iktidarı elinde tutmak. Bu ülkeyi karanlığa sürükler. Birinin söylediğine diğeri, ‘gündemimde yok’ diyor. Bunlar ülkeyi nasıl yönetecek? Devlet ortaya bir yem atıp acaba buna kimler gelecek der mi? Böyle bir devlet yönetme anlayışı olabilir mi? Bu tam trajikomik ve toplumun tamam nokta olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

ADAYLIK BAŞVURUSU HAKKIDIR
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın CHP’den milletvekili aday adayı olmasını ve sonrasında parti içinden gelen tepkileri değerlendiren Sındır, “Demirtaş’ın adaylık başvurusu hakkıdır. Ticaret odası görevini devretmiş. Kendisine bir siyasi alan açmaya ve oda başkanlığı döneminde yapamadığını yapma çabası olarak görmek lazım. Partimize yönelik tutum ve davranışları mutlaka değerlendirilecektir, masaya yatırılacaktır. Partimizin organları karar verecektir” dedi.

GAVUR İZMİR DİYEN ZİHNİYET BUGÜN DE VAR, DEVAM EDİYOR
Erdoğan’ın ‘İzmir’e kendimizi anlatamamışız’ sözleri hakkında konuşan Sındır, “Unutmuyorum 2009 yılındaki seçimlerde kentin her tarafında Recep Tayyip Erdoğan imzalı ‘sen İzmirsin büyük düşün’ yazılı pankartlar astılar. İzmir’e böyle bakan, sanki bambaşka bir dünya, eyaletmiş gibi bakan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir unsuru değil de başka bir şeymiş gibi bakan bir kişi var. ‘Sen İzmir’sin ne demek? Bir parti başkanı nasıl böyle bir tabir kullanır? ‘Biz İzmir’iz’ diyeceksin. Demek ki kendisini İzmir’den ayrı tutan, tepeden bakan, İzmir’i ayrıştırmış bir zihniyet var.  Gavur İzmir diyen zihniyet bugün de var. Aynen devam ediyor. İzmir’in insanını, yaşam tarzını anlayamadılar. İzmir’i elinde sopayla terbiye etmek anlayışıyla bakarsanız İzmir’de zaten hiçbir şansınız olamaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu’nu ben de başta olmak üzere hepimiz görüyoruz, şahidiz. Bu ayrıştırmayı önlemek yerine büyükşehir belediyesini yalnız bırakan, ‘bizden başkasını seçiyorlar, baksınlar başlarının çaresine, burunları sürtsün’ diyorlar. Erdoğan’ın bu açıklaması itiraftır. Demek ki yapılması gerekenleri yapmamışız demektir. Bu zihniyete artık yeter, tamam, sıkıldık diyoruz” açıklamasında bulundu.  

ÖN SEÇİMLE GELİRİM ÖN SEÇİMLE GİDERİM
Sındır aday belirleme süreci hakkında, “Seçim kararı sonrasında genel başkanımıza ilk gidip ön seçim yapılsın diyen biriyim. Mümkünse örgüte sorulsun dedim. Adayların belirlenmesi sonrasında rahatsızlığı önler diye düşündüm. Ama merkez yoklaması yetkisi vardır. Bu karar alındı ve almakta haklıdır da. Benim görüşüm üyelerimizin bu konudaki kararı önemlidir. Ön seçimle gelirim ön seçimle giderim. Örgüt ister ya da istemez. İki dönem aday gösterilmiş bir kişiyim. Parti yönetimimiz elinden geldiğince adayları hatasız, kusursuz, herhangi bir eleştiriye maruz bırakmadan belirleme çabası içinde. Örgütlere soruyorlar. Kadın ve gençlik kollarımızın görüşleri alınıyor. İzmir’de kapalı zarfta isim vermeleri istendi. En doğru isimlerin ortaya çıkacağı liste olacaktır. Bunların üstünde çok fazla durmamamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Karaburun'dan gülümseten haber: Evlat edindiler
 
Karşıyaka 'Ana'ya koştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:12

Kesin 1. olur

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Merkez, İzmir'e sordu: Zarflar Ankara yolcusu!
CHP, İzmir'den milletvekili aday adaylarından hangilerinin aday listesine ...
İYİ Parti'ye 2 ilden hiç başvuru yapılmadı!
İYİ Parti'den milletvekili olmak için 3 bin 449 kişi başvuru yaptı. Hakkâri ...
Erdoğan'dan flaş açıklama: Bu savaşı tetiklemektir!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda İsrail bugün Suriye topraklarına ...
 
Erdoğan'dan İngilizlere teklif: Gelin birlikte üretelim
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu'nda konuştu. Erdoğan, ...
Devlet Bahçeli'den ikinci 'af' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den af için yeni açıklama geldi. Bahçeli, ...
Muharrem İnce'ye miting sahnesinde büyük sürpriz
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Manisa'daydı. İnce, Soma katliamının ...
 
AK Parti İzmir Kadın Kolları Kongresi'nde 'Yıldırım' sürpriz!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları 5'inci Olağan Kongresi, Menderes'in Özdere ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de 'Anneler Günü' mesaisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu İzmir'de ...
Bahçeli'nin af önerisine CHP'den yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva