HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 14:43

CHP’li Sertel: Büyükşehir ve ilçe adaylarını üyeler belirlesin!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Büyükşehir ve ilçe belediye adaylarının belirlenmesi için somut öneride bulundu. Sertel, “İzmir’de 120 bin 130 bin üye gitsin oy versin. Büyükşehir seçimlerinde başkanı belirlesin. O zaman bakın  nasıl oy artışı oluyor” dedi.

CHP’li Sertel: Büyükşehir ve ilçe adaylarını üyeler belirlesin!

EGEDESONSÖZ- CHP Milletvekili Atila Sertel, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sertel’in gündeminde 24 Haziran seçim sonuçları, 2019 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimleri ile kurultay tartışmaları vardı.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Sertel, “24 Haziran seçimleri OHAL koşullarında yapılmış partilerden daha çok adayların öne çıktığı bir süreci yaşadık.  CHP olarak İzmir de başarısız değiliz. 7- 7 vekil çıkararak geçen seçimdeki sayımızı koruduk.  Sadece biraz oyumuz düştü. Ama konumumuzu koruduk. Oyumuzun düşmesinin sebebi de bir başka partinin baraj altında kalma tehlikesi yaşaması sebebi ile o partilere oy verilmesidir. Oyların bir kısmını oraya bir kısmını İYİ Parti’ye yönlendirdik. Türkiye’de bir başarısızlık söz konusuysa bu AK Parti içindir. 10 puana yakın bir düşüş yaşandı.  Erdoğan kendisi de bunu söyledi, “neden böyle oldu bunu bir araştırın” dedi. Şimdi de yeni kurduğu hükümette de görülüyor. AK Parti’den bir temsilci yok, sadece damadı var. Süleyman Soylu var diyorlar. O, AK Partili değil devşirme.  Eskiden de devşirmeler baş tacı ediliyordu. Kurduğu hükümette AK Partili yok. Tek adam kurulu olarak görüyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE DEMOKRASİYİ SAĞLAYAN KILIÇDAROĞLU OLDU
CHP’nin seçim sürecinde izlediği çizgide kusur olmadığını belirten Sertel, “İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için destek verdiğimizde toplum bizi alkışladı. Çünkü bu bir demokrasi örneğidir.  Türkiye’de demokrasiyi sağlayan CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Türkiye’de her kesimin sesini duyan ve meclise girmelerine ön ayak olan da Kılıçdaroğlu’dur.  Yüzde 31 oy aldıysa eğer İnce, bu onu aday gösteren Kılıçdaroğlu sayesindedir.  Bu açıdan bir kusur yok. Bizim için İnce,  Cumhurbaşkanı adayımızdı o bizim göz bebeğimiz. Onu kıracak hiçbir şey söylemeyiz. Ancak Kılıçdaroğlu’nu da savunmalıyız, dokundurtmamalıyız. O, Türkiye’yi düşünen, demokrasiyi, insan haklarını düşünen bir lider. Toplumlar böyle liderleri kolay yetiştiremiyor. Değerini bilmeliyiz” dedi.

MECLİS HARİCİ TÜM VAKTİMİZİ VATANDAŞLA GEÇİRMELİYİZ
Yerel seçime iyi hazırlanılması gerektiğini bildiren vekil Sertel, “Bu seçim bittiğinde önümüzdeki ilk seçim yerel seçimdir. Bu zamana kadar soluklanmadan, durmandan çalışmamız lazım. Yani milletvekillerine de delegelere de söylüyorum. Çok büyük bir göre düşüyor. Halkla iç içe olmak lazım. Her an onları dinleyip içinde olup iletişimi koparmamak lazım. Örneğin, bizim karşımızda bir medya devi var. Bütün gün size yönelik yalan, iftira kampanyaları ile donatılıyor. Büyük olmayan insanları bile çok büyük gösteriyor. Siz ne kadar doğru çalışan biri de olsanız bu halka yansımıyor. Bu bir yakınma değil bu bir tespit. O zaman ne yapmak lazım? Halkla birebir temasta bulunmalıyız. Seçmeni yerinde dinlemeli, görmeli, sorunlarını yerinde tespit etmeliyiz. Sürekli bir çalışma lazım. Bu yüzden bize düşen görev;  meclis harici tüm vakitlerimizde halk ile iç içe olmamız gerekli. Çözüm noktasında sesimizi yükseltmemiz gerekli ve biz buna hazırız. Toplumun tepsisini de anlayışla karşılamak lazım. Eğer çok yükseğe çıkarsanız düşüşünüzde sert olur. Muharrem İnce’nin yaptığı son üç miting umudu nasıl arttırdıysa karşı tarafı da kilitledi. Bu nasıl anlaşılıyor? Sandığa giden seçmen sayısından. Örneğin Meral Hanım’ın partisi yüzde 10 oy aldı. Kendisi yüzde 7 oy aldı. Kendi partisinden yüzde 3 düşük aldı.  Üçü koyun bir kenara.  Selahattin Bey’in partisi yüzde 11.7 oy aldı. Kendisi 8.40 aldı. O 3.5’da koyun kenara. Karamaloğlu’nun 2.5-3 bandında bir oyu olduğu söyleniyordu yüzde 0.8 çıktı. Toplam 8-9 oy fark çıkıyor. Bu oylar Muharrem İnce’ye gitti ama çok daha fazlası Recep Tayyip Erdoğan’a gitti. Yani muhafazakar seçmen şunu seçti. Muharrem İnce geliyor bari gelmemesi için biz oyumuzu Erdoğan’a verelim. Ben sandık başındaydım ve oyları da gördüm Adam İYİ Parti’ye oy vermiş, diğerini de götürmüş Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş. Ya da HDP’ye verip Erdoğan’a vermiş” dedi.

DEĞİŞİM TALEBİ ÇIKABİLİR AMA…
Parti içindeki “kurultay”tartışmalarına değinen Serteli, “CHP kendi içinde barışık ve kurultayları zamanında yapan kendi içinde kavga etmeyen bir parti olması lazımdır. Bunun karsısında hareket eden herkes kaybeder.  Önce parti içi demokrasi ve disiplin sağlanmalı. Bizim toplumu diğer toplumlardan ayırt eden bizim toplumumuzun biat etmemesidir. Biat toplumu ile düşünce toplumu arasındaki farklar çok fazladır. Tartışmada partinin içinde tartışılmalıdır. Gidip meydanlarda trtışılmaz. Bu parti içi bir disiplindir. Bu disiplin çok önemlidir. Liderlik sıkıntımız yok. Değişim talebi çıkabilir ama bunun da kurulları vardır. Kurultaydan çıkar bu karar oylar sayesinde.  Akşamdan sabaha, sabahtan akşama kurultay istemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Akılcı olmadığını söylüyorum.  Sürecin sonunu beklemek gereklidir. Sayın İnce’nin aldığı oyda herkesin katkısı var. Biz İzmir de tüm milletvekili adayları alana çıktığımızda İnce’yi anlattık kendimizden önce. Türkiye deyince Muharrem İnce dedik her seferinde. İnce rozetini çıkardı diğeri ise AK Parti rozetini gösterip oy istedi. Biz CHP olarak mitingler yapmadık kendimizi anlatmadık. İnce bizim için çok önemli birisi. Onun gözünün içine baktık hep ve yine seçilirse öyle yapmaya devam edeceğiz, aynısını da ondan bekliyoruz. Ve bu konuşmaları lütfen bitirelim. Bu konuları ilk kez burada konuşuyorum bunlar parti konuşmalarıdır ve parti içerisinde kalmalıdır. Her şey zamanında güzeldir, çiçekte bile zamanında açan güzeldir” dedi.

SANDIK KURULSUN, BÜYÜKŞEHİR ADAYINI ÜYELER BELİRLESİN
İzmir’de kaybedilen 8 ilçeyi baz alarak somut bir öneride bulunan Sertel, “Demek ki yanlış adaylar çıkarmışız. Önce parti içerisinde demokrasiyi yaşatmalıyız, kim hangi ilçenin adaylığını yapacaksa tüm adayların fikri alınmalı.  İzmir’de 120bin 130bin üye gitsin oy versin Büyükşehir seçimlerinde başkanı belirlesin. O zaman bakın neler oluyor, nasıl oy artışı oluyor. Nasıl bir gelişme oluyor göreceksiniz. İkincisi diğer partilerin bu konuda eğer aday çıkarmalarında ya da uzlaşmada ortak hareket edeceğini düşünüyorum.

İZMİR HİZMET ALAMIYOR
Hükümetin İzmir’e yeteri kadar hizmet vermediğini söyleyen Sertel, “İzmirli hizmet almıyor genel anlamda. Hükümet İzmir’e şaşı bakıyor görmüyor. Yapa yapa Konak Tüneli’ni yaptılar. Tire Belevi Ölüm Yolu’nda temel atma törenine katıldım. Herkes şaşırdı. CHP’li birinin AK Parti töreninde ne işi var diye. Çünkü görmeye gittim bakalım ne yapacaklar diye. 4 Eylül 2018’de açılacak dendi kaldı önümüzde iki ay. Ve hala 27 kilometrelik yolun 1.5 kilometresi yapıldı. İnsan utanır ya. Vallahi utanır. Yolların kralı yolların fatihi diyorlar Yıldırım’a. Bölünmüş yolu yapamadınız. O Afyon’lu bakan Gediz nehrini temizleyemedi ya. Kendisine de söyledim Gediz’i temizleyemeyen bakan olarak tarihe geçtiniz dedim. Günah değil mi? Menemen’deki tarım arazilerini sulayan nehir şuan pis su akıtıyor. Bu onların pis suyudur.  Aziz Kocaoğlu arıtma su tesisleri yaptı. Şu an bu konuda da o kadar öndeyiz ki. 650 tane arıtma tesisi var Türkiye’de. Bunların 154’ü İzmir’dedir. Koskoca bakanlar kabinesisiniz. Tabii bu o zamanlardı, şuan kabileler. O kabine döneminde bile yapamadınız bunu. Bunlar İzmir’e hizmet üretmez kardeşim. İzmir’i sevmiyorlar. İzmirliye cidden problemleri var. İzmir’e hakaret etmekten başka bir hizmetleri olmaz. Ben bunları hep yaşadım gördüm. İstanbul Ankara dahil kaybedecekler bunu görüyorum. Kayıpları ağır olacak” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE: BUNU BAŞARIRSA BEN MAHCUP OLAYIM
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Gediz Nehri’nin temizlenmesi için çağrıda bulunan Sertel, “Lütfen şu Gediz Nehrini temizlesin. Gediz Nehri’ni Tarım Bakanlığı olarak temiz bir şekilde akmasını sağlasın. Gerçi pek bir hükmü olacağını, bireysel doğrultuda hareket edebileceğini pek düşünmüyorum.  Onun önüne saraydaki uzmanlar bir şeyler hazırlayacaklar al kardeşim şunu yap diye. İşte şurayı ormandan çıkartın, rezidans yapın falan denildiği zaman ne yapacak çok merak ediyorum. Kendisini bizlerde izleyeceğiz.  Saraydan emir komuta altında yönetileceğini düşünüyorum ve yanılmıyorum. Çünkü kendisi Ege’de Sonsöz’e yaptığı röportajda, “saraydan gelen bu görevi alır mısınız sorusu karşısında emredersiniz” demiş. Kendisinin ağzından çıkan söz emir edersinizdir. Bu emir komuta zinciridir. Bakanlık olarak kendi bireysel düşüncesini ne yazık ki icraatına yansımayacağını düşünüyorum. Kendisi özgürce icraat yapamayacaktır. Bu da demek oluyor ki İzmir için hiçbir icraati olmayacaktır. Ben bunu görüyorum  ve şimdiden söylüyorum. Bunu başarırsa ben mahçup olayım bunu söylüyorum. Ben özür dileyeyim.  Ama bu asla olmayacak. Ne İzmir’e ne doğaya ne tarıma hiçbir yatırımları olmayacaktır. Bakın organik tarımın başkenti İzmir. Aziz Kocaoğlu’ndan gitsinler örnek alsınlar. Sen bana oy vermiyorsun o zaman sana hizmet yok böyle bir şey olabilir mi ya? Siz İzmirlileri satın alabileceğinizi mi sanıyorsunuz? İzmir böyle yönetilir mi Türkiye böyle yönetilir mi hiç. Aziz Bey hiç kaldırım yaparken buradan AK Partililer geçmesin diyor mu hiç?  Raylı sistemi yaparken AK Partili binmesin diyor mu hiç? Böyle bir anlayış olabilir mi hiç. İzmir’i de göreceksiniz önümüzdeki dönemlerde halkın istediği adaylarla çıksın yerel yönetimlerde, belediye başkanlarını üye belirlesin İzmir’de bir tane bile belediye başkanını alamazlar. Ben bu iddiayı koyuyorum. Ama bizimde aday belirlemede ki faktörlerimiz çok önemli. Ama her halükarda İzmir’de bir ya a iki dışında belediye alamazlar” dedi.

 
Selçuk'ta tiyatro zamanı: Festival başlıyor!
 
CHPli Tezcan: İmzaların toplanması zor
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 17 Temmuz 2018 Salı 06:31

1 kac once millet vekili adaylarınızı da oyle secseydiniz ya. Bakalım kaçı izmirden kac oy alıyordu.... Günaydın

Yorumu oyla      9      5  
Selin 16 Temmuz 2018 Pazartesi 23:43

Haklısınız ancak bugüne kadar parti, örgütü ne kadar dinledi? Genel başkan olarak İnceyi istiyoruz hadi destek verin o zaman. Değişim şart partiyi harcamayın. Bu kadar insanın taleplerini görün. Bu ülke hepimizin. Eski başkanlar da gitsin artık.

Yorumu oyla      9      5  
selçuklu 16 Temmuz 2018 Pazartesi 19:56

Ben onu bunu bilmem arkadaş selçukta yeni aday şart eskilerle gene akpye teslim ederiz. kaybetmişsin seçimi türlü türlü bahaneler hala aday olacağım de olmaz arkadaş olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 16 Temmuz 2018 Pazartesi 19:54

Evet Kadın Adaylar olmalı artık yeter.

Yorumu oyla      11      5  
İnce Gönüllüleri Platformu 16 Temmuz 2018 Pazartesi 18:11

Aynı şeyi genel başkan için de yapalım koyun il il ilçe ilçe semt semt sandık üyelerin önüne. Bu partiye bağlı üyeler belirlesin genelbaşkanı? Bakın oy o zaman nasıl artıyor.

Yorumu oyla      14      5  
Doğru söyleyen... 16 Temmuz 2018 Pazartesi 17:11

Sayın Sertel örgütü bilmez. Hangi ilçe başkanı fazla üye yaptıysa onun adayı belediye başkan adayı olsun. Bumu demokrasi, kaybedilmiş bir ilçede 6 aylık ilçe başkanı 400 ün üzerinde üye yaptı.Neden seçim kaybeden kişiyi tekrar aday yapabilmek için.

Yorumu oyla      10      5  
partili 16 Temmuz 2018 Pazartesi 17:10

Partimizin Yönetim kademelerinde çalışmış biriyim. Geçen seçim ön secim olsa idi bu 8 ilçeden çok farklı adaylar mı çıkacağını zannediyorsunuz. Gene aynı adaylar çıkacaktı çünkü üyelik sistemimizde sıkıntı var. Evet 8 ilçede acilen yeni dinamik belediyecilikten anlayan vizyon sahibi adaylar çıkarılmalı bunda vekilimize katılıyorum ama ön seçim sonuç değil hatta çok büyük bir sıkıntı yaratır partide. kim istemez ön seçimi ama bizim üyelik sistemimize uymuyor...

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:47

Ben Atiila beyi anlayamıyamıyorum. Örgütlerle bağı çok sıkı değil ilçeleri bilmiyor gibi geliyor bana. Önseçimde partili kime oy verecek onu üye yaptırana peki seçimde kim oy verecek oradayaşayan Halk. Halk sevmiyor geçen seçim o aday seçimi kaybetti, ama partide güçlü eşi dostu yapmış üye genemi kaybetsin partimiz???

Yorumu oyla      11      5  
yurttaş 16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:40

Üyenin oyu seçimi almaya yetiyorsa üye belirlesin. Nesnel araştırma sonuçlarını parti üst yönetimi baltalamasın diyememenin şekli olsa gerek. Yada kim olsa kazanacak bari üyenin dediği olsun mu acaba?

Yorumu oyla      10      5  
yahu kardeş anlaşılır mı gibi değil 16 Temmuz 2018 Pazartesi 15:40

Yahu kardeşim. Bu önsçimi anlamıyorum.Kemalpaşa'da seçmen Erzurumlu. Önseçim olursa çıkacak aday kazanabilirmi? Konak'ta üyelerin çoğunluğu 113 mahallenin 6sından. O zaman bel başknı adayı o 6 mahallenin adayı olur. Atilla Sertel okuyor musun bunları?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce'den döviz kuru için açıklama!
 CHP'li Muharrem İnce, ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalartda bulundu.
Doğal delege Polat’tan imza çıkışı: 5 dönem başkanlık yapmış, değişim istiyor!
YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Polat, “Gariptir ki partide değişim isteyen ...
MHP'den Akşener'e suç duyurusu
MHP, Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. MHP Genel Sekreteri ...
 
CHP'li Beko'dan asgari ücret komisyonu çıkışı: Kabul edilemez!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu mecliste ...
CHP’de kritik süreç: İmza hareketi ‘kale’de resmen start aldı!
İl eski Başkanı Güven, Bornova İlçe eski Başkanı Kavalar, Kemalpaşa İlçe ...
Muhalifler açıkladı: İşte toplanan imza sayısı!
CHP'li Yaşar Tüzün muhaliflerin olağanüstü kurultay talebi üzerine CHP ...
 
Dışişleri'nden çekilme iddiasına dair açıklama
Suriye'nin Münbiç kasabasında denetimi sürdüren yerel milis güçleri, en ...
İki yeni kararname yayınlandı!
Resmi Gazete'de yayımlanan 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine ...
15 Temmuz'un yıl dönümü: İzmir meydanlara indi!
15 Temmuz'un yıl dönümü: İzmir meydanlara indi!
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva