HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2018 Pazar - 15:22

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de 'Anneler Günü' mesaisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu İzmir'de dün başlayan programına Çiğli'de Anneler Günü nedeniyle düzenlenen özel etkinlikle devam etti.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de  Anneler Günü  mesaisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Çiğli Belediyesi tarafından anneler için düzenlenen eğlence programına katıldı.

Etkinlikte Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve eşi Gönenç Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, CHP ilçe ve kadın kolları yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve anneler de yer aldı. 

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, anneler günü etkinliğine katılan anneleri kapıda karşıladı. Annelerin yoğun ilgisi üzerine tesisin iki salonunda hizmet verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nu büyük coşkuyla karşılayan kadınlar, bol bol fotoğraf çektirdi. Selvi Kılıçdaroğlu ve Başkan Hasan Arslan, salondaki en yaşlı iki anne olan Mahbuz Akıncı ile Fatma Demir’e çiçek takdim etti. Başkan Hasan Arslan ayrıca Selvi Kılıçdaroğlu’na da çiçek takdim etti. Etkinliğe katılan anneler, müzik eşliğinde güzel bir gün yaşadılar.

“Kadınlar kendi haklarını korumalı”
Annelerin ilgisini büyük sevinçle karşılayan Selvi Kılıçdaroğlu, kadınların kendi haklarını korumaları gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu; “Kadına karşı şiddetten, anne ve kadın olarak etkileniyoruz. Kadın haklarından bahsediyoruz ancak kadınlarımız bu hakların ne kadarının farkında. Kadınlarımızın kendi haklarına sahip çıkması, özümsemesi ve uygulaması gerekiyor. Kadınlarımıza çok iş düşüyor. İnanıyorum ki güzel günler göreceğiz. Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.”

“Yerel yönetim olarak kadınımızın yanındayız”
Kadın sorunlarına dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, devletin tüm kurumlarıyla kadının yanında olması gerektiğini söyledi. Kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini de vurgulayan Başkan Arslan, “Bizim tüm kurumsal yapılarımızla birlikte kadınımızın yanında yer alarak temel sorunlarını çözmek üzere çaba harcamamız büyük önem taşıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliği oluşturanlar kaçacak delik arasınlar. Cumhuriyet dönemiyle birlikte kadınımıza gereken değer verilmiş, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlarımıza Avrupa’nın birçok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Cumhuriyet ile birlikte kadının toplumda ilerlemesinin önünü açan yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bizler de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapmaya özen gösteriyoruz. Kadınlarımıza hak ettiği değeri veriyor, kadına yönelik projelerle kadınlarımızın sosyal yaşamda da var olmalarına katkıda bulunuyoruz. Kadını öne çıkaran, ona değer veren bir anlayışla hareket ediyor, hizmet üretiyoruz” dedi.

MİNİK ALPEREN'İN AİLESİNE ZİYARET
Selvi Kılıçdaroğlu ilk olarak geçen 15 Ağustos'ta kreş servisinde unutulduğu için hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in annesi Buket Sakin'i ziyaret etti. Yaşanan olay nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Selvi Kılıçdaroğlu, "Alperen'in ölümünde suçlular bu kadar belliyken, suçluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Anne Buket Sakin de olayın üzerinden geçen zaman ve davada 7 celse geride kalmasına rağmen sonuç alamadıklarını belirtti. Baba Serkan Sakin ise davanın ağır ceza mahkemesinde görülmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Benim oğlum öldü. Bu davanın asliye yerine ağır ceza mahkemesinde görülmesini istiyoruz. Fakat bu bir türlü sağlayamadık. Bizim tek isteğimiz adalettir. Adalet istiyoruz. Okulda kamera kayıtları silinmiş, bize oğlumun ölümüyle ilgili sürekli yanlış bilgiler verdiler. Ambulans çağırmak yerine, okula alıyorlar. Belki de oğlum kurtulabilirdi" dedi. Kılıçdaroğlu'da Sakin çiftinin sözleri üzerine "Adalet istemek en doğal hakkınız" dedi.

Ziyarette Alperen'in 11 yaşındaki ablası Yaren Sakin servis araçları için geliştirdiği projeyi anlattı. Selvi Kılıçdaroğlu, Yaren'e projesinden dolayı teşekkür ederken, anne Buket Sakin'in de Anneler Günü'nü kutlayıp, çiçek verdi.

AK PARTİLİ AİLEYİ ZİYARET ETTİ
Selvi Kılıçdaroğlu, 2016 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın Evka-5 Mahallesi'ndeki annesi Mücessel Erdoğan'ı ziyaret etti. Şehit annesinin, Anneler Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, onunla sohbet etti. Şehit annesi ziyaretten dolayı Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, oğlunun fotoğraflarını gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki ziyareti ise Balatçık Mahallesi'nde felçli oğluna bakan Fatma Şen oldu. Yaşlı olmasına rağmen oğluna baktığını söyleyen Şen'in elini öpen Kılıçdaroğlu, anneye çiçek vererek Anneler Günü'nü kutladı. Daha sonra Kılıçdaroğlu 2017 yılında Diyarbakır merkez Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Şenali Ocak'ın annesi Gönül Ocak'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamayan acılı anneyi teselli eden Kılıçdaroğlu, anneye çiçek vererek anneler gününü kutladı. Program kapsamında Kılıçdaroğlu son olarak Tekirdağ'ın Saray ilçesinde 26 Ekim 2017 tarihinde aşırı yağmur nedeniyle mahsur kalanları kurtarmaya giden askeri personel taşıyıcı aracın sel sularına kapılmasıyla şehit olan Topçu Onbaşı 21 yaşındaki Sefanur Parhan'ın Ataşehir Mahallesi'ndeki ana ocağını ziyaret etti. Şehidin ağabeyi AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehminur Parhan, Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri apartmanın girişinde karşıladı. Misafirperverliklerinden dolayı şehidin ağabeyine teşekkür eden Kılıçdaroğlu daha sonra eve girerek anne Tacide Parhan'ın Anneler Günü'nü kutladı.

 
Menemen'de çilek bayramı
 
AK Parti İzmir Kadın Kolları Kongresi'nde 'Yıldırım' sürpriz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'nin af önerisine CHP'den yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel ...
İl Başkanı Yücel'den Anneler Günü mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Anneler günü için ...
İzmir’de TÜRKAV açılışı mitinge dönüştü
TÜRKAV(Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) İzmir Şube Başkanlığının yeni hizmet ...
 
Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'af' yanıtı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyareti öncesi Atatürk ...
Cumhurbaşkanı kesin aday listesi belli oldu
YSK kararına göre, cumhurbaşkanı kesin aday listesi Erdoğan, İnce, Akşener, ...
Akşener kampanyaya start veriyor
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili ...
 
CHP’li Başkan Balcı’dan kontenjan çıkışı: Gönül ister yüzde 50 olsun!
İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Balcı kadın aday adayları için, “Benim ...
'İnce' ziyaret: Büyük bir İzmir mitingi düzenleyeceğiz!
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Manisa'da düzenleyeceği mitingler ...
Başbakan’dan Bahçeli’nin af önerisine yanıt
Başbakan Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli’nin cezaevi affı önerisiyle ilgili ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva